12 weekse ski opleiding in Canada

Behaal je Level 1 en Level 2 diploma in Canada!

 

De droom in Canada

 

Voor beginners, men hoeft absoluut geen expert te zijn om skileraar te worden. Het draait allemaal om motivatie en toewijding. Daarom hebben wij in Sun Peaks Resort, Canada een 12-weekse skileraar opleiding ontwikkeld, die je klaarstoomt voor een perfect winterseizoen. Met gepersonaliseerde en professionele training van onze all-star trainers, kun je snel je droom bereiken om een hoogopgeleide skileraar te worden (Level 1 en Level 2) met een baangarantie voor het volgende seizoen.

De opleiding

Door een nauwe samenwerking met de Canadian Ski Association en Sun Peaks Resort in Canada biedt Snowminds je nu de mogelijkheid om snel een opgeleide skileraar te worden met zowel het Level 1- als Level 2 diploma. We hebben deze opleiding speciaal ontworpen voor diegenen die zichzelf willen uitdagen en snel hun ski-vaardigheden willen ontwikkelen. om zo de maximale flexibiliteit te hebben om het volgende seizoen in Canada of ergens anders in de wereld als skileraar te werken.

Tijdens onze uitgebreide 12-weekse opleiding krijg je elke week 4-5 dagen gepersonaliseerde training die gericht is op het verbeteren van jouw techniek en ontwikkeling zowel op als buiten de piste. De eerste drie weken van de opleiding beginnen met een pre-training om je basis ski vaardigheden te verbeteren. Deze voorbereidingsweken zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat iedereen goed is voorbereid en klaar is om het Level 1 examen te halen.

Na het behalen van je Level 1 diploma, zul je vervolgens 5 extra weken van geavanceerdere skitraining ondergaan, waarbij je kunt verwachten dat je je ski- en lesgeefvaardigheden enorm zult ontwikkelen. Gedurende deze periode bieden we je ook een 2-daagse CADS Level 1-cursus aan in aanpasbare ski- en snowboardtraining, op deze manier kun je leren hoe je gasten met een handicap lesgeeft. Om de zaken op een hoog niveau af te ronden, eindigt de opleiding met het Level 2 examen en word je een goed opgeleide skileraar in Canada met een baangarantie voor het volgende seizoen. Als je liever kort daarna begint met werken, kunnen we je ook een baan in Australië, Nieuw-Zeeland of Zuid-Afrika aanbieden. Hoe dan ook, je hebt keuze genoeg!

Programma

In Canada krijg je de mogelijkheid om je skitechniek te trainen en te ontwikkelen bij Sun Peaks Resort, een van de meest bekende skibestemmingen in Canada. Tijdens je 12 weekse opleiding wordt er gezorgd voor huisvesting, samen met alle andere deelnemers van de opleiding en word je onderdeel van een sterke en gezellige community waar Snowminds om bekend staat. Ons ervaren team van professionals regelt een verscheidenheid aan sociale activiteiten en evenementen (zoals hockeywedstrijden of spelletjesavonden) om een hechtere band en verbindingen te creëren, om zo hopelijk de ervaring om in het buitenland te wonen een beetje aangenamer te maken.

Met 5 dagen training per week, gegeven door een aantal van Canada’s beste trainers, kun je verwachten dat je tijdens de opleiding jouw niveau van skiën als een raket vooruit zien gaan. Als je niet traint, heb je voldoende tijd om naastliggende gebieden en andere aspecten van de Canadese cultuur, zoals (ijs)hockey te verkennen. Net als alle andere Snowminds opleidingen, streven we ernaar een geweldige ervaring aan te bieden die je niet alleen voorbereidt op een goede opleiding tot skileraar, maar ook meer inzicht biedt in de lokale cultuur, de manier waarop mensen leven en hoe ze hun vakantie met gezinnen doorbrengen. In dit opzicht kun je een 12-weekse top opleiding moeten verwachten in zowel de ski- als de Canadese cultuur!

Wat is inbegrepen?

Welke opleiding je ook kiest, wij garanderen “de volledige Snowminds ervaring”. Ons hele team bestaat uit voormalig skileraren en we zorgen er vanaf het begin af aan voor dat je volledig begeleid wordt bij het doorlopen van de opleiding en het seizoen dat daarop volgt.

Wanneer je met Snowminds mee gaat, regelen wij alles voor een succesvol tussenjaar. Op die manier hoef je alleen nog je tas in te pakken en ervoor te zorgen dat je gemotiveerd klaar staat voor jouw seizoen in de sneeuw.

 

Je kunt uitkijken naar de volgende voordelen:

 • Een winterseizoen als skileraar met baangarantie in het volgende seizoen*
 • Verblijf voor 12 weken samen met andere deelnemers
 • Afsluitend feest na het behalen van de opleiding
 • Vluchten en vervoer van en naar Canada
 • Een baan in een Canadese skischool voor het volgende seizoen, als je dat zou willen
 • CSIA Level 1 en Level 2 skileraar diploma (met examens, opleidingsmateriaal en skileraar diploma)
 • Skipassen tijdens je opleidingen
 • Een totale ervaring waarbij alles wordt geregeld
 • 12 weekse skileraar opleiding
 • 3 dagen Avalanche Safety Training (AST) Level 1 inclusief Companion Rescue Course
 • De mogelijkheid om naar Noord-Amerika te reizen na je seizoen
 • Een unieke gemeenschap met vrienden voor het leven
 • Vertrouwen in een gerenommeerd reisbureau dat onderdeel is van het Travel Guarantee Fund
 • Een sterke community met mede-Snowminders

 

Wat is niet inbegrepen?

 • Extra bagage bovenop de 2 stuks bagage van 23kg
 • Annulering- en reisverzekering
 • Maaltijden en eventuele bijkomende kosten
 • Zakgeld en andere extra kosten anders dan hierboven vermeld

 

* De baangarantie geldt voor het volgende seizoen, omdat de opleiding eindigt aan het einde van het huidige seizoen.

 

"Skiën in Canada is iets totaal anders voor de Europeanen. De off-piste is overweldigend, de cultuur is heel gastvrij en het eten... erg vullend. Ik mis zeker de dagen van off-piste skiën en hamburgers."

- Andreas, Snowminds skileraar

Wie kan zich aanmelden?

We zijn er als Snowminds enorm trots op dat we welk jaar erin slagen om de juiste leraren voor het team in Canada te selecteren. Het is belangrijk dat je positief, vrolijk en avontuurlijk bent ingesteld, en bovendien bereidt bent om hard te werken.

 

Kortom, we verwachten dat je:

 • Een onophoudelijke motivatie hebt om te leren
 • De Engelse taal op goed niveau beheerst
 • Open, positief en vrolijk bent
 • Minimaal 18 jaar oud bent.

 

Er is grote interesse in de reis naar Canada en de plekken vullen zich snel. We werken daarom met een ” first come, first serve” principe. Dat betekend dat wanneer je je eerder aanmeldt, je een grotere kans hebt om mee te gaan.

Prijs

Course Icon 12 weekse ski opleiding in Canada

Course Icon Vanaf €9.795

Course Icon

Course Icon Sun Peaks, Canada

Course Icon Eind januari tot begin april

Meld je aan

MELD JE AAN VOOR ONZE INFORMATIE DAGEN!

MELD JE HIER AAN!