8 weekse skilerarenopleiding

Behaal uw Niveau 1 en Niveau 2 Certificering en word Koning van de Berg

Een totale opleiding

Wanneer je het uiterste uit je seizoen wilt halen en je in één seizoen de best mogelijke skiër wilt worden dan is dit pakket wat voor jou. Het pakket van 8 weken combineert onze meest uitgebreide training met het behalen van het Landes 1 diploma. Je haalt niet alleen het uiterste uit je eigen techniek, maar bekroond dat met het behalen van twee opleidingen in één  seizoen.

Het pakket van 8 weken is de ultieme manier om het uiterste uit je seizoen te halen. Je bereidt perfect voor op je seizoen in de sneeuw tijdens de piste, buckelpiste, off-piste en park training. Daarin werk je ruim twee weken elke dag aan je eigen techniek. Onze top gekwalificeerde Oostenrijkse leraren maken daarbij gebruik van onder andere videoanalyse, waardoor je gericht werkt aan jouw eigen verbeterpunten. Na het afronden van de opleiding, kun je direct gaan genieten van de winter. Je doet de nodige ervaring op in het lesgeven, om vervolgens in maart de Landes 1 opleiding te doorlopen. Dit is de volgende stap in het Oostenrijkse leersysteem en de eerste stap naar de Landes kwalificatie. Deze opleiding drijft je tot het uiterste van je kunnen en vergt veel van haar deelnemers.

 

 

De opleiding

Ons All-mountain camp is de perfecte manier om je seizoen als skileraar te beginnen.

In 5 intensieve weken ontwikkel je je ski niveau meer dan je je kunt voorstellen. Je leert over alle verschillende aspecten van het skiën. Zo leer je over de techniek, skimateriaal en “Mountain safety”.

Daarbij staan leerzaamheid en plezier centraal. Skileraar worden draait immers om meer dan alleen skiën. Tijdens verschillende team activiteiten wordt een unieke sfeer gecreëerd die je alleen bij Snowminds zult vinden. Een seizoen doe je namelijk samen en dat begint al bij de opleiding!

Je traint 5 dagen per week intensief. Je trainer leert je op de piste, buckelpiste, off-piste en in het park je techniek te verbeteren. Door constante feedback en aanwijzingen, verbeter je razend snel. Dit alles in aanloop van het Oostenrijkse Anwärter diploma, waarvan je de examens aan het einde van de 5 weekse opleiding zult doorlopen.

Voordat je na het voltooien van de opleiding naar je bestemming reist, wordt er eerst nog een grote “Abschlussparty” georganiseerd waar je samen met je nieuw gemaakte vrienden het behalen van je skileraren diploma viert.

 

De opleiding start begin november en eindigt mid december

 

De Landes 1 opleiding is de volgende stap na de Anwärter. Veel leraren  beschrijven deze opleiding als de meest uitdagende en leuke opleiding in de Oostenrijkse leerweg. Je doorloopt alle technieken tot in detail. Van buckelpiste tot korte bochten, van race training tot off-piste. Alles komt bij de Landes 1 opleiding aan bod.

De Landes 1 opleiding vindt plaats in maart. Op die manier kun je wanneer je klaar bent met de opleiding in december, eerst aan de slag bij de skischool. Tijdens het seizoen heb je veel tijd om te trainen waardoor je jezelf klaar kunt stomen voor de Landes 1 opleiding.

 • Voordat je aan de Landes opleiding begint doorloop je voorbereiding waarin je onder begeleiding van een Oostenrijkse training je voorbereid op de opleiding. Dit is het moment om je eigen techniek nog wat te verbeteren voordat je aan de opleiding begint.
 • De opleiding duurt twee weken inclusief de examens. Daarin werk je elke dag en avond aan je techniek en de theorie. Tot in detail leer je de verschillende skitechnieken begrijpen en de eerste stappen in het lesgeven op hoog niveau worden gezet.

 

De ski Landes opleiding start in maart

 

 

De volledige Snowminds ervaring met baangarantie

Welke opleiding je ook kiest, we garanderen je altijd “de volledige Snowminds ervaring” tijdens je winterseizoen als skileraar. Het hele Snowminds team bestaat uit ervaren skileraren die vanaf het begin van de opleiding en gedurende het hele seizoen voor je klaar staan. Door de baangarantie weet je zeker dat je na je opleiding bij een van de beste skischolen in Oostenrijk terecht komt. Onze focus ligt op veiligheid, community en het verzorgen van de best mogelijk ervaring.

Onze professionele Oostenrijkse opleiders streven ernaar de best mogelijke voorbereiding en opleiding te verzorgen. Niet voor niets is 100% van al onze leraren direct na de opleiding aan de slag gegaan. Elk jaar weer, sinds 2012!

Wanneer je er voor kiest om met Snowminds een seizoen te doen, regelen wij alle praktische zaken voor je. Je hoeft nadat je je hebt aangemeld dus alleen nog je tas in te pakken en uit te kijken naar een seizoen in de sneeuw. Welke opleiding je ook kiest.

Met dit opleidingspakket kun je uitkijken naar de volgende voordelen:

 • Een winterseizoen als skileraar met baangarantie
 • In totaal 8 weken professionele ski of snowboard training
 • 5 weken all-mountain opleiding in november/december
 • Kick-off evenement in Nederland met team buildings activiteiten
 • Vervoer naar Oostenrijk en naar jou bestemming
 • Anwärter en Lands 1 opleiding
 • 8 weken accommodatie in een 3 sterren hotel met halfpension
 • Voorbereidende skitraining ca. 5 dagen per week met professionele topskileraren
 • 2 weeks Landeslehrer 1 course in March
 • Een uniform van je skischool, skipas en hulp bij het organiseren van huisvesting tijdens je seizoen
 • Salzburger Super Ski Card (2550 km aan piste!)
 • Pro-deals bij Snowminds Store
 • Team events met Snowminds tijdens en na je seizoen
 • Een totaal beleving waarbij alles voor je is geregeld
 • 24-uurs noodtelefoon gedurende het hele seizoen
 • Een gepassioneerd team die je vanaf het begin ondersteund!

 

Wat is niet inbegrepen?

 • Overige bagage naast de twee stuks bagage van circa. 23 kg
 • Reisactiviteit en vervoer na het skiseizoen
 • Vervoer naar en van Landes 1 opleiding
 • Annuleringsverzekering en reisverzekering
 • Mogelijke kosten voor huisvesting en liftpas tijdens het seizoen
 • Alle andere niet hierboven benoemde zaken

Moet ik vloeiend Duits kunnen?

Het antwoord is: Nee. Je moet om aan de opleiding te beginnen in ieder geval wel Duits kunnen verstaan. Maar niet voor niets wordt er tijdens de voorbereiding uitgebreid aandacht besteed aan het verbeteren van je Duits. Maar liefst 3 dagen per week oefen je tijdens het avondprogramma specifiek op ski gerelateerde onderwerpen. Tijdens het intakegesprek spreken we onder andere over je Duits niveau kijken we samen of het voldoende is om aan het seizoen te beginnen. Het doen van een seizoen is juist een perfecte kans om een nieuwe taal te leren!

 

 

Als onderdeel van de opleiding, krijg je tijdens de opleiding verschillende taalsessies, waarin je met het Duits en de andere belangrijke talen aan de slag gaat. Op die manier wordt je in de basis alvast voorbereid op de opleiding en je seizoen. Voor degene die nog meer oefening nodig hebben, bieden we een optionele 10-weekse online Duits cursus aan. Deze cursus is 100% gericht op het lesgeven en het behalen van de opleiding. De cursus bestaat uit:

 • 12 modules verspreid over 10 weken
 • Oefeningen die je helpen bij het leren
 • Woordenboekje met alle relevante woorden die je tijdens je seizoen gebruikt
 • Oefen video´s en geluidsbestanden.
 • Duitse introductievideo’s per onderwerp
 • De perfecte voorbereiding op de praktijk lessen tijdens de opleiding.

Neem contact met ons op wanneer je je wilt aanmelden, of voor meer informatie over de online Duits cursus.

Wie kan zich aanmelden?

We zijn er bij Snowminds trots op dat we er steevast in slagen de juiste mensen te selecteren voor onze skischool partners. Ons team staat bij onze partners bekend als een groep goed opgeleide, energieke en gemotiveerde ski- en snowboardleraren. Dat is precies waarom onze opleidingen op maat gemaakt zijn om je zo goed mogelijk voor te bereiden op jouw droombaan in de sneeuw. Natuurlijk is je skiniveau daarbij van belang, maar het meest belangrijke is dat je een positieve, avontuurlijke en optimistische instelling hebt en bereid bent om hard te werken om onderdeel van het Snowminds team te worden.

Daarom verwachten we van je dat je:

 • Beschikt over voldoende ski techniek, waarmee je veilig op verschillende pistes kunt afdalen
 • Open, positief en vrolijk bent
 • Serieus, verantwoordelijk en zeer gemotiveerd bent
 • Goed met kinderen, jongeren en volwassenen bent
 • Het leuk vind om les te geven en een uitdaging aan te gaan
 • Vloeiend Engels spreekt en je basis gesprekken in het Duits kunt voeren
 • Je minimaal 17 jaar oud bent

Wanneer je solliciteert via onze website, zullen we telefonisch contact met je opnemen en je uitnodigen voor een intake gesprek. Daarin bespreken we je sollicitatie, motivatie en instelling. Tegelijkertijd kun je tijdens de intake al je vragen kwijt over de voorbereiding, opleiding en het leven als skileraar. Na het intake gesprek ontvang je bericht of je een plekje in ons team krijgt aangeboden.

Er is enorm veel interesse in onze opleidingen en de beschikbare plekken vullen snel. Daarom werken we met een “First come, first serve” principe waarbij we maandelijkse sollicitatierondes hebben. Op die manier weet je zeker dat wanneer je je eerder aanmeld, je een grotere kans hebt om een plekje in het team te bemachtigen en een seizoen te doen bij jouw droombestemming.

Wanneer je je wilt aanmelden kun je dat via deze pagina doen, of klikken op aanmelden in het hoofdmenu van onze website.

Een overzicht van een seizoen met Snowminds

3 weekse Duits cursus gericht op het lesgeven

Lesgeven in Oostenrijk vergt een behoorlijke kennis van de Duitse taal. Gelukkig ligt het Duits dicht bij het Nederlands en weten we als geen ander dat het best spannend kan zijn om voor het eerst met een nieuwe taal aan de slag te gaan. Daarom helpen we je tijdens de opleiding goed op weg. Gedurende de gehele voorbereiding, krijg je 3 keer per week Duits training. Daarbij richt je je specifiek op de ski- en lesgeef-gerelateerde onderwerpen, zodat je goed voorbereid aan de slag gaat!

Daarnaast is het mogelijk om je nog extra voor te bereiden met onze 10 weekse online Duits cursus. Deze optionele extra online cursus bestaat uit 12 modules waarin je stap voor stap al de belangrijke ski termen leer kennen. Daarnaast richt de cursus op alle verschillende situaties die je tijdens het lesgeven tegen zult kunnen komen.

Seizoen in Oostenrijk met baangarantie

Een baan als skileraar is een unieke kans om je droom waar te maken. Elke dag in de sneeuw staan is een unieke ervaring. Snowminds heeft jaren ervaring met het werk als skileraar en dankzij onze zorgvuldig samengestelde opleidingen en ons netwerk binnen de internationale skischolen, garanderen we je een baan bij een skischool wanneer je de opleiding to skileraar haalt.

We werken samen met zeer professionele partners over de hele wereld, en met hen zorgen we ervoor dat er huisvesting en een uniform voor je klaar staat zodra je aankomt. Wees je ervan bewust dat de huisvesting, het salaris en de salarisstructuur verschilt per bestemming. Je zult na het afronden van de opleiding in dienst zijn van de skischool en je zult salaris van de skischool ontvangen. Daarbij wordt je betaald afhankelijk van je prestaties. Rijk wordt je niet van het leven als skileraar; je verdient ongeveer 600 tot 800 euro per maand.

Wanneer je je aanmeldt,  beginnen we met een intakegesprek. Daarin kijken we naar jou wensen, je werkervaring en je motivatie. Aan de hand daarvan, plaatsen we je bij een van onze partners. Je weet dus al ruim voor vertrek bij welke skischool en bestemming je aan de slag zult gaan. Zodra de opleiding voorbij is en de “Abschlussparty” is geweest, vertrek je direct naar de skischool zodat je direct aan je avontuur in de sneeuw kunt beginnen. Het vervoer naar de skischool wordt door Snowminds geregeld.

Erkende Anwärter opleiding

Je doorloopt na de voorbereiding de Anwärter opleiding. Je wordt tijdens door de hoogst opgeleide Oostenrijkse trainers opgeleid tot skileraar. De opleiding wordt opgedeeld in een praktijk en theorie deel. Overdag sta je de hele dag op de piste en ‘s avonds doorloop je theorielessen. Dat maakt de Anwärter opleiding enorm intensief.

Praktijk
Je staat tijdens de opleiding elke dag op ski’s. Je doorloopt overdag de totale basis van het skiën. Van glijden op ski’s tot parallel skiën. Je leert daarbij de stappen die je moet doorlopen met je klanten en welke oefeningen je kunt gebruiken om een bepaalde techniek te verbeteren.

Theorie
Na de praktijkles heb je ‘s avonds theorielessen. Daarin doorloop je de didactiek, leermethodes en talen. De lessen worden aan de hand van een boek gegeven en er is na de theorieles tijd om te leren en te oefenen.

Examens
Aan het einde van de opleiding doorloop je een aantal examens. Naast het theorie examen, leg je twee type praktijkexamen af. Tijdens de eerste examens moet je bepaalde technieken juist kunnen uitvoeren. Zo laat je bijvoorbeeld bochten in een pizzapunt en parallel gestuurde bochten zien. Tijdens het tweede deel van het examen, geef je les aan je eigen groep en behandel je een bepaalde techniek. daarbij kijkt de examinator of je het juiste terrein uitkiest en je de juiste stappen doorloopt.

Vervoer naar en in Oostenrijk

Van Nederland naar Oostenrijk

Voordat we naar Oostenrijk vertrekken, verzamelen we op een gezamenlijk punt in Nederland. Daar stappen we samen in de bus om te beginnen aan jouw seizoen in de sneeuw. Met de busreis kun je 3 paar ski’s of snowboards en 45kg aan bagage meenemen, zodat je zeker weet dat je alles dat je nodig hebt kunt meenemen.

Van de opleiding naar je skischool

Na de opleiding is afgerond zul je de volgende dag naar je bestemming vertrekken. Je wordt opgehaald door je toekomstige baas of er wordt vervoer door ons geregeld, die je naar je bestemming zal brengen.

Salzburger Super Skicard seizoenspas

Je ontvangt bij de opleiding wanneer je in Salzburg werkt, de Salzburger Super Skicard seizoenspas. Deze skipas geeft je toegang tot maar liefst 21 skigebieden en 2200km piste in Salzburgerland. Dat betekent dat je op een vrije dag ervoor kunt kiezen een keer in een ander skigebied te gaan skiën.

LET OP: Wanneer je in Tirol werkt, is de Salzburger Super Skicard niet bij de opleiding inbegrepen.

 

Hoogwaardig hotel met halfpension

Tijdens de gehele voorbereidingsperiode en opleiding, slaapt en eet iedereen in hetzelfde hotel. Dat is wel zo handig, omdat er ‘s ochtends samen wordt ontbeten en verzameld en er ‘s avonds in het hotel clinics en lessen worden gegeven. Overdag staan we de hele dag op de ski’s, dus lunchen doe je op de berg.

De Snowminds community en evenementen

Hulp van ervaren Snowminds leraren

Er zijn tijdens de hele periode ervaren Snowminds leraren aanwezig die zelf het jaar ervoor de opleiding hebben doorlopen. Zij zijn er om je te helpen bij het leren van de stof, de taal en beantwoorden je vragen over skitechniek en de examens. Je bent daardoor niet afhankelijk van de groep opleiders maar hebt altijd iemand om vragen te stellen die zelf het jaar ervoor de opleiding heeft gedaan.

Kick-off event in Nederland

Een maand voor vertrek vind het Kick-off evenement plaats. Het is een geweldige dag met verschillende activiteiten. Tijdens het Kick-off event word je geïnformeerd over wat er precies komen gaat en kun je alvast kennismaken met alle andere aankomende Snowminds leraren. Er zullen Snowminds- leraren aanwezig zijn die zelf al seizoenen achter de rug hebben, zodat je vragen kunt stellen over de bestemming waar jij heen zult gaan.

Teamevents en reünie

Team events
Tijdens de winter worden er in Salzburg team events georganiseerd waarvoor je je kunt aanmelden. Je gaat tijdens het event samen met het complete Snowminds team twee dagen op stap in Salzburg.

Reünie
Na de winter is er een reünie in Nederland waarvoor je je kunt aanmelden. Je komt samen met alle andere Snowminds leraren zodat je na het seizoen met alle andere Snowminds leraren kun nagenieten van de winter.

Prijs

Course Icon 8 weekse skileraren opleiding met Landes

Course Icon Vanaf €8.395

Course Icon

Course Icon Kaprun, Oostenrijk

Course Icon Anwärter: november 2022 - Landes: maart 2023

Meld je aan

Lees over onze leraren

 

Visums voor Canada zijn beperkt! 🇨🇦

Dit is je laatste kans om jouw droom werkelijkheid te laten worden.

MELD JE AAN