5 WEEKSE OPLEIDING TOT SKILERAAR IN OOSTENRIJK

Onze meest uitgebreide voorbereiding voor een fantastisch seizoen in de sneeuw

 

De droom in Oostenrijk

 

Stel je voor: Elke ochtend word je wakker, kijk je naar het sneeuwbericht en vraag je jezelf af: Met hoeveel nieuwe mensen ga ik vandaag mijn passie voor skiën delen? Moeilijk leven, toch? Nou, iemand moet het doen! En JIJ kan het nu doen met onze 5-weekse skilerarenopleiding in Oostenrijk!

 

Of je nu de koning van de berg bent of een minder ervaren skiër, onze 5-weekse skilerarenopleiding zal je techniek verfijnen en je voorbereiden op het verpletteren van je Level 1 examen. Met andere woorden, je hoeft absoluut geen ski-expert of superster te zijn om ski-instructeur te worden. Zoals zoveel dingen in het leven draait het om motivatie en toewijding. Daarom biedt Snowminds je onze populairste 5-weekse skilerarenopleiding, waarin je leert all-mountain te shredden en snel je droom te verwezenlijken om betaald skileraar in Oostenrijk te worden met baangarantie voor een winterseizoen.

 

 

 

De opleiding

 

Deze 5-weekse skilerarenopleiding in Oostenrijk is onze populairste optie. We hebben de opleiding ontworpen om je skitechniek snel te ontwikkelen, zowel op als naast de piste, ongeacht je ervaringsniveau.

 

Je 5-weekse skilerarenopleiding begint begin november, met een minimum van 5 dagen skitraining per week met onze zeer getalenteerde en ervaren coaches. Tijdens deze periode kan je verwachten dat jouw skivaardigheden zich aanzienlijk zullen ontwikkelen ter voorbereiding op jouw Anwärter examen. Wanneer je opleiding eindigt, ben je klaar om je Level 1 examen te verpletteren en vervolgens onmiddellijk aan de slag te gaan als betaald skileraar in Oostenrijk bij de door jou aangewezen skischool voor een winterseizoen. Op dat moment is je winterreis pas echt begonnen!

 

Aanbeveling: Bekijk onze 5 sterren Facebook reviews en leer meer over Snowminds van onze ski- en snowboardleraren!

 

 

 

Wat zit er bij inbegrepen?

 

Wanneer je reist met Snowminds zorgen wij voor alle praktische zaken. Zo kun jij je koffers en goede vibes pakken en je richten op de voorbereiding van je volgende avontuur.

Met dit opleidingspakket kun je je verheugen op de volgende voordelen:

Wanneer je er voor kiest om met Snowminds een seizoen te doen, regelen wij alle praktische zaken voor je. Je hoeft nadat je je hebt aangemeld dus alleen nog je tas in te pakken en uit te kijken naar een seizoen in de sneeuw.

 

Welke opleiding je ook kiest, je kunt altijd uitkijken naar de volgende voordelen:

 • Een winterseizoen als skileraar met een baan bij een plaatselijke skischool
 • 5-weekse skilerarenopleiding Level 1 (Anwärter)
 • Verblijf in de skischool tijdens het seizoen (zelf betalen bij de skischool)
 • Voorbereidende skitraining ca. 5 dagen per week met professionele topskileraren
 • De internationaal erkende 10-daagse Oostenrijkse niveau 1 skileraar certificering (Anwärter)
 • Uitnodiging voor een kick-off evenement in Nederland voor vertrek
 • Een fysiek voorbereidingsprogramma dat voor het vertrek kan worden gebruikt
 • Voorbereiding van materiaal en tips voor verpakking, verzekering, visum, enz.
 • Salzburger Super Skicard seizoenkaart voor ongeveer 2.750 km aan pistes (afhankelijk van waar je werkt)*
 • Verblijf in hotel met 1/2 pension gedurende de gehele cursus
 • Vervoer naar de cursus in Oostenrijk incl. 2 stuks bagage en naar de skischool na de cursus
 • Snowminds teamleider tijdens de opleiding
 • Sociale team evenementen tijdens de opleiding en het seizoen
 • Uitnodiging voor Snowminds reüniefeest na het seizoen
 • Pro-deals bij Snowminds Store
 • 24-uurs noodtelefoon gedurende het hele seizoen
 • Een unieke gemeenschap met vrienden voor het leven

 

Wat is niet inbegrepen?

 • Reisactiviteit en repatriëring na het skiseizoen
 • Annuleringsverzekering, reisverzekering en eventuele visumkosten
 • Kosten van seizoensaccommodatie na de skilerarencursus
 • Zakgeld en skimateriaal
 • Alles wat hierboven niet is genoemd

 

*We kopen een Salzburger Super Ski seizoensskipas in samenwerking met jouw skischool als een service, als je moet werken binnen het gebied dat het dekt, naast het Ski Alpin-gebied. Als je buiten het Salzburger Super Ski-gebied moet werken of binnen het Ski Alpin-gebied, zullen we in plaats daarvan een skipas kopen voor het Ski Alpin-gebied, inclusief Kaprun, Zell am See en Saalbach/Leogang. Als je ouder bent dan 25 jaar of 25 jaar wordt in hetzelfde jaar als jouw cursus begint, geldt er een extra vergoeding van min. 150 euro voor de Salzburger Super Ski-skipas en min. 100 euro voor de Ski Alpin-skipas. Als je moet werken op een skischool die niet wordt gedekt door de Salzburger Super Ski- of Ski Alpin-skipas, kan er een eigen bijdrage zijn voor een seizoensskipas naar jouw bestemming, die je rechtstreeks aan de skischool betaalt.

 

Wie kan zich aanmelden?

 

We zijn er bij Snowminds trots op dat we er in slagen de juiste mensen te selecteren voor onze skischool partners. Ons team staat bij onze partners bekend als een groep goed opgeleide, energieke en gemotiveerde ski- en snowboardleraren. Dat is precies waarom onze opleidingen op maat gemaakt zijn om je zo goed mogelijk voor te bereiden op jou droombaan in de sneeuw. Natuurlijk is je skiniveau daarbij van belang, maar het meest belangrijke is dat je een positieve, avontuurlijke en optimistische instelling hebt en bereid bent om hard te werken om onderdeel van het Snowminds team te worden.

 

Daarom verwachten we van je dat je:

 • Beschikt over voldoende ski techniek, waarmee je veilig op verschillende pistes kunt afdalen
 • Open, positief en vrolijk bent
 • Serieus, verantwoordelijk en zeer gemotiveerd bent
 • Goed met kinderen, jongeren en volwassenen bent
 • Het leuk vind om les te geven en een uitdaging aan te gaan
 • Vloeiend Engels spreekt en je basis gesprekken in het Duits kunt voeren. Of je bent bereid dit te verbeteren voor de opleiding met bijvoorbeeld onze Duits cursus.
 • Je minimaal 17 jaar oud bent

 

Wanneer je solliciteert via onze website, zullen we je uitnodigen voor een intake gesprek. Daarin bespreken we je sollicitatie, motivatie en instelling. Tegelijkertijd kun je tijdens de intake al je vragen kwijt over de voorbereiding, opleiding en het leven als skileraar. Na het intake gesprek ontvang je bericht of je een plekje in ons team krijgt aangeboden.

Er is enorm veel interesse in onze opleidingen en de beschikbare plekken vullen snel. Daarom werken we met een “First come, first serve” principe waarbij we maandelijkse sollicitatierondes hebben. Op die manier weet je zeker dat wanneer je je eerder aanmeld, je een grotere kans hebt om een plekje in het team te bemachtigen en een seizoen te doen bij jou droombestemming.

Wanneer je je wilt aanmelden kun je dat via deze pagina doen, of klikken op aanmelden in het hoofdmenu van onze website.

 

 

 

Belangrijkste details over de opleiding

Winter in Oostenrijk met baangarantie

Een baan als skileraar is een unieke kans om je droom waar te maken. Elke dag in de sneeuw staan is een unieke ervaring. Snowminds heeft jaren ervaring met het werk als skileraar en dankzij onze zorgvuldig samengestelde opleidingen en ons netwerk binnen de internationale skischolen, garanderen we je een baan bij een skischool wanneer je de opleiding to skileraar haalt.

We werken samen met zeer professionele partners over de hele wereld, en met hen zorgen we ervoor dat er huisvesting en een uniform voor je klaar staat zodra je aankomt. Wees je ervan bewust dat de huisvesting, het salaris en de salaris structuur verschilt per bestemming. Je zult na het afronden van de opleiding in dienst zijn van de skischool en je zult salaris van de skischool ontvangen. Daarbij wordt je betaald afhankelijk van je prestaties en het aantal gewerkte uren.

Wanneer je je aanmeld,  beginnen we met een intakegesprek. Daarin kijken we naar jou wensen, je werkervaring en je motivatie. Aan de hand daarvan, plaatsen we je bij een van onze partners. Je weet dus al ruim voor vertrek bij welke skischool en bestemming je aan de slag zult gaan. Zodra de opleiding voorbij is en de “Abschlussparty” is geweest, vertrek je direct naar de skischool zodat je direct aan je avontuur in de sneeuw kunt beginnen. Het vervoer naar de skischool wordt door Snowminds geregeld.

 

Community & evenementen

 • Kick-off event                                                                                               Een maand voor vertrek vind het Kickoff evenement plaats. Het is een geweldige dag met verschillende activiteiten. Tijdens het kickoff event word je geïnformeerd over wat er precies komen gaat en kun je alvast kennis maken met alle andere aankomende Snowminds leraren. Er zullen Snowminds- leraren aanwezig zijn die zelf al seizoenen achter de rug hebben, zodat je vragen kunt stellen over de bestemming waar jij heen zult gaan.

 

 • Hulp van ervaren leraren                                                                              Er zijn tijdens de hele periode ervaren Snowminds leraren aanwezig die zelf het jaar ervoor de opleiding hebben doorlopen. Zij zijn er om je te helpen bij het leren van de stof, de taal en beantwoorden je vragen over ski techniek en de examens. Je bent daardoor niet afhankelijk van de groep opleiders maar hebt altijd iemand om vragen te stellen die zelf het jaar ervoor de opleiding heeft gedaan.

 

 • Team events
  Tijdens de winter worden er in Salzburg team events georganiseerd waarvoor je je kunt aanmelden. Je gaat tijdens het event samen met het complete Snowminds team twee dagen op stap in Salzburg.

 

 • Reünie
  Na de winter is er een reünie in Nederland. Je komt samen met alle andere Snowminds leraren zodat je na het seizoen met alle andere Snowminds leraren kun nagenieten van de winter.

Vervoer in en naar Oostenrijk

Voordat we naar Oostenrijk vertrekken, verzamelen we op een gezamenlijk punt in Nederland. Daar stappen we samen in de bus om te beginnen aan jouw seizoen in de sneeuw. Met de busreis kun je 3 paar ski’s of snowboards en 45kg aan bagage meenemen, zodat je zeker weet dat je alles dat je nodig hebt kunt meenemen. Ook na het afronden van je opleiding word het vervoer naar de skischool voor je geregeld.

Erkende Oostenrijkse opleiding

Je doorloopt na de voorbereiding de Anwärter opleiding. Je word tijdens door de hoogst opgeleide Oostenrijkse trainers opgeleid tot skileraar. De opleiding word opgedeeld in een praktijk en theorie deel. Overdag sta je de hele dag op de piste en ‘s avonds doorloop je theorie lessen. Dat maakt de Anwärter opleiding enorm intensief.

Praktijk
Je staat tijdens de opleiding elke dag op ski’s. Je doorloopt overdag de totale basis van het skiën. Van glijden op ski’s tot parallel skiën. Je leert daarbij de stappen die je moet doorlopen met je klanten en welke oefeningen je kunt gebruiken om een bepaalde techniek te verbeteren.

Theorie
Na de praktijk les heb je ‘s avonds theorie lessen. Daarin doorloop je de didactiek, leermethodes en talen. De lessen worden aan de hand van een boek gegeven en er is na de theorie les tijd om te leren en te oefenen.

Examens
Aan het einde van de opleiding doorloop je een aantal examens. Naast het theorie examen, leg je twee type praktijk examen af. Tijdens de eerste examens moet je bepaalde technieken juist kunnen uitvoeren. Zo laat je bijvoorbeeld bochten in een pizzapunt en parallel gestuurde bochten zien. Tijdens het tweede deel van het examen, geef je les aan je eigen groep en behandel je een bepaalde techniek. daarbij kijkt de examinator of je het juiste terrein uitkiest en je de juiste stappen doorloopt.

Salzburger Super Skicard seizoenspas

Je ontvangt bij de opleiding wanneer je in Salzburg werkt, de Salzburger Super Skicard seizoenspas. Deze skipas geeft je toegang tot maar liefst 21 skigebieden en 2200km piste in Salzburgerland. Dat betekend dat je op een vrijde dag  ervoor kunt kiezen een keer in een ander skigebied te gaan skiën.

Let op: Wanneer je in Zell am See, Kaprun of Tirol werkt, dan is de Salzburger Super Skicard niet in de prijs inbegrepen.

Moet ik vloeiend Duits kunnen?

Moet ik vloeiend Duits kunnen?

Het antwoord is: Nee. Je moet om aan de opleiding te beginnen in ieder geval wel Duits kunnen verstaan. Maar niet voor niets wordt er tijdens de voorbereiding uitgebreid aandacht besteed aan het verbeteren van je Duits. Maar liefst 3 dagen per week oefen je tijdens het avondprogramma specifiek op ski gerelateerde onderwerpen. Tijdens het intakegesprek spreken we onder andere over je Duits niveau kijken we samen of het voldoende is om aan het seizoen te beginnen. Het doen van een seizoen is juist een perfecte kans om een nieuwe taal te leren!

Als onderdeel van de opleiding, krijg je tijdens de opleiding verschillende taalsessies, waarin je met het Duits en de andere belangrijke talen aan de slag gaat. Op die manier wordt je in de basis alvast voorbereid op de opleiding en je seizoen. Voor degene die nog meer oefening nodig hebben, bieden we een optionele 10-weekse online Duits cursus aan. Deze cursus is 100% gericht op het lesgeven en het behalen van de opleiding. De cursus bestaat uit:

 • Online e-learning cursus met 12 modules
 • Oefeningen die je helpen bij het leren
 • Een boekje met alle relevante termen
 • Geluidsbestanden waarmee je uitspraak en luisteren kunt oefenen.
 • Duitse introductievideo’s per onderwerp
 • De perfecte voorbereiding op de praktijk lessen tijdens de opleiding.

Neem contact met ons op wanneer je je wilt aanmelden, of voor meer informatie over de online Duits cursus.

Hoogwaardig hotel met halfpension

Tijdens de gehele voorbereidingsperiode en opleiding, slaapt en eet iedereen in hetzelfde hotel. Dat is wel zo handig, omdat er ‘s ochtends samen wordt ontbeten en verzameld en er ‘s avonds in het hotel clinics en lessen worden gegeven. Overdag staan we de hele dag op de ski’s, dus lunchen doe je op de berg.

WAT ALS IK NIET SLAAG VOOR HET EXAMEN

Als je onverhoopt zakt voor je examen of bepaalde onderdelen ervan, hoef je je geen zorgen te maken. We hebben een oplossing voor je met een tweede kans als je je Anwärter-examens hebt afgerond in Salzburgerland (Altenmarkt, Kaprun of Obertauern) in november of december. Je krijgt de mogelijkheid om deel te nemen aan een 3-daags Wiederholungscamp van 18 tot 20 december 2023. De derde dag is de “Prüfungs”-dag (examentdag).

Het kamp kost 275 euro en omvat alleen de training. Je bent zelf verantwoordelijk voor het regelen van transport, skipassen, hotelaccommodatie en andere kosten. Deze unieke kans stelt je echter in staat om kort na een eerdere mislukking opnieuw examen te doen, zodat je zo snel mogelijk aan het werk kunt gaan.

Prijs

Course Icon 5 weekse skilerarenopleiding

Course Icon Vanaf €6.895

Course Icon

Course Icon Kaprun, Oostenrijk

Course Icon Vertrek: begin november

Course Icon €200 (Eerste aanbetaling)

Meld je aan

Lees over onze leraren

Visums voor Canada zijn beperkt! 🇨🇦

Dit is je laatste kans om jouw droom werkelijkheid te laten worden.

MELD JE AAN