Word skileraar in Zermatt

Een winter seizoen met Level 1+2 skileraren opleiding in het meest iconische skigebied in Zwitserland

Word skileraar in Zermatt

Als je aan Zwitserland denkt, zijn er waarschijnlijk 3 dingen die als eerste bij je naar binnen schieten: Chocolade, Zwitserse kaas en de meeste iconische berg van allemaal: de Matterhorn in Zermatt. Als een enkel bergdorp het beeld van een heel land kan bepalen, weet je dat het bijzonder is.

Op de best mogelijke manier combineert Zermatt alle aspecten van een skigebied. Met een levendig dorp vol restaurants, nachtleven en activiteiten buiten de pistes, een van de hoogste pistes ter wereld, een prachtig authentiek dorp, een adembenemend decor en ultramoderne skifaciliteiten, is het gemakkelijk te begrijpen waarom dit resort wel het meest iconische en bekendste ski dorp ter wereld is.

Des te meer reden voor ons om met trots een unieke winterseizoenervaring in Zermatt aan te bieden, waar je het hele seizoen werk en plezier combineert op ons Engelstalige Level 1+2 skileraren opleiding programma in Zermatt.

Een winter in Zermatt

Vanaf begin November neem je deel aan onze Level 1+2 skileraren opleiding. Het programma is volledig in het Engels en is speciaal ontworpen om je voor te bereiden op een seizoen als leraar in Zwitserland.

Begin December doe je mee aan de skischool specifieke Stoked oriëntatie week, een van de hoogtepunten van het seizoen. Daar leer je de andere Stoked-leden kennen, doe je samen activiteiten en leer je over de specifieke vereisten van de skischool. In Januari gaan we verder met de training richting Level 2 tot het hoogseizoen begint van half Februari tot begin Maart en dan weer met Pasen. Je training en je schaduwlessen zullen je optimaal voorbereiden op je werk bij een lokale skischool.

In kort; als onderdeel van de opleiding ontvang je een seizoenspas, georganiseerde accommodatie, een internationaal erkend Level 1+2 Examen, +/- 170 uur aan training van professionele instructeurs en werk mogelijkheid bij een lokale ski school in Zermatt, zo kun je tot het einde van April de pistes verslinden!

Een seizoen als leraar in Zermatt

Niet voor niets is Zwitserland een van de meest gewilde skibestemmingen voor zowel nieuwe als ervaren skileraren. Als je dat combineert met het bekendste skigebied van Zwitserland, heb je een winnende formule. Zermatt is internationaal bekend, wat betekent dat het op zijn beurt een zeer internationale uitstraling heeft. Het ontvangt gasten van over de hele wereld en dat voel je in het dagelijkse leven in het dorp.

Aangezien Zwitserland bekent staat om haar hoge kwaliteitsstandaard trekt het een variatie van toeristen aan. Is het daarom een perfecte bestemming is om te leren van een ervaren team van skileraren. Je verdient als nieuw opgeleide leraar in Zwitserland tussen de 20 en 27 CHF per uur, wat significant meer is dan in andere landen. Wil je een carrière maken van het skileraar leven? Dan is Zwitserland de uitgekozen plek!

Je zult tijdens het seizoen samenwonen met de andere Snowminds leraren. Zermatt heeft een behoorlijk aantal verschillende skischolen en instructeurs komen normaal gezien vaak samen op de bekende “local spots” in het dorp en tijdens vrije dagen verkennen de leraren vaak samen het gebied.

Wat is er bij de opleiding inbegrepen?

We hebben een holistische winterervaring gecreëerd van November tot April, waar je een gecertificeerd skileraar wordt met de mogelijkheid om in Zermatt te werken.

 

Wat is inbegrepen:

 • Een volledig seizoen in Zermatt
 • Gedeeld seizoens accommodatie in Zermatt*
 • Snowminds teamleader tijdens het hele seizoen
 • Seizoens liftpas voor het skigebied van Zermatt
 • 170 uur Level 1+2 training programma inclusief video analyse en avond sessies
 • Level 1 en 2 BASI skileraren examen inclusief alle examenkosten, materialen en lidmaatschap
 • Werk mogelijkheden bij een lokale ski school gedurende het seizoen
 • Skischool voorbereidingsprogramma en voorbereiding voor een leven als gecertificeerd skileraar
 • Sociale Team events tijdens het seizoen
 • Pro-deals bij Snowminds Store
 • Pre-season fitness programma
 • Kick-off voordat het seizoen begint
 • Begeleiding en tips met betrekking tot inpakken, verzekeringen, visa, etc., voor, tijdens en na de opleiding
 • Reiszekerheid met Snowminds’s geld-terug-garantie

 

Wat is niet inbegrepen? 

 • Vervoer naar en van Zermatt, Zwitserland **
 • Annuleringsverzekering, reisverzekering, Zwitserse zorgverzekering en eventuele lokale belasting/registratie/Visa kosten***
 • Borg voor accommodatie en huur
 • Eten en alles wat niet onder “inbegrepen” vermeld staat.

 

We zorgen met Snowminds altijd voor alle praktische zaken en in samenwerking met onze Partners in Zwitserland zorgen we voor een soepele en goed georganiseerde reis.

 

*Snowminds biedt geregeld accommodatie voor het hele seizoen, zodat je de moeite van het zelf zoeken kunt vermijden en de kans krijgt om samen te wonen met andere Snowminders. De eerste maand is inbegrepen in het cursuspakket, en in de meeste gevallen wordt van je gevraagd om de huur voor de rest van het seizoen te betalen voor vertrek. De prijs voor accommodatie ligt meestal tussen 800-1200 CHF per maand. Als je geïnteresseerd bent in het boeken van je eigen accommodatie voor het hele winterseizoen, neem dan contact met ons op voor een gereduceerde cursusprijs.

** We helpen graag bij het organiseren van vervoer naar Zwitserland. We hebben veel ervaring met het plannen van dit soort reizen en je kunt altijd contact met ons opnemen indien we bij de planning kunnen helpen.

***Voor de meeste werkvergunningen in Zwitserland moet je ook betalen voor de verplichte Zwitserse zorgverzekering. Deze moet naast het inschrijvingsgeld betaald worden om in aanmerking te komen voor werk. Dit varieert afhankelijk van het kanton, maar bedraagt doorgaans ongeveer 250 CHF per maand voor een volledige werkvergunning. Soms zijn er mogelijkheden om in plaats daarvan een dagtarief te betalen voor gewerkte dagen. Als je geen werkvergunning hebt en niet werkt, dan vereist Zwitserland dat je in plaats daarvan een dagelijkse toeristenbelasting betaalt. Dit is doorgaans ongeveer 2,50 CHF per dag, afhankelijk van de indeling van jouw accommodatie. Als je meer wilt lezen over werken in Zwitserland als buitenlander, verwijzen we je door naar de officiële website van de Zwitserse overheid.

Wie kan zich aanmelden?

We zijn er bij Snowminds trots op dat we er steevast in slagen de juiste mensen te selecteren voor onze skischool partners. Ons team staat bij onze partners bekend als een groep goed opgeleide, energieke en gemotiveerde ski- en snowboardleraren. Natuurlijk is je skiniveau daarbij van belang, maar het meest belangrijke is dat je een positieve, avontuurlijke en optimistische instelling hebt en bereid bent om hard te werken om onderdeel van het Snowminds team te worden.

Daarom verwachten we van je dat je:

 • Comfortabel skiet op rode pistes
 • Open, positief en avontuurlijk bent
 • Serieus, verantwoordelijk en zeer gemotiveerd bent
 • Het leuk vind om les te geven en een uitdaging aan te gaan
 • Dat je Engels spreekt op conversatie niveau
 • Je minimaal 18 jaar oud bent
 • Je toegang kan verkrijgen tot Zwitserland en er kan blijven voor de duur van de opleiding

 

Wanneer je solliciteert via onze website, zullen we telefonisch contact met je opnemen en je uitnodigen voor een intake gesprek. Daarin bespreken we je sollicitatie, motivatie en instelling. Tegelijkertijd kun je tijdens de intake al je vragen kwijt over de voorbereiding, opleiding en het leven als skileraar. Na het intake gesprek ontvang je bericht of je een plekje in ons team krijgt aangeboden.

Er is enorm veel interesse in onze opleidingen en de beschikbare plekken vullen snel. Daarom werken we met een “First come, first serve” principe waarbij we maandelijkse sollicitatierondes hebben. Op die manier weet je zeker dat wanneer je je eerder aanmeld, je een grotere kans hebt om een plekje in het team te bemachtigen en een seizoen te doen bij jou droombestemming.

Wanneer je je wilt aanmelden kun je dat via deze pagina doen, of klikken op aanmelden in het hoofdmenu van onze website.

Prijs

Course Icon Seizoen in Zermatt met Level 1+2 skileraren opleiding

Course Icon Vanaf €7.495

Course Icon

Course Icon Zermatt, Zwitserland

Course Icon November t/m April

Course Icon €200 (Eerste aanbetaling)

Meld je aan

Heb je vragen? Bel of mail ons!

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN