Word skileraar in Sun Peaks

Een van de grootste skigebieden in Canada

Word skileraar in Sun Peaks en ontdek het twee na grooste skigebied in Canada tijdens een heel seizoen in de sneeuw. Door het grote aantal piste’s en snelle liften is het een gebied waar iedereen goed terecht kan.

Sun Peaks is een van de “hidden gem’s” in Canada. Maar weinig mensen in Europa hebben ervan gehoord, maar zodra je er eenmaal bent geweest, dan zul je het gebied niet snel meer vergeten. Door het gevarieerde terrein, is Sun Peaks resort is een gebied dat ideaal is om een seizoen les te geven. Het is het twee na grootste skigebied in Canada, met piste’s verspreid over 3 bergtoppen. Het dorp heeft al vele prijzen gewonnen en is de afgelopen 4 jaar 3 keer in de top 3 skigebieden van Canada geëindigd. Het fijne is dat ondanks het overweldigende aantal awards, Sun Peaks niet overweldigend druk is. Het is zelfs zo dat er slechts zelden rijen bij de lift staan. Dat is in sommige andere Canadese skigebieden wel anders. Zelfs tijdens het hoogseizoen zijn de rijen kort, waardoor je de hele winter lang zonder wachten het gebied kunt gaan verkennen.

Sun Peaks is een uniek gebied wat betreft ligging en natuur en je kunt die natuur op veel verschillende manieren verkennen. Zo kun je ook met sneeuwscooters het gebied in, kun je de berg af op grote rubberen banden en zijn er vele skitour mogelijkheden. Wanneer je wat wilt gaan eten dan zijn er in het drop vele mogelijkheden, inclusief ski-in/ski-out. In het weekend en tijdens het hoogseizoen is het zelfs mogelijk om op verlichte piste’s te gaan nacht skiën. Je zult je dus niet snel vervelen.


Ski-in, ski-out, “Employees first” en nachtleven
Je werkt bij de skischool van Sun Peaks samen met ongeveer 100 andere leraren. Een deel daarvan is vanzelfsprekend Snowminds leraar, maar er zijn daarnaast veel leraren uit de Verenigde Staten en Canada zelf. Doordat de skischool vrij groot is, krijg je in veel winkels in het dorp korting. Daarnaast krijg je een flinke korting op skipassen in bijvoorbeeld Whistler Blackcomb. Er is dagelijkse skileraar training waardoor je ook tijdens het seizoen je skitechniek kunt blijven verbeteren. De naam van de skischool “Sun Peaks Sport School” verraad al dat er niet alleen ski en snowboardles gegeven wordt. Ook voor cross country skiing, freestyle en skitouren kun je bij de skischool terecht.

Sun Peaks is een rustig dorp en dat maakt het een fijn dorp om in te wonen. De relaxte sfeer komt overal terug. De medewerkers van Sun Peaks waren zelfs zo tevreden dat het gebied in 2015 het “Employees first” award won. Het zit in de locale cultuur om alles goed maar rustig aan te pakken. Alle bars en restaurants bevinden zich in een radius van een paar honderd meter. De Apres-ski is het beste in “Bottom’s” en ook later op de avond kun je daar goed terecht.

Ontdek het zelf! 

Sun Peaks is met een groot maar rustig skigebied, veel piste’s en dagelijkse skileraar training een top gebied om een seizoen als skileraar te doen. Ook wanneer je een dag niet wilt skiën en wat anders wilt doen, valt er genoeg te kiezen. Al met al is het een all-in-one bestemming, waar voor iedereen wat te vinden is.

Feitjes

Alles nog even op een rijtje

  • 1255m tot 2080m
  • Maarliefst 135 piste’s
  • Een van de grooste gebieden in Canada
  • 6 meter jaarlijkse sneeuwval
  • Dagelijkse skischool training
  • Seizoen van november tot midden april

Kies de opleiding die het beste bij je past

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN