Opleiding skileraar Landes 2 in Oostenrijk

Breng uw skiprestaties naar een hoger niveau

Landes 2 opleiding in Oostenrijk

Til je skiën naar een hoger niveau tijdens ons Landes 2 Camp in Oostenrijk. Dit trainingsprogramma is volledig gericht op het verbeteren van je techniek, het uitbreiden van je didactische vaardigheden en je professionele ontwikkeling. Onze professionele instructeurs geven je les en training van topklasse om je vaardigheden te optimaliseren en je skiën naar nieuwe hoogten te tillen. Dus als je niet genoeg kunt krijgen van skiën en je wilt je verbeteren op de piste, moguls, park en powder, en verder bouwen aan je Anwärter en Landes 1 examens, dan is dit je kans!

Ons Landes 2 Camp wordt gehouden in november en maart. Als je aan seizoen 3 begint, is de Landes opleiding in november de ideale gelegenheid om je seizoen een kickstart te geven, zodat je goed voorbereid op je bestemming aankomt, klaar om gasten beter les te geven en meer te verdienen. Als je bijvoorbeeld aan je derde seizoen bezig bent, is onze cursus in april de perfecte manier om het seizoen af te sluiten met een stel andere Snowminders.

Wat is inbegrepen?

Wanneer je met Snowminds reist, zorgen wij voor AL het praktische werk voor je sabbatical, dus je hoeft alleen maar je tas te pakken en je te verheugen op de ervaring van je leven als skileraar in Oostenrijk.

Voor de landes 2 cursus kun je je verheugen op het volgende:

 • 3 weken Snowminds cursus in Kaprun, Oostenrijk
 • Opleiding door een zeer professionele Oostenrijkse skileraar
 • Technische oefeningen op de piste
 • Ritme veranderingen
 • Verfijning van de buckeltechniek
 • Mogelijkheid tot free-skiën buiten de piste
 • Reuzenslalom techniek met timing
 • De internationaal erkende Oostenrijkse Landes 2
 • skilerarenopleiding
 • Hotelaccommodatie met 1/2 pension gedurende de hele cursus
 • Teamevenementen, avondfeest en slotfeest tijdens de cursus
 • Reizen met Deense reisorganisatie die lid is van
 • Rejsegarantifonden
 • Veilig reizen met Snowminds Geld Terug Garantie
 • Pro deals bij Snowminds Store

 

Wat is niet inbegrepen?

 • Vervoer van en naar de bestemming van de opleiding
 • Liftpas voor de opleiding
 • Boeking en reisverzekering
 • Lidmaatschap van SBSSV
 • Zakgeld, en andere zaken die hierboven niet genoemd zijn

Wie kan deelnemen?

Voor deelname aan de cursus is het volgende vereist:

 • Een geslaagd ski anwärter en Landes 1 examen (niveau 1 en 2)
 • Een werkbevestiging van uw Oostenrijkse skischool dat u minstens 12 dagen heeft gewerkt
 • Lidmaatschap van de SBSSV
 • Twin-tip ski’s (bij voorkeur park) en carve-ski’s (U kunt ook op de cursusbestemming huren)

U kunt het aanmeldingsformulier, waar u ook de prijs en datum ziet, op deze pagina gebruiken of ons aanmeldingsformulier in het bovenste menu vinden.

DETAILS OVER DE CURSUS

Mogelijkheid tot vervoer in en naar Oostenrijk

Er is een mogelijkheid tot het boeken van een busreis naar de opleiding. Je kunt 2 paar ski’s of snowboards meenemen en 45 kilo aan bagage. In andere woorden: Je kunt alles wat je nodig hebt, gemakkelijk meenemen.

Je kunt na de opleiding weer terug naar huis reizen, of door gaan naar je bestemming.

2 weken in hoogwaardig hotel met halfpension

Tijdens de gehele voorbereidingsperiode en opleiding, slaapt en eet iedereen in hetzelfde hotel. Dat is wel zo handig, omdat er ’s ochtends samen wordt ontbeten en verzameld en er ’s avonds in het hotel clinics en lessen worden gegeven. Overdag staan we de hele dag op de ski’s, dus lunchen doe je op de berg.

Mogelijkheid to het kopen van liftpas via de opleiding

Wanneer je nog geen liftpas hebt, dan heb je de mogelijkheid om een skipas direct via de opleiding aan te schaffen.

Wanneer je de opleiding in april doet, dan heb je mogelijkerwijze al een Salzburger Super Skicard, waarmee je tijdens de gehele opleiding aan de slag kunt. In dat geval heb je geen nieuwe skipas meer nodig.

 

Internationaal erkende Oostenrijkse Landes 1 opleiding

Om ervoor te zorgen dat onze leraren tot het allerhoogst mogelijke niveau op te leiden, werken we samen met het Salzburger Berufskilehrer & Snoweboardlehrer Verband (SBSSV); Een van de meest gewaardeerde skileraren verbanden ter wereld.

Het Landesleraren diploma bestaat uit 3 delen. De Snowminds Landes opleiding bereid je voor op het eerste deel, genaamd Landeslehrer 1. Deze opleiding bouwt verder op de Anwärter opleiding en focust hoofdzakelijk op het meer sportieve skiën zoals buckelpiste, off-piste en korte en lange bochten.

Na het behalen van de Landes 1 opleiding, kun je door naar de Alpin Kurs en het Landes 2 diploma. Tijdens de Alpin Kurs leer je over lawineveiligheid en het gidsen van groepen buiten de gezekerde piste’s. De 2 Landes 2 opleiding sluit het geheel vervolgens af. Met een afgeronde Landes 2 opleiding, kun je vervolgens op alle niveau’s les geven. Daarnaast mag je onder bepaalde omstandigheden je klanten buiten de piste nemen.

De Landes opleiding is wereldwijd een van de best erkende opleidingen. Het is niet alleen goed op je CV, het geeft je ook de mogelijkheid om overal ter wereld te werken.

Snowminds reunie in Nederland

Elk jaar organiseren we in Nederland een reunie. Normaal gesproken vind de reunie in Juni plaats, waarbij alle Snowminds leraren bij elkaar komen. Het is het ideale moment om bij te praten met iedereen die je van de opleiding kent.

Lidmaatschap van de Snowminds Ski Club

Snowminds heeft sinds 2012 meer dan 700 leraren opgeleid. Alle leraren zijn onderdeel van de Snowminds Ski Club, opgericht om je de mogelijkheid te geven om met elkaar op ski trips en reizen te gaan. We organiseren jaarlijkse trips, zoals ski trips, surf trips, team activiteiten, evenementen en reünie feesten. Het is een fijne manier om met alle andere Snowminds leraren in contact te blijven.

Zekerheid, begeleiding en een top ervaring

Tijdens de gehele opleiding zijn we aanwezig om je te helpen en te begeleiden. We helpen je met het materiaal, de taal, de oefeningen en niet te vergeten het behalen van de opleiding zelf. Je bent daardoor niet alleen maar afhankelijk van je trainer of je groep, we zijn er altijd om je te helpen.

Je bent bij ons geen nummer. We begeleiden je persoonlijk en ons enige doel is om je een unieke ervaring als skileraar te geven. Een ervaring waar je je hele leven met genoegen op kan terug kijken. Grote woorden, maar ze komen van het hart, en het is precies waar Snowminds voor staat. Een passie voor sneeuw, een passie voor mensen en een passie voor de bergen.

Prijs

Course Icon 2 weekse ski Landes 2 opleiding

Course Icon Vanaf €3.095

Course Icon

Course Icon Kaprun, Oostenrijk

Course Icon Startdatum: november 2022 of maart 2023

Meld je aan

Lees over onze leraren

WIN EEN REISTEGOED TER WAARDE VAN €675

Vul onze bestemmingstest en doe mee met de competitie om een reistegoed ter waarde van €675 te winnen!

Doe hier onze bestemmingstest