12 weekse skilerarenopleiding in Sun Peaks

Word een Level 1 en 2 gecertificeerd leraar in Sun Peaks Resort

Spendeer je winter in een van Canada’s beste gebieden

Om het even te benoemen, je hoeft zeker geen expert te zijn om skileraar te worden en een fantastisch seizoen skiën op en naast de piste te hebben. Het draait allemaal om motivatie en toewijding. Daarom hebben we een 12-weekse opleiding in Canada in Sun Peaks Resort ontwikkeld die je voorbereidt op een perfect winterseizoen. Met gepersonaliseerde en professionele skitraining van onze all-star coaches, kun je snel je droom verwezenlijken om een zeer gecertificeerde skileraar te worden (Level 1 + Level 2).

LET OP: Deze opleiding is ook te volgen in Mont-Sainte-Anne

De training

Door een nauwe samenwerking met de Canadian Ski Association en Sun Peaks Resort in Canada biedt Snowminds je nu de mogelijkheid om snel een opgeleide skileraar te worden met zowel het Level 1- als Level 2 diploma. We hebben deze opleiding speciaal ontworpen voor diegenen die zichzelf willen uitdagen en snel hun ski-vaardigheden willen ontwikkelen. om zo de maximale flexibiliteit te hebben om het volgende seizoen in Canada of ergens anders in de wereld als skileraar te werken.

Tijdens onze uitgebreide 12-weekse opleiding in Canada krijg je 200+ uur gepersonaliseerde training die zich focust op verbeteren van jouw techniek en ontwikkeling zowel op als buiten de piste. De eerste drie weken van de opleiding beginnen met een pre-training om je basis ski vaardigheden te verbeteren. Deze voorbereidingsweken zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat iedereen goed is voorbereid en klaar is om het Level 1 examen te halen.

Na het behalen van je Level 1 diploma, zul je vervolgens extra weken van geavanceerdere skitraining ondergaan, waarbij je kunt verwachten dat je je ski- en lesgeefvaardigheden enorm zult ontwikkelen. Gedurende deze periode bieden we je ook een 2-daagse Avalanche Safety Training (AST) Level 1-cursus aan, dit geeft je een introductie in de veiligheid omtrent backcountry skiën. Om de zaken op een hoog niveau af te ronden, eindigt de opleiding met het Level 2 examen en word je een goed opgeleide skileraar in Canada met de mogelijkheid om in toekomstige seizoenen te werken.

Het sociale leven

In Canada krijg je de mogelijkheid om je skitechniek te trainen en te ontwikkelen bij Sun Peaks Resort, een van de meest bekende skibestemmingen in Canada. Tijdens je 12 weekse opleiding wordt er gezorgd voor accommodatie, samen met alle andere deelnemers van de opleiding en word je onderdeel van een sterke en gezellige community waar Snowminds om bekend staat. Onze Team Leaders zullen verschillende sociale activiteiten en evenementen (zoals hockeywedstrijden of spelletjesavonden) organiseren om een goede teamspirit te krijgen, om zo hopelijk de ervaring om in het buitenland te wonen een beetje aangenamer te maken.

Met 200+ uren aan training, gegeven door een aantal van Canada’s beste trainers, kun je verwachten dat je tijdens de opleiding jouw niveau van skiën als een raket vooruit zien gaan. Als je niet traint, heb je voldoende tijd om naastliggende gebieden en andere aspecten van de Canadese cultuur, zoals (ijs)hockey te verkennen. Net als alle andere Snowminds opleidingen, streven we ernaar een geweldige ervaring aan te bieden die je niet alleen voorbereidt op een goede opleiding tot skileraar, maar ook meer inzicht biedt in de lokale cultuur, de manier waarop mensen leven en hoe ze hun vakantie met gezinnen doorbrengen. In dit opzicht kun je een 12-weekse top opleiding moeten verwachten in zowel de ski- als de Canadese cultuur!

Wat is inbegrepen?

Welke opleiding je ook kiest, wij garanderen “de volledige Snowminds ervaring”. Ons hele team bestaat uit voormalig skileraren en we zorgen er vanaf het begin af aan voor dat je volledig begeleid wordt bij het doorlopen van de opleiding en het seizoen dat daarop volgt.

Wanneer je met Snowminds mee gaat, regelen wij alles voor een succesvol tussenjaar. Op die manier hoef je alleen nog je tas in te pakken en ervoor te zorgen dat je gemotiveerd klaar staat voor jouw seizoen in de sneeuw.

 

Je kunt uitkijken naar de volgende voordelen:

 • 12-weekse Level 1 en 2 skileraar opleiding in Sun Peaks, Canada
 • Retourvluchten van en naar Vancouver, Canada (vanaf een grote internationale luchthaven)*.
 • Bustransfer van en naar Vancouver naar Sun Peaks resort
 • 12 weken gedeelde accommodatie in het dorpscentrum in het Cahilty Hotel of Heartstone Lodge **
 • Seizoenspas voor Sun Peaks Resort
 • Een totaal van 200+ uur training tijdens de opleiding van lokale trainers
 • CSIA of PSIC Level 1 en 2 leraar certificering (inclusief examens, cursusmateriaal en leraar certificaten)
 • Avalanche Safety Training (AST) Level 1 certificering
 • Snowminds Programmamanager
 • Sociale activiteiten tijdens de opleiding
 • Black-out dagen met de mogelijkheid om deel te nemen aan ons Heli Skiing Camp in Revelstoke.
 • Mogelijkheid om de ervaring af te sluiten op onze Season Finish Trip naar Hawaii
 • Hulp bij visumaanvraag (indien nodig) en andere praktische formaliteiten voor vertrek
 • Pro-deals bij Snowminds Store
 • Voorbereidingsmateriaal en fitnessprogramma voorafgaand aan de reis
 • Online kick-off evenement voor vertrek met teambuilding en meer
 • Uitnodiging voor Snowminds Reunion Party na afloop van je opleiding
 • Begeleiding bij het vinden van een baan bij een Canadese skischool voor het volgende winterseizoen, indien gewenst***
 • Een sterke gemeenschap met collega Snowminds leraren
 • Vertrouwen in een gevestigde reisorganisatie die lid is van een relevant Reisgarantiefonds
 • Reisbescherming met Snowminds Geld Terug Garantie

 

Wat is niet inbegrepen?

 • Extra bagage bovenop de 2 stuks bagage 
 • Annulering- en reisverzekering en visumkosten
 • Materiaal voor het seizoen zoals skimateriaal, etc.
 • Zakgeld, maaltijden en andere extra kosten anders dan hierboven vermeld

 

*Retourvluchten vanaf een grote internationale luchthaven zoals Londen, Frankfurt, Parijs, Amsterdam of Kopenhagen zijn inbegrepen. We regelen graag vluchten vanuit andere gebieden, zoals Edinburgh of Sydney, op verzoek en waarschijnlijk tegen extra kosten. In alle gevallen geldt dat er extra kosten kunnen zijn, afhankelijk van de luchthaven van vertrek, beschikbaarheid van vluchten en prijsstijgingen! Wij zullen je in dergelijke gevallen informeren voordat de definitieve vlucht wordt geboekt. Je bent ook welkom om je eigen vluchten te boeken, in dat geval geven we een korting van 700 euro op je reis. Als je vragen hebt, neem dan contact met ons op.

** Onze gedeelde accommodaties zijn privé-units van verschillende grootte in de bovengenoemde hotels. Alle eenheden hebben basis kookfaciliteiten, die variëren van accommodatie tot accommodatie. Sommige accommodaties hebben en/of een stapelbed, twee aparte bedden, slaapbanken of tweepersoonsbedden, in welk geval het bed gedeeld wordt met een andere deelnemer.

*** Indien gewenst, helpen wij je om je aan te melden bij Canadese partnerskischolen en begeleiden we je bij de aanmeldings- en sollicitatieprocedure voor het volgende seizoen.

 

 

"Skiën in Canada is iets totaal anders voor de Europeanen. De off-piste is overweldigend, de cultuur is heel gastvrij en het eten... erg vullend. Ik mis zeker de dagen van off-piste skiën en hamburgers."

- Andreas, Snowminds skileraar

Wie kan zich aanmelden?

We zijn er als Snowminds enorm trots op dat we welk jaar erin slagen om de juiste leraren voor het team in Canada te selecteren. Het is belangrijk dat je positief, vrolijk en avontuurlijk bent ingesteld, en bovendien bereidt bent om hard te werken.

 

Kortom, we verwachten dat je:

 • Je hebt minimaal 3-4 weken geskiet of gesnowboard
 • Een onophoudelijke motivatie hebt om te leren in een serieuze omgeving
 • De Engelse taal op goed niveau beheerst
 • Open, positief en vrolijk bent
 • Minimaal 18 jaar oud bent.
 • Je bent in de mogelijkheid om Canada binnen te gaan en daar te verblijven voor de duur van de opleiding (toeristen visum)

 

Er is grote interesse in de reis naar Canada en de plekken vullen zich snel. We werken daarom met een ” first come, first serve” principe. Dat betekend dat wanneer je je eerder aanmeldt, je een grotere kans hebt om mee te gaan.

Je kunt je aanmelden via de link hier of door middel van de knop rechtsboven.

Prijs

Course Icon 12 weekse ski opleiding in Sun Peaks, Canada

Course Icon Vanaf €10.895

Course Icon

Course Icon Sun Peaks, Canada

Course Icon Eind januari tot begin april

Course Icon €200 (Eerste aanbetaling)

Meld je aan

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN