WORD SKILERAAR IN CARDRONA

De beste pistes van Nieuw Zeeland

De bestemming

 

Ongeveer 1000 jaar geleden werden de eerste voetstappen in de Cardrona vallei gezet door Maori reizigers. Als we doorspoelen naar 1980, het jaar waar Cardrona officiëel een nieuw tijdperk inging, is het gebied net geopend als nieuw skiresort. Vandaag de dag staat Cardrona bekend als een top bestemming, waar je dagelijks de meest ervaren en hoogst opgeleide skileraren tegenkomt. Het skigebied begint op 1,260m hoogte en reikt van daar tot zo hoog als 1860m. Hierbij heeft het gebied ook een heel gebalanceerde verdeling betreffende de moeilijkheidsgraden van alle pistes; 25% beginner, 25% licht-gevorderde, 25% gevorderde, 20% expert. Naast de sneeuwval die jaarlijks gemiddeld 2,9m bedraagt, zorgen de sneeuwkanonnen ervoor dat er altijd veel sneeuw van hoge kwaliteit ligt. De hoge sneeuwkwaliteit is ook een van de redenen dat veel Australiërs elk jaar naar Cardrona gaan om te skiën. Voor freestyle skiërs en snowboarders zijn er ook zat mogelijkheden met 2 halfpipes en 4 parken in het gebied. Hiernaast is er ook nog een “high performance centre” waar de meer ervaren skiërs en snowboarders trainen. Het resort ligt op zo’n 25km van Wanaka en je bent per auto al binnen 50 minuten in Queenstown.

 

 

 

 

De skischool

 

De skischool in Cardrona is internationaal bekend en beschikt over de hoogst opgeleide en meest ervaren skileraren ter wereld. Professionaliteit is daarom ook een erg belangrijk begrip binnen de skischool en je zult tijdens je stage van beginnende- tot zeer ervaren skileraar groeien. Binnen het team van de skischool wordt er onderscheid gemaakt tussen drie niveaus; Ambassadeurs, het Junior Team & het Grom Team. Deze bijzondere stage biedt je de mogelijkheid om van de beste skileraren te leren en uiteindelijk deel te worden van de kern van het team.

 

 

 

 

Het skileraarleven in Cardrona

 

Wanaka is het lokale dorp waar je in zult verblijven tijdens het seizoen in Nieuw Zeeland. Gelegen aan een prachtig meer met ongeveer 7000 inwoners staat het dorp vooral bekend als een enorm gezellige plek. Er zijn meerdere goede restaurants en bars in Wanaka die ervoor zorgen dat je zonder problemen een leuk en sociaal leven in het dorp kunt leiden. Verder is het 25km van het Cardrona resort verwijderd, wat te vertalen is naar een busrit van ongeveer 35 minuten. Je zult samen met alle andere skileraren van de skischool elke dag met de resort shuttle naar boven rijden.

 

 

 

 

Feitjes

 

  • Een lang winterseizoen: 16 juni – 14 october, 2018
  • Je kunt er van 1250 meter tot 1850 meter skiën
  • Een goede balans tussen gevarieerde en uitdagende pistes:  25% beginner, 25% licht-gevorderde, 25% gevorderde, 20% expert
  • Gemiddelde temperaturen van -1C tot -3C tussen juni en september
  • Gemiddelde jaarlijkse sneeuwval: 2,9m
  • 7 restaurants en bars op de berg

 

Meld je aan voor onze infomeeting!

Meld je aan voor de infomeeting en krijg antwoord op al jouw vragen!

Meld je hier aan!