Zomeropleiding tot skileraar in Oostenrijk

Een unieke mogelijkheid om in de zomer je leraren diploma te kunnen halen!

 

Een zomerse ski droom in Oostenrijk

Skiën in de zomer biedt unieke contrasten: vanuit het groene dal neem je de gondel naar de witte bergtoppen. Geniet van je lunchpauze in een zonnige ligstoel na een paar mooie afdalingen op de gletsjerhellingen. Na het skiën verander je snel van je ski outfit in je zwempak en spring in het heldere water van de Zeller meer? Klinkt best goed toch? Misschien is onze zomeropleiding tot skileraar dan wel iets voor jou!

Speciaal voor de mensen die willen genieten van het skiën in de zomer hebben we een voordelige opleiding in juli in elkaar gezet. We gaan je voorbereiden om aan jouw Level 1 examen te kunnen beginnen en zo je Anwärter te halen. Op deze manier kan jij tijdens de winter jouw droom verwezelijken om als skileraar in Oostenrijk aan de slag te gaan. Als je interesse hebt, helpen we je graag met het vinden van een baan bij een skischool die goed bij je past!

Tip: Wil je meer training voorafgaand aan de opleiding of een seizoen, kijk dan ook eens bij onze andere opleidingen in Oostenrijk.

 

 

"Nieuwe mensen ontmoeten, jezelf uitdagen, nieuwe doelen stellen, mensen leren skiën en je eigen techniek verbeteren. Man, iedereen zou dit moeten doen. Het beste wat je ooit zult doen."

- Max Cords // Snowminds leraar

 

De opleiding

 

Onze opleiding begint in juli en is bedoeld om je voor te bereiden om het Oostenrijkse “Anwärter” Level 1 leraarsexamen te behalen. Na 1 dag training begin je aan je 9 intense dagen Ski Anwärter opleiding. Ons hoog gecertificeerde team van coaches zal je helpen je techniek te verfijnen in alle kernaspecten, inclusief carven, training op dynamische korte bochten en ritmewisseling op de piste!

Tijdens je opleiding en tijdens het voorbereidingsproces maak je deel uit van de Snowminds Community en zorgen we voor leuke evenementen, teambuildingsactiviteiten en alles om iedereen een goed gevoel te geven.

 

 

 

Wat is inbegrepen?

 

Als je met Snowminds reist, verzorgen wij bijna alle praktische zaken. Op die manier kan jij concentreren op de voorbereiding van je komende avontuur tijdens de zomeropleiding tot skileraar!

 

Met dit pakket kun je uitkijken naar het volgende:

 • 11 dagen accommodatie met halfpension (inclusief ontbijt en diner)
 • 10 dagen Level 1 skileraar Anwärter opleiding in zomer
 • 10-daagse skipas
 • Online kick-off event voor vertrek
 • Pro-deals bij Snowminds Store
 • Fitnessprogramma voor het seizoen
 • Voorbereiding begeleiding en tips m.b.t. inpakken, verzekering, voor, tijdens en na de opleiding
 • Reisbescherming met de geld-terug-garantie van Snowminds
 • Veiligheid door te reizen met een gevestigd reisbureau
 • Een totaalbeleving waarbij alle praktische zaken voor je geregeld zijn
 • Een hechte gemeenschap
 • Baan bij een plaatselijke skischool voor het volgende seizoen

 

Wat zit er niet bij?

 • Vervoer van en naar Oostenrijk **
 • Annulering, reisverzekering en mogelijke visumkosten
 • Uitrusting voor de opleiding
 • Alle niet hierboven genoemde zaken

 

** We helpen je graag met aanbevelingen voor het boeken van je reis naar Oostenrijk. Neem daarvoor contact met ons op als je dat zou willen.

 

 

 

Wie kan zich aanmelden?

 

We zijn er bij Snowminds trots op dat we er steevast in slagen de juiste mensen te selecteren voor onze skischool partners. Ons team staat bij onze partners bekend als een groep goed opgeleide, energieke en gemotiveerde ski- en snowboardleraren. Dat is precies waarom onze opleidingen op maat gemaakt zijn om je zo goed mogelijk voor te bereiden op jouw droombaan in de sneeuw. Natuurlijk is je skiniveau daarbij van belang, maar het meest belangrijke is dat je een positieve, avontuurlijke en optimistische instelling hebt en bereid bent om hard te werken om onderdeel van het Snowminds team te worden.

Daarom verwachten we van je dat je:

 • Beschikt over goede ski techniek, waarmee je veilig op verschillende pistes kunt afdalen
 • Open, positief en vrolijk bent
 • Serieus, verantwoordelijk en zeer gemotiveerd bent
 • Goed met kinderen, jongeren en volwassenen bent
 • Het leuk vind om les te geven en een uitdaging aan te gaan
 • Vloeiend Engels spreekt en je basis gesprekken in het Duits kunt voeren*
 • Je minimaal 17 jaar oud bent

 

Wanneer je solliciteert via onze website, zullen we telefonisch contact met je opnemen en je uitnodigen voor een intake gesprek. Daarin bespreken we je sollicitatie, motivatie en instelling. Tegelijkertijd kun je tijdens de intake al je vragen kwijt over de voorbereiding, opleiding en het leven als skileraar. Na het intake gesprek ontvang je bericht of je een plekje in ons team krijgt aangeboden.

Er is veel interesse in onze opleidingen en daarom werken we met een “First come, first served” principe waarbij we maandelijkse sollicitatierondes hebben. Op die manier weet je zeker dat wanneer je je eerder aanmeld, je een grotere kans hebt om een plekje in het team te bemachtigen.

Wanneer je je wilt aanmelden kun je dat via deze pagina doen, of klikken op aanmelden in het hoofdmenu van onze website.

*Moet je vooraf nog je Duits verbeteren? We hebben een op maat gemaakte Duits cursus die je stap voor stap helpt om tot het juiste niveau te komen.

Let op! Je kunt deze opleiding ook doen tot skileraar!

 

 

 

Belangrijkste details over de opleiding

Baangarantie als skileraar

Een baan als skileraar is voor vele een droom en je krijgt met Snowminds de kans om die droom waar te maken. Elke dag in de sneeuw staan is een unieke ervaring. Snowminds heeft jaren ervaring met het werk als skileraar en dankzij onze zorgvuldig samengestelde opleidingen en ons netwerk binnen de internationale skischolen, garanderen we je een baan bij een skischool wanneer je de opleiding to skileraar haalt.

Wanneer je de opleiding succesvol afsluit, heb je garantie op een arbeidsplek bij de skischool waar je al voor de opleiding een plekje hebt gekregen. Het afgelopen jaar slaagde meer dan 90% in één keer voor de 2 weekse skileraren opleiding. Wanneer je de opleiding niet haalt, dan doen we er alles aan om je toch aan de slag te helpen bij de skischool, zodat je tot het herexamen in maart gewoon kunt werken en kunt trainen. We zijn er ontzettend trots op dat we er tot nu toe altijd in zijn geslaagd om voor iedereen een werkplek aan te kunnen bieden. Ook voor degene die niet in één keer slaagde.

We werken samen met zeer professionele partners over de hele wereld, en met hen zorgen we ervoor dat er huisvesting en een uniform voor je klaar staat zodra je aankomt. Wees je ervan bewust dat de huisvesting, het salaris en de salaris structuur verschilt per bestemming. Je zult na het afronden van de opleiding in dienst zijn van de skischool en je zult salaris van de skischool ontvangen. Daarbij wordt je betaald afhankelijk van je prestaties en het aantal gewerkte uren.

Wanneer je je aanmeld,  beginnen we met een intakegesprek. Daarin kijken we naar je werkervaring, opleidingen en je motivatie. Aan de hand daarvan kijken zorgen we voor een bestemming die goed bij je past. Je weet dus al ruim voor vertrek bij welke skischool en bestemming je aan de slag zult gaan. Zodra de opleiding voorbij is en de “Abschlussparty” is geweest, vertrek je direct naar de skischool zodat je direct aan je avontuur in de sneeuw kunt beginnen. Het vervoer naar de skischool wordt door Snowminds geregeld.

Al onze skischoolpartners zijn zorgvuldig geselecteerd en we hebben een goede relatie met al onze partners. Ook tijdens het seizoen blijven we je begeleiden, dus wanneer er iets voor komt met de skischool, dan staan we klaar om je zo goed mogelijk te helpen.

Community & evenementen

Voorbereidingsdag in Nederland

Een maand voor vertrek vind het Kickoff evenement plaats. Het is een geweldige dag met verschillende activiteiten. Tijdens het kickoff event word je geïnformeerd over wat er precies komen gaat en kun je alvast kennis maken met alle andere aankomende Snowminds leraren. Er zullen Snowminds- leraren aanwezig zijn die zelf al seizoenen achter de rug hebben, zodat je vragen kunt stellen over de bestemming waar jij heen zult gaan.

Hulp van ervaren Snowminds leraren

Er zijn tijdens de hele periode ervaren Snowminds leraren aanwezig die zelf het jaar ervoor de opleiding hebben doorlopen. Zij zijn er om je te helpen bij het leren van de stof, de taal en beantwoorden je vragen over ski techniek en de examens. Je bent daardoor niet afhankelijk van de groep opleiders maar hebt altijd iemand om vragen te stellen die zelf het jaar ervoor de opleiding heeft gedaan.

Team events
Tijdens de winter worden er in Salzburg team events georganiseerd waarvoor je je kunt aanmelden. Je gaat tijdens het event samen met het complete Snowminds team twee dagen op stap in Salzburg.

Reünie
Na de winter is er een reünie in Nederland waarovor je je kunt aanmelden. Je komt samen met alle andere Snowminds leraren zodat je na het seizoen met alle andere Snowminds leraren kun nagenieten van de winter.

Teambuilding en Community

Tijdens de opleiding neem je deel aan verschillende teambuildingsactiviteiten. Je leert iedereen tijdens de opleiding op die manier goed kennen waardoor je samen de uitdaging aan kunt gaan.

Vervoer naar en in Oosternijk

Voordat we naar Oostenrijk vertrekken, verzamelen we op een gezamenlijk punt in Nederland. Daar stappen we samen in de bus om te beginnen aan jouw seizoen in de sneeuw. Met de busreis kun je 3 paar ski’s of snowboards en 45kg aan bagage meenemen, zodat je zeker weet dat je alles dat je nodig hebt kunt meenemen.

*Vervoer voor de zomeropleiding zit niet inbegrepen

Erkende Oostenrijkse opleiding

Je doorloopt  de Anwärter opleiding. Je word tijdens door de hoogst opgeleide Oostenrijkse trainers opgeleid tot skileraar. De opleiding word opgedeeld in een praktijk en theorie deel. Overdag sta je de hele dag op de piste en ‘s avonds doorloop je theorie lessen. Dat maakt de Anwärter opleiding enorm intensief.

Praktijk
Je staat tijdens de opleiding elke dag op ski’s. Je doorloopt overdag de totale basis van het skiën. Van glijden op ski’s tot parallel skiën. Je leert daarbij de stappen die je moet doorlopen met je klanten en welke oefeningen je kunt gebruiken om een bepaalde techniek te verbeteren.

Theorie
Na de praktijk les heb je ‘s avonds theorie lessen. Daarin doorloop je de didactiek, leermethodes en talen. De lessen worden aan de hand van een boek gegeven en er is na de theorie les tijd om te leren en te oefenen.

Examens
Aan het einde van de opleiding doorloop je een aantal examens. Naast het theorie examen, leg je twee type praktijk examen af. Tijdens de eerste examens moet je bepaalde technieken juist kunnen uitvoeren. Zo laat je bijvoorbeeld bochten in een pizzapunt en parallel gestuurde bochten zien. Tijdens het tweede deel van het examen, geef je les aan je eigen groep en behandel je een bepaalde techniek. daarbij kijkt de examinator of je het juiste terrein uitkiest en je de juiste stappen doorloopt.

Hoogwaardig hotel met halfpension

Tijdens de gehele opleiding, slaapt en eet iedereen in hetzelfde hotel. Dat is wel zo handig, omdat er ‘s ochtends samen wordt ontbeten en verzameld en er ‘s avonds in het hotel clinics en lessen worden gegeven. Overdag staan we de hele dag op de ski’s, dus lunchen doe je op de berg.

 

WAT ALS IK NIET SLAAG VOOR HET EXAMEN

Als je onverhoopt zakt voor je examen of bepaalde onderdelen ervan, hoef je je geen zorgen te maken. We hebben een oplossing voor je met een tweede kans als je je Anwärter-examens hebt afgerond in Salzburgerland (Altenmarkt, Kaprun of Obertauern) in november of december. Je krijgt de mogelijkheid om deel te nemen aan een 3-daags Wiederholungscamp van 18 tot 20 december 2023. De derde dag is de “Prüfungs”-dag (examentdag).

Het kamp kost 275 euro en omvat alleen de training. Je bent zelf verantwoordelijk voor het regelen van transport, skipassen, hotelaccommodatie en andere kosten. Deze unieke kans stelt je echter in staat om kort na een eerdere mislukking opnieuw examen te doen, zodat je zo snel mogelijk aan het werk kunt gaan.

Prijs

Course Icon Skileraar zomer opleiding in Oostenrijk

Course Icon vanaf €2895

Course Icon

Course Icon Oostenrijk

Course Icon 29 juni - 10 juli 2024

Course Icon €200 (Eerste aanbetaling)

Meld je aan

Lees over onze leraren

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN