Master the Canadian Powder

Ga je freeride droom achterna en zet de eerste stap richting een carriëre in het freeriden

 

Ga een stap verder dan het ski- of snowboardleraren diploma!

 

Gaat jouw hart sneller kloppen zodra het over poederskiën gaat? En zou jij graag een expert op het gebied van lawineveiligheid, offpiste skiën, tourskiën en tourplannen willen worden? Dan is het Snowminds Offpiste Program iets voor jou! Je doorloopt, wanneer je geselecteerd wordt, 20 dagen gerichte training in januari tot en met maart. Onze skigids heeft jaren ervaring in o.a. Heliskiing.

Om het meeste uit je seizoen te halen, zullen we tijdens het seizoen zorgen voor een baan in Sun Peaks Skischool, zodat je tijdens het seizoen onderdeel wordt van het skischool team. Wanneer je nog geen opleiding tot skileraar of snowboardleraar hebt gedaan, neem je voor het seizoen 3 weken deel aan onze ski of snowboardleraren opleiding in Canada in november en december. Je verhuist na de opleiding voor de rest van het seizoen in het skileraarhuis van de skischool, waarbij je ook je uniform en je skipas zult ontvangen.

De opleiding begint vervolgens in Januari, waar je +/- 2 dagen per week deel zult nemen aan lawine training en offpiste training waarbij je o.a. leert over sneeuwprofielen, eerste hulp, tourskiën, het gebruik van veiligheidsmaterialen, reddingsoperaties en meer. Onze opleidingsleider zal tijdens de opleiding je helpen en begeleiden.

Nadat je de opleiding hebt afgerond, reis je weer terug naar Sun Peaks.

 

Wat is inbegrepen?

We zorgen voor alle praktische zaken, dus je hoeft zelf haast niets meer te regelen. Je zult tijdens de gehele reis door ons worden begeleid, zodat je je met een veilig gevoel volledig kunt richten op de opleiding. Daarom zitten alle basiskosten bij de opleiding inbegrepen, zodat je niet voor onverwachte verassingen komt te staan. Hieronder vindt je een overzicht van de inbegrepen zaken:

 • 3 dagen Avalanche Safety Training (AST) Level 1 inclusief Companion Rescue Course
 • 2 dagen Red Cross Basic First Aid & CPR certificaat
 • 15 dagen offpiste training
 • Al het lesmateriaal
 • Retour transport van Sun Peaks
 • Een baan bij een Canadese skischool en hulp bij het organiseren van je huisvesting, liftpas en uniform bij aankomst bij je skischool**
 • Mogelijkheid om na het seizoen verder te reizen
 • Hulp met het aanvragen van je visum en alle andere praktische informatie die je nodig zult hebben voor de start van het seizoen

 

Wat is niet inbegrepen?

 • Annulering- en reisverzekering
 • Eventuele bijkomende kosten voor huisvesting en skipassen
 • Zakgeld en andere extra kosten anders dan hierboven vermeld

 

Notitie: Wees je ervan bewust dat dit programma in combinatie met onze 3 weekse ski of snowboardlerarenopleiding geboekt kan worden, maar ook wanneer je al een ski of snowboardleraar bent. Neem indien je al een opleiding tot ski of snowboardleraar doorlopen hebt contact met ons op!

* Van toepassing voor alle Snowminds leraren die deze opleiding als upgrade nemen.

** Deze opleiding geeft geen baangarantie als off-piste gids. De baangarantie geld voor alle Snowminds leraren die deze opleiding als upgrade nemen.

Wie kan zich aanmelden?

We zijn er als Snowminds enorm trots op dat we welk jaar erin slagen om de juiste leraren voor het team in Canada te selecteren. Voor dit programma zijn slechts 8 plekken beschikbaar.

Kortom, we verwachten dat je:

 • Over een goede en zekere ski of snowboardtechniek beschikt
 • Open, positief en vrolijk bent
 • Serieus, verantwoordelijk en gemotiveerd bent
 • Goed om kunt gaan met kinderen, jongeren en volwassenen
 • Graag les geeft
 • De Engelse taal op goed niveau beheerst
 • Minimaal 18 jaar oud bent.

Nadat je jezelf hebt aanmeld voor de reis naar Canada, zal er een intakegesprek plaatsvinden. In het gesprek zullen we je aanmelding beoordelen. Tegelijkertijd geeft dat je de mogelijkheid om alle vragen omtrent de reis naar Canada te stellen.

Er is grote interesse in de reis naar Canada en de plekken vullen zich snel. We werken daarom met een “first come, first serve” principe. Dat betekend dat wanneer je je eerder aanmeld, je een grotere kans hebt om mee te kunnen.

veelgestelde vragen

Baangarantie

Een baan als skileraar is een unieke kans om je droom waar te maken. Elke dag in de sneeuw staan is een unieke ervaring. Snowminds heeft jaren ervaring met het werk als skileraar en dankzij onze zorgvuldig samengestelde opleidingen en ons netwerk binnen de internationale skischolen, garanderen we je een baan bij een skischool wanneer je de opleiding tot skileraar haalt.

We werken samen met zeer professionele partners over de hele wereld, en met hen zorgen we ervoor dat er huisvesting en een uniform voor je klaar staat zodra je aankomt. Wees je ervan bewust dat de huisvesting, het salaris en de salaris structuur verschilt per bestemming. Je zult na het afronden van de opleiding in dienst zijn van de skischool en je zult salaris van de skischool ontvangen. Daarbij wordt je betaald afhankelijk van je prestaties.

Het verblijf in Canada

Verblijf tijdens de opleiding

Tijdens je opleiding wordt het verblijf door Snowminds geregeld. Je zult gedurende de hele opleiding met zijn allen in een hotel verblijven met halfpension. Zo kun jij jezelf helemaal focussen op de opleiding.

 

Verblijf in het seizoen

Het verblijf tijdens je seizoen is in samenwerking met de skischool geregeld. In dit geval ga je naar Sun Peaks. Dit betekent dat je in een huis zit met alle andere Snowmindsleraren. In veel van de gebieden zit de huur van je accommodatie niet inbegrepen in het loon. Dit komt omdat de meeste leraren vaste bewoners zijn.

Alle informatie over de accommodatie zul je kort voor vertrek of tijdens de cursus in Canada krijgen. De accommodaties in Canada zijn vaak oudere woningen, hostels of kleine appartementen, waar je met meerdere op een kamer slaapt. Het maakt niet uit waar je terecht komt, het wordt al snel je nieuwe thuis en aan het einde van het seizoen zul je misschien toch een traantje wegpinken als je weer vertrekt.

salaris van een skileraar

In Canada wordt je loon bepaald aan de hand van je kwalificaties, je krijgt ongeveer 10-12 CAD per uur, met vaak nog een aantal bonusregelingen die erbij komen. De off-piste cursus is geen garantie voor een beter maandsalaris of het geven off-pistelessen. het geld als een eerste stap richting het offpiste-skiën. Bijvoorbeeld als jouw gasten ervoor kiezen om nog een extra les te boeken bij jou, etc. Rijk wordt je niet van het leven als skileraar, behalve dan in ervaringen en kennis! We raden je dan ook aan om wat zakgeld mee te nemen, zodat je het optimale uit je seizoen kunt halen. Wat je betaalt krijgt of te besteden hebt in het seizoen heb je helemaal zelf in de hand, dat ligt voornamelijk aan jouw eigen motivatie, instelling en eerdere (werk)ervaring.

vervoer naar de bestemming

Vervoer van/naar Canada

De vliegtickets voor de heen- en terugreis naar Nederland zitten inbegrepen bij de prijs. Het vervoer naar het vliegveld op het einde van het seizoen zit er niet bij inbegrepen, omdat het seizoen niet op één datum eindigt en zodat je de kans hebt om rond te reizen en Canada te verkennen.

 

Vervoer naar de skischool

 

Nadat de opleiding is afgerond en het afsluitende feestje gevierd is, zorgen wij voor het vervoer naar de skischool, samen met alle andere Snowminders die in jouw gebied gaan lesgeven. Een spannende dag, want bij aankomst op de skischool zul je de skischoolbaas voor het eerst ontmoeten te zien krijgen waar je gaat wonen het komende seizoen!

Prijs

Course Icon Snowminds Offpiste cursus

Course Icon Vanaf €2.995

Course Icon

Course Icon Canada

Course Icon Begin januari

Meld je aan

MELD JE AAN VOOR ONZE INFORMATIE DAGEN!

MELD JE HIER AAN!