3 Weekse Skileraren Opleiding in Japan

Word skileraar en ervaar JaPOW!

De droom in Japan

Een seizoen bij Snowminds draait niet alleen om sneeuw. Het gaat er ook om je onder te dompelen in een nieuwe cultuur en omgeving. Onze skileraren opleiding in Japan is dan echt perfect. De rijke geschiedenis en cultuur van het land bieden je een wereld in een wereld. De vergelijking is simpel: wonen in een cultureel epicentrum + lekker Japans eten + de fijnste poeder ontdekken = JaPOW. Onweerstaanbaar, toch?

Daarom biedt Snowminds je graag de mogelijkheid om betaald skileraar te worden in Japan met baangarantie. Met onze 3-weekse skileraren opleiding kun je van een relatieve beginner naar een goed opgeleide skileraar met de mogelijkheid om gedurende je seizoen enorm te ontwikkelen. Het lijkt misschien een droom, maar het is absoluut binnen handbereik!

Training

Tijdens een 3-weekse opleiding in Japan (of in Oostenrijk) met onze meest getalenteerde en ervaren trainers, ontwikkel je snel je skitechniek en lesvaardigheden om een zeer goede skileraar te worden. Vanaf de eerste dag word je teruggebracht naar de basis en oefen je de allereerste stappen van het skiën. Vanaf hier, dag na dag, bouw je langzaam je leervaardigheden op en oefen je alles van leuke spelletjes tot technische posities en bewegingen. Je leert verschillende manieren van lesgeven en communiceren, waardoor je je klanten hoe dan ook een geweldige ervaring kunt bezorgen.

Tijdens de opleiding maakt je trainer gebruik van videoanalyse als onderdeel van de training en ontwikkeling. Videoanalyse is niet alleen een geweldig hulpmiddel om je niveau te verbeteren, het is ook een leuke herinnering om na de training te hebben. Zo kan je je zichtbare ontwikkeling gedurende de 3 weken zien.

Theorie maakt ook deel uit van de training, wat belangrijk is om de concepten te begrijpen van de elementen die je overdag op de berg leert. Deze theorie wordt ‘s avonds samen met de andere Snowminders bestudeerd en maak je geen zorgen, het is geen zware theorie.

Je Snowminds Teamleaders organiseren tijdens de opleiding leuke middag/avond activiteiten waarin sociale activiteiten worden gecombineerd met je ontwikkeling als leraar.

Deze verschillende onderdelen samen bereiden je het beste voor om skileraar te worden en in een skischool te werken.

Aanbevelingen: Bekijk onze 5-sterren Trustpilot reviews en leer meer over Snowminds van onze ski- en snowboardleraren!

"De poeder in JaPOW is onwerkelijk. Elke ochtend word je wakker en denk je: Ik zou vandaag nergens anders willen zijn."

- August, Snowminds leraar

Het skileraren leven in Japan

Nadat je geslaagd bent voor je Level 1 examen, wordt de reis nog leuker, want je gaat meteen aan de slag als beginnend skileraar bij een skischool in Japan die het beste bij jou past. Nu werk je als skileraar en kan je iedere dag betaald in de poeder spelen!

Je dagelijkse leven als betaald skileraar heeft veel te bieden. Elke ochtend word je wakker met de meest verse poeder ter wereld, met gemiddeld 16 meter sneeuw per seizoen. Je krijgt ook de kans om je onder te dompelen in een oude en verfijnde cultuur, waar alles van het eten tot de sauna in Japan van de hoogste kwaliteit is. Het landschap van Hokkaido is bezaaid met verschillende actieve vulkanen, die prachtig zijn om te verkennen. Tijdens je seizoen als skileraar is het jouw taak om die missie te vervullen en poedersneeuw te ervaren als nooit tevoren.

Als skileraar in Japan kun je een hoge kwaliteit van werken en leven verwachten in een echt lokale Japanse stijl. Hoewel je gasten voornamelijk uit Azië, Australië en andere Engelssprekende gebieden en landen zullen komen, krijg je in het dagelijks leven ook de kans om te leven en te werken zoals de Japanners dat doen. In de praktijk krijg je soms de kans om Japans te eten met je gasten, sommige skischolen hebben een Japanse kantine en goedkope lokale restaurants bieden elke keer weer een unieke ervaring. Daarna kan je met je collega’s en vrienden genieten van prachtige afdalingen. Het is een hechte gemeenschap en je kunt verwachten dat je Japanse collega’s je met open armen zullen ontvangen.

Qua culturele mogelijkheden krijg je de kans om het vasteland en Tokio, een van de modernste steden ter wereld, te bezoeken en te verkennen. Proef een cultuur waar sushi of Kobe steak altijd een optie is, en sluit de maaltijd af met een uitstapje naar de warmwaterbronnen, Onsen genaamd. Sluit de avond af in een karaokebar en zing Barbie Girl uit volle borst mee. Het is moeilijk om het hier niet leuk te vinden. Als dit avontuur je aanspreekt, sluit je dan aan bij alle anderen die je voorgingen. Het zal een onvergetelijke ervaring zijn.

Wat is inbegrepen?

Wanneer je met Snowminds reist, helpen wij je met alle praktische zaken. Zo kun jij je koffers en goede vibes pakken en je richten op de voorbereiding van je volgende avontuur.


Wat is inbegrepen:

 

 • Een winterseizoen in Japan als skileraar
 • 3-weekse Level 1 skileraren opleiding in Oostenrijk of Japan (inclusief alle NZSIA, CSIA, BASI of APSI Level 1 examenkosten en opleidingsmateriaal)
 • Baan bij een lokale skischool in Japan met accommodatie, seizoensgebonden skipas en uniform*.
 • Accommodatie voor 3 weken tijdens je opleiding, inclusief ontbijt en diner
 • Retourvluchten van Amsterdam naar Japan**
 • Lokaal vervoer naar je skischool in Japan***
 • Kick-off evenement voorafgaand aan het seizoen in Denemarken om je mede-Snowminders te ontmoeten en je voor te bereiden op het seizoen (dit zal ook online worden gestreamd als je er niet bij kunt zijn)
 • Afsluitend feest na afloop van je opleiding
 • Uitnodiging voor Snowminds Reunion Party na afloop van je seizoen
 • Sociale activiteiten gepland tijdens de opleiding
 • Snowminds Teamleider om je te ondersteunen tijdens de opleiding
 • Een toegewijd team om je te ondersteunen voor, tijdens en na het winterseizoen
 • Hulp bij de visumaanvraag en alle andere praktische zaken ter voorbereiding op de winter
 • Vertrouwen in Deense reisorganisatie die is aangesloten bij het Garantiefonds Reizen
 • Een totaalbeleving waarbij alle praktische zaken voor je geregeld zijn
 • Een sterke community met mede Snowminders
 • Pro-deals bij Snowmindsstore
 • Reisbescherming met de geld-terug-garantie van Snowminds
 • Mogelijkheid voor de Level 2 opleiding/certificering
 • Mogelijkheid om Japan te verkennen nadat je seizoen is afgelopen
 • Snowminds-teamevenement tijdens het seizoen

 

Wat is niet inbegrepen?:

 

 • Eventuele vergoedingen/kosten voor visumaanvragen
 • Reisactiviteit na afloop van het seizoen (inclusief vervoer van je bestemming naar de luchthaven)
 • Annulerings- en reisverzekering
 • Waarborgsom en huurkosten voor je seizoensaccommodatie
 • Mogelijke uitgaven voor het uniform tijdens het seizoen (dit varieert van skischool tot skischool – er kan borg worden gevraagd of een deel van het uniform, bijvoorbeeld een skibroek, kan zelf worden verstrekt).
 • Materiaal voor het seizoen
 • Zakgeld en al het andere dat hierboven niet is vermeld in het inbegrepen.
 • Extra bagage naast de twee (2) tassen die bij je retourvluchten zijn inbegrepen
Lees meer

*Seizoensgebonden accommodatie en seizoensgebonden skipas kunnen afhankelijk zijn van het slagen voor de opleiding en het behouden van daaropvolgend werk. Werkgelegenheid hangt af van of je in aanmerking komt voor een Working Holiday Visa. Let op dat je in de meeste gevallen een arbeidsovereenkomst krijgt van december tot eind februari, met de mogelijkheid tot verlenging (niet gegarandeerd). Seizoensaccommodatie en seizoenskipas kunnen afhankelijk zijn van het behalen van de opleiding en het behouden van een aansluitend dienstverband.

**Vluchten vanaf Amsterdam zijn inbegrepen(of andere internationale luchthavens). Als je heel laat boekt of vanaf een andere luchthaven wilt vliegen, houd er dan rekening mee dat er een extra betaling kan zijn, afhankelijk van de luchthaven, beschikbaarheid van de vlucht en prijsstijgingen! Wij zullen je in deze gevallen informeren voor de definitieve boeking van de vliegtickets. Je bent meer dan welkom om je eigen vluchten te boeken; in dat geval geven we een korting van 700 euro. Als je vragen hebt, ben je meer dan welkom om contact met ons op te nemen.

***Indien je deelneemt aan een cursus in Oostenrijk, worden er 200 euro in rekening gebracht voor het vervoer naar Oostenrijk (vanuit Denemarken en Nederland) en voor het vervoer vanaf het cursusresort naar de luchthaven.

Wie kan zich aanmelden?

Bij Snowminds zijn we er trots op dat we de juiste mensen selecteren voor ons team van ski- en snowboardleraren. Bij de skischolen staan we bekend om het opleiden van bekwame, energieke en zeer gemotiveerde ski- en snowboardleraren. Je hoeft geen sneeuwexpert te zijn, en ongeacht je niveau – wij hebben een opleiding op maat. Wij zorgen ervoor dat je de nodige training krijgt voor je examen, zodat je zeker weet dat je je winterdroom als leraar in Japan kunt vervullen. Het belangrijkste voor jou is dat je positief, energiek, avontuurlijk en bereid bent om hard te werken om de herinnering van je leven te maken als onderdeel van het Snowminds team.

Wat verwachten we van je:

 • Je hebt minstens 3-4 weken geskied
 • Je bent positief, energiek en avontuurlijk.
 • Je bent serieus, verantwoordelijk en zeer gemotiveerd
 • Je bent goed met kinderen, tieners en volwassenen
 • Je vindt het leuk om les te geven en houdt ervan om uitgedaagd te worden
 • Je spreekt Engels op conversatieniveau
 • Je bent 18 jaar of ouder
 • Je komt in aanmerking voor een Working Holiday Visum*

 

Als je je aanmelding hebt verzonden, ontvang je een uitnodiging voor een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek willen we je graag beter leren kennen terwijl je de mogelijkheid hebt om meer informatie te krijgen over onze opleidingen en de ervaring als leraar in Japan.
Na het gesprek zullen we je laten weten of je een plekje in ons team ontvangt.

Er is veel belangstelling voor onze opleidingen en de plaatsen raken snel vol. Daarom hanteren we het principe “wie het eerst komt, het eerst maalt” met een maandelijkse inschrijftermijn. Dit betekent dat hoe eerder je je inschrijft, hoe meer kans je maakt op een plek in het team en op je droombestemming.

Als je je wilt inschrijven voor één van onze opleidingen, kun je onze prijzen en data hier vinden.

 

*Voor degenen met een Nederlands paspoort kun je een Working Holiday Visum aanvragen als je tussen de 18 en 30 jaar oud bent en aan de overige visumvereisten voldoet

Veelgestelde vragen

details van de bestemmingscursus

Let op: 3 weken accommodatie, 3 weken maaltijden (inclusief 15x diner en 15x ontbijt), baangarantie als skileraar, retourvluchten en lokaal transport naar de bestemming zijn standaard inbegrepen bij de opleiding + trainingprogramma’s, tenzij anders vermeld.

Level 1 Ski Instructeur Programma’s

Rusutsu

Vertrek: ongeveer eind november
Level 1 cursus: (vanaf €7995)
– NZSIA Level 1 certificering

Oostenrijk/Japan

Vertrek: ongeveer begin november
Level 1 cursus: (vanaf €7995)
– BASI Level 1 certificering

Hakuba

Vertrek: ongeveer eind november
Level 1 cursus: (vanaf €8495)
– CASI Level 1 certificering
– AST1 cursus
– EHBO-cursus

Level 1 + 2 Ski Instructeur Programma’s

Hakuba

Vertrek: ongeveer eind november
Level 1 + 2 cursus: (vanaf €10.895)
– CASI Level 1 + 2 certificering
– AST1 cursus
– EHBO-cursus

Baangarantie

De Snowminds plaatsing bij een skischool en hoe het werkt.

De plaatsing bij de skischool houdt in dat wij ervoor zorgen dat je na het succesvol afronden van je leraren opleiding een baan krijgt bij de skischool. Voor vertrek weet je al op welke bestemming je je seizoen doorbrengt. Voorwaarde voor de plaatsing is natuurlijk dat je de ski- en snowboardlerarenopleiding, die ruim 90% van onze leerlingen met goed gevolg afrondt, ook behaald. Ook als je de certificering niet behaald, doen we er alles aan om je een baan te geven bij een skischool. Op die manier geniet je net als iedereen van je seizoen als leraar en heb je op een later moment een herkansingsmogelijkheid. Met tot nu toe 10 jaar ervaring kunnen we met trots zeggen dat we altijd een baan hebben kunnen vinden voor 100% van onze leraren.

Accommodatie

Verblijf tijdens de opleiding

Tijdens de opleiding zullen wij accommodatie regelen voor jou met alle andere Snowminds leraren. Je zult een fantastisch community gevoel hebben met al je toekomstige collega’s.

Verblijf in het seizoen

Waar je ook heen gaat, Snowminds garandeert je een verzorgde accommodatie. De skischolen accommodaties in Japan zijn meestal alleen voor de leraren en verwacht ook geen 5 sterren luxe. De woonsituatie verschilt van gebied tot gebied. Meestal deel je de accommodatie met een handjevol leraren. De gemiddelde ruimte per persoon is doorgaans niet erg groot en vooral voor bij het opbergen van kleding bijvoorbeeld is het goed om creatief te zijn en bijvoorbeeld opvouwbare dozen van IKEA mee te nemen van thuis. Je kunt verwachten dat je een maandelijkse huur betaalt die doorgaans van je salaris wordt ingehouden. Na dit alles te hebben gezegd, we zijn er absoluut zeker van dat dit snel je nieuwe thuis wordt en collega’s je nieuwe familie. We zijn er zeker van dat je een traantje in je ogen zult hebben wanneer het seizoen zijn laatste hoofdstuk ingaat en je op het punt staat je accommodatie te verlaten.

Salaris

Salaris

Een gemiddeld salaris voor een beginnende leraar in Japan ligt rond de 1100-1600 JPY per uur. Daarnaast zijn er vaak mogelijkheden voor bonussen, een gast wil bijvoorbeeld zijn/haar les verlengen met jou als leraar. De baan als leraar zal je qua geld niet rijk maken, maar zeker rijk aan ervaringen. We raden aan om zakgeld mee te nemen, zodat je de vrijheid hebt om ten volle van je seizoen te genieten. Het loon hangt ook af van je eigen motivatie, je werk inzet en je eerdere werkervaring.

Vervoer

Vervoer van/naar Japan

Je tickets van en naar Japan zijn bij de prijs inbegrepen. Omdat we willen dat je zoveel mogelijk flexibiliteit hebt, is het vervoer naar de luchthaven na je seizoen niet inbegrepen. Dit geeft je de mogelijkheid om na je seizoen rond te reizen. Veel van onze voormalige leraren gingen de Japanse natuur ontdekken, Tokio, of maakten na hun seizoen een langere reis door Azië. We hebben heel veel ervaring als het gaat om reizen na het seizoen, dus als dat iets is waar je in geïnteresseerd bent, kun je dat altijd ter sprake brengen tijdens je intakegesprek. Mocht je vanuit een ander land naar huis willen reizen, dan helpen wij je daar graag bij.

Vervoer naar de skischool

Nadat je opleiding is afgerond en het afscheidsfeest achter de rug is, regelen wij vervoer naar je skischool. De dag van aankomst is een spannende dag, want je ontmoet je baas voor het eerst en je kunt je settelen in je nieuwe accommodatie voor het komende seizoen. We hebben opleidingen op veel verschillende bestemmingen, dus je kunt het geluk hebben om de opleiding op je bestemming te hebben, zodat je geen extra reis naar je bestemming hoeft te maken.
Misschien volg je je leraren opleiding in Oostenrijk. Dan ziet je reiskalender er natuurlijk iets anders uit, omdat je dan na het afronden van je leraren opleiding de lange vlucht naar Japan hebt.

Prijs

Course Icon 3 weekse ski opleiding in Japan

Course Icon Vanaf €7.995

Course Icon

Course Icon Japan

Course Icon Mid november

Course Icon €200 (Eerste aanbetaling)

Meld je aan

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN