De 3 weekse opleiding in Canada!

Beleef de Canadese winter!

De droom in Canada

Canada, het spreekt tot de verbeelding. Een van ’s werelds meest populaire ski bestemmingen. En dat is niet voor niets. Gigantische sneeuwval, moderne voorzieningen, vriendelijke mensen en fantastisische landschappen. En tijdens een seizoen als skileraar in Canada krijg je alle tijd om daar met volle teugen van te genieten.

Wanneer je met een skileraar over Canada begint te praten, verschijnt er onmiskenbaar een twinkeling in de ogen. De combinatie van enorme sneeuwval, de uitgestrekte Canadese wildernis en de enorme bergketens spreken niet voor niets tot de verbeelding. Het land staat bekend om zijn “champagne powder”. Doordat de bergen zo dicht bij de zee liggen, is de sneeuw er lichter dan elders ter wereld. Dat word aangevuld met de unieke Canadese cultuur, de beren, het heliskiën, pannenkoeken met ahornstroop, sneewscooter tours en prachtige national parks.

 

De opleiding

Door onze unieke samenwerking met de Canadese skilerarenverband en de beste skischolen in Canada, is het nu mogelijk om te worden opgeleid tot ski- en/of snowboardleraar in Canada om vervolgens een heel seizoen in de Canadese poedersneeuw te doen! Gedurende 3 weken van intensieve training met de focus op ontwikkeling en het opdoen van ervaring, ski je zowel op als buiten de de piste. Onze ervaren coaches zullen je begeleiden in het verbeteren van je techniek en zullen er dan ook voor zorgen dat je helemaal klaar bent voor het examen. Je wordt opgeleid tot Level 1 CASI skileraar gevolgd door een unieke baangarantie bij een van onze partner skischolen. Snowminds kan ook met trots zeggen dat het sinds 2014 een 100% slagingspercentage heeft op het Level 1 examen in Canada.

Met het Level 1 diploma op zak, kun je meteen aan het werk als skileraar in een van de Canadese resorts. Na de opleiding zullen alle leraren vertrekken vanuit Sun Peaks of Big White naar hun eindbestemming in Canada. Het maakt niet uit in welk ski-resort jij jouw seizoen gaat lesgeven, Snowminds belooft je een supergezellige community en een skischool die klaar staat om je met open armen ontvangen.

 

Het ski- en snowboard leraren leven in Canada

Je zult in Canada aan de slag gaan bij een van onze partner skischolen in bijvoorbeeld Big White, Sun Peaks, Lake Louise en Kicking Horse. Je leert niet alleen fantastisch skiën, maar ervaart hoe het is om in het buitenland te werken, internationale vrienden te maken en elke dag in de sneeuw te staan. Je wordt daarbij geholpen door onze ervaren Snowminds skileraren, waardoor je altijd samen reist!

In Canada geef je voornamelijk les aan Canadese en Noord Amerikaanse skiërs. Je krijgt daardoor een uniek inzicht in de Noord-Amerikaanse cultuur. Niet alleen leer je naar alle waarschijnlijkheid houden van de puur Canadese gastvrije cultuur, maar je ervaart ook hoe het is om in dit prachtige land te werken.

Na het seizoen, dat doorgaans loopt tot en met april, krijg je de mogelijkheid om in Canada of de Verenigde Staten te reizen, samen met andere Snowminds leraren. Er zijn eindeloze mogelijkheden en ons Snowminds team helpt je uiteraard graag bij het organiseren van jouw droomreis naar Canada!

Wat is inbegrepen?

Welke opleiding je ook kiest, wij garanderen “de volledige Snowminds ervaring” tijdens je winterseizoen als skileraar. Ons hele team bestaat uit voormalig skileraren en we zorgen er vanaf het begin af aan voor dat je volledig begeleid wordt bij het doorlopen van de opleiding en het seizoen dat daar op volgt.

Onze professionele trainers doen er alles aan om je zo goed mogelijk klaar te stomen voor het examen. Niet voor niets is vorig jaar 94% van onze leraren in één keer geslaagd voor het examen – het beste resultaat ooit!

Wanneer je met Snowminds mee gaat, regelen wij alles voor een succesvol tussenjaar. Op die manier hoef je alleen nog je tas in te pakken en ervoor te zorgen dat je gemotiveerd klaar staat voor jouw seizoen in de sneeuw. Welk pakket je ook kiest, je kunt altijd uitkijken naar de volgende voordelen:

 

 • Een winterseizoen als skileraar met baangarantie
 • 3 weken accommodatie gedurende de opleiding met half pension (inclusief ontbijt en avondeten)
 • Skipassen en uniform tijdens het seizoen
 • Vluchten en vervoer van en naar Canada
 • Een unieke gemeenschap met vrienden voor het leven
 • Een totale ervaring waarbij alles wordt geregeld
 • Een gedreven team dat je overal bij ondersteund
 • Een hele winter als skileraar in Canada
 • 22 dagen skileraren opleiding in Canada
 • 21 dagen in een hotel met halfpension
 • Skipassen tijdens je opleidingen en tijdens het seizoen
 • Officiële Canadese skileraren opleiding
 • Baangarantie bij een Canadese skischool, accommodatie en skipassen
 • Introductiecursus bij jouw skischool
 • De mogelijkheid om naar Noord-Amerika te reizen na je seizoen
 • Hulp bij de visumaanvraag
 • Kick-off evenement in Nederland

 

Wat is niet inbegrepen?

 • Extra bagage bovenop de 2 stuks bagage van 23kg
 • Kosten voor de visumaanvraag
 • Extra reisactiviteiten tijdens of na je seizoen
 • Annulering- en reisverzekering
 • Eventuele bijkomende kosten voor huisvesting en skipassen
 • Zakgeld en andere extra kosten anders dan hierboven vermeld

 

 

 

 

"Skiën in Canada is iets totaal anders voor de Europeanen. The off-piste is overweldigend, de cultuur is heel gastvrij en het eten... erg vullend. Ik mis zeker de dagen van off-piste skiën en hamburgers."

- Andreas, Snowminds skileraar

Wie kan zich aanmelden?

We zijn er als Snowminds enorm trots op dat we welk jaar erin slagen om de juiste leraren voor het team in Canada te selecteren. Naast een skileraren diploma is het daarom belangrijk dat je positief, vrolijk en avontuurlijk bent ingesteld en bovendien bereidt bent om hard te werken.

 

Kortom, we verwachten dat je:

 • Veilig en gecontroleerd alle type pistes kunt afdalen
 • Open, positief en vrolijk bent
 • Serieus, verantwoordelijk en gemotiveerd bent
 • Goed om kunt gaan met kinderen, jongeren en volwassenen
 • Graag les geeft
 • De Engelse taal op goed niveau beheerst
 • Minimaal 18 jaar oud bent.

 

Nadat je je aanmeldt voor de reis naar Canada, zal er een intakegesprek plaatsvinden. In het gesprek zullen we je aanmelding beoordelen. Tegelijkertijd geeft dat je de mogelijkheid om alle vragen omtrent de reis naar Canada te stellen.

Er is grote interesse in de reis naar Canada en de plekken vullen zich snel. We werken daarom met een ” first come, first serve” principe. Dat betekend dat wanneer je jezelf eerder aanmeldt, je een grotere kans hebt om mee te gaan.

Veelgestelde vragen

Baangarantie

Een baan als skileraar is een unieke kans om je droom waar te maken. Elke dag in de sneeuw staan is een unieke ervaring. Snowminds heeft jaren ervaring met het werk als skileraar en dankzij onze zorgvuldig samengestelde opleidingen en ons netwerk binnen de internationale skischolen, garanderen we je een baan bij een skischool wanneer je de opleiding tot skileraar haalt.

We werken samen met zeer professionele partners over de hele wereld, en met hen zorgen we ervoor dat er huisvesting en een uniform voor je klaar staat zodra je aankomt. Wees je ervan bewust dat de huisvesting, het salaris en de salaris structuur verschilt per bestemming. Je zult na het afronden van de opleiding in dienst zijn van de skischool en je zult salaris van de skischool ontvangen. Daarbij wordt je betaald afhankelijk van je prestaties.

Het verblijf in Canada

Verblijf tijdens de opleiding

Tijdens je opleiding wordt het verblijf door Snowminds geregeld. Je zult gedurende de hele opleiding met zijn allen in een hotel verblijven met halfpension. Zo kun jij jezelf helemaal focussen op de opleiding.

 

Verblijf in het seizoen

Het verblijf tijdens je seizoen is in samenwerking met de skischool geregeld. Dit betekent dat je in een huis zit met alle andere Snowmindsleraren. In veel van de gebieden zit de huur van je accommodatie niet inbegrepen in het loon. Dit komt omdat de meeste leraren vaste bewoners zijn.

Alle informatie over de accommodatie zul je kort voor vertrek of tijdens de cursus in Canada krijgen. De accommodaties in Canada zijn vaak oudere woningen, hostels of kleine appartementen, waar je met meerdere op een kamer slaapt. Het maakt niet uit waar je terecht komt, het wordt al snel je nieuwe thuis en aan het einde van het seizoen zul je misschien toch een traantje wegpinken als je weer vertrekt.

Salaris van een skileraar

In Canada wordt je loon bepaald aan de hand van je kwalificaties, je krijgt ongeveer 15 CAD per uur, met vaak nog een aantal bonusregelingen die erbij komen. Bijvoorbeeld als jouw gasten ervoor kiezen om nog een extra les te boeken bij jou, etc. Rijk wordt je niet van het leven als skileraar, behalve dan in ervaringen en kennis! We raden je dan ook aan om wat zakgeld mee te nemen, zodat je het optimale uit je seizoen kunt halen. Wat je betaalt krijgt of te besteden hebt in het seizoen heb je helemaal zelf in de hand, dat ligt voornamelijk aan jouw eigen motivatie, instelling en eerdere (werk)ervaring.

Prijs

Course Icon 3 weekse skileraren opleiding in Canada

Course Icon Vanaf €6.295

Course Icon

Course Icon Canada

Course Icon Begin november

Meld je aan

MELD JE AAN VOOR ONZE INFORMATIE DAGEN!

MELD JE HIER AAN!