4 weekse lenteopleiding in Whistler

Word deze lente in Canada opgeleid tot skileraar en ga als leraar aan de slag in winter 2024/2025

 

 

De droombestemming van Canada

Had je deze winter eigenlijk graag een seizoen in Canada willen doen maar is de kans aan je voorbij gegaan? Speciaal voor jouw hebben we de 4 weekse voorjaarsopleiding in Whistler Blackcomb. Met een op maat gemaakte opleiding werk je tot in detail naar het behalen van het Canadian Level 1 skileraren diploma, waarbij je een baangarantie hebt voor het volgende skiseizoen.

 

 

De opleiding

 

In een nauwe samenwerking met het Whistler Blackcomb skigebied en de Canadian Ski Association hebben we een perfecte opleiding opgezet. Tijdens de 4 weekse voorjaarsopleiding werk je elke dag aan je ski techniek, zowel op als naast de piste. Daarnaast wordt je klaargestoomd op het werk als skileraar, waarbij je werkt aan lesgeef-vaardigheden. Wanneer je de opleiding succesvol afrond (dus je Level 1 op zak hebt), krijg je de volgende winter als eerste de kans op een baan in Canada met Snowminds.

De gehele opleiding richt zich op het ontwikkelen van je ski- en lesgeef-vaardigheden. Doordat de opleiding in Whistler plaatsvind, kun je alvast proeven aan het skileraarleven. Whistler is een enorm internationaal skigebied waardoor je al snel mensen vanuit de hele wereld zult leren kennen. Nadat de opleiding in mei voorbij is, krijg je de mogelijkheid om in Canada of de Verenigde Staten rond te reizen samen met andere Snowmindsleraren. Canada heeft wat dat betreft veel te bieden, van uitgestrekte National Parks tot surfen aan de West Coast. Wat je ook zou willen doen, ons ervaren team staat voor je klaar om je te helpen bij het organiseren van je reis na de opleiding.

 

 

 

Wat is inbegrepen?

 

We zorgen voor alle praktische zaken, dus je hoeft zelf haast niets meer te regelen. Je zult tijdens de gehele reis door ons worden begeleid, zodat je je met een veilig gevoel volledig kunt richten op de 4 weekse voorjaarsopleiding. Daarom zitten alle basiskosten bij de opleiding inbegrepen, zodat je niet voor onverwachte verassingen komt te staan. Hieronder vindt je een overzicht van de inbegrepen zaken:

 • Mogelijkheid tot een baan in de opkomende winter in Canada na het succesvol afronden van de opleiding
 • 4 weekse skileraren opleiding in Whistler Blackcomb, Canada
 • Huisvesting in de Staff Accomodation
 • Skipassen tijdens je opleiding
 • Officiële Canadese skileraren opleiding, inclusief examens en het opleidingsmateriaal
 • Vluchten naar Canada en terug naar Nederland.
 • De mogelijkehid om naar Noord-Amerika te reizen na je seizoen
 • Hulp bij de visumaanvraag.
 • Snowminds begeleiding

 

Wat is niet inbegrepen?

 • Extra bagage bovenop de 2 stuks bagage die bij de reis is inbegrepen
 • Kosten voor de visumaanvraag
 • Eten
 • Extra reisactiviteiten na de opleiding
 • Annulering- en reisverzekering
 • Eventuele bijkomende kosten voor huisvesting en skipassen
 • Zakgeld en andere extra kosten anders dan hierboven vermeld

 

 

Wie kan zich aanmelden?

 

We zijn er als Snowminds enorm trots op dat we welk jaar erin slagen om de juiste leraren voor het team in Canada te selecteren. Naast een skileraren diploma is het daarom belangrijk dat je positief, vrolijk en avontuurlijk bent ingesteld en bovendien bereidt bent om hard te werken.

Kortom, we verwachten dat je:

 • Veilig en gecontroleerd alle type piste’s kunt afdalen
 • Open, positief en vrolijk bent
 • Serieus, verantwoordelijk en gemotiveerd bent
 • Goed om kunt gaan met kinderen, jongeren en volwassenen
 • Graag les geeft
 • De Engelse taal op goed niveau beheerst
 • Minimaal 18 jaar oud bent.

Nadat je je aanmeld voor de reis naar Canada, zal er een intakegesprek plaatsvinden. In het gesprek zullen we je aanmelding beoordelen. Tegelijkertijd geeft dat je de mogelijkheid om alle vragen omtrent de reis naar Canada te stellen.

Er is grote interesse in de reis naar Canada en de plekken vullen zich snel. We werken daarom met een “first come, first serve” principe. Dat betekend dat wanneer je je eerder aanmeld, je een grotere kans hebt om mee te kunnen.

 

veelgestelde vragen

baangarantie

Een baan als skileraar is een unieke kans om je droom waar te maken. Elke dag in de sneeuw staan is een unieke ervaring. Snowminds heeft jaren ervaring met het werk als skileraar en dankzij onze zorgvuldig samengestelde opleidingen en ons netwerk binnen de internationale skischolen, garanderen we je een baan bij een skischool wanneer je de opleiding tot skileraar haalt.

We werken samen met zeer professionele partners over de hele wereld, en met hen zorgen we ervoor dat er huisvesting en een uniform voor je klaar staat zodra je aankomt. Wees je ervan bewust dat de huisvesting, het salaris en de salaris structuur verschilt per bestemming. Je zult na het afronden van de opleiding in dienst zijn van de skischool en je zult salaris van de skischool ontvangen. Daarbij wordt je betaald afhankelijk van je prestaties.

*Deze opleiding vind aan het einde van het seizoen plaats. Dit betekent dat je pas het volgende seizoen kunt lesgeven in Canada. Als je toch eerder wil lesgeven kun je kijken naar onze andere gebieden in Nieuw-Zeeland, Australië of Zuid-Afrika.

het verblijf in Canada

Verblijf tijdens de opleiding

Tijdens je opleiding wordt het verblijf door Snowminds geregeld. Je zult gedurende de hele opleiding met zijn allen in een hotel verblijven met halfpension. Zo kun jij jezelf helemaal focussen op de opleiding.

salaris van een skileraar

In Canada wordt je loon bepaald aan de hand van je kwalificaties, je krijgt ongeveer 10-12 CAD per uur, met vaak nog een aantal bonusregelingen die erbij komen. Bijvoorbeeld als jouw gasten ervoor kiezen om nog een extra les te boeken bij jou, etc. Rijk wordt je niet van het leven als skileraar, behalve dan in ervaringen en kennis! We raden je dan ook aan om wat zakgeld mee te nemen, zodat je het optimale uit je seizoen kunt halen. Wat je betaalt krijgt of te besteden hebt in het seizoen heb je helemaal zelf in de hand, dat ligt voornamelijk aan jouw eigen motivatie, instelling en eerdere (werk)ervaring.

vervoer naar de bestemming

Vervoer van/naar Canada

De vliegtickets voor de heen- en terugreis naar Nederland zitten inbegrepen bij de prijs. Na je opleiding kun je eventueel nog blijven om Noord-Amerika te verkennen en Snowminds helpt je daar graag bij.

Prijs

Course Icon 4 weekse lente opleiding in Whistler

Course Icon €6745

Course Icon

Course Icon Whistler, Canada

Course Icon Eind april tot eind mei

Meld je aan

Ga met ons mee op een 1-, 2- of 3-weekse skikamp in maart⛷️

Dit is je laatste kans om jouw droom werkelijkheid te laten worden.

MELD JE AAN