Een heel seizoen in Oostenrijk met 3 weekse skileraren opleiding

Kick-start je seizoen met onze 3 weekse skileraren opleiding!

Onze efficiënte weg tot skileraar

De opleiding van 3 weken richt zich volledig op jouw eigen ski techniek en het voorbereiden op het Oostenrijkse Anwärter examen. Tijdens de drie weken doorloop je de meest uiteen lopende training waarbij je wordt geïntroduceerd tot de basis van het lesgeven. Je ervaart voor het eerst wat het is om skileraar te zijn!

Tijdens de drie weekse opleiding in Kaprun of Bad Gastein in Oostenrijk, verzorgen we een uitgebreide voorbereiding op de Oostenrijkse Anwärter opleiding waarbij de focus volledig ligt op het verbeteren van de piste technieken. Het is de perfecte start voor een seizoen in Oostenrijk. Ons hoog opgeleide skileraren-team verbeterd je skiniveau tijdens de voorbereiding aanzienlijk. Je richt je zowel op de verschillende examen onderdelen van de Anwärter, als technieken die je tijdens het verdere seizoen helpen ontwikkelen.

Daarnaast ervaar je tijdens de opleiding de unieke Snowminds community. Het dag programma wordt afgewisseld met een leuk, leerzaam en uitdagend avondprogramma waarbij je niet alleen leert over het skiën, maar je ook deelneemt aan diverse team evenementen waardoor je al voor vertrek naar je bestemming, de andere Snowminds leraren goed leert kennen.

Wanneer je meer tijd aan je eigen techniek wilt besteden, en je je zoveel mogelijk wilt ontwikkelen, adviseren we om onze langere voorbereidingen. Tijdens de opleiding van 5 weken of de meest uitgebreide, 7 weken durende opleiding, richt je je tijdens de all-mountain training op je eigen techniek. Zowel op als buiten de piste verbeter je jezelf, waarbij het mogelijk is om de Landes 1 opleiding als onderdeel van het pakket te doorlopen.

 

De opleiding

De 3 weekse techniek opleiding is een intensieve skileraren opleiding die je voorbereid op de noodzakelijke technieken en oefeningen om de Oostenrijkse Anwärteropleiding  succesvol af te ronden. Je traint 5 dagen per week waardoor je 2 dagen per week de tijd krijgt om te herstellen, of zelfstandig te werken aan die technieken die nog wat meer aandacht nodig hebben.

Zelfs wanneer je al je hele leven hebt geskied, kan het een beste taak zijn om je voor te bereiden op de skileraren opleiding.

Daarnaast is het mogelijk om je nog extra voor te bereiden met onze 10 weekse online Duits cursus. Deze optionele extra online cursus bestaat uit 12 modules waarin je stap voor stap al de belangrijke ski termen leer kennen. Daarnaast richt de cursus op alle verschillende situaties die je tijdens het lesgeven tegen zult kunnen komen.

 

Deze opleiding vindt in zowel november als januari plaats en wordt afgesloten met het behalen van de Oostenrijkse Anwärter (en groot afsluit feest!).  Na de opleiding ga je direct door naar de skischool, waar je de rest van het seizoen aan de slag kunt gaan. Deze opleiding wordt aangeboden op:

 • Mid november tot mid december 2021 in Kaprun
 • begin januari tot begin februari 2022 in Bad Gastein *

 

Direct na de opleiding heb je doorgaans even de tijd om te wennen, voordat je aan de slag gaat in de prachtige Oostenrijkse alpen.

* Let op! Wanneer je de opleiding in januari doet, zul je ook direct door gaan naar de skischool. Je hebt vervolgens gegarandeerd werk in de hoogseizoen periode februari die daar op volgt.

De volledige Snowminds ervaring met baangarantie

Welke opleiding je ook kiest, we garanderen je altijd “de volledige Snowminds ervaring” tijdens je winterseizoen als skileraar. Het hele Snowminds team bestaat uit ervaren skileraren die vanaf het begin van de opleiding en gedurende het hele seizoen voor je klaar staan. Door de baangarantie weet je zeker dat je na je opleiding bij een van de beste skischolen in Oostenrijk terecht komt. Onze focus ligt op veiligheid, community en het verzorgen van de best mogelijk ervaring.

Onze professionele Oostenrijkse opleiders streven ernaar de best mogelijke voorbereiding en opleiding te verzorgen. Niet voor niets is 100% van al onze leraren direct na de opleiding aan de slag gegaan. Elk jaar weer, sinds 2012!

Wanneer je er voor kiest om met Snowminds een seizoen te doen, regelen wij alle praktische zaken voor je. Je hoeft nadat je je hebt aangemeld dus alleen nog je tas in te pakken en uit te kijken naar een seizoen in de sneeuw.

Welke opleiding je ook kiest, je kunt altijd uitkijken naar de volgende voordelen:

 

 • Een winterseizoen als skileraar met een baan bij een plaatselijke skischool
 • 3 weekse all mountain opleiding voor skileraar niveau 1 (Anwärter)
 • Regelen van seizoensaccommodatie bij de skischool tijdens het seizoen (te betalen bij de skischool zelf)
 • Voorbereidende skitraining ca. 5 dagen per week met professionele topskileraren
 • De internationaal erkende 10-daagse Oostenrijkse niveau 1 opleiding tot skileraar “Anwärter”.
 • Vervoer naar de opleiding in Oostenrijk incl. 2 stuks bagage en naar de skischool na de opleiding
 • Uitnodiging voor kick-off evenement in Denemarken voor vertrek
 • Fysiek voorbereidingsprogramma dat voor het vertrek kan worden gebruikt
 • Voorbereidingsmateriaal en tips voor verpakking, verzekering, visum enz.
 • Skipas voor 3 weken in het opleidingsgebied
 • Verblijf in hotel met halfpension gedurende de gehele opleiding
 • Snowminds teamleader tijdens de opleiding
 • Sociale team evenementen tijdens de opleiding en het seizoen
 • Uitnodiging voor de Snowminds reünie na het seizoen
 • Pro-aanbieding bij Snowminds Store
 • 24-uurs noodtelefoon gedurende het hele seizoen
 • Een unieke gemeenschap met vrienden voor het leven

 

 

Wat is niet inbegrepen?

 • Reisactiviteit tijdens en terugreis na het skiseizoen
 • Annuleringsverzekering, reisverzekering en eventuele visumkosten
 • Kosten voor seizoensaccommodatie en liftpas na de opleiding
 • Zakgeld, skimateriaal en andere niet hierboven genoemde zaken

Moet ik vloeiend Duits kunnen?

Het antwoord is: Nee. Je moet om aan de opleiding te beginnen in ieder geval wel Duits kunnen verstaan. Maar niet voor niets wordt er tijdens de voorbereiding uitgebreid aandacht besteed aan het verbeteren van je Duits. Maar liefst 3 dagen per week oefen je tijdens het avondprogramma specifiek op ski gerelateerde onderwerpen. Tijdens het intakegesprek spreken we onder andere over je Duits niveau kijken we samen of het voldoende is om aan het seizoen te beginnen. Het doen van een seizoen is juist een perfecte kans om een nieuwe taal te leren!

Als onderdeel van de opleiding, krijg je tijdens de opleiding verschillende taalsessies, waarin je met het Duits en de andere belangrijke talen aan de slag gaat. Op die manier wordt je in de basis alvast voorbereid op de opleiding en je seizoen. Voor degene die nog meer oefening nodig hebben, bieden we een optionele 10-weekse online Duits cursus aan. Deze cursus is 100% gericht op het lesgeven en het behalen van de opleiding. De cursus bestaat uit:

 • Online e-learning cursus met 12 modules
 • Oefeningen die je helpen bij het leren
 • Een boekje met alle relevante termen
 • Geluidsbestanden waarmee je uitspraak en luisteren kunt oefenen.
 • Duitse introductievideo’s per onderwerp
 • De perfecte voorbereiding op de praktijk lessen tijdens de opleiding.

Wie kan zich aanmelden?

We zijn er bij Snowminds trots op dat we er steevast in slagen de juiste mensen te selecteren voor onze skischool partners. Ons team staat bij onze partners bekend als een groep goed opgeleide, energieke en gemotiveerde ski- en snowboardleraren. Dat is precies waarom onze opleidingen op maat gemaakt zijn om je zo goed mogelijk voor te bereiden op jou droombaan in de sneeuw. Natuurlijk is je skiniveau daarbij van belang, maar het meest belangrijke is dat je een positieve, avontuurlijke en optimistische instelling hebt en bereid bent om hard te werken om onderdeel van het Snowminds team te worden.

Daarom verwachten we van je dat je:

 • Beschikt over voldoende ski techniek, waarmee je veilig op verschillende pistes kunt afdalen
 • Open, positief en vrolijk bent
 • Serieus, verantwoordelijk en zeer gemotiveerd bent
 • Goed met kinderen, jongeren en volwassenen bent
 • Het leuk vind om les te geven en een uitdaging aan te gaan
 • Vloeiend Engels spreekt en je basis gesprekken in het Duits kunt voeren
 • Je minimaal 17 jaar oud bent

 

Wanneer je solliciteert via onze website, zullen we telefonisch contact met je opnemen en je uitnodigen voor een intake gesprek. Daarin bespreken we je sollicitatie, motivatie en instelling. Tegelijkertijd kun je tijdens de intake al je vragen kwijt over de voorbereiding, opleiding en het leven als skileraar. Na het intake gesprek ontvang je bericht of je een plekje in ons team krijgt aangeboden.

Er is enorm veel interesse in onze opleidingen en de beschikbare plekken vullen snel. Daarom werken we met een “First come, first serve” principe waarbij we maandelijkse sollicitatierondes hebben. Op die manier weet je zeker dat wanneer je je eerder aanmeld, je een grotere kans hebt om een plekje in het team te bemachtigen en een seizoen te doen bij jou droombestemming.

Wanneer je je wilt aanmelden kun je dat via deze pagina doen, of klikken op aanmelden in het hoofdmenu van onze website.

Een overzicht van een seizoen met Snowminds

Baangarantie als skileraar

Een baan als skileraar is een unieke kans om je droom waar te maken. Elke dag in de sneeuw staan is een unieke ervaring. Snowminds heeft jaren ervaring met het werk als skileraar en dankzij onze zorgvuldig samengestelde opleidingen en ons netwerk binnen de internationale skischolen, garanderen we je een baan bij een skischool wanneer je de opleiding to skileraar haalt.

We werken samen met zeer professionele partners over de hele wereld, en met hen zorgen we ervoor dat er huisvesting en een uniform voor je klaar staat zodra je aankomt. Wees je ervan bewust dat de huisvesting, het salaris en de salaris structuur verschilt per bestemming. Je zult na het afronden van de opleiding in dienst zijn van de skischool en je zult salaris van de skischool ontvangen. Daarbij wordt je betaald afhankelijk van je prestaties en het aantal gewerkte uren.

Wanneer je je aanmeld,  beginnen we met een intakegesprek. Daarin kijken we naar jou wensen, je werkervaring en je motivatie. Aan de hand daarvan, plaatsen we je bij een van onze partners. Je weet dus al ruim voor vertrek bij welke skischool en bestemming je aan de slag zult gaan. Zodra de opleiding voorbij is en de “Abschlussparty” is geweest, vertrek je direct naar de skischool zodat je direct aan je avontuur in de sneeuw kunt beginnen. Het vervoer naar de skischool wordt door Snowminds geregeld.

 

Duits cursus gericht op het lesgeven

Lesgeven in Oostenrijk vergt een behoorlijke kennis van de Duitse taal. Gelukkig ligt het Duits dicht bij het Nederlands en weten we als geen ander dat het best spannend kan zijn om voor het eerst met een nieuwe taal aan de slag te gaan. Daarom helpen we je tijdens de opleiding goed op weg. Gedurende de gehele voorbereiding, krijg je 3 keer per week Duits training. Daarbij richt je je specifiek op de ski- en lesgeef-gerelateerde onderwerpen, zodat je goed voorbereid aan de slag gaat!

Vervoer naar en in Oosternijk

Voordat we naar Oostenrijk vertrekken, verzamelen we op een gezamenlijk punt in Nederland. Daar stappen we samen in de bus om te beginnen aan jouw seizoen in de sneeuw. Met de busreis kun je 3 paar ski’s of snowboards en 45kg aan bagage meenemen, zodat je zeker weet dat je alles dat je nodig hebt kunt meenemen.

Erkende Oostenrijkse opleiding

Je doorloopt na de voorbereiding de Anwärter opleiding. Je word tijdens door de hoogst opgeleide Oostenrijkse trainers opgeleid tot skileraar. De opleiding word opgedeeld in een praktijk en theorie deel. Overdag sta je de hele dag op de piste en ’s avonds doorloop je theorie lessen. Dat maakt de Anwärter opleiding enorm intensief.

Praktijk
Je staat tijdens de opleiding elke dag op ski’s. Je doorloopt overdag de totale basis van het skiën. Van glijden op ski’s tot parallel skiën. Je leert daarbij de stappen die je moet doorlopen met je klanten en welke oefeningen je kunt gebruiken om een bepaalde techniek te verbeteren.

Theorie
Na de praktijk les heb je ’s avonds theorie lessen. Daarin doorloop je de didactiek, leermethodes en talen. De lessen worden aan de hand van een boek gegeven en er is na de theorie les tijd om te leren en te oefenen.

Examens
Aan het einde van de opleiding doorloop je een aantal examens. Naast het theorie examen, leg je twee type praktijk examen af. Tijdens de eerste examens moet je bepaalde technieken juist kunnen uitvoeren. Zo laat je bijvoorbeeld bochten in een pizzapunt en parallel gestuurde bochten zien. Tijdens het tweede deel van het examen, geef je les aan je eigen groep en behandel je een bepaalde techniek. daarbij kijkt de examinator of je het juiste terrein uitkiest en je de juiste stappen doorloopt.

Hoogwaardig hotel met halfpension

Tijdens de gehele voorbereidingsperiode en opleiding, slaapt en eet iedereen in hetzelfde hotel. Dat is wel zo handig, omdat er ’s ochtends samen wordt ontbeten en verzameld en er ’s avonds in het hotel clinics en lessen worden gegeven. Overdag staan we de hele dag op de ski’s, dus lunchen doe je op de berg.

 

Community & evenementen

Hulp van ervaren Snowminds leraren

Er zijn tijdens de hele periode ervaren Snowminds leraren aanwezig die zelf het jaar ervoor de opleiding hebben doorlopen. Zij zijn er om je te helpen bij het leren van de stof, de taal en beantwoorden je vragen over ski techniek en de examens. Je bent daardoor niet afhankelijk van de groep opleiders maar hebt altijd iemand om vragen te stellen die zelf het jaar ervoor de opleiding heeft gedaan.

Team events
Tijdens de winter worden er in Salzburg team events georganiseerd waarvoor je je kunt aanmelden. Je gaat tijdens het event samen met het complete Snowminds team twee dagen op stap in Salzburg.

Reünie
Na de winter is er een reünie in Nederland waarvoor je je kunt aanmelden. Je komt samen met alle andere Snowminds leraren zodat je na het seizoen met alle andere Snowminds leraren kun nagenieten van de winter.

Teambuilding en Community

Tijdens de voorbereiding en opleiding neem je deel aan verschillende teambuildingsactiviteiten. Je leert iedereen tijdens de opleiding op die manier goed kennen waardoor je samen de uitdaging aan kunt gaan.

Kick-off event in Nederland

Een maand voor vertrek vind het Kickoff evenement plaats. Het is een geweldige dag met verschillende activiteiten. Tijdens het kickoff event word je geïnformeerd over wat er precies komen gaat en kun je alvast kennis maken met alle andere aankomende Snowminds leraren. Er zullen Snowminds- leraren aanwezig zijn die zelf al seizoenen achter de rug hebben, zodat je vragen kunt stellen over de bestemming waar jij heen zult gaan.

Korting op skimateriaal

Elke Snowmind krijgt 30% korting op al het skimateriaal in onze webshop.

Prijs

Course Icon 3 weekse skileraren opleiding

Course Icon Vanaf €4.095

Course Icon

Course Icon Oostenrijk

Course Icon Vertrek: november 2022 of januari 2023

Meld je aan

Lees over onze leraren

MELD JE AAN VOOR ONZE INFORMATIE DAGEN!

MELD JE HIER AAN!