Werk 14 dagen intensief aan je eigen techniek!

Investeer in jezelf en behaal de tweede stap van de Oostenrijkse leerweg

De volgende stap in de Oostenrijkse leerweg

Werk 14 dagen aan je eigen ski techniek tijdens de 2 weekse Snowminds Landes opleiding. De focus ligt tijdens de Landes opleiding volledig op je eigen techniek. Je leert over de verschillende technieken, leert over het herkennen van fouten en hoe je die kunt oplossen. Je sluit de 2 weekse Snowminds Landes opleiding af met het behalen van het Landes 1 diploma.

De Landes opleiding is de volgende stap in het Oostenrijkse skileraren systeem. Je leert niet alleen veel beter de techniek beheersen, maar leert de technieken ook veel beter begrijpen. Daarmee wordt ook je lesgeef vaardigheden naar een nog hoger niveau getild. Je werkt dagelijks aan verschillende thema’s en werkt zowel op als naast de pistes aan verschillende technieken.

De opleiding

De Landes opleiding vind in zowel november als april plaats, dus je kunt je seizoen ermee beginnen of je kunt het seizoen ermee afsluiten. De aankomst dag verloopt met een rustig programma, waarna je de dag erna begint met de Landes voorbereiding op dezelfde pistes als waar je de opleiding doet. Je werkt tijdens de voorbereiding intensief aan je eigen techniek, waardoor je goed voorbereid aan de opleiding zelf begint. Na de voorbereiding neem je deel aan de Landes opleiding zelf, welke tussen 10 en 13 dagen duurt. We sluiten de opleiding vanzelfsprekend af met een groot afsluit feest waarna je door reist naar je bestemming, of terug reist naar Nederland.

Wanneer je al een seizoen achter de rug hebt, dan is de Landes opleiding de perfecte start van je seizoen. Je kunt na het afronden van de opleiding op een hoger niveau les geven en in sommige skischolen verdien je iets meer met het Landes 1 diploma. Wanneer het je eerste seizoen is, dan is de Landes opleiding een mooie manier om het seizoen af te sluiten.

De Landes opleiding is daarnaast onderdeel van onze 7 weekse opleiding.

 

In seizoen 2021/2022 vinden de opleidingen plaats op:

 

 • November 2021 *
 • Maart 2022 **

Wat is inbegrepen?

 • 2 weken Snowminds opleiding in Kaprun
 • Elke dag professionele training door goed opgeleide Oostenrijkse skileraar
 • Een internationaal erkend Landes 1 diploma
 • Verblijf met halfpension gedurende de hele opleiding
 • Team evenementen
 • Mogelijkheid om skipas en busvervoer naar Oostenrijk/Nederland te kopen
 • Een all-inclusive ervaring waarbij alles praktisch voor je wordt geregeld

 

 

Wat is niet inbegrepen?

 • Vervoer naar de opleiding bestemming
 • Skipas voor de opleiding
 • Annuleringsverzekering en reisverzekering
 • Alle andere niet hierboven genoemde zaken

 

 

*Na de opleiding kun je direct door naar je skischool, of kun je terug reizen naar Nederland. Het is handig dat goed te overleggen met je skischool.

** Na de opleiding heb je de mogelijkheid om met een bus terug naar Nederland te reizen.

Wie kan zich aanmelden?

We verwachten van je dat je:

 • Beschikt over een Anwärter diploma.
 • 12 dagen ervaring in een Oostenrijkse skischool hebt.
 • Lidmaatschap van de SBSSV hebt(Wat wij voor je kunnen helpen organiseren indien nodig).
 • Twin-tips (het liefste voor in het park) en reuzenslalom of slalom ski’s hebt (Ook mogelijkheid tot huur in Kaprun).

 

Iedereen die aan de bovenstaande eisen voldoet is welkom om zich aan te melden. Er wordt geen toelatingstest afgenomen door Snowminds of de SBSSV.

Tijdens de voorbereiding zet je de laatste puntjes op de “i”. We raden je aan om tijdens het seizoen zo veel mogelijk te trainen. Tijdens de seizoenen is er in veel skischolen regelmatig skileraar training waarin je naar het Landes 1 examen toe kunt trainen.

Je kunt je aanmelden op onze aanmeldpagina, waar je tevens prijzen kunt vergelijken.

Een overzicht van een seizoen met Snowminds

Mogelijkheid tot vervoer in en naar Oostenrijk

Er is een mogelijkheid tot het boeken van een busreis naar de opleiding. Je kunt 2 paar ski’s of snowboards meenemen en 45 kilo aan bagage. In andere woorden: Je kunt alles wat je nodig hebt, gemakkelijk meenemen.

Je kunt na de opleiding weer terug naar huis reizen, of door gaan naar je bestemming.

2 weken in hoogwaardig hotel met halfpension

Tijdens de gehele voorbereidingsperiode en opleiding, slaapt en eet iedereen in hetzelfde hotel. Dat is wel zo handig, omdat er ’s ochtends samen wordt ontbeten en verzameld en er ’s avonds in het hotel clinics en lessen worden gegeven. Overdag staan we de hele dag op de ski’s, dus lunchen doe je op de berg.

Mogelijkheid to het kopen van liftpas via de opleiding

Wanneer je nog geen liftpas hebt, dan heb je de mogelijkheid om een skipas direct via de opleiding aan te schaffen.

Wanneer je de opleiding in april doet, dan heb je mogelijkerwijze al een Salzburger Super Skicard, waarmee je tijdens de gehele opleiding aan de slag kunt. In dat geval heb je geen nieuwe skipas meer nodig.

 

Internationaal erkende Oostenrijkse Landes 1 opleiding

Om ervoor te zorgen dat onze leraren tot het allerhoogst mogelijke niveau op te leiden, werken we samen met het Salzburger Berufskilehrer & Snoweboardlehrer Verband (SBSSV); Een van de meest gewaardeerde skileraren verbanden ter wereld.

Het Landesleraren diploma bestaat uit 3 delen. De Snowminds Landes opleiding bereid je voor op het eerste deel, genaamd Landeslehrer 1. Deze opleiding bouwt verder op de Anwärter opleiding en focust hoofdzakelijk op het meer sportieve skiën zoals buckelpiste, off-piste en korte en lange bochten.

Na het behalen van de Landes 1 opleiding, kun je door naar de Alpin Kurs en het Landes 2 diploma. Tijdens de Alpin Kurs leer je over lawineveiligheid en het gidsen van groepen buiten de gezekerde piste’s. De 2 Landes 2 opleiding sluit het geheel vervolgens af. Met een afgeronde Landes 2 opleiding, kun je vervolgens op alle niveau’s les geven. Daarnaast mag je onder bepaalde omstandigheden je klanten buiten de piste nemen.

De Landes opleiding is wereldwijd een van de best erkende opleidingen. Het is niet alleen goed op je CV, het geeft je ook de mogelijkheid om overal ter wereld te werken.

Snowminds reunie in Nederland

Elk jaar organiseren we in Nederland een reunie. Normaal gesproken vind de reunie in Juni plaats, waarbij alle Snowminds leraren bij elkaar komen. Het is het ideale moment om bij te praten met iedereen die je van de opleiding kent.

Lidmaatschap van de Snowminds Ski Club

Snowminds heeft sinds 2012 meer dan 700 leraren opgeleid. Alle leraren zijn onderdeel van de Snowminds Ski Club, opgericht om je de mogelijkheid te geven om met elkaar op ski trips en reizen te gaan. We organiseren jaarlijkse trips, zoals ski trips, surf trips, team activiteiten, evenementen en reünie feesten. Het is een fijne manier om met alle andere Snowminds leraren in contact te blijven.

Zekerheid, begeleiding en een top ervaring

Tijdens de gehele opleiding zijn we aanwezig om je te helpen en te begeleiden. We helpen je met het materiaal, de taal, de oefeningen en niet te vergeten het behalen van de opleiding zelf. Je bent daardoor niet alleen maar afhankelijk van je trainer of je groep, we zijn er altijd om je te helpen.

Je bent bij ons geen nummer. We begeleiden je persoonlijk en ons enige doel is om je een unieke ervaring als skileraar te geven. Een ervaring waar je je hele leven met genoegen op kan terug kijken. Grote woorden, maar ze komen van het hart, en het is precies waar Snowminds voor staat. Een passie voor sneeuw, een passie voor mensen en een passie voor de bergen.

Prijs

Course Icon 2 weekse ski Landes opleiding

Course Icon Vanaf €2.295

Course Icon

Course Icon Kaprun, Oostenrijk

Course Icon Startdatum: november 2022 of maart 2023

Meld je aan

Lees over onze leraren

MELD JE AAN VOOR ONZE INFORMATIE DAGEN!

MELD JE HIER AAN!