Seizoen in Saas-Fee met Level 1 + 2 skileraren opleiding

Een seizoen met Level 1+2 skileraren opleiding in "De Parel van de Alpen"

Word skileraar met een seizoen in Saas-Fee

Met 124 km gletsjerskiën en 14 bergtoppen boven de 4.000 meter is Saas-Fee ongetwijfeld een van de meest sneeuwzekere en beste skigebieden van de Alpen, waar je het hele jaar door kunt skiën. Maar als je eenmaal voet hebt gezet in Saas-Fee, is het niet alleen het skiën dat je aantrekt. De stad, die tot 1957 alleen te voet bereikbaar was, is autovrij en ademt Zwitserse alpine charme met zijn kronkelende straatjes en mooie houten huizen, en nu heb je de kans om het je thuis te noemen. Perfect dus voor een seizoen in Saas-Fee.

We hebben samengewerkt met de Ski Zenit skischool om een ervaring samen te stellen waarin alles samenkomt. Je krijgt een seizoensliftpas, georganiseerde accommodatie in een van de chalets van de stad met 1 maand inbegrepen, 150+ uur professionele ski-opleiding van topniveau en de internationaal erkende opleiding tot skileraar van level 1 en 2. Voeg daarbij de mogelijkheid om te werken en geld te verdienen als skileraar en je hebt, in onze ogen, de perfecte setting voor een fantastisch seizoen in Saas-Fee.

 

"Ik koos ervoor om me in 2009 in Saas Fee te vestigen vanwege het perfecte terrein en een uniek Zwitsers alpendorp, dat ik met plezier elke dag thuis noem!" Ben Shubrook, eigenaar, Ski Zenit

Een winter in Saas-Fee

Niet voor niets komen ‘s werelds beste World Cup-skiërs samen in Saas-Fee. 10 maanden per jaar skiën en steil terrein zorgen voor de perfecte omstandigheden voor de ontwikkeling van het skiën, wat ook een van de vele redenen is dat wij bij Snowminds ons lot aan het gebied hebben gewijd. Je kunt de FIS World Cup-piste proberen, waar veel ski-idolen hun bochten hebben gemaakt. Voor vrije skiërs biedt Saas-Fee ook tal van spannende mogelijkheden in het funpark met kickers en rails of een dag met een lokale berggids in een eindeloze backcountry.

Omdat Zwitserland erg populair is en een groot aantal vermogende klanten verwelkomt, is het een van de beste plaatsen om te leren van ervaren skileraren en je skilerarencarrière te beginnen. Als pas gecertificeerde skileraar krijg je in Saas-Fee meestal tussen de 25-30 CHF per uur.

Voordat je zover bent, moet je het eerste deel van je opleiding tot skileraar afronden, waarbij je in december wordt opgeleid tot je Britse BASI-level 1, zodat je de kans krijgt om ervaren skileraren te volgen of aan de slag te gaan tijdens de kerst- en nieuwjaarsweken. Begin januari beginnen we met de opleiding tot level 2 voordat het hoogseizoen begint van midden februari tot begin maart, waarna je het Britse level 2 examen aflegt en de kans krijgt om tijdens Pasen te werken. Eind april kijk je terug op een fantastisch seizoen skileraar in Saas-Fee.

Wat is er bij de opleiding inbegrepen?

We hebben een holistische winterervaring gecreëerd van december tot april, waar je een gecertificeerde skileraar wordt met de mogelijkheid om in Saas-Fee te werken.

 

Wat is inbegrepen:

 • Een volledig seizoen in Saas-Fee
 • Gedeelde seizoen accommodatie met één maand betaald *
 • Snowminds Teamleader tijdens het hele seizoen
 • Seizoens liftpas voor het skigebied Saas-Fee, die ook geldig is in 67 andere skigebieden in Zwitserland. Dagtochten naar andere skigebieden zijn ook inbegrepen.
 • 150+ uur intensieve Level 1 en 2 trainingsprogramma inclusief video analyse en avond sessies
 • Level 1 en 2 BASI examens inclusief alle kosten, materialen en lidmaatschap**
 • Schaduwlessen en werk mogelijkheden
 • Baankans bij een lokale skischool gedurende het seizoen***
 • Skischool oriëntatie, voorbereiden op een leven als gecertificeerd ski leraar
 • Sociale Team events gedurende het seizoen
 • Pro-Deals bij Snowminds Store
 • Pre-seizoen fitness programma
 • Online kick-off event voor vertrek met team building etc.
 • Begeleiding met betrekking tot inpakken, verzekeringen, Visa, etc., voor, tijdens en na het seizoen
 • Zekerheid met Snowminds geld-terug-garantie

 

Wat is niet inbegrepen:

 • Vervoer naar en van Saas-Fee, Zwitserland ****
 • Borg en maandelijkse huur voor seizoensaccommodatie (vooruitbetaald)
 • Annuleringsverzekering, reisverzekering, Zwitserse zorgverzekering en eventuele Visa/ lokale belastingen/registratie kosten*****
 • Eten en alles wat niet onder “inbegrepen” vermeld staat.

 

*Snowminds biedt geregeld accommodatie voor het hele seizoen, zodat je de moeite van het zelf zoeken kunt vermijden en de kans krijgt om samen te wonen met andere Snowminders. De eerste maand is inbegrepen in het cursuspakket, en in de meeste gevallen wordt van je gevraagd om de huur voor de rest van het seizoen te betalen voor vertrek. De prijs voor accommodatie ligt meestal tussen 800-1200 CHF per maand. Als je geïnteresseerd bent in het boeken van je eigen accommodatie voor het hele winterseizoen, neem dan contact met ons op voor een gereduceerde cursusprijs.

**EHBO-certificering is niet inbegrepen, maar we organiseren graag een EHBO-cursus voor je als je nog niet bent gecertificeerd

***Werk hangt af van het succesvol behalen van je examens, prestaties tijdens de training, taalvaardigheid en gebaseerd op zakelijke levels en eisen van de skischool.

****Wij helpen je graag met aanbevelingen voor het boeken van vliegtickets en luchthaventransfers naar je eindbestemming. Je kunt altijd contact met ons opnemen indien we bij de planning kunnen helpen.

*****Voor de meeste werkvergunningen in Zwitserland moet je ook betalen voor de verplichte Zwitserse zorgverzekering. Deze moet naast het inschrijvingsgeld betaald worden om in aanmerking te komen voor werk. Dit varieert afhankelijk van het kanton, maar bedraagt doorgaans ongeveer 250 CHF per maand voor een volledige werkvergunning. Soms zijn er mogelijkheden om in plaats daarvan een dagtarief te betalen voor gewerkte dagen. Als je geen werkvergunning hebt en niet werkt, dan vereist Zwitserland dat je in plaats daarvan een dagelijkse toeristenbelasting betaalt. Dit is doorgaans ongeveer 2,50 CHF per dag, afhankelijk van de indeling van jouw accommodatie. Als je meer wilt lezen over werken in Zwitserland als buitenlander, verwijzen we je door naar de officiële website van de Zwitserse overheid.

Wie kan zich aanmelden?

We zijn er bij Snowminds trots op dat we er steevast in slagen de juiste mensen te selecteren voor onze skischool partners. Ons team staat bij onze partners bekend als een groep goed opgeleide, energieke en gemotiveerde ski- en snowboardleraren. Dat is precies waarom onze opleidingen op maat gemaakt zijn om je zo goed mogelijk voor te bereiden op jou droombaan in de sneeuw. Natuurlijk is je skiniveau daarbij van belang, maar het meest belangrijke is dat je een positieve, avontuurlijke en optimistische instelling hebt en bereid bent om hard te werken om onderdeel van het Snowminds team te worden.

 

Daarom verwachten we van je dat je:

 • Comfortabel kan skiën op rode pistes
 • Open, positief en avontuurlijk bent
 • Serieus, verantwoordelijk en zeer gemotiveerd bent
 • Het leuk vind om les te geven en een uitdaging aan te gaan
 • Dat je Engels spreekt op een conversatie niveau
 • Je minimaal 18 jaar oud bent
 • Je toegang kan verkrijgen tot Zwitserland en er kan blijven voor de duur van het seizoen

 

Wanneer je solliciteert via onze website, zullen we telefonisch contact met je opnemen en je uitnodigen voor een intake gesprek. Daarin bespreken we je sollicitatie, motivatie en instelling. Tegelijkertijd kun je tijdens de intake al je vragen kwijt over de voorbereiding, opleiding en het leven als skileraar. Na het intake gesprek ontvang je bericht of je een plekje in ons team krijgt aangeboden.

Er is enorm veel interesse in onze opleidingen en de beschikbare plekken vullen snel. Daarom werken we met een “First come, first serve” principe waarbij we maandelijkse sollicitatierondes hebben. Op die manier weet je zeker dat wanneer je je eerder aanmeld, je een grotere kans hebt om een plekje in het team te bemachtigen en een seizoen te doen in Saas-Fee.

Wanneer je je wilt aanmelden kun je dat via deze pagina doen, of klikken op aanmelden in het hoofdmenu van onze website.

 

Belangrijkste details over de opleiding

VERWACHTINGEN VAN DE BAAN

Aangezien je rechtstreeks in dienst bent bij de skischool en niet bij Snowminds, bepaalt de skischool de omvang van je werk, je salaris en andere werk gerelateerde voorwaarden. De arbeidsrelatie is dus tussen jou en de skischool en wij kunnen bijvoorbeeld geen minimum aantal werkuren garanderen. In geval van vragen of iets anders zullen we je natuurlijk helpen en bijstaan.

Als pas gecertificeerde skileraar werk je voornamelijk met grote groepen kinderen, soms wel met 10 kinderen. Dit is een behoorlijk uitdagende taak en vereist bepaalde vaardigheden die je tijdens de training zult opdoen. Het werken in deze omgeving zal je vaardigheden bijbrengen die je elders niet kunt leren, zoals klassenmanagement, tijdmanagement en probleemoplossing.

WERKUREN

Als net gecertificeerd leraar sta je meestal aan de “onderkant van de voedselketen” wat werk betreft. Met andere woorden, de meer ervaren leraren krijgen de eerste voorkeur, maar hoe meer je je passie en wil om hard te werken toont, hoe beter. We raden je ten zeerste aan om optimaal gebruik te maken van de drukkere piekperiodes in de skischool door je leidinggevenden te laten zien dat je gemotiveerd bent om zoveel mogelijk lessen te geven. De drukste periodes tijdens het hoogseizoen zijn Kerstmis en Nieuwjaar, februari en in sommige gebieden ook Pasen. Het is gebruikelijk dat je uren wordt geboekt op basis van je taalvaardigheden, sociale vaardigheden en mensenkennis. Er zijn altijd mogelijkheden om lessen te volgen voordat je je eerste les geeft, wat een geweldige manier kan zijn om je enthousiasme en motivatie aan de skischool te laten zien.

TAAL

Onze skischoolpartner geeft de voorkeur aan skileraren die een beetje Frans en/of Duits spreken en als je een paar basiszinnen kent, kan dat je ervaring ter plaatse enorm verbeteren. Taalvaardigheden kunnen waardevoller zijn als het level van de certificering en sommige resorts bieden zelfs een loonsverhoging per uur voor elke extra taal die je spreekt!

Hoe meer je de taal oefent die in het land van bestemming wordt gesproken voor vertrek, hoe beter. Dit bevordert je integratie en zorgt over het algemeen voor een betere ervaring. We raden je aan Duolingo te gebruiken om te oefenen en het beste is om een taalopleiding te volgen.

Ons team heeft samen meer dan 25 seizoenen over de hele wereld gewerkt en wij weten als geen ander hoe het is om voor het eerst met een nieuwe taal aan de slag te gaan. Hoewel het in het begin misschien verwarrend lijkt, weten we dat het met een beetje oefening meer dan mogelijk is om het op te pikken. Naast de normale taalcursussen richten de opleidingen van Snowlingo zich specifiek op wat je nodig hebt als je werkt als ski- of snowboardleraar. Op onze website kan je er meer over lezen.

SALARIS

Wat betreft de financiële verwachtingen, laten we duidelijk zijn: je wordt niet rijk tijdens een seizoen als pas gecertificeerde skileraar en we raden altijd aan om minimaal 2000 Zwitserse frank aan zakgeld te hebben zodat je het meeste uit het seizoen kunt halen. Over het algemeen verschilt het heel erg van wat onze leraren verdienen en uitgeven tijdens het seizoen omdat gewoontes/persoonlijke budgetten zo variëren.

Je loon hangt van veel factoren af, maar meestal krijg je als net gecertificeerde skileraar tussen de 25-30 CHF per uur. Daarnaast zijn er vaak bonusmogelijkheden, bijvoorbeeld fooien en extra privélessen. Het komt vaak voor dat skischolen terugkerende gasten hebben die gedurende het seizoen vaak terugkomen en jou als skileraar direct vragen of ze tevreden waren over hun eerste les.

Soms zijn er mogelijkheden om tijdens de winter extra uren te werken in het resort op andere plekken, zoals skiwinkels, activiteiten en gastenservice.

ACCOMMODATIE

In Saas-Fee is de eerste maand accommodatie tijdens de opleiding inbegrepen. Je kunt zelf beslissen of je de accommodatie voor de rest van het seizoen door Snowminds wilt laten regelen.

Veel skischolen in Zwitserland hebben geen accommodatie in de arbeidscontracten opgenomen, omdat ze vaak met veel lokaal personeel werken. Daarom werken wij samen met de skischolen om goede en passende huisvesting voor je te regelen. Je verblijft in een gedeelde accommodatie met (meestal) andere Snowminds leraren in een fantastische gemeenschap.

Huisvesting contract
De huur wordt niet ingehouden op je salaris, maar apart betaald. Omdat de huisvesting voor het hele seizoen is verzekerd, moet je voor vertrek een huisvestingscontract ondertekenen en het volledige bedrag betalen. De huur varieert, maar ligt meestal tussen 800-1200 Zwitserse frank per maand.

Borg voor huisvesting
Er moet een borgsom worden betaald voor eventuele schade, ontbrekende spullen, schoonmaak, wassen van beddengoed, handdoeken en/of andere zaken waar de verhuurder na afloop van het huurcontract aanspraak op kan maken. Het resterende bedrag wordt na het seizoen elektronisch aan je overgemaakt door Snowminds.

ARBEIDSEISEN

Werkvergunning

Om tijdens het winterseizoen in Zwitserland te mogen werken en verblijven, moet je een EU- of EFTA-burger zijn. (De EVA bestaat uit IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland). Hoewel Zwitserland geen lid is van de EU, maakt het wel deel uit van de EVA en biedt het dus vrij verkeer aan mensen uit de EU/EVA-landen.

Je moet echter wel een werkvergunning hebben voordat je in Zwitserland bij een skischool aan de slag gaat. Je skischool en je teamleider zullen je helpen en adviseren over de meest geschikte vergunning, die varieert afhankelijk van de hoeveelheid werk per maand.

Je skischool zal je helpen met het betalen van de relevante kosten aan het registratiekantoor.

Verplichte Zwitserse ziektekostenverzekering / toeristenbelasting
Bij de meeste werkvergunningen in Zwitserland moet je ook betalen voor de verplichte Zwitserse ziektekostenverzekering, die naast de registratiekosten moet worden betaald om te mogen werken.

Als je geen werkvergunning hebt en niet werkt, moet je in Zwitserland een dagelijkse toeristenbelasting betalen. Dit is meestal zo’n 2,50-4,50 CHF per dag, afhankelijk van je accommodatie.

Als je meer wilt weten over werken in Zwitserland als buitenlander, verwijzen we je naar de officiële website van de Zwitserse overheid.

Prijs

Course Icon Seizoen met Level 1 en 2 skileraren opleiding in Saas-Fee

Course Icon Vanaf €6.695

Course Icon

Course Icon Saas-Fee, Zwitserland

Course Icon December - April

Course Icon €200 (Eerste aanbetaling)

Meld je aan

Heb je vragen? Bel of mail ons!

Visums voor Canada zijn beperkt! 🇨🇦

Dit is je laatste kans om jouw droom werkelijkheid te laten worden.

MELD JE AAN