Word skileraar in Nendaz

Werk en leer tijdens onze level 1 en 2 skileraren opleiding in de Zwitserse alpen

Word skileraar in Nendaz

Als er één plek ter wereld is dat bekend staat om unieke bergen en ski cultuur, dan is dat Zwitserland. Het is niet voor niets dat Zwitserland een populair land is voor ervaren skileraren. Met de opleiding in Nendaz, start je direct een seizoen in Zwitserland! Om het meeste uit de hele winter in Nendaz te halen, is er ook de mogelijkheid om een level 1 Snowboard-kwalificatie te behalen. Mocht je na je winter in Nendaz je carrière als leraar willen voortzetten, kun je door je aan te melden voor deze add-on-optie ook beter inzetbaar zijn voor toekomstige potentiële werkgevers met een tweede discipline.

Met deze opleiding verblijf je het hele seizoen in Zwitserland. Je combineert werk en training tijdens het gehele volledig in het Engels gegeven programma. Daarin doorloop je de level 1 en 2  skileraren opleiding in Haute-Nendaz. Je woont daarbij in Nendaz, onderdeel van het bekende Les 4 Vallées skigebied. Les 4 Vallées is een van de grootste skigebieden van Zwitserland met een grote variatie aan pistes en off-piste terrein.

Een winter in Les 4 Vallées

Vanaf begin December gaat het 13 weekse opleidingsprogramma van start. Het programma is volledig in het Engels en is speciaal ontworpen om je voor te bereiden op een seizoen als leraar in Zwitserland.

Als onderdeel van de opleiding ontvang je een seizoenspas, accommodatie voor de hele winter, 250 uur aan training, een EHBO cursus, vrijwillige Frans lessen, een fitness programma, freestyle en lawine veiligheid training, videoanalyse en meer. In het kort: in samenwerking met onze hoog gekwalificeerde trainers van Sommet et Neige Nendaz, garanderen we dat je je tijdens het seizoen enorm ver kunt ontwikkelen!

Als je eenmaal klaar bent en je hebt alles gehaald kun je jezelf echt een officiële Level 2 IASI skileraar noemen. Nadat je je examens hebt afgerond, heb je een interview met een partner skischool. Als die succesvol is, kun je mee gaan met schaduwlessen en heb je mogelijkheid voor een baan in mid-Februari en de Paasvakantie. Basis taal kennis in Frans en Duits kan veel hulp bieden bij het krijgen van meer werkgelegenheid gedurende het hoogseizoen. Hoeveel werk je uiteindelijk wel of niet kan doen, het komt helemaal goed. Met een seizoens liftpas en betaalde accommodatie, kun je van de bergen genieten tot het einde van April!

Een seizoen als leraar in Nendaz

Zwitserland is een van de meest populaire landen onder ervaren leraren en dat is met een goede reden. De Zwitserse Alpen bieden een ongelofelijk goede ski ervaring zowel op de piste als off-piste. Dat wordt extra duidelijk wanneer je in Les 4 Vallées skiet, gezien het diverse terrein dat dit gebied biedt. Van prachtig wijde pistes tot buckel pistes tot ongelofelijk mooi en uitgestrekt off-piste terrein. Het is niet voor niets dat de finale van de Freeride World Tour al meer dan 15 jaar georganiseerd wordt in Nendaz.

Aangezien Zwitserland bekent staat om haar hoge kwaliteitsstandaard trekt het een variatie van toeristen aan. Dat maakt dat Zwitserland een perfecte bestemming is om te leren van een ervaren team van skileraren. Je verdient als nieuw opgeleide leraar in Zwitserland tussen de 20 en 27 CHF per uur, wat significant meer is dan in andere landen. Wil je een carrière maken van het skileraar leven? Dan is Zwitserland de uitgekozen plek!

Je zult tijdens het seizoen samenwonen met de andere Snowminds leraren in een gedeeld appartement met keuken in Nendaz. Nendaz is een levendig dorp met een levendige ski- en snowboardleraren gemeenschap. Leraren komen normaal gezien vaak samen op de bekende lokale plekken in het dorp en tijdens vrije dagen verkennen de leraren vaak samen het gebied.

"Ik heb zelf 5 seizoenen in Nendaz gedaan. Het waren de 5 beste seizoenen die ik gehad heb. Een mooi dorp, ongelofelijk mooi skigebied, een super team om mee samen te werken en de mogelijkheid om vanuit Nendaz een behoorlijk aantal andere gebieden te ontdekken. Kortom, ideaal!"

- Thijs Kennis, Team Snowminds

Wat is er bij de opleiding inbegrepen?

We hebben een unieke winterervaring gecreëerd van december tot april, waar je een Level 1 en 2 gecertificeerd skileraar wordt met de mogelijkheid om in Nendaz te werken. Met eventuele snowboard certificering add-on.

 

Wat is inbegrepen:

 • Een volledig seizoen in Nendaz
 • 5 maande gedeelde accommodatie wordt voor jou georganiseerd en de eerste maand is al betaald*
 • Snowminds teamleader tijdens het hele seizoen
 • Seizoens liftpas voor Les 4 Vallées(+200 CHF indien je in of voor 1995 geboren bent)**
 • 250 uur training
 • 70 uur schaduwlessen/lesgeef ervaring
 • EHBO cursus
 • Level 1 en 2 IASI skileraren examen inclusief alle examenkosten
 • 1 jaar IASI lidmaatschap
 • Freestyle en lawine veiligheid training
 • Fitness programma ter voorbereiding van het seizoen
 • Kans op interview en extra werk bij een partner skischool na het afronden van de level 2
 • Ski specifiek fitness programma tijdens het seizoen
 • Frans lessen voor alle niveaus
 • Pro-deals bij de lokale skishops en Snowminds Store
 • Skischool voorbereidingsprogramma en voorbereiding voor een leven als gecertificeerd skileraar
 • Sociale Team events tijdens het seizoen in Nendaz
 • Kick-Off voordat het seizoen begint
 • Begeleiding tijdens de voorbereiding, tijdens het seizoen en na het seizoen

 

Voordelen van de snowboard add-on:

 • 105 uur snowboard training
 • Level 1 IASI examen inclusief alle kosten
 • Betere kansen voor een baan vanwege de verschillende mogelijkheden
 • Snowboard specifiek fitness programma (vervolg van de Level 1 en 2 cursussen)
 • Pro-deals bij een lokale skishops

 

Wat is niet inbegrepen? 

 • Vervoer naar en van Nendaz, Zwitserland ***
 • Annuleringsverzekering, reisverzekering en eventuele Visa kosten
 • Eten en alles wat niet onder “inbegrepen” vermeld staat.

 

We zorgen met Snowminds altijd voor alle praktische zaken en in samenwerking met onze Partners in Zwitserland zorgen we voor een soepele en goed georganiseerde reis.

 

*Wij organiseren seizoensaccommodatie, zodat jij je daar geen zorgen over hoeft te maken en samen met andere Snowminders kunt wonen. De eerste maand is inbegrepen en je wordt gevraagd de rest voor het vertrek te betalen. Meer informatie hierover ontvang je in de aanloop naar het seizoen.

** Een skipas voor iedereen die in 1999 of eerder geboren is, is onderhevig aan een extra fee van 200 CHF.

*** We helpen graag bij het organiseren van vervoer naar Zwitserland. We hebben veel ervaring met het plannen van dit soort reizen en je kunt altijd contact met ons opnemen indien we bij de planning kunnen helpen.

Wie kan zich aanmelden?

We zijn er bij Snowminds trots op dat we er steevast in slagen de juiste mensen te selecteren voor onze skischool partners. Ons team staat bij onze partners bekend als een groep goed opgeleide, energieke en gemotiveerde ski- en snowboardleraren. Natuurlijk is je skiniveau daarbij van belang, maar het meest belangrijke is dat je een positieve, avontuurlijke en optimistische instelling hebt en bereid bent om hard te werken om onderdeel van het Snowminds team te worden.

Daarom verwachten we van je dat je:

 • Beschikt over voldoende ski techniek, waarmee je veilig op verschillende pistes kunt afdalen
 • Open, positief en avontuurlijk bent
 • Serieus, verantwoordelijk en zeer gemotiveerd bent
 • Het leuk vind om les te geven en een uitdaging aan te gaan
 • Vloeiend Engels spreekt en je basis gesprekken in het Duits kunt voeren
 • Je minimaal 18 jaar oud bent
 • Je toegang kan verkrijgen tot Zwitserland en er kan blijven voor de duur van het seizoen

Wanneer je je via onze website aanmeldt, zullen we telefonisch contact met je opnemen om je opleidingskeuze te bespreken. Vervolgens zullen we je uitnodigen voor een intakegesprek waarin we onder andere je sollicitatie en motivatie bespreken. Tegelijkertijd kun je tijdens de intake al je vragen kwijt over de voorbereiding, opleiding en het leven als skileraar. Na het intakegesprek ontvang je bericht van ons over of we je een plekje in ons team kunnen aangeboden.

Er is enorm veel interesse in onze opleidingen en de beschikbare plekken vullen snel. Daarom werken we met een “wie het eerste komt, die het eerste maalt “- principe met maandelijkse aanmeldrondes. Dit betekent dat hoe eerder je je aanmeld, hoe groter je kansen zijn om een plekje in het team te bemachtigen en een seizoen te doen bij je droombestemming.

Meer informatie over de opleidingsdata en prijzen vind je hieronder of klik op reserveer je plek  in het hoofdmenu van onze website om je aan te melden.

 

Prijs

Course Icon Level 1 en 2 skileraren opleiding in Nendaz

Course Icon Vanaf €8.725 (+€2.150 Duaal add on)

Course Icon

Course Icon Haute-Nendaz, Zwitserland

Course Icon December 2022 t/m einde van het seizoen 2023

Meld je aan

Heb je vragen? Bel of mail ons!

Lees over onze leraren

WIN EEN REISTEGOED TER WAARDE VAN €675

Vul onze bestemmingstest en doe mee met de competitie om een reistegoed ter waarde van €675 te winnen!

Doe hier onze bestemmingstest