12 weekse level 3 opleiding in Nendaz

Word skileraar in het fantastische Nendaz

Opleiding en werk in Nendaz

Als er één plaats is die bekend staat om zijn magische bergen en skicultuur, dan is het Zwitserland wel. Het is geen toeval dat skiërs van over de hele wereld dit unieke alpenland bovenaan hun bucketlist hebben staan, en nu is je kans om dit jouw winterwonderland te maken voor een heel seizoen in Nendaz!

Wij zijn er trots op je een uniek winterseizoen te kunnen aanbieden waarin je werk en ontspanning het hele seizoen door combineert tijdens onze Engelstalige niveau 3 skilerarenopleiding in Haute-Nendaz. Je verblijfplaats is Nendaz, in het hart van het wereldberoemde skigebied 4 Vallées, een van de grootste skigebieden van Zwitserland met een van de beste en meest gevarieerde terreinen ter wereld.

Een winter in Les 4 VALLÉES

Het opleidings- en werkprogramma is bedoeld voor kandidaten van level 2 in elk systeem, om toe te werken naar hun level 3 examens en ISIA-stempelmodules. De training vindt plaats tijdens de laagseizoenweken om de rustigere periodes in het resort te maximaliseren.

Het programma is specifiek bedoeld voor personen die niet het recht hebben om in Europa of Zwitserland te werken, maar die hun opleiding willen voortzetten en verdere kwalificaties hopen te verwerven

Als onderdeel van de cursus krijg je een seizoensliftpas, accommodatie gedurende de hele winter en ongeveer 200 uur training (170 uur in de sneeuw/30 uur buiten de sneeuw) en nog veel meer. Met het comfort van onze zeer ervaren Sommet et Neige coaches, garanderen wij dat dit de meest ontwikkelingsgerichte ski-ervaring van je leven zal worden, vol met high fives en plezier!

Het leven van een instructeur

Zwitserland is een van de meest gewilde skibestemmingen voor zowel nieuwe als ervaren skileraren, en met goede reden. De Zwitserse Alpen behoren tot de beste skigebieden ter wereld, zowel op als buiten de piste. Dit is vooral duidelijk in het skigebied van 4 Vallées, dat bekend staat om zijn uitstekende off-piste terrein. Het is geen toeval dat hier al jaren de finales van de Freeride World Tour worden gehouden!

Zwitserland is een veelgevraagd land met een groot aantal vermogende klanten. Het is dan ook een van de beste plaatsen om te leren van ervaren skileraren en je carrière als skileraar een kickstart te geven. Als gediplomeerd instructeur met enige werkervaring ontvangt u doorgaans tussen CHF 20-27 per uur, wat aanzienlijk hoger is dan elders. Als je van plan bent om van skiën je beroep te maken, moet je hier zijn!

Tijdens het seizoen wordt u met andere Snowminders ondergebracht in gedeelde 6-persoons appartementen met keukenfaciliteiten in het dorp Nendaz. Nendaz is een levendig skidorp met een fantastische gemeenschap van skileraren. Instructeurs ontmoeten elkaar meestal op een paar lokale plekken op het resort, en er zijn er vaak een paar om het resort mee te verkennen.

Wat is inbegrepen?

Wij hebben een holistische winterervaring gecreëerd van december tot april, waar u naar uw niveau 3 kwalificatie kunt toewerken met de mogelijkheid om in Nendaz en andere skioorden te werken.

Met dit cursuspakket kunt u zich verheugen op de volgende voordelen:

 

 • 12 weken gedeeld verblijf in Nendaz (6 februari tot 16 april 2023)
 • Een Snowminds Teamleider gedurende het hele seizoen
 • Ongeveer 200 uur opleiding (170 uur in de sneeuw/30 uur buiten de sneeuw)
 • Technische en theoretische opleiding voor ISIA
 • Sociale teamevenementen tijdens het seizoen
 • Pro aanbieding bij Snowminds Store
 • Trainingsprogramma voor fysieke voorbereiding
 • Kick-off evenement in september 2022 waar u de groep ontmoet, teambuilding etc.
 • Voorbereidingsmateriaal en tips betreffende verpakking, verzekering, visa enz., voor, tijdens en na het seizoen
 • Reisgarantie en gemoedsrust met Snowminds Veiligheidsgarantie en Deense reisorganisatie die lid is van het Garantiefonds Reizen

 

Wat is niet inbegrepen?

 • Vervoer van/naar Nendaz, Zwitserland *
 • Seizoensliftpas
 • Annuleringsverzekering, reisverzekering en eventuele visumkosten
 • Alle maaltijden en alles wat hierboven niet vermeld is

 

Als Snowminds-merk zorgen wij voor alle details en coördineren wij met onze professionele partners in Zwitserland om u de levenslange ervaring te geven waar wij bekend om staan!

 

*Wij helpen u graag met aanbevelingen voor het boeken van vliegtickets en luchthavenvervoer naar uw eindbestemming. Neem contact met ons op als u hierin geïnteresseerd bent.

Reisschema voor het seizoen

Onze Nendaz niveau 3 instructeurs opleiding is perfect ontworpen voor degenen die op zoek zijn naar een tussenjaar, een loopbaanonderbreking / verandering, evenals degenen die een professionele opleiding willen om hun skiën te verbeteren en naar het volgende niveau te brengen in de 4 Vallées, enkele van de beste en meest gevarieerde terreinen in de Alpen.

Het instructeursprogramma van 12 weken kan sterk variëren. Uw seizoen zal bestaan uit training, met doordeweekse sessies die meestal een paar uur in de ochtend en middag duren. Post-ski activiteiten omvatten theorielessen, fitness sessies of spelletjesavonden. In het weekend bent u meestal vrij om te skiën of gewoon te ontspannen. Het tijdschema hangt af van de hoeveelheid werk, het weer en de sneeuwcondities.

Wie kan een aanvraag indienen?

Bij Snowminds zijn we er trots op de juiste mensen te selecteren voor onze teams van skileraren en wij staan bekend bij onze partners in skischolen voor het opleiden van bekwame, energieke en zeer gemotiveerde skileraren. Het belangrijkste is dat je positief bent, plezier hebt, avontuurlijk bent en bereid bent hard te werken om een ervaring van je leven te hebben met het Snowminds Team.

In principe, verwachten we dat je:

 • U hebt een kwalificatie op niveau 2 of hoger behaald in een organisatie
 • Wees extravert, positief en plezierig
 • Serieus, verantwoordelijk en zeer gemotiveerd
 • Je houdt van lesgeven en wordt graag uitgedaagd
 • Je bent gedreven om een hoger gekwalificeerde instructeur te worden
 • Vloeiend in conversatie Engels
 • Frans spreken is een groot voordeel in Nendaz
 • Minstens 18 jaar oud zijn en gemachtigd zijn om in Zwitserland te wonen

 

Zodra u uw sollicitatie hebt ingediend, bellen wij u om uw studiekeuze te bespreken en meer te horen over uw motivatie en ski-achtergrond. Vervolgens wordt u uitgenodigd voor een gesprek, waar wij uw sollicitatie zullen beoordelen. Dit zal u ook de gelegenheid geven om meer te weten te komen over onze cursussen en de ervaring om skileraar in Zwitserland te zijn. Na het gesprek zullen wij u bellen om u te laten weten of wij u een plaats in ons team kunnen aanbieden.

Er is veel belangstelling voor onze cursussen en ze zitten snel vol. Daarom hanteren wij ook het principe “wie het eerst komt, het eerst maalt”, waarbij wij ongeveer elke maand een aanvraagdeadline hebben. Dit betekent dat hoe eerder u solliciteert, hoe groter uw kans is om bij het team te komen EN uw droombestemming te krijgen.

U kunt het aanvraagformulier, waarop ook de prijs en de datum staan, op deze pagina gebruiken of u vindt ons aanvraagformulier in het menu bovenaan.

Prijs

Course Icon 12 weekse niveau 3 cursus in Nendaz

Course Icon Fra 4.999€ (fra 2.695€ uden accommodatie)

Course Icon De volgende aanmeldingsronde eindigt op 9 september!

WIN EEN REISTEGOED TER WAARDE VAN €675

Vul onze bestemmingstest en doe mee met de competitie om een reistegoed ter waarde van €675 te winnen!

Doe hier onze bestemmingstest