Een heel seizoen in Oostenrijk met 3 weekse skileraren opleiding

Kick-start je seizoen met onze 3 weekse skileraren opleiding!

De droom in Oostenrijk

Stel je voor: Elke ochtend word je wakker, check je het sneeuwbericht en vraag je jezelf af: Met hoeveel nieuwe mensen ga ik vandaag mijn passie voor skiën delen? Moeilijk leven, toch? Nou, iemand moet het doen! Om te beginnen hoef je absoluut geen expert of superster te zijn om skileraar in Oostenrijk te worden. Zoals de meeste dingen in het leven draait het allemaal om motivatie en toewijding. Daarom biedt Snowminds je deze 3 weekse opleiding tot skileraar met de basisbenodigdheden om je te helpen je Level 1 examen te verpletteren en je droom te bereiken om een betaalde skileraar in Oostenrijk te worden met een baangarantie voor je winterseizoen.

Daarnaast ervaar je tijdens de opleiding de unieke Snowminds community. Het dag programma wordt afgewisseld met een leuk, leerzaam en uitdagend avondprogramma waarbij je niet alleen leert over het skiën, maar je ook deelneemt aan diverse team evenementen waardoor je al voor vertrek naar je bestemming, de andere Snowminds leraren goed leert kennen.

Wanneer je meer tijd aan je eigen techniek wilt besteden, en je je zoveel mogelijk wilt ontwikkelen, adviseren we om onze langere voorbereidingen. Tijdens de opleiding van 5 weken  richt je je tijdens de all-mountain training op je eigen techniek. Zowel op als buiten de piste verbeter je jezelf, waarbij het mogelijk is om de Landes 1 opleiding als onderdeel van het pakket te doorlopen.

 

De training

Half november, begin december of half januari naar Oostenrijk! Met deze 3-weekse opleiding zorgen we ervoor dat je grondig wordt voorbereid op het Oostenrijkse Level 1 skilerarenexamen. Ons zeer getalenteerde en ervaren team van coaches zal je skitechniek verfijnen in alle kernaspecten, waaronder carven, korteafstandstraining en ritmeverschuiving op de piste.

Tijdens de cursus doen we ook ons best om de Snowminds spirit te creëren waar we bekend om staan, met een focus op educatieve evenementen, teambuilding activiteiten, en wat ons lokale team denkt dat nodig is om mensen samen te schudden en de magie te creëren. Wanneer je 3-weekse opleiding tot skileraar eindigt, ben je klaar om je Level 1 examen te verpletteren en vervolgens onmiddellijk aan de slag te gaan als betaald skileraar in Oostenrijk bij de door jou aangewezen skischool voor je winterseizoen. Sinds 2012 zijn we er trots op dat 100% van onze leraren een baan hebben gekregen na het afronden van hun opleiding bij Snowminds.

 

Aanbeveling: Bekijk onze 5 sterren Facebook reviews en leer meer over Snowminds van onze ski- en snowboardleraren!

Wat krijg je van Snowminds?

Wanneer je met Snowminds reist, zorgen wij voor alle praktische zaken. Zo kun je je koffers en goede vibes pakken en je richten op de voorbereiding van je volgende avontuur in Oostenrijk.

 

Met dit opleidingspakket kun je je verheugen op de volgende voordelen:

 • Een winterseizoen als skileraar met een baan bij een lokale skischool
 • 3-weekse opleiding tot skileraar niveau 1 (Anwärter)
 • Geregelde seizoensaccommodatie bij de skischool tijdens het seizoen (zelf betalen bij de skischool)
 • Voorbereidende skitraining ca. 5 dagen per week met professionele topskileraren
 • Het internationaal erkende Oostenrijkse niveau 1 skilerarendiploma “Anwärter”
 • Vervoer naar Oostenrijk
 • Uitnodiging voor een kick-off evenement in Nederland voor vertrek
 • Een fitness voorbereidend trainingsprogramma dat voor vertrek gebruikt kan worden
 • Voorbereiding van materiaal en tips voor verpakking, verzekering, visum, enz.
 • Liftpas tijdens de opleiding
 • Verblijf in hotel met 1/2 pension gedurende de hele opleiding
 • Snowminds teamleider tijdens de opleiding
 • Sociale teamevenementen tijdens de cursus en het seizoen
 • Uitnodiging voor Snowminds Reunion Party na het seizoen
 • Pro-aanbiedingen in de Snowminds Store
 • 24-uurs noodtelefoon gedurende het hele seizoen
 • Een unieke gemeenschap met vrienden voor het leven

 

Wat is niet inbegrepen?

 • Vervoer vanuit Oostenrijk*
 • Reisactiviteit na afloop van het seizoen (inclusief vervoer van uw bestemming naar de luchthaven)
 • Annuleringsverzekering, reisverzekering en eventuele kosten voor het aanvragen van een visum
 • Eventuele kosten voor accommodatie, liftpas en uniform tijdens het seizoen (dit verschilt per skischool)
 • Uitrusting voor het seizoen, zoals skiuitrusting, lawine-uitrusting, enz.
 • Zakgeld en alles wat hierboven niet genoemd is

 

*Wij helpen graag met het boeken van vliegtickets en aanbevelingen voor luchthaventransfers. Neem contact met ons op als je geïnteresseerd bent.

Moet ik vloeiend Duits kunnen?

Het antwoord is: Nee. Je moet om aan de opleiding te beginnen in ieder geval wel Duits kunnen verstaan. Maar niet voor niets wordt er tijdens de voorbereiding uitgebreid aandacht besteed aan het verbeteren van je Duits. Maar liefst 3 dagen per week oefen je tijdens het avondprogramma specifiek op ski gerelateerde onderwerpen. Tijdens het intakegesprek spreken we onder andere over je Duits niveau kijken we samen of het voldoende is om aan het seizoen te beginnen. Het doen van een seizoen is juist een perfecte kans om een nieuwe taal te leren!

Als onderdeel van de opleiding, krijg je tijdens de opleiding verschillende taalsessies, waarin je met het Duits en de andere belangrijke talen aan de slag gaat. Op die manier wordt je in de basis alvast voorbereid op de opleiding en je seizoen. Voor degene die nog meer oefening nodig hebben, bieden we een optionele 10-weekse online Duits cursus aan. Deze cursus is 100% gericht op het lesgeven en het behalen van de opleiding. De cursus bestaat uit:

 • Online e-learning cursus met 12 modules
 • Oefeningen die je helpen bij het leren
 • Een boekje met alle relevante termen
 • Geluidsbestanden waarmee je uitspraak en luisteren kunt oefenen.
 • Duitse introductievideo’s per onderwerp
 • De perfecte voorbereiding op de praktijk lessen tijdens de opleiding.

Wie kan zich aanmelden?

Bij Snowminds zijn we er trots op dat we de juiste mensen selecteren voor ons team van ski- en snowboardleraren. Wij staan onder de skischolen bekend om het opleiden van bekwame, energieke en gemotiveerde ski- en snowboardleraren. Je hoeft geen expert in de sneeuw te zijn, en het maakt niet uit wat je niveau is – wij hebben een cursus die speciaal voor jou op maat is gemaakt. Wij zorgen ervoor dat je voor je examen de nodige training krijgt, zodat je er zeker van bent dat je je winterdroom als instructeur in Oostenrijk kunt waarmaken. Het belangrijkste voor jou is dat je positief bent, uitgaand, avontuurlijk en bereid om hard te werken om de herinnering van je leven te krijgen als onderdeel van het Snowminds team.

Wat we van je verwachten:

 • Je hebt minimaal 3-4 weken geskied
 • Je bent positief, extravert en avontuurlijk.
 • Je bent serieus, verantwoordelijk en top gemotiveerd
  Je bent goed met kinderen, tieners en volwassenen.
 • Je houdt van lesgeven en wordt graag uitgedaagd
 • Je spreekt Duits op conversatieniveau (of bent enthousiast om het te leren)*.
 • Je bent 17 jaar of ouder
 • Je hebt een EU-paspoort of kunt een vakantievisum aanvragen.

 

Als je je sollicitatie hebt verstuurd, bellen we je op om je cursuskeuze te bespreken en nodigen we je uit voor een online interview. Tijdens het interview zullen we je kandidatuur evalueren en krijg je de kans om meer informatie te krijgen over onze cursussen en de ervaring als instructeur in Oostenrijk. Na het interview bellen we je en laten we je weten of we je een plek in ons team kunnen bieden.

We hebben veel belangstelling voor onze cursussen en de plekken zijn snel vol. Daarom hanteren we een “wie het eerst komt, het eerst maalt” principe met elke maand een aanmeldingsdeadline. Dit betekent dat hoe eerder je je aanmeldt, hoe groter je kansen zijn om bij het team te komen en je droombestemming te krijgen.

* Wil je Duits leren voor je winterseizoen? We hebben een op maat gemaakte cursus Duits die je stap voor stap voorbereidt op een seizoen als ski- of snowboardleraar in de Oostenrijkse Alpen – ongeacht je niveau!

Een overzicht van een seizoen met Snowminds

Baangarantie als skileraar

Een baan als skileraar is een unieke kans om je droom waar te maken. Elke dag in de sneeuw staan is een unieke ervaring. Snowminds heeft jaren ervaring met het werk als skileraar en dankzij onze zorgvuldig samengestelde opleidingen en ons netwerk binnen de internationale skischolen, garanderen we je een baan bij een skischool wanneer je de opleiding to skileraar haalt.

We werken samen met zeer professionele partners over de hele wereld, en met hen zorgen we ervoor dat er huisvesting en een uniform voor je klaar staat zodra je aankomt. Wees je ervan bewust dat de huisvesting, het salaris en de salaris structuur verschilt per bestemming. Je zult na het afronden van de opleiding in dienst zijn van de skischool en je zult salaris van de skischool ontvangen. Daarbij wordt je betaald afhankelijk van je prestaties en het aantal gewerkte uren.

Wanneer je je aanmeld,  beginnen we met een intakegesprek. Daarin kijken we naar jou wensen, je werkervaring en je motivatie. Aan de hand daarvan, plaatsen we je bij een van onze partners. Je weet dus al ruim voor vertrek bij welke skischool en bestemming je aan de slag zult gaan. Zodra de opleiding voorbij is en de “Abschlussparty” is geweest, vertrek je direct naar de skischool zodat je direct aan je avontuur in de sneeuw kunt beginnen. Het vervoer naar de skischool wordt door Snowminds geregeld.

 

Duits cursus gericht op het lesgeven

Lesgeven in Oostenrijk vergt een behoorlijke kennis van de Duitse taal. Gelukkig ligt het Duits dicht bij het Nederlands en weten we als geen ander dat het best spannend kan zijn om voor het eerst met een nieuwe taal aan de slag te gaan. Daarom helpen we je tijdens de opleiding goed op weg. Gedurende de gehele voorbereiding, krijg je 3 keer per week Duits training. Daarbij richt je je specifiek op de ski- en lesgeef-gerelateerde onderwerpen, zodat je goed voorbereid aan de slag gaat!

Vervoer naar en in Oosternijk

Voordat we naar Oostenrijk vertrekken, verzamelen we op een gezamenlijk punt in Nederland. Daar stappen we samen in de bus om te beginnen aan jouw seizoen in de sneeuw. Met de busreis kun je 3 paar ski’s of snowboards en 45kg aan bagage meenemen, zodat je zeker weet dat je alles dat je nodig hebt kunt meenemen.

Erkende Oostenrijkse opleiding

Je doorloopt na de voorbereiding de Anwärter opleiding. Je word tijdens door de hoogst opgeleide Oostenrijkse trainers opgeleid tot skileraar. De opleiding word opgedeeld in een praktijk en theorie deel. Overdag sta je de hele dag op de piste en ‘s avonds doorloop je theorie lessen. Dat maakt de Anwärter opleiding enorm intensief.

Praktijk
Je staat tijdens de opleiding elke dag op ski’s. Je doorloopt overdag de totale basis van het skiën. Van glijden op ski’s tot parallel skiën. Je leert daarbij de stappen die je moet doorlopen met je klanten en welke oefeningen je kunt gebruiken om een bepaalde techniek te verbeteren.

Theorie
Na de praktijk les heb je ‘s avonds theorie lessen. Daarin doorloop je de didactiek, leermethodes en talen. De lessen worden aan de hand van een boek gegeven en er is na de theorie les tijd om te leren en te oefenen.

Examens
Aan het einde van de opleiding doorloop je een aantal examens. Naast het theorie examen, leg je twee type praktijk examen af. Tijdens de eerste examens moet je bepaalde technieken juist kunnen uitvoeren. Zo laat je bijvoorbeeld bochten in een pizzapunt en parallel gestuurde bochten zien. Tijdens het tweede deel van het examen, geef je les aan je eigen groep en behandel je een bepaalde techniek. daarbij kijkt de examinator of je het juiste terrein uitkiest en je de juiste stappen doorloopt.

Hoogwaardig hotel met halfpension

Tijdens de gehele voorbereidingsperiode en opleiding, slaapt en eet iedereen in hetzelfde hotel. Dat is wel zo handig, omdat er ‘s ochtends samen wordt ontbeten en verzameld en er ‘s avonds in het hotel clinics en lessen worden gegeven. Overdag staan we de hele dag op de ski’s, dus lunchen doe je op de berg.

 

Community & evenementen

Hulp van ervaren Snowminds leraren

Er zijn tijdens de hele periode ervaren Snowminds leraren aanwezig die zelf het jaar ervoor de opleiding hebben doorlopen. Zij zijn er om je te helpen bij het leren van de stof, de taal en beantwoorden je vragen over ski techniek en de examens. Je bent daardoor niet afhankelijk van de groep opleiders maar hebt altijd iemand om vragen te stellen die zelf het jaar ervoor de opleiding heeft gedaan.

Team events
Tijdens de winter worden er in Salzburg team events georganiseerd waarvoor je je kunt aanmelden. Je gaat tijdens het event samen met het complete Snowminds team twee dagen op stap in Salzburg.

Reünie
Na de winter is er een reünie in Nederland waarvoor je je kunt aanmelden. Je komt samen met alle andere Snowminds leraren zodat je na het seizoen met alle andere Snowminds leraren kun nagenieten van de winter.

Teambuilding en Community

Tijdens de voorbereiding en opleiding neem je deel aan verschillende teambuildingsactiviteiten. Je leert iedereen tijdens de opleiding op die manier goed kennen waardoor je samen de uitdaging aan kunt gaan.

Kick-off event in Nederland

Een maand voor vertrek vind het Kickoff evenement plaats. Het is een geweldige dag met verschillende activiteiten. Tijdens het kickoff event word je geïnformeerd over wat er precies komen gaat en kun je alvast kennis maken met alle andere aankomende Snowminds leraren. Er zullen Snowminds- leraren aanwezig zijn die zelf al seizoenen achter de rug hebben, zodat je vragen kunt stellen over de bestemming waar jij heen zult gaan.

Korting op skimateriaal

Elke Snowmind krijgt 30% korting op al het skimateriaal in onze webshop.

Specifieke trainingsvereisten van skischolen

Sommige skischolen in Oostenrijk zijn er trots op hun eigen leraren extra te trainen voor of tijdens het seizoen om hen specifiek voor hun skischolen op te leiden. Daarom hebben twee skischolen in het bijzonder een extra prijs voor aanvullende training, die een vereiste is als je bij die skischolen wilt werken.

De skischool in Sankt Anton heeft zijn eigen vereisten voor wie ze in dienst nemen. Dit omvat een hoger niveau van Duits, een hoog skieniveau en je moet het eigen wervingsproces van de skischool doorlopen om een baan bij de skischool te krijgen. Vanwege het laagseizoen in januari, werk je niet 4 weken in januari/begin februari en in plaats daarvan biedt de skischool je extra training aan gedurende deze periode. Daarom wordt er een eigen bijdrage van €1200 toegevoegd aan deze cursus voor 4 weken accommodatie, 2 trainingssessies per week (in totaal 8) en liftpassen voor deze 4 weken. Dit is een unieke kans om je skiën nog verder te ontwikkelen tijdens de winter met enkele van de beste coaches in Oostenrijk. Tegelijkertijd is het ook een geweldige gelegenheid om tijd te hebben voor bezoeken van thuis.

Daarnaast heeft de skischool in Bad Hofgastein de verplichte voltooiing van hun interne trainingsprogramma vóór indiensttreding. Je moet bereid zijn om een extra €500 te betalen bovenop de reguliere opleiding. Deze gespecialiseerde training verhoogt niet alleen je ski- en lesvaardigheden, maar zorgt er ook voor dat je volledig voorbereid bent om bij de skischool in Bad Hofgastein te werken.

Daarnaast is het zo dat de meeste skischolen een soort interne training doen voor het seizoen om je te onboarden in hun werkwijzen, skigebied en lesmethoden. Of dit een vergoeding met zich meebrengt, hangt af van de bestemming. Als je twijfelt, kun je altijd contact met ons opnemen.

WAT ALS IK NIET SLAAG VOOR HET EXAMEN

Als je onverhoopt zakt voor je examen of bepaalde onderdelen ervan, hoef je je geen zorgen te maken. We hebben een oplossing voor je met een tweede kans als je je Anwärter-examens hebt afgerond in Salzburgerland (Altenmarkt, Kaprun of Obertauern) in november of december. Je krijgt de mogelijkheid om deel te nemen aan een 3-daags Wiederholungscamp van 18 tot 20 december 2023. De derde dag is de “Prüfungs”-dag (examentdag).

Het kamp kost 275 euro en omvat alleen de training. Je bent zelf verantwoordelijk voor het regelen van transport, skipassen, hotelaccommodatie en andere kosten. Deze unieke kans stelt je echter in staat om kort na een eerdere mislukking opnieuw examen te doen, zodat je zo snel mogelijk aan het werk kunt gaan.

Prijs

Course Icon 3 weekse skileraren opleiding

Course Icon Vanaf €4.995

Course Icon

Course Icon Oostenrijk

Course Icon Vertrek: november, januari of maart

Course Icon €200 (Eerste aanbetaling)

Meld je aan

Lees over onze leraren

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN
×