Opleiding skileraar level 2 in Oostenrijk

Breng je prestaties in de sneeuw naar nieuwe hoogten

 

Word skileraar level 2 in Oostenrijk

 

Onze level 2 – landeslehrer 1 – opleiding in Oostenrijk tilt je skivaardigheden gegarandeerd naar een hoger niveau. De opleiding is op maat gemaakt om je de ultieme ski ervaring te geven met 5 dagen training per week van top professionele trainers!

 

 

Leven als skileraar in Oostenrijk

 

Wij ervaren keer op keer dat een seizoen als skileraar veel meer is dan skiën op zich. Naast de heerlijke vers bereide pistes en de prachtige vers gevallen sneeuw, ervaar je ook een unieke gemeenschap met je collega’s die allemaal dezelfde passie delen als jij – skiën.

 

In Oostenrijk vind je ook de gezelligste bergdorpjes vol authentieke restaurants die de beste wienerschnitzel serveren die je ooit hebt geproefd! Naast het eten en de kameraadschap, vergeet Oostenrijk niet voor tradities als nagel, schnaps en après-ski, die ongetwijfeld de perfecte setting zijn om nieuwe vrienden uit de hele wereld te ontmoeten.

 

 

 

Wat is inbegrepen?

 

Heb je tijdens het seizoen niet genoeg geskied en getraind? En wil je jouw niveau als skiër en leraar een stapje hoger wilt brengen, dan is de Landes 1 opleiding de juiste opleiding om het seizoen mee af te sluiten.

 

Bij deze reiservaring is het volgende inbegrepen:

 • Opleiding van 2 of 3 weken in Oostenrijk
 • Opleiding door een hoogopgeleide Oostenrijkse skileraar
 • De internationaal erkende Oostenrijkse Landes 1 skilerarenopleiding inclusief materialen en kosten
 • Hotelaccommodatie met halfpension voor de duur van de opleiding
 • Voorbereidende skitraining ongeveer 5 dagen per week met top professionele skicoaches
 • Snowminds teamleider tijdens de opleiding
 • Sociale team evenementen tijdens de opleiding
 • Uitnodiging voor de Snowminds Reünie Party na het seizoen
 • Pro-deals in de Snowminds Store
 • 24-uurs noodlijn gedurende het hele seizoen
 • Een unieke gemeenschap van vrienden voor het leven

 

Wat is niet inbegrepen?

 • Transport naar/van de cursusbestemming
 • Liftpas voor de cursus
 • Annulerings- en reisverzekering
 • Zakgeld
 • Alles wat niet vermeld staat onder ‘Wat is inbegrepen’

 

 

 

Wie kan zich aanmelden?

 

We verwachten van je dat je:

 • Beschikt over een Anwärter diploma.
 • 12 dagen ervaring in een Oostenrijkse skischool hebt.
 • Lidmaatschap van de SBSSV hebt(Wat wij voor je kunnen helpen organiseren indien nodig).
 • Twin-tips (het liefste voor in het park) en carve ski’s (Ook mogelijkheid tot huur op locatie).

 

Iedereen die aan de bovenstaande eisen voldoet is welkom om zich aan te melden. Er wordt geen toelatingstest afgenomen door Snowminds of de SBSSV.

Tijdens de voorbereiding zet je de laatste puntjes op de “i”. We raden je aan om tijdens het seizoen zo veel mogelijk te trainen. Tijdens de seizoenen is er in veel skischolen regelmatig skileraar training waarin je naar het Landes 1 examen toe kunt trainen.

Je kunt je aanmelden op onze aanmeldpagina, waar je tevens prijzen kunt vergelijken.

 

 

 

Details van de cursus

Mogelijkheid tot vervoer in en naar Oostenrijk

Er is een mogelijkheid tot het boeken van een busreis naar de opleiding. Je kunt 2 paar ski’s of snowboards meenemen en 45 kilo aan bagage. In andere woorden: Je kunt alles wat je nodig hebt, gemakkelijk meenemen.

Je kunt na de opleiding weer terug naar huis reizen, of door gaan naar je bestemming.

2 weken in hoogwaardig hotel met halfpension

Tijdens de gehele voorbereidingsperiode en opleiding, slaapt en eet iedereen in hetzelfde hotel. Dat is wel zo handig, omdat er ‘s ochtends samen wordt ontbeten en verzameld en er ‘s avonds in het hotel clinics en lessen worden gegeven. Overdag staan we de hele dag op de ski’s, dus lunchen doe je op de berg.

Mogelijkheid to het kopen van liftpas via de opleiding

Wanneer je nog geen liftpas hebt, dan heb je de mogelijkheid om een skipas direct via de opleiding aan te schaffen.

Wanneer je de opleiding in april doet, dan heb je mogelijkerwijze al een Salzburger Super Skicard, waarmee je tijdens de gehele opleiding aan de slag kunt. In dat geval heb je geen nieuwe skipas meer nodig.

 

Internationaal erkende Oostenrijkse Landes 1 opleiding

Om ervoor te zorgen dat onze leraren tot het allerhoogst mogelijke niveau op te leiden, werken we samen met het Salzburger Berufskilehrer & Snoweboardlehrer Verband (SBSSV); Een van de meest gewaardeerde skileraren verbanden ter wereld.

Het Landesleraren diploma bestaat uit 3 delen. De Snowminds Landes opleiding bereid je voor op het eerste deel, genaamd Landeslehrer 1. Deze opleiding bouwt verder op de Anwärter opleiding en focust hoofdzakelijk op het meer sportieve skiën zoals buckelpiste, off-piste en korte en lange bochten.

Na het behalen van de Landes 1 opleiding, kun je door naar de Alpin Kurs en het Landes 2 diploma. Tijdens de Alpin Kurs leer je over lawineveiligheid en het gidsen van groepen buiten de gezekerde piste’s. De 2 Landes 2 opleiding sluit het geheel vervolgens af. Met een afgeronde Landes 2 opleiding, kun je vervolgens op alle niveau’s les geven. Daarnaast mag je onder bepaalde omstandigheden je klanten buiten de piste nemen.

De Landes opleiding is wereldwijd een van de best erkende opleidingen. Het is niet alleen goed op je CV, het geeft je ook de mogelijkheid om overal ter wereld te werken.

Snowminds reunie in Nederland

Elk jaar organiseren we in Nederland een reunie. Normaal gesproken vind de reunie in Juni plaats, waarbij alle Snowminds leraren bij elkaar komen. Het is het ideale moment om bij te praten met iedereen die je van de opleiding kent.

Lidmaatschap van de Snowminds Ski Club

Snowminds heeft sinds 2012 meer dan 700 leraren opgeleid. Alle leraren zijn onderdeel van de Snowminds Ski Club, opgericht om je de mogelijkheid te geven om met elkaar op ski trips en reizen te gaan. We organiseren jaarlijkse trips, zoals ski trips, surf trips, team activiteiten, evenementen en reünie feesten. Het is een fijne manier om met alle andere Snowminds leraren in contact te blijven.

Zekerheid, begeleiding en een top ervaring

Tijdens de gehele opleiding zijn we aanwezig om je te helpen en te begeleiden. We helpen je met het materiaal, de taal, de oefeningen en niet te vergeten het behalen van de opleiding zelf. Je bent daardoor niet alleen maar afhankelijk van je trainer of je groep, we zijn er altijd om je te helpen.

Je bent bij ons geen nummer. We begeleiden je persoonlijk en ons enige doel is om je een unieke ervaring als skileraar te geven. Een ervaring waar je je hele leven met genoegen op kan terug kijken. Grote woorden, maar ze komen van het hart, en het is precies waar Snowminds voor staat. Een passie voor sneeuw, een passie voor mensen en een passie voor de bergen.

WAT ALS IK NIET SLAAG VOOR HET EXAMEN

Als je onverhoopt zakt voor je examen of bepaalde onderdelen ervan, hoef je je geen zorgen te maken. We hebben een oplossing voor je met een tweede kans als je je Anwärter-examens hebt afgerond in Salzburgerland (Altenmarkt, Kaprun of Obertauern) in november of december. Je krijgt de mogelijkheid om deel te nemen aan een 3-daags Wiederholungscamp van 18 tot 20 december. De derde dag is de “Prüfungs”-dag (examentdag).

Het kamp kost 275 euro en omvat alleen de training. Je bent zelf verantwoordelijk voor het regelen van transport, skipassen, hotelaccommodatie en andere kosten. Deze unieke kans stelt je echter in staat om kort na een eerdere mislukking opnieuw examen te doen, zodat je zo snel mogelijk aan het werk kunt gaan.

Prijs

Course Icon 2 of 3 weken ski landeslehrer 1 opleiding

Course Icon Vanaf €2.895

Course Icon

Course Icon Oostenrijk

Course Icon Startdatum: november of maart

Course Icon €200 (Eerste aanbetaling)

Meld je aan

Lees over onze leraren

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN