Word skileraar in Verbier

Werk en leer tijdens onze level 1 en 2 skileraren opleiding in de Zwitserse Alpen

Word skileraar in Verbier

Ook wel het Mekka van het freeriden genoemd. De absolute ‘place to be’ als het aankomt op gigantische bergen. Verbier organiseert niets voor niets al meer dan 25 jaar de finale van de Freeride World Tour. Het gebied combineert een geweldige ski en snowboard ervaring met een levendig dorp en een bruisend nachtleven. Er hangt een internationale sfeer in Verbier en het is niet ongewoon om een aantal professionele skiërs of snowboarders tegen te komen. Het feit dat meerdere professionele skiërs en snowboarders Verbier als thuisbasis kiezen, spreekt voor zich! Je kunt dus heel wat beleven tijdens jouw seizoen in Verbier!

Tijdens ons programma voor het hele seizoen kun je training, schaduwen en werk mogelijkheden combineren tijdens de Engels gesproken level 1 en 2 skileraar stage in Verbier. Je hebt direct toegang tot het hart van het wereldberoemde 4 Vallées resort, een van Zwitserlands grootste skigebieden met een geweldige variatie van pistes.

 

Een winter in Les 4 Vallées

Vanaf begin December zal je deelnemen aan de Engelstalige Level 1 en 2 skileraren opleiding. De opleiding is volledig in het Engels en is speciaal ontworpen om je voor te bereiden op een seizoen als skileraar in Zwitserland.

Als onderdeel van de opleiding ontvang je een seizoenspas, georganiseerde seizoen accommodatie met één maand inbegrepen,  internationaal erkend level 1 en 2 diploma, 170+ uur aan training van professionele skileraren en werk-/schaduwmogelijkheden bij een lokale skischool. Dit alles in een van de meest beroemde skigebieden in Zwitserland, zo niet van de wereld!

Je training is gericht op het behalen van je level 1 examen vóór de kerst, zodat je kunt schaduwen en/of werken tijdens de kerstvakantie. Daarna zul je in januari de trainingen weer oppakken ter voorbereiding van het level 2 examen, dat in februari zal plaatsvinden. Na het level 2 examen begint het hoogseizoen dat duurt van mid-februari tot begin maart en vervolgens weer begint tijdens Pasen. Met het vele aantal uren training doe je waardevolle ervaringen op voor werk-/schaduwmogelijkheden in het hoogseizoen. Aan het begin van maart heb je nog een trainingsblok waarin je kennis maakt met GS race training, freestyle, toerskiën en lawinetraining inclusief preventie, sneeuwcondities en reddingscenario’s.

Kortom, we hebben het seizoen al helemaal voor je uitgestippeld, met veel training, een seizoens liftpas, werk- en schaduwmogelijkheden en georganiseerde seizoen accommodatie met de eerste maand inbegrepen, zodat jij je alleen nog meer zorgen hoeft te maken of je genoeg kilometers maakt!

Een seizoen als skileraar in Verbier

Zwitserland is een van de meest populaire bestemmingen onder zowel nieuwe als ervaren skileraren en dat is met een goede reden. De Zwitserse Alpen bieden een ongelofelijk goede ski ervaringen zowel op de piste als off-piste. Dat wordt extra duidelijk wanneer je in Les 4 Vallées skiet, gezien het diverse terrein dat dit gebied biedt. Van prachtig wijde pistes tot buckelpistes en off-piste terrein.

Aangezien Zwitserland bekent staat om haar hoge kwaliteitsstandaard trekt het een variatie van toeristen aan. Dat maakt dat Zwitserland een perfecte bestemming is om te leren van een ervaren team van leraren en je skileraar leven een kickstart te geven. Je verdient als nieuw opgeleide leraar in Zwitserland tussen de 10-25 CHF per uur.

Je zult tijdens het seizoen samenwonen met de andere Snowminds leraren in een gedeeld appartement met keuken in Verbier of Le Châble. Le Châble ligt maar één gondelritje van Verbier vandaan. Verbier is een levendig dorp met een levendige ski- en snowboardleraren gemeenschap. Leraren komen normaal gezien vaak samen op de bekende lokale plekken in het dorp en tijdens vrije dagen verkennen de leraren vaak samen het gebied.

Wat is er bij de opleiding inbegrepen?

We hebben een geweldige winter ervaring gecreëerd vanaf het einde van November tot April, waarbij je een gecertificeerd skileraar zal worden met de kans om te werken in een lokale skischool in Verbier.

 

Wat is inbegrepen:

 • Een volledig seizoen in Verbier
 • 5 maanden met gedeelde seizoen accommodatie met één maand betaald *
 • Snowminds teamleader tijdens het hele seizoen
 • Seizoens skipas voor Verbier, een deel van de 4 valleien**
 • 170+ uur level 1 en 2 trainingsprogramma inclusief video analyse en avond sessies
 • Level 1 en 2 BASI examen inclusief alle kosten, materialen en lidmaatschap
 • Schaduw- en werk mogelijkheden met mogelijke baan bij een lokale skischool tijdens het seizoen***
 • Skischool oriëntatie, voorbereiding voor je leven als een gecertificeerd skileraar
 • Lessen op de piste, mentorsessies, ski service sessies en individuele actie & stappenplan
 • Team events gedurende het seizoen
 • Freestyle coaching en introductie voor touring
 • Introductie voor 2e discipline (Snowboard & Touring)
 • Lawine veiligheid training
 • Pro-deals bij Snowminds Store
 • Fitness programma ter voorbereiding van het seizoen
 • Online kick-off evenement voordat het seizoen begint met team building en meer
 • Begeleiding en tips met betrekking tot inpakken, verzekeringen, Visa, etc., gedurende de voorbereiding, tijdens en na het seizoen
 • Reiszekerheid met Snowminds’s geld-terug-garantie

 

Wat is niet inbegrepen?

 • Vervoer naar en van Verbier, Zwitserland ****
 • Annuleringsverzekering, reisverzekering, Zwitserse zorgverzekering en eventuele Visa kosten*****
 • Borg en maandelijkse huur voor seizoen accommodatie(vooraf betaald)
 • EHBO cursus
 • Materiaal, maaltijden en alles wat niet onder ”inbegrepen” vermeld staat.

 

We zorgen met Snowminds altijd voor alle praktische zaken en in samenwerking met onze partners in Zwitserland creëren we een unieke ervaring!

Als handelsmerk van Snowminds zorgen wij voor alle praktische zaken en coördineren wij met onze professionele partners in Zwitserland om je een levenslange ervaring te bieden waar wij om bekend staan!

* Snowminds biedt geregeld accommodatie voor het hele seizoen, zodat je de moeite van het zelf zoeken kunt vermijden en de kans krijgt om samen te wonen met andere Snowminders. De eerste maand is inbegrepen in het cursuspakket, en in de meeste gevallen wordt van je gevraagd om de huur voor de rest van het seizoen te betalen voor vertrek. De prijs voor accommodatie ligt meestal tussen 800-1200 CHF per maand. Als je geïnteresseerd bent in het boeken van je eigen accommodatie voor het hele winterseizoen, neem dan contact met ons op voor een gereduceerde cursusprijs.

**Er geldt een toeslag van 300 CHF op het liftpas voor mensen van 24 jaar of ouder (voor mensen geboren in 1999 en ouder) en/of een toeslag van 300 CHF voor mensen die zich na 20 november 2023 aanmelden.

***Werk hangt af van het succesvol behalen van je examens, prestaties tijdens de training, taalvaardigheid en is gebaseerd op zakelijke niveaus en eisen van de skischool

****We helpen graag met aanbevelingen voor het boeken van vliegtickets en luchthaventransfers naar je eindbestemming. Twijfel niet om op elk moment contact met ons op te nemen indien we bij de planning kunnen helpen

*****Voor de meeste werkvergunningen in Zwitserland moet je ook betalen voor de verplichte Zwitserse zorgverzekering. Deze moet naast het inschrijvingsgeld betaald worden om in aanmerking te komen voor werk. Dit varieert afhankelijk van het kanton, maar bedraagt doorgaans ongeveer 250 CHF per maand voor een volledige werkvergunning. Soms zijn er mogelijkheden om in plaats daarvan een dagtarief te betalen voor gewerkte dagen. Als je geen werkvergunning hebt en niet werkt, dan vereist Zwitserland dat je in plaats daarvan een dagelijkse toeristenbelasting betaalt. Dit is doorgaans ongeveer 2,50 CHF per dag, afhankelijk van de indeling van jouw accommodatie. Als je meer wilt lezen over werken in Zwitserland als buitenlander, verwijzen we je door naar de officiële website van de Zwitserse overheid.

Seizoensoverzicht

Onze level 1 en 2 leraren opleiding is opgezet voor iedereen die een tussenjaar, career break of een andere baan wilt, evenals diegenen die graag professionele training willen om hun skitechniek te verbeteren en naar een hoger niveau te tillen in Les 4 Vallées, een van de beste en meest gevarieerde terreinen in de Alpen.

De planning ziet er als volgt uit:

 • midden-eind november: Aankomst, intrek, teambuilding, EHBO cursus en kennismaking met de trainers
 • Begin-midden december: Fitnesstraining, ski service en actieprogramma
 • Midden-eind december: BASI Level 1 examen periode
 • Kerst en nieuwjaar: Mogelijk werk/schaduwen
 • Januari: Training met video analyse
 • Begin-midden februari: BASI Level 2 examen periode
 • Midden februari tot begin maart: Mogelijk werk/schaduwen/ski school training/vrij skiën
 • Midden maart: Off-piste training
 • Midden maart tot eind april: Mogelijk werk en vrij skiën

 

Let op: De planning kan nog gewijzigd worden. Let er daarnaast op dat het level 1 en 2 bestaat trainingsprogramma uit on-piste, off-piste en vrije dagen. Het programma kan aangepast worden als het weer ski onderdelen niet toe laat.

Wie kan zich aanmelden?

We zijn er bij Snowminds trots op dat we er steevast in slagen de juiste mensen te selecteren voor onze skischool partners. Ons team staat bij onze partners bekend als een groep goed opgeleide, energieke en gemotiveerde ski- en snowboardleraren. Dat is precies waarom onze opleidingen op maat gemaakt zijn om je zo goed mogelijk voor te bereiden op jouw droombaan in de sneeuw. Natuurlijk is je skiniveau daarbij van belang, maar het meest belangrijke is dat je een positieve, avontuurlijke en optimistische instelling hebt en bereid bent om hard te werken om onderdeel van het Snowminds team te worden.

Daarom verwachten we van je dat je:

 • Comfortabel skiet op rode pistes
 • Open, positief en avontuurlijk bent
 • Serieus, verantwoordelijk en zeer gemotiveerd bent
 • Goed met kinderen, jongeren en volwassenen bent
 • Het leuk vind om les te geven en een uitdaging aan te gaan
 • Dat je Engels spreekt op conversatie niveau
 • Je minimaal 18 jaar oud bent
 • Je toegang kan verkrijgen tot Zwitserland en er kan blijven gedurende de het seizoen

 

Wanneer je je via onze website aanmeldt, zullen we telefonisch contact met je opnemen om je opleidingskeuze te bespreken. Vervolgens zullen we je uitnodigen voor een intakegesprek waarin we onder andere je sollicitatie en motivatie bespreken. Tegelijkertijd kun je tijdens de intake al je vragen kwijt over de voorbereiding, opleiding en het leven als skileraar. Na het intakegesprek ontvang je bericht van ons over of we je een plekje in ons team kunnen aanbieden.

Er is enorm veel interesse in onze opleidingen en de beschikbare plekken vullen snel. Daarom werken we met een “wie het eerste komt, die het eerste maalt “- principe met maandelijkse aanmeldrondes. Dit betekent dat hoe eerder je je aanmeld, hoe groter je kansen zijn om een plekje in het team te bemachtigen en een seizoen te doen bij je droombestemming.

Meer informatie over de opleidingsdata en prijzen vind je hieronder of klik op reserveer je plek  in het hoofdmenu van onze website om je aan te melden.

 

 

 

"Ik heb 5 seizoenen in Les 4 Vallées skigebied gedaan en het was absoluut geweldig. Als je op zoek bent naar geweldig skiën en persoonlijke ontwikkeling op en naast de sneeuw kijk dan niet verder en GA!"

- Thijs Kennis, Snowminds skileraar

Baan verwachtingen

Aangezien je rechtstreeks in dienst bent bij de skischool en niet bij Snowminds, bepaalt de skischool zelfstandig de omvang van je werk, je salaris en andere arbeidsvoorwaarden. Uw arbeidsverhouding is dus tussen jou en de skischool en wij kunnen bijvoorbeeld geen minimum aantal werkuren garanderen. Uiteraard helpen en assisteren wij bij vragen of iets anders.

Als pas gediplomeerd skileraar werk je voornamelijk met grote groepen kinderen, soms tot wel 10 kinderen. Dit is een vrij uitdagende taak en vereist bepaalde vaardigheden die je tijdens de opleiding zult ontwikkelen. Werken in deze omgeving zal je vaardigheden bijbrengen die ergens anders onbereikbaar zijn, zoals klassenmanagement, timemanagement en probleemoplossing.

Werk uren

Als pas opgeleide skileraar sta je meestal onderaan de “voedselketen” wat werk betreft. Met andere woorden, de meer ervaren skileraren krijgen de eerste voorkeur, maar hoe meer je je passie en wil om hard te werken toont, hoe beter. Wij raden je sterk aan om de drukkere piekperiodes in de skischool optimaal te benutten door je leidinggevenden te laten zien dat je gemotiveerd bent om zoveel mogelijk lessen te geven. De drukste periodes tijdens het hoogseizoen zijn de kerstvakantie, februari en in sommige resorts Pasen. Het is gebruikelijk dat je voor uren wordt geboekt op basis van je taalvaardigheid, sociale vaardigheden en mensenkennis. Er zijn altijd mogelijkheden om schaduwlessen te geven, voordat je je eerste les geeft, wat een geweldige manier kan zijn om je enthousiasme en motivatie aan de skischool te tonen.

In Verbier krijgen skiërs gemiddeld ongeveer 80 uur werk gedurende het hele seizoen. Het werk is meestal gespreid over het hele seizoen, maar het kan zijn dat je een rustige periode hebt waar je 4 weken geen werk hebt. Natuurlijk is dat een perfecte periode om te trainen.

Talen

Onze skischoolpartner geeft de voorkeur aan skileraren die een beetje Frans en/of Duits spreken, en het kennen van enkele basiszinnen kan je lokale ervaring enorm verbeteren. Talenkennis kan waardevoller zijn als het niveau van de certificering en sommige resorts bieden zelfs een verhoging van het uurloon voor elke extra taal die je spreekt!

Hoe meer je de taal van het land van bestemming voor vertrek oefent, hoe beter. Dit zal je integratie bevorderen en in het algemeen zorgen voor een betere ervaring. Wij raden je aan Duolingo te gebruiken om te oefenen en idealiter een taalcursus te volgen.

Ons team heeft samen meer dan 25 seizoenen over de hele wereld gedaan en wij weten als geen ander hoe het is om voor het eerst met een nieuwe taal aan de slag te gaan. Hoewel het in het begin misschien verwarrend lijkt, weten we dat het met een beetje oefening meer dan mogelijk is om het op te pikken. De Snowlingo cursussen richten zich, naast de normale taalcursussen, specifiek op wat je als ski- of snowboardleraar nodig hebt. Op onze website leest je er meer over.

Salaris

Wat betreft de financiële verwachtingen, laten we duidelijk zijn: je wordt niet rijk van een seizoen als pas gecertificeerde skileraar.

Voor een level 1 skileraar in Verbier moet je rekenen op iets tussen de 13 CHF en 20 CHF per uur. Als je een hogere certificering behaalt kan dit veranderen. Dit salaris kan per skischool verschillen, omdat sommige scholen rekening houden met verschillende zaken zoals talenkennis en leservaring.

Wij raden altijd aan om minimaal 2000 Zwitserse frank aan zakgeld te hebben, zodat je het meeste uit het seizoen kunt halen. Over het algemeen verschilt het erg van wat onze leraren tijdens het seizoen verdienen en uitgeven omdat gewoontes/persoonlijke budgetten zo verschillen.

Soms zijn er mogelijkheden om tijdens de winter in het skioord extra uren te werken in andere bergafdelingen, zoals skiwinkels, activiteiten en gastendiensten.

Accommodatie

In Verbier is de eerste maand accommodatie tijdens de opleiding inbegrepen. Je kunt zelf beslissen of je de accommodatie voor de rest van het seizoen door Snowminds wilt laten regelen.

Veel skischolen in Zwitserland hebben geen accommodatie in de arbeidscontracten opgenomen, omdat ze vaak met veel lokaal personeel werken. Daarom werken wij samen met de skischolen om goede en passende huisvesting voor je te regelen. Je verblijft in gedeelde accommodatie met (meestal) andere Snowminds leraren in een fantastische gemeenschap.

Huisvestingscontract
De huur wordt niet ingehouden op je salaris, maar apart betaald. Aangezien de huisvesting voor het hele seizoen is verzekerd, is een ondertekend huisvestingscontract en volledige betaling vereist voor vertrek. De huur varieert, maar ligt meestal tussen de 800-1200 Zwitserse frank per maand.

Borg voor huisvesting
Je betaalt een borgsom voor eventuele schade, ontbrekende spullen, schoonmaak, het wassen van beddengoed, handdoeken en/of andere zaken waar de verhuurder na afloop van het huurcontract aanspraak op kan maken. Het resterende bedrag wordt na het seizoen door Snowminds elektronisch aan je overgemaakt.

Werkvergunning

Werkvergunning

Om tijdens het winterseizoen in Zwitserland te verblijven en te werken moet je een EU- of EVA-burger zijn. (De EVA bestaat uit IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland). Hoewel Zwitserland geen lid is van de EU, maakt het wel deel uit van de EFTA en geeft het dus vrij verkeer aan mensen uit de EU/EVA-landen.

Niettemin moet je in Zwitserland een werkvergunning krijgen voordat je bij een skischool aan de slag gaat. Je skischool en je teamleider zullen je helpen en adviseren over de meest geschikte vergunning, die varieert afhankelijk van de hoeveelheid werk per maand.

Je skischool zal je helpen met het betalen van de relevante kosten aan het registratiekantoor.

Verplichte Zwitserse zorgverzekering / toeristenbelasting
Voor de meeste werkvergunningen in Zwitserland moet je ook een verplichte Zwitserse ziektekostenverzekering betalen, die naast de registratiekosten moet worden betaald om te mogen werken.

Als je geen werkvergunning hebt en niet werkt, moet je in Zwitserland een dagelijkse toeristenbelasting betalen. Deze bedraagt gewoonlijk ongeveer 2,50-4,50 CHF per dag, afhankelijk van je accommodatie.

Als je meer wilt weten over werken in Zwitserland als buitenlander, verwijzen wij je naar de officiële website van de Zwitserse overheid.

Prijs

Course Icon Seizoen in Verbier Level 1 + 2 skileraren opleiding

Course Icon Vanaf €7.495

Course Icon

Course Icon Verbier, Zwitserland

Course Icon November - April

Course Icon €200 (Eerste aanbetaling)

Meld je aan

Heb je vragen? Bel of mail ons!

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN