Een seizoen in Oostenrijk met 2 weekse opleiding

Kick-start je seizoen met onze 2 weekse skileraren opleiding!

Onze 2 weekse opleiding met voorbereiding!

Wanneer je jouw seizoen wilt starten met een korte intensieve opleiding, dan is dit pakket wat voor jou. Je wordt tijdens de 2 weekse skilerarenopleiding klaargestoomd voor de droombaan als skileraar, waarbij je vanuit de basis, stap voor stap leert hoe je anderen het skiën bijbrengt.

De 2 weekse skilerarenopleiding in Kaprun of Bad Gastein in Oostenrijk biedt de meest basale voorbereiding op een seizoen als skileraar in de sneeuw. Onze hooggekwalificeerde, Oostenrijkse opleiders leggen de focus tijdens de voorbereiding op de belangrijkste onderdelen van het beroep als skileraar. Op die manier begin je goed voorbereid aan je opleiding en heb je een rustige, prettige en veilige introductie tot de opleiding.

Wanneer het je ambitie is om je eigen skitechniek tijdens je seizoen in de sneeuw zo veel mogelijk te ontwikkelen, adviseren we onze langere voorbereidingen. Tijdens de opleiding van 5 weken of de meest uitgebreide, 8 weken durende opleiding, doorloop je een All-mountain training. Daarin werk je zowel op als buiten de piste aan je techniek. Daarbij is het mogelijk is om de Landes 1 diploma als onderdeel van opleiding te doorlopen.

De opleiding

De 2 weekse basisopleiding richt zicht enkel en alleen op de basis van het skiën en de vereiste technieken voor de Anwärter opleiding. Je bereidt je intensief voor, waarna je direct aan de Anwärter opleiding begint. Zelfs wanneer je al je hele leven hebt geskied, kan het een beste taak zijn om je voor te bereiden op de skileraren opleiding.

Deze opleiding vindt in zowel november, januari of maart/april plaats en wordt afgesloten met het behalen van de Oostenrijkse Anwärter (en groot afsluit feest!).  Na de opleiding ga je direct door naar de skischool, waar je de rest van het seizoen aan de slag kunt gaan(dit is niet het geval als je de opleiding in maart/april volgt).

Direct na de opleiding heb je doorgaans even de tijd om te wennen, voordat je aan de slag gaat in de prachtige Oostenrijkse alpen.

* Let op! Wanneer je de opleiding in januari doet, zul je ook direct door gaan naar de skischool. Je hebt vervolgens gegarandeerd werk in de hoogseizoen periode februari die daar op volgt.

De volledige Snowminds ervaring met baangarantie

Welke opleiding je ook kiest, we garanderen je altijd “de volledige Snowminds ervaring” tijdens je winterseizoen als skileraar. Het hele Snowminds team bestaat uit ervaren skileraren die vanaf het begin van de opleiding en gedurende het hele seizoen voor je klaar staan. Door de baangarantie weet je zeker dat je na je opleiding bij een van de beste skischolen in Oostenrijk terecht komt. Onze focus ligt op veiligheid, community en het verzorgen van de best mogelijk ervaring.

Onze professionele Oostenrijkse opleiders streven ernaar de best mogelijke voorbereiding en opleiding te verzorgen. Niet voor niets is 100% van al onze leraren direct na de opleiding aan de slag gegaan. Elk jaar weer, sinds 2012!

Wanneer je er voor kiest om met Snowminds een seizoen te doen, regelen wij alle praktische zaken voor je. Je hoeft nadat je je hebt aangemeld dus alleen nog je tas in te pakken en uit te kijken naar een seizoen in de sneeuw.

Welke opleiding je ook kiest, je kunt altijd uitkijken naar de volgende voordelen:

 

 • Een winterseizoen als skileraar met een baan bij een plaatselijke skischool
 • 2 weekse all mountain opleiding voor skileraar niveau 1 (Anwärter)
 • Regelen van seizoensaccommodatie bij de skischool tijdens het seizoen (te betalen bij de skischool zelf)
 • Voorbereidende skitraining ca. 5 dagen per week met professionele topskileraren
 • De internationaal erkende 10-daagse Oostenrijkse niveau 1 opleiding tot skileraar “Anwärter”.
 • Vervoer naar de opleiding in Oostenrijk incl. 2 stuks bagage en naar de skischool na de opleiding
 • Uitnodiging voor kick-off evenement in Denemarken voor vertrek
 • Fysiek voorbereidingsprogramma dat voor het vertrek kan worden gebruikt
 • Voorbereidingsmateriaal en tips voor verpakking, verzekering, visum enz.
 • Skipas voor 2 weken in het opleidingsgebied
 • Verblijf in hotel met halfpension gedurende de gehele opleiding
 • Snowminds teamleader tijdens de opleiding
 • Sociale team evenementen tijdens de opleiding en het seizoen
 • Uitnodiging voor de Snowminds reünie na het seizoen
 • Pro-aanbieding bij Snowminds Store
 • 24-uurs noodtelefoon gedurende het hele seizoen
 • Een unieke gemeenschap met vrienden voor het leven

 

 

Wat is niet inbegrepen?

 • Reisactiviteit tijdens en terugreis na het skiseizoen
 • Annuleringsverzekering, reisverzekering en eventuele visumkosten
 • Kosten voor seizoensaccommodatie en liftpas na de opleiding (dit wordt in samenwerking met de skischool geregeld en verschilt van skischool tot skischool)
 • Zakgeld, skimateriaal en andere niet hierboven genoemde zaken
 • Alle andere niet hierboven genoemde zaken

*In sommige gevallen kunnen wij in samenwerking met je skischool een seizoensliftpas kopen als je gaat werken in hetzelfde skigebied als waar je wordt opgeleid. In deze gevallen krijgt Snowminds een deel van de prijs van de seizoensliftpas vergoed door de skischool.

 

Moet ik vloeiend Duits kunnen?

Het antwoord is: Nee. Je moet om aan de opleiding te beginnen in ieder geval wel Duits kunnen verstaan. Maar niet voor niets wordt er tijdens de voorbereiding uitgebreid aandacht besteed aan het verbeteren van je Duits. Maar liefst 3 dagen per week oefen je tijdens het avondprogramma specifiek op ski gerelateerde onderwerpen. Tijdens het intakegesprek spreken we onder andere over je Duits niveau kijken we samen of het voldoende is om aan het seizoen te beginnen. Het doen van een seizoen is juist een perfecte kans om een nieuwe taal te leren!

Als onderdeel van de opleiding, krijg je tijdens de opleiding verschillende taalsessies, waarin je met het Duits en de andere belangrijke talen aan de slag gaat. Op die manier wordt je in de basis alvast voorbereid op de opleiding en je seizoen. Voor degene die nog meer oefening nodig hebben, bieden we een optionele 10-weekse online Duits cursus aan. Deze cursus is 100% gericht op het lesgeven en het behalen van de opleiding. De cursus bestaat uit:

 • Online e-learning cursus met 12 modules
 • Oefeningen die je helpen bij het leren
 • Een boekje met alle relevante termen
 • Geluidsbestanden waarmee je uitspraak en luisteren kunt oefenen.
 • Duitse introductievideo’s per onderwerp
 • De perfecte voorbereiding op de praktijk lessen tijdens de opleiding.

Wie kan zich aanmelden?

We zijn er bij Snowminds trots op dat we er steevast in slagen de juiste mensen te selecteren voor onze skischool partners. Ons team staat bij onze partners bekend als een groep goed opgeleide, energieke en gemotiveerde ski- en snowboardleraren. Dat is precies waarom onze opleidingen op maat gemaakt zijn om je zo goed mogelijk voor te bereiden op jou droombaan in de sneeuw. Natuurlijk is je skiniveau daarbij van belang, maar het meest belangrijke is dat je een positieve, avontuurlijke en optimistische instelling hebt en bereid bent om hard te werken om onderdeel van het Snowminds team te worden.

Daarom verwachten we van je dat je:

 • Beschikt over voldoende ski techniek, waarmee je veilig op verschillende pistes kunt afdalen
 • Open, positief en vrolijk bent
 • Serieus, verantwoordelijk en zeer gemotiveerd bent
 • Goed met kinderen, jongeren en volwassenen bent
 • Het leuk vind om les te geven en een uitdaging aan te gaan
 • Vloeiend Engels spreekt en je basis gesprekken in het Duits kunt voeren
 • Je minimaal 17 jaar oud bent

Wanneer je solliciteert via onze website, zullen we telefonisch contact met je opnemen en je uitnodigen voor een intake gesprek. Daarin bespreken we je sollicitatie, motivatie en instelling. Tegelijkertijd kun je tijdens de intake al je vragen kwijt over de voorbereiding, opleiding en het leven als skileraar. Na het intake gesprek ontvang je bericht of je een plekje in ons team krijgt aangeboden.

Er is enorm veel interesse in onze opleidingen en de beschikbare plekken vullen snel. Daarom werken we met een “First come, first serve” principe waarbij we maandelijkse sollicitatierondes hebben. Op die manier weet je zeker dat wanneer je je eerder aanmeld, je een grotere kans hebt om een plekje in het team te bemachtigen en een seizoen te doen bij jou droombestemming.

Wanneer je je wilt aanmelden kun je dat via deze pagina doen, of klikken op aanmelden in het hoofdmenu van onze website.

Een overzicht van een seizoen met Snowminds

Baangarantie als skileraar

Een baan als skileraar is voor vele een droom en je krijgt met Snowminds de kans om die droom waar te maken. Elke dag in de sneeuw staan is een unieke ervaring. Snowminds heeft jaren ervaring met het werk als skileraar en dankzij onze zorgvuldig samengestelde opleidingen en ons netwerk binnen de internationale skischolen, garanderen we je een baan bij een skischool wanneer je de opleiding to skileraar haalt.

Wanneer je de opleiding succesvol afsluit, heb je garantie op een arbeidsplek bij de skischool waar je al voor de opleiding een plekje hebt gekregen. Het afgelopen jaar slaagde meer dan 90% in één keer voor de 2 weekse skileraren opleiding. Wanneer je de opleiding niet haalt, dan doen we er alles aan om je toch aan de slag te helpen bij de skischool, zodat je tot het herexamen in maart gewoon kunt werken en kunt trainen. We zijn er ontzettend trots op dat we er tot nu toe altijd in zijn geslaagd om voor iedereen een werkplek aan te kunnen bieden. Ook voor degene die niet in één keer slaagde.

We werken samen met zeer professionele partners over de hele wereld, en met hen zorgen we ervoor dat er huisvesting en een uniform voor je klaar staat zodra je aankomt. Wees je ervan bewust dat de huisvesting, het salaris en de salaris structuur verschilt per bestemming. Je zult na het afronden van de opleiding in dienst zijn van de skischool en je zult salaris van de skischool ontvangen. Daarbij wordt je betaald afhankelijk van je prestaties en het aantal gewerkte uren.

Wanneer je je aanmeld,  beginnen we met een intakegesprek. Daarin kijken we naar je werkervaring, opleidingen en je motivatie. Aan de hand daarvan kijken zorgen we voor een bestemming die goed bij je past. Je weet dus al ruim voor vertrek bij welke skischool en bestemming je aan de slag zult gaan. Zodra de opleiding voorbij is en de “Abschlussparty” is geweest, vertrek je direct naar de skischool zodat je direct aan je avontuur in de sneeuw kunt beginnen. Het vervoer naar de skischool wordt door Snowminds geregeld.

Al onze skischoolpartners zijn zorgvuldig geselecteerd en we hebben een goede relatie met al onze partners. Ook tijdens het seizoen blijven we je begeleiden, dus wanneer er iets voor komt met de skischool, dan staan we klaar om je zo goed mogelijk te helpen.

Duits cursus tijdens de voorbereiding

Lesgeven in Oostenrijk vergt een behoorlijke kennis van de Duitse taal. Gelukkig ligt het Duits dicht bij het Nederlands en weten we als geen ander dat het best spannend kan zijn om voor het eerst met een nieuwe taal aan de slag te gaan. Daarom helpen we je tijdens de opleiding goed op weg. Gedurende de gehele voorbereiding, krijg je 3 keer per week Duits training. Daarbij richt je je specifiek op de ski- en lesgeef-gerelateerde onderwerpen, zodat je goed voorbereid aan de slag gaat!

Community & evenementen

Voorbereidingsdag in Nederland

Een maand voor vertrek vind het Kickoff evenement plaats. Het is een geweldige dag met verschillende activiteiten. Tijdens het kickoff event word je geïnformeerd over wat er precies komen gaat en kun je alvast kennis maken met alle andere aankomende Snowminds leraren. Er zullen Snowminds- leraren aanwezig zijn die zelf al seizoenen achter de rug hebben, zodat je vragen kunt stellen over de bestemming waar jij heen zult gaan.

Hulp van ervaren Snowminds leraren

Er zijn tijdens de hele periode ervaren Snowminds leraren aanwezig die zelf het jaar ervoor de opleiding hebben doorlopen. Zij zijn er om je te helpen bij het leren van de stof, de taal en beantwoorden je vragen over ski techniek en de examens. Je bent daardoor niet afhankelijk van de groep opleiders maar hebt altijd iemand om vragen te stellen die zelf het jaar ervoor de opleiding heeft gedaan.

Team events
Tijdens de winter worden er in Salzburg team events georganiseerd waarvoor je je kunt aanmelden. Je gaat tijdens het event samen met het complete Snowminds team twee dagen op stap in Salzburg.

Reünie
Na de winter is er een reünie in Nederland waarovor je je kunt aanmelden. Je komt samen met alle andere Snowminds leraren zodat je na het seizoen met alle andere Snowminds leraren kun nagenieten van de winter.

Teambuilding en Community

Tijdens de voorbereiding en opleiding neem je deel aan verschillende teambuildingsactiviteiten. Je leert iedereen tijdens de opleiding op die manier goed kennen waardoor je samen de uitdaging aan kunt gaan.

Vervoer naar en in Oosternijk

Voordat we naar Oostenrijk vertrekken, verzamelen we op een gezamenlijk punt in Nederland. Daar stappen we samen in de bus om te beginnen aan jouw seizoen in de sneeuw. Met de busreis kun je 3 paar ski’s of snowboards en 45kg aan bagage meenemen, zodat je zeker weet dat je alles dat je nodig hebt kunt meenemen.

Erkende Oostenrijkse opleiding

Je doorloopt na de voorbereiding de Anwärter opleiding. Je word tijdens door de hoogst opgeleide Oostenrijkse trainers opgeleid tot skileraar. De opleiding word opgedeeld in een praktijk en theorie deel. Overdag sta je de hele dag op de piste en ‘s avonds doorloop je theorie lessen. Dat maakt de Anwärter opleiding enorm intensief.

Praktijk
Je staat tijdens de opleiding elke dag op ski’s. Je doorloopt overdag de totale basis van het skiën. Van glijden op ski’s tot parallel skiën. Je leert daarbij de stappen die je moet doorlopen met je klanten en welke oefeningen je kunt gebruiken om een bepaalde techniek te verbeteren.

Theorie
Na de praktijk les heb je ‘s avonds theorie lessen. Daarin doorloop je de didactiek, leermethodes en talen. De lessen worden aan de hand van een boek gegeven en er is na de theorie les tijd om te leren en te oefenen.

Examens
Aan het einde van de opleiding doorloop je een aantal examens. Naast het theorie examen, leg je twee type praktijk examen af. Tijdens de eerste examens moet je bepaalde technieken juist kunnen uitvoeren. Zo laat je bijvoorbeeld bochten in een pizzapunt en parallel gestuurde bochten zien. Tijdens het tweede deel van het examen, geef je les aan je eigen groep en behandel je een bepaalde techniek. daarbij kijkt de examinator of je het juiste terrein uitkiest en je de juiste stappen doorloopt.

Hoogwaardig hotel met halfpension

Tijdens de gehele voorbereidingsperiode en opleiding, slaapt en eet iedereen in hetzelfde hotel. Dat is wel zo handig, omdat er ‘s ochtends samen wordt ontbeten en verzameld en er ‘s avonds in het hotel clinics en lessen worden gegeven. Overdag staan we de hele dag op de ski’s, dus lunchen doe je op de berg.

 

Korting op skimateriaal

Elke Snowmind krijgt tot 35% korting op al het skimateriaal in onze webshop.

WAT ALS IK NIET SLAAG VOOR HET EXAMEN

Als je onverhoopt zakt voor je examen of bepaalde onderdelen ervan, hoef je je geen zorgen te maken. We hebben een oplossing voor je met een tweede kans als je je Anwärter-examens hebt afgerond in Salzburgerland (Altenmarkt, Kaprun of Obertauern) in november of december. Je krijgt de mogelijkheid om deel te nemen aan een 3-daags Wiederholungscamp van 18 tot 20 december 2023. De derde dag is de “Prüfungs”-dag (examentdag).

Het kamp kost 275 euro en omvat alleen de training. Je bent zelf verantwoordelijk voor het regelen van transport, skipassen, hotelaccommodatie en andere kosten. Deze unieke kans stelt je echter in staat om kort na een eerdere mislukking opnieuw examen te doen, zodat je zo snel mogelijk aan het werk kunt gaan.

Prijs

Course Icon 2 weekse skilerarenopleiding

Course Icon Vanaf €3.495

Course Icon

Course Icon Oostenrijk

Course Icon Vertrek: november, december, januari en maart/april

Course Icon €200 (Eerste aanbetaling)

Meld je aan

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN
× Hoe kan ik je helpen?