De 3 weekse opleiding in Canada!

Beleef de Canadese winter!

De droom in Canada

Canada, het spreekt tot de verbeelding. Een van ’s werelds meest populaire ski bestemmingen. En dat is niet voor niets. Gigantische sneeuwval, moderne voorzieningen, vriendelijke mensen en fantastisische landschappen. En tijdens een seizoen als skileraar in Canada krijg je alle tijd om daar met volle teugen van te genieten.

Wanneer je met een skileraar over Canada begint te praten, verschijnt er onmiskenbaar een twinkeling in de ogen. De combinatie van enorme sneeuwval, de uitgestrekte Canadese wildernis en de enorme bergketens spreken niet voor niets tot de verbeelding. Het land staat bekend om zijn “champagne powder”. Doordat de bergen zo dicht bij de zee liggen, is de sneeuw er lichter dan elders ter wereld. Dat word aangevuld met de unieke Canadese cultuur, de beren, het heliskiën, pannenkoeken met ahornstroop, sneewscooter tours en prachtige national parks.

 

De opleiding

Door onze unieke samenwerking met de Canadese skilerarenverband en de beste skischolen in Canada, is het nu mogelijk om te worden opgeleid tot ski- en/of snowboardleraar in Canada om vervolgens een heel seizoen in de Canadese poedersneeuw te doen! Gedurende 3 weken van intensieve training met de focus op ontwikkeling en het opdoen van ervaring, ski je zowel op als buiten de de piste. Onze ervaren coaches zullen je begeleiden in het verbeteren van je techniek en zullen er dan ook voor zorgen dat je helemaal klaar bent voor het examen. Je wordt opgeleid tot Level 1 CASI skileraar gevolgd door een unieke baangarantie bij een van onze partner skischolen. Snowminds kan ook met trots zeggen dat het sinds 2014 een 100% slagingspercentage heeft op het Level 1 examen in Canada.

Met het Level 1 diploma op zak, kun je meteen aan het werk als skileraar in een van de Canadese resorts. Na de opleiding zullen alle leraren vertrekken vanuit Sun Peaks of Big White naar hun eindbestemming in Canada. Het maakt niet uit in welk ski-resort jij jouw seizoen gaat lesgeven, Snowminds belooft je een supergezellige community en een skischool die klaar staat om je met open armen ontvangen.

 

Het ski- en snowboard leraren leven in Canada

Je zult in Canada aan de slag gaan bij een van onze partner skischolen in bijvoorbeeld Big White, Sun Peaks, Lake Louise en Kicking Horse. Je leert niet alleen fantastisch skiën, maar ervaart hoe het is om in het buitenland te werken, internationale vrienden te maken en elke dag in de sneeuw te staan. Je wordt daarbij geholpen door onze ervaren Snowminds skileraren, waardoor je altijd samen reist!

In Canada geef je voornamelijk les aan Canadese en Noord Amerikaanse skiërs. Je krijgt daardoor een uniek inzicht in de Noord-Amerikaanse cultuur. Niet alleen leer je naar alle waarschijnlijkheid houden van de puur Canadese gastvrije cultuur, maar je ervaart ook hoe het is om in dit prachtige land te werken.

Na het seizoen, dat doorgaans loopt tot en met april, krijg je de mogelijkheid om in Canada of de Verenigde Staten te reizen, samen met andere Snowminds leraren. Er zijn eindeloze mogelijkheden en ons Snowminds team helpt je uiteraard graag bij het organiseren van jouw droomreis naar Canada!

Wat is inbegrepen?

Welke opleiding je ook kiest, wij garanderen “de volledige Snowminds ervaring” tijdens je winterseizoen als skileraar. Ons hele team bestaat uit voormalig skileraren en we zorgen er vanaf het begin af aan voor dat je volledig begeleid wordt bij het doorlopen van de opleiding en het seizoen dat daar op volgt.

Onze opleidingen in Canada variëren in vertrektijd, lengte, inhoud en prijs, afhankelijk van de bestemming waar ze plaatsvinden. Wanneer je je aanmeldt, kun je de verschillende cursusdetails zien voor de data waarop je wilt reizen, waar je ook de mogelijkheid hebt om aan te geven voor welke cursus je het meest geïnteresseerd bent.

Onze professionele trainers doen er alles aan om je zo goed mogelijk klaar te stomen voor het examen. Niet voor niets is vorig jaar 94% van onze leraren in één keer geslaagd voor het examen – het beste resultaat ooit!

Wanneer je met Snowminds mee gaat, regelen wij alles voor een succesvol tussenjaar. Op die manier hoef je alleen nog je tas in te pakken en ervoor te zorgen dat je gemotiveerd klaar staat voor jouw seizoen in de sneeuw. Welk pakket je ook kiest, je kunt altijd uitkijken naar de volgende voordelen:

 • Baan als skileraar in Canada
 • Vluchten van en naar Canada (vanaf een grote internationale luchthaven)*
 • De Canadese level 1 ski-opleiding(inclusief CSIA examen, cursusmateriaal en certificaten)
 • 3 weken accommodatie tijdens de opleiding
 • Ontbijt en diner 5 dagen per week tijdens de eerste 3 weken
 • Seizoen liftpas*
 • Vervoer ter plaatse naar uw bestemming
 • Kick-off Event om uw mede Snowminders te ontmoeten en u voor te bereiden op het seizoen
 • Afsluitend vieringsevenement na het voltooien van uw cursus
 • Toegang tot Snowminds Reunion Party na uw seizoen
 • Geregelde seizoensaccommodatie voor het hele winterseizoen*
 • Sociale activiteiten gepland tijdens de cursus
 • Snowminds Teamleader om u te ondersteunen tijdens de cursus
 • Een toegewijd team om u te ondersteunen voor, tijdens en na het winterseizoen
 • Hulp bij de visumaanvraag en alle andere praktische zaken om u voor te bereiden op de winter
 • Vertrouwen in reisorganisatie die lid is van een Garantiefonds
 • Een totaalervaring met hulp bij het regelen van alle praktische zaken voor uw seizoen
 • Een sterke gemeenschap met mede Snowminders
 • Mogelijkheden voor level 2 training/certificering

Wat is niet inbegrepen?

 • Eventuele kosten voor het aanvragen van een visum
 • Reisactiviteit na afloop van het seizoen (inclusief, vervoer van uw bestemming naar de luchthaven)
 • Annulerings- en reisverzekering
 • Waarborgsom en huurkosten voor uw winterverblijf
 • Eventuele kosten voor uniform tijdens het seizoen (dit varieert van skischool tot skischool – er kan een borgsom gevraagd worden of een deel van het uniform, bijv. een skibroek, kan zelf worden verstrekt).
 • Uitrusting
 • Zakgeld en alles wat niet hierboven vermeld staat in de inbegrepen sectie.
 • Extra bagage buiten de 2 koffers die bij uw retourvlucht zijn inbegrepen

*Seizoensaccommodatie en seizoensliftpas kunnen afhankelijk zijn van het positief afsluiten van de opleiding en zijn onderdeel van de werkvoorwaarden.

"Skiën in Canada is iets totaal anders voor de Europeanen. The off-piste is overweldigend, de cultuur is heel gastvrij en het eten... erg vullend. Ik mis zeker de dagen van off-piste skiën en hamburgers."

- Andreas, Snowminds skileraar

Wie kan zich aanmelden?

We zijn er als Snowminds enorm trots op dat we welk jaar erin slagen om de juiste leraren voor het team in Canada te selecteren. Naast een skileraren diploma is het daarom belangrijk dat je positief, vrolijk en avontuurlijk bent ingesteld en bovendien bereidt bent om hard te werken.

Kortom, we verwachten dat je:

 • Veilig en gecontroleerd alle type pistes kunt afdalen
 • Open, positief en vrolijk bent
 • Serieus, verantwoordelijk en gemotiveerd bent
 • Goed om kunt gaan met kinderen, jongeren en volwassenen
 • Graag les geeft
 • De Engelse taal op goed niveau beheerst
 • Minimaal 18 jaar oud bent.

Nadat je je aanmeldt voor de reis naar Canada, zal er een intakegesprek plaatsvinden. In het gesprek zullen we je aanmelding beoordelen. Tegelijkertijd geeft dat je de mogelijkheid om alle vragen omtrent de reis naar Canada te stellen.

Er is grote interesse in de reis naar Canada en de plekken vullen zich snel. We werken daarom met een ” first come, first serve” principe. Dat betekend dat wanneer je jezelf eerder aanmeldt, je een grotere kans hebt om mee te gaan.

Veelgestelde vragen

Bestemmingsopties en prijzen

We draaien in Canada verschillende opleidingen op veel verschillende locaties. Voor elke opleiding, varieert de vertrektijd, lengte, inhoud en prijs, afhankelijk van de bestemming waar ze plaatsvinden. Je kunt hieronder lezen over de verschillende opties, en wanneer je je aanmeldt krijg je de mogelijkheid om aan te geven in welke opleiding je het meest geïnteresseerd bent. Weet je niet zeker welke bestemming je het leukst lijkt? Dan kun je dat simpelweg aangeven, en helpen wij je bij het maken van de juiste keuze. Tijdens het intakegesprek bespreken we je motivatie, achtergrond en doelen voor het seizoen, dus het kan goed zijn dat we samen na aanmelding de juiste bestemming vinden.

Apex – Level  1 (€7595)

Een volledig winterseizoen in Apex, Canada met level 1 skileraar opleiding inclusief retourvluchten, vervoer naar bestemming, accommodatie voor de eerste drie weken, ontbijt en diner 5 dagen per week in de eerste drie weken, 12 trainingsdagen gevolgd door de Canadese Level 1 opleiding, seizoen lift-pas, werkplek bij de lokale skischool, geregeld seizoensgebonden accommodatie, Snowminds teamleider en team evenementen.

Reisdata: ca. 19. November 2022 tot April 2023.

Big White – Level 1 (€7595)

Een volledig winterseizoen in Big White, Canada met level 1 skileraar opleiding inclusief retourvluchten, vervoer naar bestemming, accommodatie voor de eerste drie weken, ontbijt en diner 5 dagen per week in de eerste drie weken, 12 trainingsdagen gevolgd door de Canadese Level 1 opleiding, seizoen lift-pas, werkplek bij de lokale skischool, geregeld seizoensgebonden accommodatie, Snowminds teamleider en teamevenementen.

Reisdata: ca. 19. November 2022 tot april 2023.

Big White – level 1 + 2 (€9290)

Een volledig winterseizoen in Big White, Canada met level 1 skileraar opleiding inclusief retourvluchten, vervoer naar bestemming, accommodatie voor de eerste drie weken, ontbijt en diner 5 dagen per week in de eerste drie weken, 12 trainingsdagen gevolgd door de Canadese Level 1 opleiding, seizoen lift-pas, werkplek bij de lokale skischool, geregeld seizoensgebonden accommodatie, Snowminds teamleider en teamevenementen.

Daarnaast, 10 trainingsdagen voor de level 2 en de Canadese level 2 opleiding.

Reisdata: ca. 19. November 2022 tot April 2023.

Bromont – level 1 (€6495)

Een volledig winterseizoen in Bromont, Canada met level 1 snowboardleraar opleiding inclusief retourvluchten, vervoer naar bestemming, accommodatie voor de eerste drie weken, ontbijt en diner 5 dagen per week in de eerste 3 weken, 12 trainingsdagen ter voorbereiding Canadese Level 1 opleiding,  seizoen lift-pas, werkplek bij de lokale skischool, geregeld seizoensgebonden accommodatie, Snowminds teamleider en team evenementen.

Bromont ligt in het Franstalige deel van Canada en is ideaal voor iedereen die zijn Frans wil ontwikkelen.

Reisdata: ca. December 2022 tot april 2023.

Castle- level 1 (€7295)

Een volledig winterseizoen in Castle, Canada met level 1 opleiding inclusief retourvluchten, vervoer naar bestemming, accommodatie voor de eerste drie weken, ontbijt en diner 5 dagen per week in de eerste drie weken, 12 trainingsdagen gevolgd door de Canadese Level 1 opleiding, seizoensliftpas, werkplek bij lokale skischool, geregeld seizoensverblijf, Snowminds teamleider en teamevenementen.

Reisdata: ca. 8 december 2022 tot april 2023.

Cypress – level 1 (€7295)

Een volledig winterseizoen in Cypress, Canada met level 1 opleiding inclusief retourvluchten, vervoer naar bestemming, accommodatie voor de eerste drie weken, ontbijt en diner 5 dagen per week in de eerste drie weken, 12 trainingsdagen gevolgd door de Canadese Level 1 opleiding, seizoen liftpas, werkplek bij de lokale skischool, geregeld seizoensgebonden accommodatie, Snowminds teamleider en teamevenementen.Reisdata: ca. 19 november 2022 tot april 2023.

Kicking Horse – level 1 (€7595)

Een volledig winterseizoen in Kicking Horse, Canada met level 1 opleiding inclusief retourvluchten, vervoer naar bestemming, accommodatie voor de eerste drie weken, ontbijt en diner 5 dagen per week in de eerste drie weken, 12 trainingsdagen gevolgd door de Canadese Level 1 opleiding, seizoen lift-pas, werkplek bij de lokale skischool, geregeld seizoensgebonden accommodatie, Snowminds teamleider en teamevenementen.

Reisdata: ca. 1 november 2022 tot april 2023

Kimberley – Level 1 + 2 (€7995)

Een volledig winterseizoen in Kimberley, Canada met level 1 + 2 opleiding inclusief retourvluchten, vervoer naar bestemming, accommodatie voor de eerste drie weken, ontbijt en diner 5 dagen per week in de eerste drie weken, 6 trainingsdagen gevolgd door de Canadese Level 1 opleiding, 6 trainingsdagen gevolgd door de Canadese Level 2 opleiding, seizoensliftpas, werkplek bij lokale skischool, gearrangeerde seizoensaccommodatie, Snowminds teamleider en teamevenementen.

Reisdata: ca. 7 december 2022 tot april 2023.

Marmot Basin – Level 1 + 2 (€9290)

Een volledig winterseizoen in Marmot Basin, Canada met Level 1 + 2 skileraar opleiding inclusief retourvluchten, vervoer naar bestemming, accommodatie voor de eerste drie weken, ontbijt en diner 5 dagen per week in de eerste drie weken, 12 trainingsdagen gevolgd door de Canadese Level 1 opleiding, seizoen lift-pas, werkplek bij de lokale skischool, geregeld seizoensgebonden accommodatie, Snowminds teamleider en team evenementen. Daarnaast, 10 trainingsdagen voor het Level 2 en het Canadese Level 2 instructeurscertificaat

Bij Marmot Basin krijg je ook de kans om tijdens de opleiding opgeleid te worden en te werken met ofwel liftoperaties of verhuur en zo meer vaardigheden op te doen en de mogelijkheid te hebben om meer te verdienen tijdens het seizoen. Om deze reden strekt de opleiding zich uit over een totaal van 5-6 weken voordat het eindigt met de level 1 instructeurstraining ca. 1 december.

Reisdata: ca. 22 oktober 2022 tot april/mei 2023.

Marmot Basin Level 1 (€7595)

Een volledig winterseizoen in Marmot Basin, Canada met Level 1 skileraar opleiding inclusief retourvluchten, vervoer naar bestemming, accommodatie voor de eerste drie weken, ontbijt en diner 5 dagen per week in de eerste drie weken, 12 trainingsdagen gevolgd door de Canadese level 1 opleiding, seizoen lift-pas, werkplek bij de lokale skischool, geregeld seizoensgebonden accommodatie, Snowminds teamleider en team evenementen.

Bij Marmot Basin krijg je ook de kans om tijdens de opleiding opgeleid te worden en te werken met ofwel liftoperaties of verhuur en zo meer vaardigheden op te doen en de mogelijkheid te hebben om meer te verdienen tijdens het seizoen. Om deze reden strekt de opleiding zich uit over een totaal van 5-6 weken voordat het eindigt met de level 1 instructeurstraining ca. 1 december.

Reisdata: ca. 22 oktober 2022 tot april/mei 2023. 

Mount Washington – Level 1 + 2 (€7995)

Een volledig winterseizoen in Mount Washington, Canada met Level 1 + 2 skileraar opleiding inclusief retourvluchten, vervoer naar bestemming, accommodatie voor de eerste drie weken, ontbijt en diner 5 dagen per week in de eerste drie weken, 6 trainingsdagen gevolgd door de Canadese level 1 opleiding, 6 trainingsdagen gevolgd door de Canadese level 2 opleiding, seizoen lift-pas, werkplek bij de lokale skischool, geregeld seizoensgebonden accommodatie, Snowminds teamleider en team evenementen.

Reisdata: ca. 6 december 2022 tot april 2023.

 

Panorama – Level 1 (€7595)

Een volledig winterseizoen in Panorama, Canada met Level 1 skileraar opleiding inclusief retourvluchten, vervoer naar bestemming, accommodatie voor de eerste drie weken, ontbijt en diner 5 dagen per week in de eerste drie weken, 12 trainingsdagen gevolgd door de Canadese level 1 opleiding, seizoen lift-pas, werkplek bij de lokale skischool, geregeld seizoensgebonden accommodatie, Snowminds teamleider en team evenementen.

Reisdata: ca. 23 november 2022 tot april/maj 2023.

 

Revelstoke – Level 1 + 2 (€ 8995)

Een volledig winterseizoen in Revelstoke, Canada met Level 1 +2 opleiding inclusief retourvluchten, vervoer naar bestemming, accommodatie voor de eerste drie weken, ontbijt en diner 5 dagen per week in de eerste drie weken, 12 trainingsdagen gevolgd door de Canadese Level 1 opleiding, seizoensliftpas, werkplek bij lokale skischool, geregeld seizoensaccommodatie, Snowminds teamleider en teamevenementen.

Daarnaast, 10 trainingsdagen voor de level 2 en de Canadese level 2 opleiding.

Reisdata: ca. 23. November 2022 tot april 2023.

Silver Star – Level 1 + 2 (€8995)

Een volledig winterseizoen in Silver Star, Canada met Level 1 opleiding inclusief retourvluchten, vervoer naar bestemming, accommodatie voor de eerste drie weken, ontbijt en diner 5 dagen per week in de eerste drie weken, 10 trainingsdagen gevolgd door de Canadese Level 1 opleiding, seizoensliftpas, werkplek bij lokale skischool, geregeld seizoensverblijf, Snowminds teamleider en teamevenementen.

Daarnaast, 15 trainingsdagen van een halve dag voor de level 2 en de Canadese level 2 opleiding.

Reisdata: ca. 22. November 2022 tot april 2023.

Stoneham – Level 1 (€6295)

Een volledig winterseizoen in Stoneham, Canada met Level 1 skileraar opleiding inclusief retourvluchten, vervoer naar bestemming, accommodatie voor de eerste drie weken, ontbijt en diner 5 dagen per week in de eerste 3 weken, 12 trainingsdagen ter voorbereiding op de Canadese level 1 instructeur opleiding , seizoen lift-pas, werkplek bij de lokale skischool, geregeld seizoensgebonden accommodatie, Snowminds teamleider en team evenementen.

Stoneham ligt in het Franstalige deel van Canada en is ideaal voor iedereen die zijn Frans wil ontwikkelen.

Reisdata: ca. December 2022 tot april 2023.

Sun Peaks – level 1 (€7595)

Een volledig winterseizoen in Sun Peaks, Canada met level 1 opleiding inclusief retourvluchten, vervoer naar bestemming, accommodatie voor de eerste drie weken, ontbijt en diner 5 dagen per week in de eerste drie weken, 12 trainingsdagen gevolgd door de Canadese level 1 opleiding, seizoensliftpas, werkplek bij lokale skischool, geregeld seizoensverblijf, Snowminds teamleider en teamevenementen.

Reisdata: ca. 21. November 2022 tot april 2023.

Sun Peaks – level 1 + 2 (€9290)

Een volledig winterseizoen in Sun Peaks, Canada met level 1 + 2 opleiding inclusief retourvluchten, vervoer naar bestemming, accommodatie voor de eerste drie weken, ontbijt en diner 5 dagen per week in de eerste drie weken, 12 trainingsdagen gevolgd door de Canadese level 1 opleiding, seizoensliftpas, werkplek bij lokale skischool, geregeld seizoensverblijf, Snowminds teamleider en teamevenementen.

Daarnaast, 7 trainingsdagen voor de level 2 en de Canadese level 2 instructeurs certificering.

Reisdata: ca. 21. November 2022 tot april 2023.

Whistler – level 1 (€6695)

Een volledig winterseizoen in Whistler, Canada met level 1 opleiding inclusief retourvluchten, 1 overnachting in Vancouver, transport naar bestemming, accommodatie voor de eerste 3-4 weken inclusief training en de Canadese level 1 opleiding, seizoensliftpas, werkplek bij lokale skischool in Whistler, geregelde seizoensaccommodatie, Snowminds teamleider en teamevenementen.

Daarnaast is het mogelijk om deel te nemen aan een level 2 programma en andere trainingen bij de skischool zonder verdere kosten. Houdt u er rekening mee dat er geen eten bij de opleiding is inbegrepen en dat seizoensaccommodatie en seizoensliftpas afhankelijk zijn van het slagen voor de opleiding en het behouden van een aansluitende baan.

Reisdata: ca. 15. November 2022 tot april 2023.

Baangarantie

Een baan als skileraar is een unieke kans om je droom waar te maken. Elke dag in de sneeuw staan is een unieke ervaring. Snowminds heeft jaren ervaring met het werk als skileraar en dankzij onze zorgvuldig samengestelde opleidingen en ons netwerk binnen de internationale skischolen, garanderen we je een baan bij een skischool wanneer je de opleiding tot skileraar haalt.

We werken samen met zeer professionele partners over de hele wereld, en met hen zorgen we ervoor dat er huisvesting en een uniform voor je klaar staat zodra je aankomt. Wees je ervan bewust dat de huisvesting, het salaris en de salaris structuur verschilt per bestemming. Je zult na het afronden van de opleiding in dienst zijn van de skischool en je zult salaris van de skischool ontvangen. Daarbij wordt je betaald afhankelijk van je prestaties.

Het verblijf in Canada

Verblijf tijdens de opleiding

Tijdens je opleiding wordt het verblijf door Snowminds geregeld. Je zult gedurende de hele opleiding met zijn allen in een hotel verblijven met halfpension. Zo kun jij jezelf helemaal focussen op de opleiding.

 

Verblijf in het seizoen

Het verblijf tijdens je seizoen is in samenwerking met de skischool geregeld. Dit betekent dat je in een huis zit met alle andere Snowmindsleraren. In veel van de gebieden zit de huur van je accommodatie niet inbegrepen in het loon. Dit komt omdat de meeste leraren vaste bewoners zijn.

Alle informatie over de accommodatie zul je kort voor vertrek of tijdens de opleiding in Canada krijgen. De accommodaties in Canada zijn vaak oudere woningen, hostels of kleine appartementen, waar je met meerdere op een kamer slaapt. Het maakt niet uit waar je terecht komt, het wordt al snel je nieuwe thuis en aan het einde van het seizoen zul je misschien toch een traantje wegpinken als je weer vertrekt.

Salaris van een skileraar

In Canada wordt je loon bepaald aan de hand van je kwalificaties, je krijgt ongeveer 15 CAD per uur, met vaak nog een aantal bonusregelingen die erbij komen. Bijvoorbeeld als jouw gasten ervoor kiezen om nog een extra les te boeken bij jou, etc. Rijk wordt je niet van het leven als skileraar, behalve dan in ervaringen en kennis! We raden je dan ook aan om wat zakgeld mee te nemen, zodat je het optimale uit je seizoen kunt halen. Wat je betaalt krijgt of te besteden hebt in het seizoen heb je helemaal zelf in de hand, dat ligt voornamelijk aan jouw eigen motivatie, instelling en eerdere (werk)ervaring.

Prijs

Course Icon 3 weekse skileraren opleiding in Canada

Course Icon Vanaf €6.295

Course Icon

Course Icon Canada

Course Icon Begin november

Meld je aan

MELD JE AAN VOOR ONZE INFORMATIE DAGEN!

MELD JE HIER AAN!