Seizoen in Canada met ski lerarenopleiding

Behaal je certificaat, ga aan de slag bij een skischool en beleef een fantastisch seizoen met Snowminds!

Skilerarenopleiding in Canada

Canada is geliefd bij zowel skiërs als snowboarders vanwege de vriendelijke community: iedereen is welkom en wordt gelijk behandeld op de berg. Voor skileraren is het bijzonder aantrekkelijk omdat Canada enkele van de beste off-piste en backcountry-mogelijkheden ter wereld biedt. Daarom biedt Snowminds een unieke skilerarenopleiding in Canada aan in meer dan 15 bestemmingen, zodat je met gepersonaliseerde instructies van onze ervaren coaches snel aan de slag kunt als betaalde skileraar in Canada met een baan voor het winterseizoen in je droomresort.

Canada heeft zoveel te bieden met zoveel fantastische skigebieden, en bij Snowminds hebben we jarenlange ervaring in het matchen van elke leraar met hun perfecte skigebied en skischool. Of het nu gaat om het bruisende dorpsleven en het uitgestrekte terrein bij Whistler dat aanspreekt, het verkennen van het royale freeride-terrein in Revelstoke, de lokale sfeer en gemoedelijke lokale bevolking in Kimberley, of het verbeteren van je parkvaardigheden en Franse taal in Oost-Canada in Bromont, elke lerarenopleiding in Canada is afgestemd op de skigebieden en op jouw ervaring.

De training

Aan het begin van het seizoen voltooi je een skilerarenopleiding in Canada die gericht is op je techniek en ontwikkeling om je voor te bereiden op je lerarencertificering. Je ervaren trainers begeleiden je en werken aan je vaardigheden, ongeacht je niveau. Na de training ben je klaargestoomd om je Level 1-examen te doen en je certificering te behalen.
Met je Level 1-certificering in de hand, mag je beginnen en werk als een betaalde skileraar in het voor jou aangewezen resort. We zijn er trots op dat 100% van onze leraren een baan hebben gekregen na het succesvol afronden van hun Snowminds-opleiding sinds we in 2012 zijn begonnen!
Als je je skiën verder wilt ontwikkelen, kun je tijdens het winterseizoen kiezen voor een opleiding met meer training met opties voor Level 2 training, add-on snowboardopleiding, backcountry training en voor het ultieme avontuur ga je mee met ons heli-ski kamp in Revelstoke. Welke opleiding je ook kiest, ons ervaren team staat ​​klaar om je bij elke stap te helpen tijdens jouw droomwinterseizoen.

Bekijk ook onze 5-sterrenrecensies op Google, Trustpilot en Facebook en leer meer over Snowminds van onze ski- en snowboardleraren!

 

Het skileraren leven in Canada

In Canada werk je, samen met andere Snowminds leraren, bij een van onze ervaren partnerskischolen. Bij je skischool leer je gegarandeerd veel en heb je een internationaal netwerk van vriendschappen voor het leven. Canadezen staan ​​wereldwijd bekend als supervriendelijke mensen en je skischoolcollega’s zullen waarschijnlijk niet anders zijn.

Voor de meeste skileraren bestaat je gemiddelde werkdag uit lessen in de ochtend en vroege middaguren, gevolgd door vrije skitijd met je vrienden en collega’s in de middag en avond.

Als je geen les geeft, krijg je een geweldige kans om de gastvrije Canadese cultuur te ervaren met hockey, enorme hamburgers en grenzeloze natuur overal om je heen – en natuurlijk geniet je van enkele van de beste off-piste en backcountry-mogelijkheden overal ter wereld. Wanneer je een leraar wordt bij Snowminds, word je ook onderdeel van een unieke gemeenschap van leraren, waardoor je nieuwe vrienden zult hebben in skigebieden in heel Canada, wat zorgt voor de perfecte roadtripmogelijkheden. Het is een levensstijl waar de meeste mensen alleen maar van kunnen dromen.

Na het seizoen, dat doorgaans tot en met april duurt, heb je de mogelijkheid om samen met de andere Snowminds leraren je seizoen te eindigen in Hawaii. Je kan natuurlijk ook door Canada en/of de VS reizen en zo een unieke totaalervaring op te doen tijdens je tussenjaar.

"Skiën in Canada is iets totaal anders voor de Europeanen. The off-piste is overweldigend, de cultuur is heel gastvrij en het eten... erg vullend. Ik mis zeker de dagen van off-piste skiën en hamburgers."

Wat is inbegrepen?

Als je met Snowminds reist, helpen we je bij elke stap en zorgen we voor alle praktische zaken. Op die manier kan jij je concentreren op het inpakken van je koffers en goede vibes en je voorbereiden op jouw winteravontuur.

Onze lerarenopleidingen en banen in Canada variëren in vertrekdata, lengte, inhoud en prijs, afhankelijk van de bestemming waar ze plaatsvinden. Nadat je je hebt aangemeld, zullen we met je samenwerken om je te matchen met de perfect passende opleiding, skischool en skigebied.
Bij het reserveren van je plaats voor de komende winter kun je de verschillende opleidingsdetails zien voor de data waarop je wilt reizen, waarbij je ook de mogelijkheid hebt om aan te geven voor welke opleiding je het meest geïnteresseerd bent.
Met onze Canadese lerarenopleidingen kun naar de volgende voordelen uitkijken:

Wat is inbegrepen:

 • Een winterseizoen in Canada als skileraar
 • Betaalde baan bij een lokale skischool in Canada met geregelde accommodatie, seizoenskipas en een uniform*
 • Eerste 3 weken accommodatie inbegrepen (voor de meeste opleidingen omvat dit de initiële trainingsperiode en examendagen vóór indiensttreding)
 • Canadese skilerarencertificering Level 1 (inclusief CSIA of PSIC-examen, opleidingsmateriaal en certificaten)
 • Maaltijden voor 3 weken, met in totaal 15 ontbijten + diners **
 • 3 weken op maat gemaakte training die gericht is op je techniek en ontwikkeling, zowel ter voorbereiding op je lerarencertificaat als op het leven als leraar.
 • Retourvluchten van en naar Canada (vanaf een grote internationale luchthaven)***
 • Vervoer naar jouw bestemming vanaf de luchthaven
 • Kick-off Event voorafgaand aan het seizoen in Nederland en Denemarken om je mede Snowminders te ontmoeten
  en voorbereiding voor het seizoen (dit wordt ook online gestreamd als je niet persoonlijk aanwezig kunt zijn)
 • Afsluitend feest na het voltooien van je opleiding
 • Uitnodiging voor Snowminds Reunion Party na je seizoen
 • Snowminds Team Leader om je te ondersteunen tijdens de opleiding
 • Sociale activiteiten tijdens het seizoen
 • Een toegewijd team om je te ondersteunen voor, tijdens en na het winterseizoen
 • Hulp bij de visumaanvraag en alle andere praktische zaken ter voorbereiding op de winter
 • Vertrouwen in Deense reisorganisatie die is aangesloten bij het Reis Garantiefonds
 • Een sterke community met mede Snowminders
 • Pro-deals bij de Snowminds Store
 • Reisbescherming met de geld-terug-garantie van Snowminds

 

Afhankelijk van de Canadese lerarenopleiding/programma dat het beste bij je past, kan het volgende ook nog worden toegevoegd aan je opleiding:

 • Extra 7-10 dagen Level 2 training ter voorbereiding op CSIA of PSIC Level 2 certificering (training is passend bij je werkschema bij skischool)
 • Canadese skicertificering Level 2 (inclusief alle CSIA of PSIC-modules, examen, opleidingsmateriaal en certificaten)
 • Lawine Skill Training (AST) opleiding
 • Freeride/All mountain improvement trainingsdagen
 • Snowpark/Freestyle trainingsdagen
 • Canadian Snow Park lerarencertificering (inclusief alle CSIA of PSIC-examens, opleidingsmaterialen en certificaten)
 • Frans Taaltraining in skigebied
 • Snowboardtraining en mogelijkheid om CASI snowboardleraar level 1 opleiding te volgen
 • Opleidings- en werkmogelijkheden op andere afdelingen in het resort, bijv. liftwerkzaamheden of verhuur

Wat is niet inbegrepen:

 • Visa aanvraagkosten/kosten
 • Annulerings- en reisverzekering
 • Waarborgsom en maandelijkse huur voor seizoensaccommodatie
 • Reisactiviteit na afloop van het seizoen (inclusief vervoer van je bestemming naar de luchthaven)
 • Mogelijke uitgaven voor het uniform tijdens het seizoen (dit varieert van skischool tot skischool – er kan borg worden gevraagd of een deel van het uniform, bijvoorbeeld een skibroek, kan zelf worden verstrekt).
 • Materiaal voor het seizoen
 • Extra bagage naast de twee (2) tassen die bij je retourvluchten zijn inbegrepen
 • Zakgeld**** en al het andere dat niet is vermeld bij de inbegrepen sectie.

 

Let op: de details en prijs van jouw specifieke opleiding/programma worden met je bevestigd wanneer je aanmelding wordt gekoppeld aan een skischool.

Lees meer

 

*Seizoensaccommodatie en seizoenskipas kunnen afhankelijk zijn van het behalen van een opleiding en het behouden van een contract bij een skischool. De maandelijkse huur voor de accommodatie is niet inbegrepen tijdens het seizoen en moet uiterlijk 30 dagen voor vertrek in zijn geheel vooruit worden betaald.

** 4 weken accommodatie is inbegrepen in plaats van 3 + geen maaltijdplan is inbegrepen voor de Whistler-lerarenopleiding. Bekijk de specifieke details en meld je hier aan voor de specifieke opleiding van Whistler als je geïnteresseerd bent.

***Retourvluchten zijn inbegrepen vanaf grote internationale luchthavens, waaronder Londen, Frankfurt, Parijs, Amsterdam of Kopenhagen. Je terugvluchtdatum kan tegen een vergoeding worden gewijzigd als je tijdens het seizoen je plannen veranderd. We regelen graag vluchten vanuit andere gebieden, zoals Edinburgh of Sydney, op verzoek en waarschijnlijk tegen extra kosten. Houd er in alle gevallen rekening mee dat er extra kosten kunnen zijn, afhankelijk van de luchthaven van vertrek, de beschikbaarheid van vluchten en prijsstijgingen! In dergelijke gevallen zullen we je op de hoogte stellen voordat de definitieve vluchtboekingen worden gemaakt. Je bent ook welkom om je eigen vluchten te boeken, in dat geval geven we 700 euro korting op je reis. Als je nog vragen hebt, twijfel dan niet om even contact met ons op te nemen.

**** Houd er rekening mee dat de Canadese overheid vereist dat je bij binnenkomst in Canada minmaal 2500 CAD op je rekening hebt staan. Dit bedrag moet beschikbaar zijn nadat huur, uitrusting, opleiding, etc. zijn betaald.

Wie kan zich aanmelden?

Bij Snowminds zijn we trots op het selecteren van de juiste mensen voor ons team van ski- en snowboardleraren. Onder de skischolen staan ​​wij bekend om het opleiden van bekwame, energieke en top gemotiveerde ski- en snowboardleraren. Je hoeft absoluut geen expert te zijn om skileraar te worden in Canada, en we moedigen iedereen met deze droom aan om te solliciteren. Het belangrijkste voor jou is dat je positief, extravert, avontuurlijk en bereid bent om hard te werken om de herinnering van je leven op te halen als onderdeel van het Snowminds-team.

Wat verwachten wij van jou:

 • Je hebt minimaal 3-4 weken geskied of gesnowboard
 • Je bent positief, extravert en avontuurlijk
 • Je bent serieus, verantwoordelijk en topgemotiveerd
 • Je bent goed met kinderen, tieners en volwassenen
 • Je vindt het leuk om les te geven en houdt ervan om uitgedaagd te worden
 • Je spreekt Engels op conversatieniveau
 • Je bent 18 jaar of ouder
 • Je komt in aanmerking voor een Working Holiday Visum*

Wanneer je je hebt aangemeld, starten we samen met jou ons wervingsproces. Ons team van leraren belt je eerst om te horen of je vragen hebt en nodigt je vervolgens uit voor een online intakegesprek.

Tijdens het gesprek evalueren we je aanmelding terwijl je de mogelijkheid hebt om meer informatie te krijgen over onze opleidingen en de ervaring als leraar in Canada.

Na het intakegesprek bellen we je en laten we je weten of we je dan wel of niet een plek in ons team kunnen aanbieden met een plek bij ons voor het winterseizoen.
We hebben veel belangstelling voor onze opleidingen en de plekken zijn snel vol. Daarom hebben we een “wie het eerst komt, het eerst maalt”-principe met een maandelijkse aanmeldingsdeadline. Dit betekent dat hoe eerder je je aanmeld, hoe groter de kans is dat je je bij het team aansluit en je droombestemming krijgt.
Klik op de knop “Meld je aan” hieronder om aan de slag te gaan, waar je onze prijzen en data kunt vinden.

 

*Voor degenen met een Nederlands paspoort kun je een Working Holiday Visum aanvragen als je tussen de 18 en 30 jaar oud bent en aan de overige visumvereisten voldoet.

Veelgestelde vragen

Bestemmingsopties en prijzen

We draaien in Canada verschillende opleidingen op veel verschillende locaties. Voor elke opleiding, varieert de vertrektijd, lengte, inhoud en prijs, afhankelijk van de bestemming waar ze plaatsvinden. Je kunt hieronder lezen over de verschillende opties, en wanneer je je aanmeldt krijg je de mogelijkheid om aan te geven in welke opleiding je het meest geïnteresseerd bent. Weet je niet zeker welke bestemming je het leukst lijkt? Dan kun je dat simpelweg aangeven, en helpen wij je bij het maken van de juiste keuze. Tijdens het intakegesprek bespreken we je motivatie, achtergrond en doelen voor het seizoen, dus het kan goed zijn dat we samen na aanmelding de juiste bestemming vinden.

Apex – Level  1 (€7.995)

Een volledig winterseizoen in Apex, Canada met level 1 skileraar opleiding inclusief retourvluchten, vervoer naar bestemming, accommodatie voor de eerste drie weken, ontbijt en diner 5 dagen per week in de eerste drie weken, 12 trainingsdagen gevolgd door de Canadese Level 1 opleiding, seizoen lift-pas, werkplek bij de lokale skischool, geregeld seizoensgebonden accommodatie, Snowminds teamleider en team evenementen.

Reisdata: ca. 19. November tot April.

Big White – Level 1 (€8.295)

Een volledig winterseizoen in Big White, Canada met level 1 skileraar opleiding inclusief retourvluchten, vervoer naar bestemming, accommodatie voor de eerste drie weken, ontbijt en diner 5 dagen per week in de eerste drie weken, 12 trainingsdagen gevolgd door de Canadese Level 1 opleiding, seizoen lift-pas, werkplek bij de lokale skischool, geregeld seizoensgebonden accommodatie, Snowminds teamleider en teamevenementen.

Reisdata: ca. 20. November tot april.

Big White – level 1 + 2 (€10.290)

Een volledig winterseizoen in Big White, Canada met level 1 skileraar opleiding inclusief retourvluchten, vervoer naar bestemming, accommodatie voor de eerste drie weken, ontbijt en diner 5 dagen per week in de eerste drie weken, 12 trainingsdagen gevolgd door de Canadese Level 1 opleiding, seizoen lift-pas, werkplek bij de lokale skischool, geregeld seizoensgebonden accommodatie, Snowminds teamleider en teamevenementen.

Daarnaast, 7 trainingsdagen voor de level 2 en de Canadese level 2 opleiding.

Reisdata: ca. 20. November tot April.

Bromont – level 1 (€7.295)

Een volledig winterseizoen in Bromont, Canada met level 1 snowboardleraar opleiding inclusief retourvluchten, vervoer naar bestemming, accommodatie voor de eerste drie weken, ontbijt en diner 5 dagen per week in de eerste 3 weken, 12 trainingsdagen ter voorbereiding Canadese Level 1 opleiding,  seizoen lift-pas, werkplek bij de lokale skischool, geregeld seizoensgebonden accommodatie, Snowminds teamleider en team evenementen.

Bromont ligt in het Franstalige deel van Canada en is ideaal voor iedereen die zijn Frans wil ontwikkelen.

Reisdata: ca. December tot april.

Castle – level 1 (€7.895)

Een volledig winterseizoen in Castle, Canada met level 1 opleiding inclusief retourvluchten, vervoer naar bestemming, accommodatie voor de eerste drie weken, ontbijt en diner 5 dagen per week in de eerste drie weken, 12 trainingsdagen gevolgd door de Canadese Level 1 opleiding, seizoensliftpas, werkplek bij lokale skischool, geregeld seizoensverblijf, Snowminds teamleider en teamevenementen.

Reisdata: ca. 29 november tot april.

Cypress – level 1 (€7.995)

Een volledig winterseizoen in Cypress, Canada met level 1 opleiding inclusief retourvluchten, vervoer naar bestemming, accommodatie voor de eerste drie weken, ontbijt en diner 5 dagen per week in de eerste drie weken, 12 trainingsdagen gevolgd door de Canadese Level 1 opleiding, seizoen liftpas, werkplek bij de lokale skischool, geregeld seizoensgebonden accommodatie, Snowminds teamleider en teamevenementen.

Reisdata: ca. 19 november tot april.

Kicking Horse – level 1 (€7.995)

Een volledig winterseizoen in Kicking Horse, Canada met level 1 opleiding inclusief retourvluchten, vervoer naar bestemming, accommodatie voor de eerste drie weken, ontbijt en diner 5 dagen per week in de eerste drie weken, 12 trainingsdagen gevolgd door de Canadese Level 1 opleiding, seizoen lift-pas, werkplek bij de lokale skischool, geregeld seizoensgebonden accommodatie, Snowminds teamleider en teamevenementen.

Reisdata: ca. 4 december tot april

Kimberley – Level 1 + 2 (€8.995)

Een volledig winterseizoen in Kimberley, Canada met level 1 + 2 opleiding inclusief retourvluchten, vervoer naar bestemming, accommodatie voor de eerste drie weken, ontbijt en diner 5 dagen per week in de eerste drie weken, 6 trainingsdagen gevolgd door de Canadese Level 1 opleiding, 6 trainingsdagen gevolgd door de Canadese Level 2 opleiding, seizoensliftpas, werkplek bij lokale skischool, gearrangeerde seizoensaccommodatie, Snowminds teamleider en teamevenementen.

Reisdata: ca. 5 december tot april.

Marmot Basin – Level 1 + 2 (€10.290)

Een volledig winterseizoen in Marmot Basin, Canada met Level 1 + 2 skileraar opleiding inclusief retourvluchten, vervoer naar bestemming, accommodatie voor de eerste drie weken, ontbijt en diner 5 dagen per week in de eerste drie weken, 12 trainingsdagen gevolgd door de Canadese Level 1 opleiding, seizoen lift-pas, werkplek bij de lokale skischool, geregeld seizoensgebonden accommodatie, Snowminds teamleider en team evenementen. Daarnaast, 10 trainingsdagen voor het Level 2 en het Canadese Level 2 instructeurscertificaat

Bij Marmot Basin krijg je ook de kans om tijdens de opleiding opgeleid te worden en te werken met ofwel liftoperaties of verhuur en zo meer vaardigheden op te doen en de mogelijkheid te hebben om meer te verdienen tijdens het seizoen. Om deze reden strekt de opleiding zich uit over een totaal van 5-6 weken voordat het eindigt met de level 1 instructeurstraining ca. 1 december.

Reisdata: ca. 26 oktober tot april/mei.

Marmot Basin – Level 1 (€8.295)

Een volledig winterseizoen in Marmot Basin, Canada met Level 1 skileraar opleiding inclusief retourvluchten, vervoer naar bestemming, accommodatie voor de eerste drie weken, ontbijt en diner 5 dagen per week in de eerste drie weken, 12 trainingsdagen gevolgd door de Canadese level 1 opleiding, seizoen lift-pas, werkplek bij de lokale skischool, geregeld seizoensgebonden accommodatie, Snowminds teamleider en team evenementen.

Bij Marmot Basin krijg je ook de kans om tijdens de opleiding opgeleid te worden en te werken met ofwel liftoperaties of verhuur en zo meer vaardigheden op te doen en de mogelijkheid te hebben om meer te verdienen tijdens het seizoen. Om deze reden strekt de opleiding zich uit over een totaal van 5-6 weken voordat het eindigt met de level 1 instructeurstraining ca. 1 december.

Reisdata: ca. 26 oktober 2024 tot april/mei 2025. 

 

Mont-Saint AnneLevel 1 (€7.295)

Een volledig winterseizoen in Mont-Saint Anne, Canada met level 1 opleiding inclusief retourvluchten, vervoer naar bestemming, accommodatie voor de eerste drie weken, ontbijt en diner 5 dagen per week in de eerste drie weken, 10 half trainingsdagen gevolgd door de Canadese Level 1 opleiding, seizoen liftpas, werkplek bij de lokale skischool, geregeld seizoensgebonden accommodatie, Snowminds teamleider en teamevenementen.

Reisdata: ca. 4 januari tot april.

 

Mount Washington – Level 1 + 2 (€8.995)

Een volledig winterseizoen in Mount Washington, Canada met Level 1 + 2 skileraar opleiding inclusief retourvluchten, vervoer naar bestemming, accommodatie voor de eerste drie weken, ontbijt en diner 5 dagen per week in de eerste drie weken, 6 trainingsdagen gevolgd door de Canadese level 1 opleiding, 6 trainingsdagen gevolgd door de Canadese level 2 opleiding, seizoen lift-pas, werkplek bij de lokale skischool, geregeld seizoensgebonden accommodatie, Snowminds teamleider en team evenementen.

Reisdata: ca. 5 december tot april.

 

Panorama – Level 1 (€7.995)

Een volledig winterseizoen in Panorama, Canada met Level 1 skileraar opleiding inclusief retourvluchten, vervoer naar bestemming, accommodatie voor de eerste drie weken, ontbijt en diner 5 dagen per week in de eerste drie weken, 12 trainingsdagen gevolgd door de Canadese level 1 opleiding, seizoen lift-pas, werkplek bij de lokale skischool, geregeld seizoensgebonden accommodatie, Snowminds teamleider en team evenementen.

Reisdata: ca. 22 november tot april/maj.

 

Revelstoke – Level 1 + 2 (€ 9.995)

Een volledig winterseizoen in Revelstoke, Canada met Level 1 +2 opleiding inclusief retourvluchten, vervoer naar bestemming, accommodatie voor de eerste drie weken, ontbijt en diner 5 dagen per week in de eerste drie weken, 12 trainingsdagen gevolgd door de Canadese Level 1 opleiding, seizoensliftpas, werkplek bij lokale skischool, geregeld seizoensaccommodatie, Snowminds teamleider en teamevenementen.

Daarnaast, 10 trainingsdagen voor de level 2 en de Canadese level 2 opleiding.

Reisdata: ca. 22. November tot april.

Silver Star – Level 1 + 2 (€9.995)

Een volledig winterseizoen in Silver Star, Canada met Level 1 opleiding inclusief retourvluchten, vervoer naar bestemming, accommodatie voor de eerste drie weken, ontbijt en diner 5 dagen per week in de eerste drie weken, 10 trainingsdagen gevolgd door de Canadese Level 1 opleiding, seizoensliftpas, werkplek bij lokale skischool, geregeld seizoensverblijf, Snowminds teamleider en teamevenementen.

Daarnaast, 15 trainingsdagen van een halve dag voor de level 2 en de Canadese level 2 opleiding.

Reisdata: ca. 21. November tot april.

Stoneham – Level 1 (€6.595)

Een volledig winterseizoen in Stoneham, Canada met Level 1 skileraar opleiding inclusief retourvluchten, vervoer naar bestemming, accommodatie voor de eerste drie weken, ontbijt en diner 5 dagen per week in de eerste 3 weken, 12 trainingsdagen ter voorbereiding op de Canadese level 1 instructeur opleiding , seizoen lift-pas, werkplek bij de lokale skischool, geregeld seizoensgebonden accommodatie, Snowminds teamleider en team evenementen.

Stoneham ligt in het Franstalige deel van Canada en is ideaal voor iedereen die zijn Frans wil ontwikkelen.

Reisdata: ca. 20 november tot april.

Sun Peaks – level 1 (€8.295)

Een volledig winterseizoen in Sun Peaks, Canada met level 1 opleiding inclusief retourvluchten, vervoer naar bestemming, accommodatie voor de eerste drie weken, ontbijt en diner 5 dagen per week in de eerste drie weken, 12 trainingsdagen gevolgd door de Canadese level 1 opleiding, seizoensliftpas, werkplek bij lokale skischool, geregeld seizoensverblijf, Snowminds teamleider en teamevenementen.

Reisdata: ca. 22. November tot april.

Sun Peaks – level 1 + 2 (€10.290)

Een volledig winterseizoen in Sun Peaks, Canada met level 1 + 2 opleiding inclusief retourvluchten, vervoer naar bestemming, accommodatie voor de eerste drie weken, ontbijt en diner 5 dagen per week in de eerste drie weken, 12 trainingsdagen gevolgd door de Canadese level 1 opleiding, seizoensliftpas, werkplek bij lokale skischool, geregeld seizoensverblijf, Snowminds teamleider en teamevenementen.

Daarnaast, 7 trainingsdagen voor de level 2 en de Canadese level 2 instructeurs certificering.

Reisdata: ca. 22. November tot april.

Whistler – level 1 (€7.695)

Een volledig winterseizoen in Whistler, Canada met level 1 opleiding inclusief retourvluchten, 1 overnachting in Vancouver, transport naar bestemming, accommodatie voor de eerste 3-4 weken inclusief training en de Canadese level 1 opleiding, seizoensliftpas, werkplek bij lokale skischool in Whistler, geregelde seizoensaccommodatie, Snowminds teamleider en teamevenementen.

Daarnaast is het mogelijk om deel te nemen aan een level 2 programma en andere trainingen bij de skischool zonder verdere kosten. Houdt u er rekening mee dat er geen eten bij de opleiding is inbegrepen en dat seizoensaccommodatie en seizoensliftpas afhankelijk zijn van het slagen voor de opleiding en het behouden van een aansluitende baan.

Reisdata: ca. 25. November tot april.

Baangarantie

Een baan als skileraar is een unieke kans om je droom waar te maken. Elke dag in de sneeuw staan is een unieke ervaring. Snowminds heeft jaren ervaring met het werk als skileraar en dankzij onze zorgvuldig samengestelde opleidingen en ons netwerk binnen de internationale skischolen, garanderen we je een baan bij een skischool wanneer je de opleiding tot skileraar haalt.

We werken samen met zeer professionele partners over de hele wereld, en met hen zorgen we ervoor dat er huisvesting en een uniform voor je klaar staat zodra je aankomt. Wees je ervan bewust dat de huisvesting, het salaris en de salaris structuur verschilt per bestemming. Je zult na het afronden van de opleiding in dienst zijn van de skischool en je zult salaris van de skischool ontvangen. Daarbij wordt je betaald afhankelijk van je prestaties.

Het verblijf in Canada

Verblijf tijdens de opleiding

Tijdens je opleiding wordt het verblijf door Snowminds geregeld. Je zult gedurende de hele opleiding met zijn allen in een hotel verblijven met halfpension. Zo kun jij jezelf helemaal focussen op de opleiding.

 

Verblijf in het seizoen

Het verblijf tijdens je seizoen is in samenwerking met de skischool geregeld. Dit betekent dat je in een huis zit met alle andere Snowmindsleraren. In veel van de gebieden zit de huur van je accommodatie niet inbegrepen in het loon. Dit komt omdat de meeste leraren vaste bewoners zijn.

Alle informatie over de accommodatie zul je kort voor vertrek of tijdens de opleiding in Canada krijgen. De accommodaties in Canada zijn vaak oudere woningen, hostels of kleine appartementen, waar je met meerdere op een kamer slaapt. Het maakt niet uit waar je terecht komt, het wordt al snel je nieuwe thuis en aan het einde van het seizoen zul je misschien toch een traantje wegpinken als je weer vertrekt.

Accommodatie

De eerste 3 weken accommodatie tijdens de opleiding zijn inbegrepen op de meeste bestemmingen in Canada. Naar welk skigebied je ook reist, er is geregelde accommodatie voor het seizoen voor je. Veel skischolen in Canada bieden geen accommodatie aan als onderdeel van een werkcontract, omdat ze vaak met veel lokaal personeel werken. Daarom werken wij samen met de skischolen om goede en passende huisvesting voor je te regelen, hetzij in de personeelsaccommodatie of in particuliere huurwoningen. Je verblijft in een gedeelde accommodatie met andere Snowminds leraren, wat een fantastisch gemeenschapsgevoel geeft samen met al je toekomstige collega’s.
De woonsituatie verschilt van resort tot resort. Vaak woon je in oudere huizen, hostels of kleine appartementen, waar de slaapzaalachtige setting gezellig is. Het is belangrijk om een open mindset te houden, omdat de accommodatie waarschijnlijk heel anders zal zijn dan wat je thuis gewend bent of typisch zou ervaren op een skivakantie, bijvoorbeeld een 5-sterren skichalet. Het is daarom het beste om geen luxe te verwachten voor je winterse seizoensaccommodatie. We zijn er echter absoluut zeker van dat je winteraccommodatie snel je nieuwe thuis zal worden en je nieuwe collega’s je nieuwe familie. We weten zeker dat je een traantje wegpinkt als het seizoen zijn laatste hoofdstuk heeft bereikt en je op het punt staat je huis te verlaten.

Huisvesting is meestal niet inbegrepen bij een werkcontract in Canada, dus de huur wordt ofwel ingehouden op je salaris of apart betaald. In de meeste gevallen wordt je gevraagd om voor aankomst een huisvestingscontract te tekenen en een vooruitbetaling te doen van de volledige seizoenhuur en een aanzienlijke aanbetaling. De huur varieert, maar ligt meestal tussen 450-1200 Canadese dollar per maand.

Salaris van een skileraar

In Canada wordt je loon bepaald aan de hand van je kwalificaties, je krijgt ongeveer 15 CAD per uur, met vaak nog een aantal bonusregelingen die erbij komen. Bijvoorbeeld als jouw gasten ervoor kiezen om nog een extra les te boeken bij jou, etc. Rijk wordt je niet van het leven als skileraar, behalve dan in ervaringen en kennis! We raden je dan ook aan om wat zakgeld mee te nemen, zodat je het optimale uit je seizoen kunt halen. Wat je betaalt krijgt of te besteden hebt in het seizoen heb je helemaal zelf in de hand, dat ligt voornamelijk aan jouw eigen motivatie, instelling en eerdere (werk)ervaring.

Prijs

Course Icon 3 weekse skileraren opleiding in Canada

Course Icon Vanaf €6.595

Course Icon

Course Icon Canada

Course Icon Begin november

Course Icon €200 (Eerste aanbetaling)

Meld je aan

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN