Word skileraar in Nendaz

12 weekse Level 1 + 2 skileraren opleiding

Word skileraar in Nendaz

Als er één plek is die bekend staat om zijn unieke bergen en skicultuur, dan is dat Zwitserland. Het is niet voor niets dat Zwitserland een populaire bestemming is voor ervaren skileraren. Met de opleiding in Nendaz heb je nu de kans om deze populaire ski bestemming te ontdekken!

We zijn trots op het kunnen aanbieden van een uniek winterseizoen in Nendaz. Tijdens de opleiding verblijf je het hele seizoen in Zwitserland. Je combineert werk en training tijdens de volledig Engelstalige opleiding. Daarin doorloop je de level 1 en 2  skileraren opleiding in Haute-Nendaz. Je zult woonachtig zijn in Nendaz, onderdeel van het bekende Les 4 Vallées skigebied. Les 4 Vallées is een van de grootste skigebieden van Zwitserland met een grote variatie aan pistes en off-piste terrein.

Let op! Deze opleiding wordt ook aangeboden voor snowboarders. Neem contact met ons op voor meer informatie!

Een winter in Les 4 Vallées

Vanaf begin februari zal je deelnemen aan 8 weken IASI Level 1 en 2 skileraren training, die ontworpen is om je voor te bereiden op een seizoen als leraar in Zwitserland.

Als onderdeel van de opleiding ontvang je een seizoenspas, accommodatie voor tijdens het gehele seizoen, 225 uur aan training, een EHBO-cursus, Frans lessen, een fitness programma, freestyle en lawine veiligheid training, videoanalyse en meer. In het kort: in samenwerking met onze hoog gekwalificeerde trainers van ES Nendaz, garanderen we dat je tijdens het seizoen je ski ervaring verder kan ontwikkelen.

Als je de opleiding eenmaal afgerond hebt en geslaagd bent mag je jezelf een officiële Level 2 IASI skileraar noemen. Nadat je je examens hebt afgerond, kan je in Zwitserland blijven voor de resterende 4 weken en de pistes verslinden met je vrienden aangezien je accommodatie en een liftpas hebt tot het einde van April.

Een seizoen als leraar in Nendaz

Zwitserland is een van de meest populaire bestemmingen onder ervaren leraren en dat is met een goede reden. De Zwitserse Alpen bieden een ongelofelijk goede ski ervaring zowel op de piste als off-piste. Dat wordt extra duidelijk in het Les 4 Vallées skigebied, dat bekend staat om zijn geweldige off-piste terrein. Het is niet zomaar dat de finale van de Freeride World Tour er al jaren plaatsvindt.

Tijdens het seizoen zul je samenwonen met de andere Snowminds leraren in een gedeeld appartement met keuken in Nendaz. Nendaz is een levendig dorp met een net zo een levendige skileraren gemeenschap. Leraren komen normaal gezien vaak samen op de bekende lokale plekken in het dorp en tijdens vrije dagen verkennen de leraren vaak samen het gebied.

Wat is er bij de opleiding inbegrepen?

We hebben een unieke winterervaring gecreëerd van februari tot het einde van april, waar je een level 1 en 2 gecertificeerd skileraar wordt!

 

Wat is inbegrepen:

 • 3 maanden gedeelde accommodatie in Nendaz (1 Februari tot en met 30 april 2022)
 • Snowminds teamleader tijdens het hele seizoen
 • Seizoens liftpas voor Les 4 Vallées (+200 CHF indien je in of vóór 1995 geboren bent)*
 • 8 weken training met +/- 225 uur training
 • EHBO cursus
 • Level 1 en 2 IASI skileraren examen inclusief alle examenkosten
 • 1 jaar IASI lidmaatschap
 • Freestyle en lawine veiligheid training
 • Fitness programma ter voorbereiding van het seizoen
 • Ski specifiek fitness programma tijdens het seizoen
 • Frans lessen voor alle niveaus
 • Ski service workshops
 • CV en carrière-advies workshops
 • Pro-deals bij de lokale skishops en Snowminds Store
 • Skischool voorbereidingsprogramma en voorbereiding voor een leven als gecertificeerd skileraar
 • Sociale Team events tijdens het seizoen in Nendaz
 • Kick-off evenement voordat het seizoen begint
 • Begeleiding tijdens de voorbereiding, het seizoen en na het seizoen

 

Wat is niet inbegrepen? 

 • Vervoer naar en van Nendaz, Zwitserland **
 • Annuleringsverzekering, reisverzekering en eventuele Visa kosten
 • Eten en alles wat niet onder “inbegrepen” vermeld staat.

 

We zorgen met Snowminds altijd voor alle praktische zaken en in samenwerking met onze partners in Zwitserland creëren we een unieke ervaring.

* Er geldt een toeslag van 200 CHF voor de skipas voor iedereen die in 1999 of eerder geboren is.

** We helpen graag bij het organiseren van vervoer naar Zwitserland. We hebben veel ervaring met het plannen van dit soort reizen en je kunt altijd contact met ons opnemen indien we bij de planning kunnen helpen.

Seizoensoverzicht

Onze level 1 en 2 lerarenopleiding in Nendaz is opgezet voor iedereen die een tussenjaar, career break of een andere baan wilt, evenals diegenen die graag professionele training willen om hun skitechniek te verbeteren en naar een hoger niveau te tillen in Les 4 Vallées, een van de beste en meest gevarieerde terreinen in de Alpen. Het is ook een geweldig alternatief voor een volledig seizoen als je 2,5/3 maanden in de Alpen wilt verblijven en Kerst en Nieuwjaar wilt doorbrengen met familie en vrienden voordat je aan je ervaring begint.

Als je geen houder bent van een EU-paspoort of in aanmerking komt voor een lang verblijf in Zwitserland, dan is dit de perfecte cursus voor jou, waarbij je je verblijf onder de 90 dagen houdt en toch de volledige lerarenervaring krijgt!

 

De planning ziet er als volgt uit:

 • 07.02. – 11.02.2022: Training inclusief introductie voor de IASI filosofie, video analyse, fitness en Frans lessen
 • 14.02. – 18.02.2022: Training, fitness programma, onderwijs methodologie, ski service workshop en Frans les
 • 21.02. – 25.02.2022: Training inclusief video analyse, Frans les en fitness sessies
 • 28.02. – 05.03.2022: Level 1 IASI Examen Ski
 • 07.03. – 12.03.2022: Training inclusief berg veiligheid, Freestyle workshop, EHBO-cursus, ski service workshop en fitness
 • 14.03. – 19.03.2022: Training inclusief persoonlijke prestatie training, ski fitness en Frans les
 • 21.03. – 26.03.2022: Training inclusief persoonlijke prestatie training, video analyse en ski fitness
 • 28.03. – 02.04.2022: Level 2 IASI Examen Ski
 • 03.04. – 30.04.2022: Vrij skiën en vrije tijd om van de bergen en het resort te genieten als een nieuw gecertificeerd instructeur

 

Let op: De planning kan nog gewijzigd worden. Deze opleiding wordt ook aangeboden als een Snowboard opleiding met hetzelfde programma. Neem contact met ons op voor meer informatie!

Wie kan zich aanmelden?

We zijn er bij Snowminds trots op dat we er steevast in slagen de juiste kandidaten te selecteren voor onze skischool partners. Ons team staat bij onze partners bekend als een groep goed opgeleide, energieke en gemotiveerde leraren. Natuurlijk is je skiniveau belangrijk voor een seizoen als skileraar, maar het meest belangrijke is dat je een positieve, avontuurlijke en optimistische instelling hebt en bereid bent om hard te werken om onderdeel van het Snowminds team te worden.

Daarom verwachten we van je dat je:

 • 16 weken ski ervaring hebt*
 • Open, positief en avontuurlijk bent
 • Serieus, verantwoordelijk en zeer gemotiveerd bent
 • Het leuk vind om les te geven en een uitdaging aan te gaan
 • Dat je Engels spreekt op conversatieniveau
 • Je minimaal 18 jaar oud bent
 • Je toegang kan verkrijgen tot Zwitserland en er kan blijven gedurende de het seizoen

 

Wanneer je je via onze website aanmeldt, zullen we telefonisch contact met je opnemen om je opleidingskeuze te bespreken. Vervolgens zullen we je uitnodigen voor een intakegesprek waarin we onder andere je sollicitatie en motivatie bespreken. Tegelijkertijd kun je tijdens de intake al je vragen kwijt over de voorbereiding, opleiding en het leven als skileraar. Na het intakegesprek ontvang je bericht van ons over of we je een plekje in ons team kunnen aangeboden.

Er is enorm veel interesse in onze opleidingen en de beschikbare plekken vullen snel. Daarom werken we met een “wie het eerste komt, die het eerste maalt “- principe met een maandelijkse aanmeldrondes. Dit betekent dat  hoe eerder je je aanmeld, hoe groter je kansen zijn om een plekje in het team te bemachtigen en een seizoen te doen bij je droombestemming.

Meer informatie over de opleidingsdata en prijzen vind je hieronder of klik op reserveer je plek  in het hoofdmenu van onze website om je aan te melden.

 

*Aangezien het een korte training van 8 weken is, raden we aan 16 weken ski ervaring te hebben. Je kan een ski video van je jezelf insturen, waarin we kijken naar je ski niveau en je kunnen laten weten of dit de juiste opleiding voor jou is.

"Na mijn eerste week in Nendaz was ik verkocht en nu, 5 seizoen later, noem ik Nendaz mijn ''home away from home''. Als je op zoek bent naar geweldig skiën en persoonlijke ontwikkeling in en buiten de sneeuw, zoek dan niet verder en GA!"

- Thijs Kennis, Snowminds Course Manager

Prijs

Course Icon 12 weekse Level 1 + 2 skileraren programma in Nendaz

Course Icon Vanaf €7.995 (5,995€ zonder accommodatie)

Course Icon

Course Icon Haute-Nendaz, Zwitserland

Course Icon 7 Februari t/m einde van het seizoen 2023

Meld je aan

Heb je vragen? Bel of mail ons!

Lees over onze leraren

WIN EEN REISTEGOED TER WAARDE VAN €675

Vul onze bestemmingstest en doe mee met de competitie om een reistegoed ter waarde van €675 te winnen!

Doe hier onze bestemmingstest