Word skileraar in St. Anton

5-weekse skilerarenopleiding in Sankt Anton met een seizoen in Oostenrijk

 

Word skileraar in Sankt Anton

Word skileraar in Sankt Anton am Arlberg! Geboorteplaats van Hannes Schneider, ‘s werelds eerste skileraar en een van ‘s werelds meest legendarische skigebieden. Uniek freeriden, après-ski van wereldklasse in Mooserwirt. Het is een echte Oostenrijkse idylle met onze 5-weekse skilerarenopleiding in Sankt Anton.

Er zijn er weinig die het voorrecht hebben gekregen om door het oog van de naar te komen bij Skischule Arlberg en een winterseizoen als skileraar aan de slag te gaan, maar je krijgt nu de kans met Snowminds! Met onze 5-weekse skilerarenopleiding in Sankt Anton, krijg je de beste voorbereiding op een seizoen in Oostenrijk. Je krijgt de voorbereiding van de beste skileraren van Oostenrijk, het internationaal erkende Oostenrijkse Anwärter diploma en een baan bij een skischool. Of je een baan bij Skischule Arlberg krijgt, is afhankelijk van de skischool en wordt pas na de opleiding bekend gemaakt. Onze bekwame en ervaren medewerkers zullen jou en ongeveer 40 andere Snowminders van begin tot eind ondersteunen, zodat je een levenslange ervaring in Oostenrijk kunt hebben.

De opleiding is erg populair, dus we raden we je aan je zo snel mogelijk aan te melden om kans te maken op een plekje.

“Los geht’s” zeggen wij!

 

Seizoen met 5-weekse opleiding in Sankt Anton

 

Onze populaire 5-weekse skilerarenopleiding in Sankt Anton gevolgd door een seizoen in Sankt Anton vindt zowel plaats op de Kitzsteinhorngletjser bij Kaprun als in Sankt Anton. We starten half november met ongeveer 3 weken in een hotel met halfpension in Kaprun. Hier krijg je les van ervaren, lokale skileraren ter voorbereiding op de 10-daagse Anwärter periode in Sankt Anton.

Na de eerste 3 weken regelen wij het vervoer naar Sankt Anton, waar je samen met de andere Snowminders de seizoenswoning van de skischool zal wonen. Tijdens dit deel van de cursus ben je verantwoordelijk voor het ontbijt, maar het diner in een lokaal restaurant is inbegrepen. De volgende 2 weken heb je nog 3 voorbereidende trainingsdagen van lokale skileraren uit Sankt Anton, voordat de Anwärter opleiding begint. Als je slaagt voor de opleiding en het wervingsproces van de skischool doorkomt, begint jouw seizoen als gecertificeerde skileraar in Sankt Anton.*

De opleiding tot skileraar is zwaar, maar we kunnen met trots zeggen dat we sinds de start in 2012 100% van onze Snowminders aan een bannen hebben kunnen helpen na het voltooien van hun opleiding tot skileraar.

Aanbeveling: Bekijk onze 5 sterren Facebook reviews en leer meer over Snowminds van onze ski- en snowboardleraren!

 

* Het behalen van de Anwärter is dus geen garantie op een baan bij de skischool in Sankt Anton. Als je niet wordt aangenomen, zullen wij ervoor zorgen dat je een vervangende skischool toegewezen krijgt om alsnog een geweldig seizoen te hebben. 

 

 

Wat zit er bij inbegrepen?

 

Wanneer je reist met Snowminds zorgen wij voor alle praktische zaken. Zo kun jij je koffers en goede vibes pakken en je richten op de voorbereiding van je volgende avontuur.

Met dit opleidingspakket kun je je verheugen op de volgende voordelen:

Wanneer je er voor kiest om met Snowminds een seizoen te doen, regelen wij alle praktische zaken voor je. Je hoeft nadat je je hebt aangemeld dus alleen nog je tas in te pakken en uit te kijken naar een seizoen in de sneeuw.

 

Welke opleiding je ook kiest, je kunt altijd uitkijken naar de volgende voordelen:

 • Een winterseizoen als skileraar met een baan bij een plaatselijke skischool
 • 5-weekse skilerarenopleiding Level 1 (Anwärter) in Kaprun en St. Anton
 • Seizoensaccommodatie en seizoenspas geregeld bij de skischool tijdens het seizoen (betaling uit eigen zak mogelijk)
 • Ongeveer 3 weken hotel met halfpension in Kaprun en 2 weken in de skilerarenaccommodatie van Skischule Arlberg met diner in een restaurant
 • Voorbereidende skitraining ca. 15 dagen met professionele, lokale skileraren voorafgaand aan de Anwärter periode
 • De internationaal erkende 10-daagse Oostenrijkse niveau 1 skileraar certificering (Anwärter)
 • Skipas voor de gehele skilerarenopleiding
 • Team reis naar Tauern Spa in Kaprun tijdens de opleiding
 • Transport van Kaprun naar St. Anton tijdens de opleiding.
 • Uitnodiging voor een kick-off evenement in Nederland voor vertrek
 • Een fysiek voorbereidingsprogramma dat voor het vertrek kan worden gebruikt
 • Voorbereiding van materiaal en tips voor verpakking, verzekering, visum, enz.
 • Vervoer naar de cursus in Oostenrijk incl. 2 stuks bagage en naar de skischool na de cursus
 • Snowminds teamleider tijdens de opleiding
 • Sociale team evenementen tijdens de opleiding en het seizoen
 • Uitnodiging voor Snowminds reüniefeest na het seizoen
 • Pro-deals bij Snowminds Store
 • 24-uurs noodtelefoon gedurende het hele seizoen
 • Een unieke gemeenschap met vrienden voor het leven

 

Wat is niet inbegrepen?

 • Reisactiviteit en repatriëring na het skiseizoen
 • Annuleringsverzekering, reisverzekering en eventuele visumkosten
 • Kosten van seizoensaccommodatie na de skilerarenopleiding
 • Zakgeld en skimateriaal
 • Alles wat hierboven niet is genoemd

 

Wie kan zich aanmelden?

 

We zijn er bij Snowminds trots op dat we er in slagen de juiste mensen te selecteren voor onze skischool partners. Ons team staat bij onze partners bekend als een groep goed opgeleide, energieke en gemotiveerde ski- en snowboardleraren. Dat is precies waarom onze opleidingen op maat gemaakt zijn om je zo goed mogelijk voor te bereiden op jou droombaan in de sneeuw. Natuurlijk is je skiniveau daarbij van belang, maar het meest belangrijke is dat je een positieve, avontuurlijke en optimistische instelling hebt en bereid bent om hard te werken om onderdeel van het Snowminds team te worden.

 

Daarom verwachten we van je dat je:

 • Beschikt over voldoende ski techniek, waarmee je veilig op verschillende pistes kunt afdalen
 • Open, positief en vrolijk bent
 • Serieus, verantwoordelijk en zeer gemotiveerd bent
 • Goed met kinderen, jongeren en volwassenen bent
 • Het leuk vind om les te geven en een uitdaging aan te gaan
 • Vloeiend Engels spreekt en je basis gesprekken in het Duits kunt voeren. Of je bent bereid dit te verbeteren voor de opleiding met bijvoorbeeld onze Duits cursus.
 • Je minimaal 17 jaar oud bent

 

Wanneer je solliciteert via onze website, zullen we je uitnodigen voor een intake gesprek. Daarin bespreken we je sollicitatie, motivatie en instelling. Tegelijkertijd kun je tijdens de intake al je vragen kwijt over de voorbereiding, opleiding en het leven als skileraar. Na het intake gesprek ontvang je bericht of je een plekje in ons team krijgt aangeboden.

Er is enorm veel interesse in onze opleidingen en de beschikbare plekken vullen snel. Daarom werken we met een “First come, first serve” principe waarbij we maandelijkse sollicitatierondes hebben. Op die manier weet je zeker dat wanneer je je eerder aanmeld, je een grotere kans hebt om een plekje in het team te bemachtigen en een seizoen te doen bij jou droombestemming.

Wanneer je je wilt aanmelden kun je dat via deze pagina doen, of klikken op aanmelden in het hoofdmenu van onze website.

 

 

 

Belangrijkste details over de opleiding

Baan in Sankt Anton

Het is geen geheim dat St. Anton onze meest gewilde bestemming is. De skischool stelt hoge eisen aan hun skileraren en daarom is het belangrijk om een goede indruk te maken.

Benadrukt moet worden dat Skischule Arlberg alleen nieuwe Snowminds skileraren in dienst heeft die de Anwärter voltooid hebben, inclusief het Duitse gedeelte. Na de opleiding neemt de skischool een besluit over wie zij wel en niet een contract en baan willen aanbieden. Het behalen van de Anwärter is dus geen garantie op een baan bij de skischool

Het is belangrijk om te begrijpen dat deze opleiding geen baangarantie biedt in Sankt Anton en dat de skischool na de opleiding hier een besluit over neemt. 

Als je niet slaagt, helpen wij je, als je dat wilt, om in januari een herexamen af te leggen. Je dan wellicht alsnog een baan bij de skischool krijgen. Wij kunnen je ook helpen om op zoek te gaan naar een andere skischool in Oostenrijk, mocht je dat willen.

Huisvestiging

Seizoensaccommodatie

Waar je ook heen gaat, Snowminds garandeert dat je een heel seizoen onderdak bij je lokale skischool hebt. De precieze details van de accommodatie variëren enorm van skischool tot skischool. Hoe dan ook, je kunt verwachten dat je in een seizoensaccommodatie van de skischool of door Snowminds geregelde accommodatie zal verblijven.

In Sankt Anton beschikt de skischool over accommodaties in verschillende delen van de stad, waar je samen met andere skileraren zal wonen. Normaal gesproken woon je in kamers voor 2-4 personen, samen met anderen Snowminders. Houd er rekening mee dat je tijdens het seizoen de kosten van de accommodatie aan de skischool moet betalen.

Vervoer in en naar Oostenrijk

Voordat we naar Oostenrijk vertrekken, verzamelen we op een gezamenlijk punt in Nederland. Daar stappen we samen in de bus om te beginnen aan jouw seizoen in de sneeuw. Met de busreis kun je 3 paar ski’s of snowboards en 45kg aan bagage meenemen, zodat je zeker weet dat je alles dat je nodig hebt kunt meenemen. Ook na het afronden van je opleiding word het vervoer naar de skischool voor je geregeld.

Erkende Oostenrijkse opleiding

Je doorloopt na de voorbereiding de Anwärter opleiding. Je word tijdens door de hoogst opgeleide Oostenrijkse trainers opgeleid tot skileraar. De opleiding word opgedeeld in een praktijk en theorie deel. Overdag sta je de hele dag op de piste en ‘s avonds doorloop je theorie lessen. Dat maakt de Anwärter opleiding enorm intensief.

Praktijk
Je staat tijdens de opleiding elke dag op ski’s. Je doorloopt overdag de totale basis van het skiën. Van glijden op ski’s tot parallel skiën. Je leert daarbij de stappen die je moet doorlopen met je klanten en welke oefeningen je kunt gebruiken om een bepaalde techniek te verbeteren.

Theorie
Na de praktijk les heb je ‘s avonds theorie lessen. Daarin doorloop je de didactiek, leermethodes en talen. De lessen worden aan de hand van een boek gegeven en er is na de theorie les tijd om te leren en te oefenen.

Examens
Aan het einde van de opleiding doorloop je een aantal examens. Naast het theorie examen, leg je twee type praktijk examen af. Tijdens de eerste examens moet je bepaalde technieken juist kunnen uitvoeren. Zo laat je bijvoorbeeld bochten in een pizzapunt en parallel gestuurde bochten zien. Tijdens het tweede deel van het examen, geef je les aan je eigen groep en behandel je een bepaalde techniek. daarbij kijkt de examinator of je het juiste terrein uitkiest en je de juiste stappen doorloopt.

Salaris

Salaris

Het gemiddelde salaris voor een beginnende skileraar in Oostenrijk ligt rond de €800 en €1.000 per maand. Er bestaan vaak nog mogelijkheden voor bonussen, bijvoorbeeld als een gast zijn of haar lessen wil verlengen met jou als leraar. De baan als leraar levert je geen rijk geld op, maar wel rijke ervaringen. Wij raden je aan om zakgeld mee te nemen, zodat je optimaal kunt genieten van jouw seizoen. Het salaris hangt ook af van je eigen motivatie, werkethiek en eerdere werkervaring.

Moet ik vloeiend Duits kunnen?

Moet ik vloeiend Duits kunnen?

Het antwoord is: Nee. Je moet om aan de opleiding te beginnen in ieder geval wel Duits kunnen verstaan. Maar niet voor niets wordt er tijdens de voorbereiding uitgebreid aandacht besteed aan het verbeteren van je Duits. Maar liefst 3 dagen per week oefen je tijdens het avondprogramma specifiek op ski gerelateerde onderwerpen. Tijdens het intakegesprek spreken we onder andere over je Duits niveau kijken we samen of het voldoende is om aan het seizoen te beginnen. Het doen van een seizoen is juist een perfecte kans om een nieuwe taal te leren!

Als onderdeel van de opleiding, krijg je tijdens de opleiding verschillende taalsessies, waarin je met het Duits en de andere belangrijke talen aan de slag gaat. Op die manier wordt je in de basis alvast voorbereid op de opleiding en je seizoen. Voor degene die nog meer oefening nodig hebben, bieden we een optionele 10-weekse online Duits cursus aan. Deze cursus is 100% gericht op het lesgeven en het behalen van de opleiding. De cursus bestaat uit:

 • Online e-learning cursus met 12 modules
 • Oefeningen die je helpen bij het leren
 • Een boekje met alle relevante termen
 • Geluidsbestanden waarmee je uitspraak en luisteren kunt oefenen.
 • Duitse introductievideo’s per onderwerp
 • De perfecte voorbereiding op de praktijk lessen tijdens de opleiding.

Neem contact met ons op wanneer je je wilt aanmelden, of voor meer informatie over de online Duits cursus.

Prijs

Course Icon 5 weekse skilerarenopleiding in Sankt Anton

Course Icon Vanaf €6.495

Course Icon

Course Icon Kaprun, Oostenrijk

Course Icon Vertrek: begin november

Course Icon €200 (Eerste aanbetaling)

Meld je aan

Lees over onze leraren

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN