Japan

Word skileraar in Japan en geniet van poeder zó diep dat je een snorkel nodig hebt

De bestemming

Word skileraar in Japan en reis door een van de meest bijzondere landen ter wereld. Met Snowminds is dat mogelijk! De meeste mensen denken bij Japan aan drukke steden, beleefde mensen, gadgets en elektronica. Wij skiërs en snowboarders, denken direct aan meters diepe poeder, de Fuji vulkaan, nachtskiën en snorkels. En dat is niet voor niets, want Japan is een van de meest populaire ski bestemmingen voor iedereen die van poederskiën houdt. Samen met Snowminds is het nu mogelijk om skileraar te worden in Niseko, het meest populaire skigebied van Japan!

We geloven bij Snowminds dat het om meer dan alleen de ski ervaring gaat. Natuurlijk draait het in de eerste plaats om de sneeuw, maar het zijn juist de dingen eromheen die elke andere bestemming weer speciaal maken. Bij de ene bestemming merk je dat duidelijker dan de andere, maar toen wij voor het eerst in Japan gingen skiën wisten we haast niet waar we moesten kijken. Bekijk de bovenstaande video en je begrijpt wat we bedoelen.

Alleen de hoeveelheid sneeuw is al imponerend. De rit van het vliegveld naar Niseko is ronduit indrukwekkend met muren van sneeuw hoger dan de auto zelf. Een beetje sneeuwen is er in Japan niet bij. De kraan staat óf wagenwijd open, óf uit. Dat maakt Niseko een van de meest sneeuwrijke plaatsen ter wereld. En een droom wereld om in te werken. Met Snowminds, is dat nu mogelijk!

 

De training

In 3 weken tijd word je in Japan opgeleid door onze professionele en ervaren leraren, waarbij je snel een ontwikkeling zal maken

Gedurende een 3-weekse training in Japan met onze meest getalenteerde en ervaren coaches, ontwikkel je snel je ski techniek en -vaardigheden om een ​​zeer vaardige skileraar te worden. Nadat je geslaagd bent voor je examen NZSIA niveau 1, wordt de reis nog spannender, omdat je meteen als een beginnende skileraar aan de door jou aangewezen skischool in Japan gaat werken. Nu wacht je een volledig seizoen als betaalde skileraar en elke dag poeder mag skiën!

Je dagelijkse leven als betaalde snowboardleraar is misschien niet glamoureus, maar het is zeker romantisch. Elke ochtend word je wakker met ‘s werelds meest verse poeder met een gemiddelde van 16 meter sneeuw per seizoen. Je krijgt ook de kans om jezelf onder te dompelen in een oude en verfijnde cultuur, waar alles van het eten tot de sauna in Japan van de hoogste kwaliteit is. Over het landschap van Hokkaido liggen verschillende actieve vulkanen, die hoog liggen ​​en stil smeken om op ze te skiën. Gedurende je hele seizoen als skileraar, is het jouw taak om die heilige missie te vervullen en poeder te skiën zoals je nog nooit hebt gedaan.

Wie kan zich aanmelden?

Zowel onervaren als ervaren leraren kunnen zich voor de reis naar Japan aanmelden. Heb je je opleiding al afgerond? Neem dan contact met ons op voor details en de prijs van het pakket zonder opleiding.

Van Nederland tot Japan. Hoe gaat dat in zijn werk?

Voordat je naar Japan vertrekt, doorloop je eerst de opleiding Oostenrijk. Daarbij word alles voor je geregeld. Je vertrekt begin november richting Oostenrijk om in drie weken tijd de opleiding te doorlopen. Nadat je de opleiding hebt afgerond, vertrek je samen met de andere Snowminds leraren naar Japan. Aangekomen word je opgehaald en weg gebracht naar het skigebied om te gaan beginnen aan je droombaan als skileraar.

Wat zit inbegrepen?

We zorgen voor alle praktische zaken en je hoeft praktisch alleen maar je koffer, ski’s en goede humeur mee te nemen.

De gehele reis word door ons geregeld zodat je je volledig op de voorbereiding kunt richten. Daarom zijn vrijwel alle kosten voor de reis inbegrepen zodat je niet tegen onverwachte verrassingen aanloopt. Wees ervan bewust dat je huisvesting in Japan word gezien als een deel van je loon en de rondreis door Japan vrijwillig is en deze dus niet in de prijs is inbegrepen. Hieronder vind je een overzicht van wat precies bij het pakket is inbegrepen.

 • Een heel winterseizoen als skileraar in Japan
 • 3 weekse Level 1 opleiding met NZSIA in Japan
 • Accommodatie tijdens de opleiding met ontbijt en diner
 • Baangarantie bij een Japanse skischool inc. huisvesting, liftkaart en uniform
 • Mogelijkheid tot rondreis door Japan na het winterseizoen.
 • Retourvlucht van Nederland naar Japan en van Japan naar Nederland
 • Transport van luchthaven naar het skiresort in Japan
 • Huisvesting in Japan
 • Arbeidscontract bij een top skischool in Japan vanaf december tot eind maart(3,5 maand)
 • Mogelijkheid voor rondreis in Japan met andere Snowminds instructeurs na het seizoen.

Nadat je je aanmeldt en de sollicitatie  procedure bent doorgekomen, regelen wij alles voor je. Daarom hoef je je na aanmelding nergens meer zorgen over te maken.

Let op! De mogelijkheid tot het aanvragen van een visum is afhankelijk van nationaliteit en werkervaring. Daarnaast zijn er slechts een zeer beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor Japan. Daardoor is de sollicitatieprocedure streng. Wanneer je je aanmeld voor Japan doorloop je eerst twee sollicitatie ronden. Zet dus je beste beentje voor wanneer je je voor Japan aanmeld!

Feitjes

Alles nog even op een rijtje

 • Werken als skileraar in een van de meest sneeuwrijke plekken ter wereld
 • Kennis maken met de Japanse cultuur
 • Werken voor een Japanse skischool
 • Wonen onder de Fuji vulkaan
 • Alles geregeld voor vertrek
 • Verdien geld terwijl je je droom waar maakt

 

Volgend avontuur?

Werk als skileraar in Canada. Aanmeldingsdeadline: 26 juli

Lees meer