10 weken skileraar Level 1 + 2 opleiding in Saas Fee

Ervaar de winter in het mooie Zwitserland

Word skileraar in Saas Fee

Ga met ons mee op een onvergetelijk avontuur in Saas Fee, Zwitserland! Het gletsjerdorp Saas Fee is omgeven door 13 bergtoppen van 4000 meter en wordt door wintersporters in Saas Fee omschreven als “de parel van de Alpen”.

Samen met Saas-Grund en Saas-Almagell vormt het resort een skigebied dat in de wintermaanden zeer sneeuwzeker is. De hellingen liggen op hoogtes tot 3.600 meter. Een groot deel van de pistes in het gletsjerskigebied kan zelfs het hele jaar door worden gebruikt.

Nog een goede reden voor ons om trots te zijn op het presenteren van een unieke winterseizoen ervaring, een volledig Engels sprekende level 1 + 2 skileraar opleiding en programma in Saas Fee.

OPMERKING: Dezelfde opleiding wordt ook op snowboard aangeboden. Neem contact met ons op voor meer informatie!

Een winter in Saas Fee

Als je niet per se op zoek bent naar lesgeld, is de korte opleiding een geweldige kans om je skilevel te verbeteren zonder dat je je voor een heel seizoen hoeft vast te leggen!

De opleiding bestaat uit zowel de technische als didactische elementen die vereist zijn voor de examens level 1 en level 2. Daarnaast krijg je ook de kans om te trainen in off-piste en veiligheid in de bergen, en krijg je de kans om andere skioorden in Zwitserland te bezoeken met je Magic Pass liftpas.

Om deel te nemen en te slagen voor de opleiding moet je in staat zijn gecontroleerde parallelle bochten te maken op een moeilijke rode piste. Met dit uitgangspunt zijn zowel de level 1- als de level 2-opleiding haalbaar.

De korte opleidingen zijn intensievere programma’s, die ideaal zijn als je een korter tijdsbestek nodig hebt om de opleiding te voltooien, omdat ze minder tijd vergen.

Een seizoen als skileraar in Saas Fee

Saas Fee heeft een van de beste pistes van Europa. Het is een ongelooflijk sneeuwzeker skigebied in de Alpen, met een gletsjer die 10 maanden per jaar sneeuwpret mogelijk maakt. Het dorp is een prachtig en autovrij Zwitsers bergdorp. Alles is op loopafstand en met een keur aan bars, restaurants en andere faciliteiten is er altijd wel iets te beleven!

Eerdere Snowminders zeggen dat het de beste sneeuw is die ze ooit hebben meegemaakt, vergeleken met andere gebieden vanwege de hoogte. Wat onze instructeurs is opgevallen, is de oprechte charme van het dorp, de ontspannen maar leuke après ski en het adembenemende berglandschap. Dit maakt van Saas Fee een echt allround skigebied.

Geniet van een gezellige fondue-avond met je skischoolteam of beleef de zonsopgang op 3.500 meter boven de zeespiegel, inclusief skiën in de vroege ochtend. Deze en nog veel meer winterse belevenissen wachten op je!

Wat is inbegrepen?

Wij hebben een holistische winterervaring gecreëerd van november tot februari, of van februari tot april, waarbij je gecertificeerd skileraar wordt.

Met dit opleidingspakket kan je je verheugen op de volgende voordelen:

 • Een winter in Saas Fee
 • Gedeelde seizoensaccommodatie in Saas Fee voor de duur van de opleiding
 • Een Snowminds Teamleider tijdens de cursus
 • Magic Pass liftpas (toegang tot meer dan 50 skigebieden in Zwitserland)
 • 170 intensieve uren van level 1 + 2 opleidingsprogramma inclusief videoanalyse en avondsessies
 • BASI-examen level 1+2, inclusief alle kosten, materialen en lidmaatschap
 • Opleiding in off-piste en veiligheid in de bergen
 • De oriëntatie van de skischool bereidt je voor op het leven als gecertificeerd skileraar
 • Sociale teamevenementen gedurende het seizoen
 • Pro aanbiedingen bij Snowminds Store
 • Trainingsprogramma voor fysieke voorbereiding
 • Kick-off evenement in september waar je de groep ontmoet, teambuilding etc.
 • Voorbereidingsmateriaal en tips betreffende verpakking, verzekering, visa enz., voor, tijdens en na het seizoen
  Reisgarantie en zekerheid met Snowminds Veiligheidsgarantie en Deense reisorganisatie lid van het Garantiefonds Reizen

 

Wat is niet inbegrepen?

 • Vervoer van/naar Saas Fee, Zwitserland *
 • Annuleringsverzekering, reisverzekering en eventuele visumkosten
 • Alle maaltijden en alles wat hierboven niet vermeld is
 • Eerste hulp cursus**

 

Als Snowminds zorgen wij voor alle details en coördineren wij met onze professionele partners in Zwitserland om je de levenslange ervaring te geven waar wij bekend om staan!

 

*Wij helpen je graag met aanbevelingen voor het boeken van vluchten en ander vervoer naar je eindbestemming. Neem contact met ons op als je hierin geïnteresseerd bent.

**Eerste hulp cursus is niet inbegrepen, maar we helpen je graag een eerste hulp cursus voor je te regelen als je nog niet gecertificeerd bent.

Planning

Er zijn verschillende opties waaruit je kan kiezen. Wij organiseren twee gelijktijdige level 1+2 skileraar opleidingen van 10 weken. Je kan kiezen uit de volgende data:

1. November-Februari

2. Februari-April

 

Kies je voor de vroege opleiding, dan krijg je de kans om opgeleid te worden en vervolgens vanaf februari en de rest van het seizoen in een skigebied te werken. Als je de late opleiding volgt, heb je de kans om op tijd opgeleid te zijn voor de winter op het zuidelijk halfrond of om je voor te bereiden op het volgende winterseizoen.

Als je niet per se geïnteresseerd bent in lesgeven, is deze korte opleiding een geweldige kans om je skilevel te verbeteren zonder dat je je voor een heel seizoen hoeft in te zetten. Als je meer geïnteresseerd bent in een ervaring voor het hele seizoen, raden we je een seizoen met level 1+2 in Saas Fee aan.

Wie kan zich aanmelden?

We zijn er bij Snowminds trots op dat we er steevast in slagen de juiste mensen te selecteren voor onze skischool partners. Ons team staat bij onze partners bekend als een groep goed opgeleide, energieke en gemotiveerde skileraren. Dat is precies waarom onze opleidingen op maat gemaakt zijn om je zo goed mogelijk voor te bereiden op jou droombaan in de sneeuw. Natuurlijk is je skiniveau daarbij van belang, maar het meest belangrijke is dat je een positieve, avontuurlijke en optimistische instelling hebt en bereid bent om hard te werken om onderdeel van het Snowminds team te worden.

Daarom verwachten we van je dat je:

 • Comfortabel kan skiën op rode pistes
 • Open, positief en avontuurlijk bent
 • Serieus, verantwoordelijk en zeer gemotiveerd bent
 • Het leuk vind om om te gaan met volwassenen en kinderen
 • Dat je Engels spreekt op een conversatie niveau
 • Je minimaal 18 jaar oud bent
 • Toestemming voor een verblijf van 90 dagen in Zwitserland

 

Wanneer je solliciteert via onze website, zullen we telefonisch contact met je opnemen en je uitnodigen voor een intake gesprek. Daarin bespreken we je sollicitatie, motivatie en instelling. Tegelijkertijd kun je tijdens de intake al je vragen kwijt over de voorbereiding, opleiding en het leven als skileraar. Na het intake gesprek ontvang je bericht of je een plekje in ons team krijgt aangeboden.

Er is enorm veel interesse in onze opleidingen en de beschikbare plekken vullen snel. Daarom werken we met een “First come, first serve” principe waarbij we maandelijkse sollicitatierondes hebben. Op die manier weet je zeker dat wanneer je je eerder aanmeld, je een grotere kans hebt om een plekje in het team te bemachtigen en een seizoen te doen bij jouw droombestemming.

Wanneer je je wilt aanmelden kun je dat via deze pagina doen, of klikken op aanmelden in het hoofdmenu van onze website.

Prijs

Course Icon 10 weken skileraar Level 1 + 2 opleiding in Saas Fee

Course Icon Vanaf €7895

Course Icon

Course Icon Zwitserland, Saas Fee

Meld je aan

Heb je vragen? Bel of mail ons!

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN
×