Seizoen in Saas-Fee met Level 1 + 2 skileraren opleiding

Een seizoen met Level 1+2 ski leraren opleiding in "De Parel van de Alpen"

Seizoen en niveau 1 + 2 cursus skileraar in Saas-Fee

Met 147 km gletsjerskiën en 14 bergtoppen boven de 4.000 meter is Saas-Fee ongetwijfeld een van de meest sneeuwzekere en beste skigebieden van de Alpen, waar u het hele jaar door kunt skiën. Maar als je eenmaal voet hebt gezet in Saas Fee, is het niet alleen het skiën dat je aantrekt. De stad, die tot 1957 alleen te voet bereikbaar was, is autovrij en ademt Zwitserse alpine charme met zijn kronkelende straatjes en mooie houten huizen, en nu heb je de kans om het je thuis te noemen.

We hebben samengewerkt met de Ski Zenit skischool om een ervaring samen te stellen waarin alles samenkomt. Je krijgt een seizoensliftpas, georganiseerde accommodatie in een van de chalets van de stad gedurende 5 maanden, 150 uur professionele ski-opleiding van topniveau en de internationaal erkende opleiding tot skileraar van niveau 1 en 2. Voeg daarbij de mogelijkheid om te werken en geld te verdienen als skileraar en je hebt, in onze ogen, de perfecte setting voor een fantastische winter in Zwitserland.

 

"Ik koos ervoor om me in 2009 in Saas Fee te vestigen vanwege het perfecte terrein en een uniek Zwitsers alpendorp, dat ik met plezier elke dag thuis noem!" Ben Shubrook, eigenaar, Ski Zenit

EEN WINTER IN SAAS FEE

Het is niet zonder reden dat ’s werelds beste World Cup skiërs naar Saas Fee komen. Het hele jaar door skiën en het steile terrein bieden de perfecte omstandigheden voor de ontwikkeling van ski’s. Dat is ook een van de vele redenen waarom wij bij Snowminds ons lot aan het gebied hebben gewijd. U kunt zich uitleven op de FIS World Cup-piste, waar veel ski-idolen hun bochten hebben gemaakt, en voor vrije skiërs biedt Saas Fee ook tal van spannende mogelijkheden in het funpark met een grote halfpipe en tal van kickers en rails, of een dag met een plaatselijke berggids in een eindeloze backcountry.

Aangezien Zwitserland zeer gewild is en een groot aantal rijke klanten verwelkomt, is het een van de beste plaatsen om van ervaren instructeurs te leren en je skilerarencarrière te beginnen. Als pas gediplomeerd skileraar krijg je meestal tussen de 20-27 CHF per uur, wat aanzienlijk hoger is dan in andere landen, dus als je van plan bent carrière te maken als skileraar, is dit de plek bij uitstek!

Voordat je zover bent, moet je het eerste deel van je instructeurscursus doorlopen, waar we je in december opleiden tot je Engelse BASI-niveau 1, zodat je tijdens de kerst- en nieuwjaarsweken ervaren skileraren kunt volgen of aan de slag kunt. Begin januari beginnen we met de opleiding tot niveau 2 voordat het hoogseizoen begint van half februari tot begin maart, waarna je je stort op het examen Engels niveau 2 met de mogelijkheid om met Pasen te werken en eind april terug te kijken op een fantastisch seizoen als skileraar in Zwitserland.

 

Wat is er bij de opleiding inbegrepen?

We hebben een holistische winterervaring gecreëerd van december tot april, waar je een gecertificeerde skileraar wordt met de mogelijkheid om in Saas-Fee te werken.

 

Wat is inbegrepen:

 • Een volledig seizoen in Saas-Fee
 • Gedeeld seizoens accommodatie in Saas-Fee met één maand betaald *
 • Snowminds Teamleader tijdens het hele seizoen
 • Seizoens liftpas voor het Saas-Fee ski resort
 • 150 uur intensieve Level 1 en 2 trainings programma inclusief video analyse en avond sessies
 • Level 1 en 2 BASI examens inclusief alle kosten, materialen en lidmaatschap**
 • Schaduwlessen en werk mogelijkheden
 • Baankans bij ski school Ski Zenit gedurende het seizoen***
 • Ski school oriëntatie, voorbereiden op een leven als gecertificeerd ski leraar
 • Sociale Team events gedurende het seizoen
 • Pro-Deals bij Snowminds Store
 • Pre-seizoen fitness programma
 • Online kick-off event voor vertrek met team building etc.
 • Begeleiding met betrekking tot inpakken, verzekeringen, Visa, etc., voor, tijdens en na het seizoen
 • Zekerheid met Snowminds geld-terug-garantie

 

Wat is niet inbegrepen? 

 • Vervoer naar en van Saas-Fee, Zwitserland ****
 • Annuleringsverzekering, reisverzekering en eventuele Visa/ lokale belastingen/registratie kosten
 • Eten en alles wat niet onder “inbegrepen” vermeld staat.

 

*Wij organiseren seizoensaccommodatie, zodat jij je daar geen zorgen over hoeft te maken en samen met andere Snowminders kunt wonen. De eerste maand is inbegrepen en je wordt gevraagd de rest voor het vertrek te betalen. Meer informatie hierover ontvang je in de aanloop naar het seizoen.

**EHBO-certificering is niet inbegrepen, maar we organiseren graag een EHBO-cursus voor je als je nog niet bent gecertificeerd

***Werk hangt af van het succesvol behalen van je examens, prestaties tijdens de training, taalvaardigheid en gebaseerd op zakelijke niveaus en eisen van de skischool.

****Wij helpen je graag met aanbevelingen voor het boeken van vliegtickets en luchthaventransfers naar je eindbestemming. Je kunt altijd contact met ons opnemen indien we bij de planning kunnen helpen.

 

Wie kan zich aanmelden?

We zijn er bij Snowminds trots op dat we er steevast in slagen de juiste mensen te selecteren voor onze skischool partners. Ons team staat bij onze partners bekend als een groep goed opgeleide, energieke en gemotiveerde ski- en snowboardleraren. Dat is precies waarom onze opleidingen op maat gemaakt zijn om je zo goed mogelijk voor te bereiden op jou droombaan in de sneeuw. Natuurlijk is je skiniveau daarbij van belang, maar het meest belangrijke is dat je een positieve, avontuurlijke en optimistische instelling hebt en bereid bent om hard te werken om onderdeel van het Snowminds team te worden.

 

Daarom verwachten we van je dat je:

 • Comfortabel kan skiën op rode pistes
 • Open, positief en avontuurlijk bent
 • Serieus, verantwoordelijk en zeer gemotiveerd bent
 • Het leuk vind om les te geven en een uitdaging aan te gaan
 • Dat je Engels spreekt op een conversatie niveau
 • Je minimaal 18 jaar oud bent
 • Je toegang kan verkrijgen tot Zwitserland en er kan blijven voor de duur van het seizoen

 

Wanneer je solliciteert via onze website, zullen we telefonisch contact met je opnemen en je uitnodigen voor een intake gesprek. Daarin bespreken we je sollicitatie, motivatie en instelling. Tegelijkertijd kun je tijdens de intake al je vragen kwijt over de voorbereiding, opleiding en het leven als skileraar. Na het intake gesprek ontvang je bericht of je een plekje in ons team krijgt aangeboden.

Er is enorm veel interesse in onze opleidingen en de beschikbare plekken vullen snel. Daarom werken we met een “First come, first serve” principe waarbij we maandelijkse sollicitatierondes hebben. Op die manier weet je zeker dat wanneer je je eerder aanmeld, je een grotere kans hebt om een plekje in het team te bemachtigen en een seizoen te doen bij jou droombestemming.

Wanneer je je wilt aanmelden kun je dat via deze pagina doen, of klikken op aanmelden in het hoofdmenu van onze website.

 

Prijs

Course Icon Seizoen met Level 1 en 2 skileraren opleiding in Saas-Fee

Course Icon Vanaf €6.295

Course Icon

Course Icon Haute-Nendaz, Zwitserland

Course Icon 1 December 2022 - 30 April 2023

Meld je aan

Heb je vragen? Bel of mail ons!

WIN EEN REISTEGOED TER WAARDE VAN €675

Vul onze bestemmingstest en doe mee met de competitie om een reistegoed ter waarde van €675 te winnen!

Doe hier onze bestemmingstest