Word skileraar in La Tzoumaz

Werk en leer tijdens onze Level 1 en 2 skileraren opleiding in de Zwitserse alpen

Word skileraar in La Tzoumaz

Als er één plek ter wereld is dat bekend staat om unieke bergen en ski cultuur, dan is dat Zwitserland. Het is niet voor niets dat Zwitserland een populair land is voor ervaren skileraren. Met de opleiding in La Tzoumaz, start je direct een seizoen in Zwitserland!

Met deze opleiding verblijf je het hele seizoen in Zwitserland. Je combineert werk en training tijdens het gehele volledig in het Engels gegeven programma. Daarin doorloop je de level 1 en 2  skileraren opleiding in La Tzoumaz. Je woont daarbij in La Tzoumaz, onderdeel van het bekende Les 4 Vallées skigebied. Les 4 Vallées is een van de grootste skigebieden van Zwitserland en je kan een lange afdaling nemen vanaf La Tzoumaz en helemaal naar Verbier skiën.

La Tzoumaz staat goed bekend als een familie resort, wat zorgt voor een geweldig seizoen met veel werkgelegenheid en ervaring na de opleiding. Het combineert enkele van de beste skigebieden van de wereld, met een levendig dorp en een geweldig nachtleven. Het heeft een internationale sfeer met geweldige evenementen het hele seizoen door!

Een winter in Les 4 Vallées

Vanaf begin December neem je deel aan onze Level 1 en 2 skileraren opleiding. Het programma is volledig in het Engels en is speciaal ontworpen om je voor te bereiden op een seizoen als leraar in Zwitserland.

Als onderdeel van de opleiding ontvang je accommodatie voor 5 maanden in een Chalet in La Tzoumaz, een seizoenspas, 150 uur aan training op de piste en een internationale Engelstalige BASI Level 1 en 2 opleiding. Als je eenmaal het programma hebt afgerond en geslaagd bent , mag je jezelf een officiële Level 2 BASI skileraar noemen. Daarnaast werk je samen met een lokale skischool, waar je de kans krijgt om een leraar te schaduwen en te werk. Basis taal kennis in Frans en Duits kan veel hulp bieden bij het krijgen van meer werkgelegenheid gedurende het hoogseizoen.

In het kort: wij helpen jou in je seizoen met veel uren training, een seizoens liftpas, schaduwlessen en werk mogelijkheden en georganiseerde accommodatie, zodat je tot eind April vele kilometers kan maken op de piste!

Een seizoen als leraar in La Tzoumaz

Zwitserland is een van de meest populaire landen onder ervaren leraren en dat is met een goede reden. De Zwitserse alpen bieden een ongelofelijk goede ski ervaring zowel op de piste als off-piste. Dat wordt extra duidelijk wanneer je in Les 4 Vallées skiet, gezien het diverse terrein dat dit gebied biedt. Van prachtig wijde pistes tot buckelpistes en off-piste terrein. De zonsondergang kan hier ook legendarisch zijn!

Aangezien Zwitserland bekent staat om haar hoge kwaliteitsstandaard trekt het een variatie van toeristen aan. Dat maakt dat Zwitserland een perfecte bestemming is om te leren van een ervaren team van skileraren. Je verdient als nieuw opgeleide leraar in Zwitserland tussen de 20 en 27 CHF per uur, wat significant meer is dan in andere landen. Wil je een carrière maken van het skileraar leven? Dan is Zwitserland de uitgekozen plek!

Je zult tijdens het seizoen samenwonen met de andere Snowminds leraren in een gedeeld appartement met keuken in La Tzoumaz of omliggende dorpjes. La Tzoumaz is een van de meest bezochte dorpjes in Zwitserland en een net zo levendige skileraren gemeenschap. Leraren komen normaal gezien vaak samen op de bekende lokale plekken in het dorp en tijdens vrije dagen verkennen de leraren vaak samen het gebied.

Wat is er bij de opleiding inbegrepen?

We hebben een unieke winterervaring gecreëerd van December tot April, waar je een gecertificeerd skileraar wordt met de mogelijkheid om bij Ecole Suisse de Ski in La Tzoumaz te werken.

 

Wat is inbegrepen:

 • Een volledig seizoen in La Tzoumaz
 • 5 maanden met gedeelde seizoen accommodatie met één maand betaald *
 • Snowminds teamleader tijdens het hele seizoen
 • Seizoens liftpas voor Les 4 Vallées (+200 CHF indien je in of voor 1995 geboren bent)**
 • 150 uur Level 1 en 2 training programma inclusief video analyse en avond sessies
 • Level 1 en 2 BASI skileraren examen inclusief alle examenkosten, materialen en lidmaatschap***
 • Schaduwlessen en werk mogelijkheden
 • Baan mogelijkheid bij Ski School Ecole Suisse de Ski gedurende het seizoen****
 • Skischool voorbereidingsprogramma en voorbereiding voor een leven als gecertificeerd skileraar
 • Sociale Team events tijdens het seizoen
 • Pro-deals bij Snowminds Store
 • Fitness programma ter voorbereiding van het seizoen
 • Kick-Off voordat het seizoen begint
 • Begeleiding tijdens de voorbereiding, tijdens het seizoen en na het seizoen
 • Reiszekerheid met Snowminds’s geld-terug-garantie

 

Wat is niet inbegrepen? 

 • Vervoer naar en van Nendaz, Zwitserland *****
 • Annuleringsverzekering, reisverzekering en eventuele lokale belasting/registratie/Visa kosten
 • Eten en alles wat niet onder “inbegrepen” vermeld staat.

 

We zorgen met Snowminds altijd voor alle praktische zaken en in samenwerking met onze Partners in Zwitserland zorgen we voor een soepele en goed georganiseerde reis.

*Wij organiseren seizoensaccommodatie, zodat jij je daar geen zorgen over hoeft te maken en samen met andere Snowminders kunt wonen. De eerste maand is inbegrepen en je wordt gevraagd de rest voor het vertrek te betalen. Meer informatie hierover ontvang je in de aanloop naar het seizoen.

** Een skipas voor iedereen die in 1999 of eerder geboren is, is onderhevig aan een extra fee van 200 CHF.

***EHBO-certificering is niet inbegrepen, maar we organiseren graag een EHBO-cursus voor je als je nog niet bent gecertificeerd

****Werk hangt af van het succesvol behalen van je examens, prestaties tijdens de training, taalvaardigheid en gebaseerd op zakelijke niveaus en eisen van de skischool.

***** We helpen graag bij het organiseren van vervoer naar Zwitserland. We hebben veel ervaring met het plannen van dit soort reizen en je kunt altijd contact met ons opnemen indien we bij de planning kunnen helpen.

Wie kan zich aanmelden?

We zijn er bij Snowminds trots op dat we er steevast in slagen de juiste mensen te selecteren voor onze skischool partners. Ons team staat bij onze partners bekend als een groep goed opgeleide, energieke en gemotiveerde ski- en snowboardleraren. Natuurlijk is je skiniveau daarbij van belang, maar het meest belangrijke is dat je een positieve, avontuurlijke en optimistische instelling hebt en bereid bent om hard te werken om onderdeel van het Snowminds team te worden.

Daarom verwachten we van je dat je:

 • Comfortabel skiet op rode pistes
 • Open, positief en avontuurlijk bent
 • Serieus, verantwoordelijk en zeer gemotiveerd bent
 • Het leuk vind om les te geven en een uitdaging aan te gaan
 • Dat je Engels spreekt op conversatie niveau
 • Je minimaal 18 jaar oud bent
 • Je toegang kan verkrijgen tot Zwitserland en er kan blijven voor de duur van de opleiding

Wanneer je je via onze website aanmeldt, zullen we telefonisch contact met je opnemen om je opleidingskeuze te bespreken. Vervolgens zullen we je uitnodigen voor een intakegesprek waarin we onder andere je sollicitatie en motivatie bespreken. Tegelijkertijd kun je tijdens de intake al je vragen kwijt over de voorbereiding, opleiding en het leven als skileraar. Na het intakegesprek ontvang je bericht van ons over of we je een plekje in ons team kunnen aangeboden.

Er is enorm veel interesse in onze opleidingen en de beschikbare plekken vullen snel. Daarom werken we met een “wie het eerste komt, die het eerste maalt “- principe met een maandelijkse aanmeldrondes. Dit betekent dat  hoe eerder je je aanmeld, hoe groter je kansen zijn om een plekje in het team te bemachtigen en een seizoen te doen bij je droombestemming.

Meer informatie over de opleidingsdata en prijzen vind je hieronder of klik op reserveer je plek  in het hoofdmenu van onze website om je aan te melden.

 

*Aangezien het een korte training van 8 weken is, raden we aan 16 weken ski ervaring te hebben. Je kan een ski video van je jezelf insturen, waarin we kijken naar je ski niveau en je kunnen laten weten of dit de juiste opleiding voor jou is.

"Ik heb 5 seizoenen gedaan in Les 4 Vallées en het was absoluut fantastisch. Als je op zoek bent naar geweldig skiën en persoonlijke ontwikkeling in en buiten de sneeuw, zoek dan niet verder en GA!"

- Thijs Kennis, Snowminds Course Manager

Prijs

Course Icon Seizoen in La Tzoumaz met Level 1+2 skileraren opleiding

Course Icon Vanaf €6.295

Course Icon

Course Icon La Tzoumaz, Zwitserland

Course Icon December 2022 t/m 30 April 2023

Meld je aan

Lees over onze leraren

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN