12 weekse snowboard opleiding in Canada

Behaal je Level 1 en Level 2 diploma in Canada!

Speel de winter weg in een van Canada’s beste resorts

Voor beginners: je hoeft absoluut geen expert te zijn om snowboardleraar te worden. Het draait allemaal om motivatie en toewijding. Daarom hebben we in Sun Peaks Resort, Canada een 12-weekse snowboardopleiding ontwikkeld, die je klaarstoomt voor een perfect winterseizoen. Met gepersonaliseerde en professionele training van onze all-star trainers, kun je snel je droom bereiken om een goed opgeleide snowboardleraar te worden (Level 1 en Level 2). Je kan snel je droom volgen om een goed gecertificeerde skileraar te worden om daarna er klaar voor te zijn om bij een skischool te werken volgende winter.

De opleiding

Door een nauwe samenwerking met de Canadian Ski Association en Sun Peaks Resort in Canada biedt Snowminds je nu de mogelijkheid om snel een opgeleide snowboardleraar te worden met zowel het Level 1- als Level 2 diploma. We hebben deze opleiding speciaal ontworpen voor diegenen die zichzelf willen uitdagen en snel hun snowboard-vaardigheden willen ontwikkelen, met de maximale flexibiliteit om het volgende seizoen in Canada of ergens anders in de wereld als snowboardleraar te werken.

Tijdens onze uitgebreide 12-weekse snowboardopleiding krijg je elke week 5 dagen gepersonaliseerde training die gericht is op het verbeteren van je techniek en ontwikkeling zowel op als buiten de piste. De eerste drie weken van de opleiding beginnen met een pre-training om je basis snowboard vaardigheden te verbeteren. Deze introductieweken zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat iedereen goed is voorbereid en klaar is om het Level 1 examen te halen.

Na het behalen van je Level 1 diploma, zul je vervolgens 5 extra weken van geavanceerdere snowboardtraining ondergaan, waarbij je kunt verwachten dat jij jouw eigen snowboard- en lesgeefvaardigheden enorm zult ontwikkelen. Gedurende deze periode bieden we je ook een 2-daagse CADS Level 1-cursus aan in aanpasbare ski- en snowboardtraining, op deze manier kun je leren hoe je gasten met een handicap lesgeeft. Om de zaken op een hoog niveau af te ronden, eindigt de opleiding met het Level 2 examen en wordt je een goed opgeleide snowboardleraar in Canada met een baangarantie voor het volgende seizoen. Als je liever kort daarna begint met werken, kunnen wij jou ook een baan in Australië, Nieuw-Zeeland of Zuid-Afrika aanbieden. Hoe dan ook, je hebt keuze genoeg!

"Snowboarden in Canada is super vet. Voor een keer worden we niet behandeld als tweederangsburgers. ;) Iedereen is in harmonie met elkaar, brengt zoveel mogelijk tijd door in de poedersneeuw en eet hamburgers samen. "

- Nicolas, Snowminds snowboardleraar

Het sociale leven

In Canada krijg je de mogelijkheid om je snowboardtechniek te trainen en te ontwikkelen bij Sun Peaks Resort, een van de meest bekende skibestemmingen in Canada. Tijdens je 12-weekse snowboardopleiding krijg je huisvesting met alle andere deelnemers van de opleiding en word je onderdeel van een sterke en gezellige community waar Snowminds om bekend staat. Ons ervaren team van professionals regelt een verscheidenheid aan sociale activiteiten en evenementen (zoals hockeywedstrijden of spelletjesavonden) om een hechtere band en verbindingen te creëren, en om zo hopelijk de ervaring om in het buitenland te wonen een beetje aangenamer te maken.

Met 5 dagen training per week, van enkele van Canada’s beste trainers, kun je verwachten dat tijdens de opleiding jouw niveau van snowboarden als een raket vooruit zal gaan. Als je niet traint, heb je voldoende tijd om naastliggende gebieden en andere aspecten van de Canadese cultuur te verkennen. Net als alle andere Snowminds opleidingen, streven we ernaar een geweldige ervaring aan te bieden die je niet alleen voorbereidt op een goede opleiding tot snowboardleraar, maar ook meer inzicht biedt in de lokale cultuur, de manier waarop mensen leven en hoe ze hun vakantie met gezinnen doorbrengen. In dit opzicht kun je een 12-weekse snowboardopleiding moeten verwachten in zowel de ski- als de Canadese cultuur!

Wat is inbegrepen?

Welke opleiding je ook kiest, wij garanderen “de volledige Snowminds ervaring”. Ons hele team bestaat uit voormalig skileraren en we zorgen er vanaf het begin af aan voor dat je volledig begeleid wordt bij het doorlopen van de opleiding en het seizoen dat daar op volgt.

Wanneer je met Snowminds mee gaat, regelen wij alles voor een succesvol tussenjaar. Op die manier hoef je alleen nog je tas in te pakken en ervoor te zorgen dat je gemotiveerd klaar staat voor jouw seizoen in de sneeuw.

 

Je kunt uitkijken naar de volgende voordelen:

 • 12-weekse snowboardopleiding Level 1 en 2 in Sun Peaks, Canada
 • Retourvluchten van en naar Vancouver, Canada (vanaf een grote internationale luchthaven)*.
 • Bustransfer van en naar Vancouver naar Sun Peaks resort
 • 12 weken gedeelde accommodatie in het dorpscentrum in het Cahilty Hotel of Heartstone Lodge **
 • Seizoenspas voor Sun Peaks Resort
 • Een totaal van 200+ uur training tijdens de opleiding van lokale trainers
 • CSIA of PSIC Level 1 en 2 leraar certificering (inclusief examens, cursusmateriaal en leraar certificaten)
 • Avalanche Safety Training (AST) Level 1 certificering
 • Snowminds Programmamanager
 • Sociale activiteiten tijdens de opleiding
 • Black-out dagen met de mogelijkheid om deel te nemen aan ons Heli Skiing Camp in Revelstoke.
 • Mogelijkheid om de ervaring af te sluiten op onze Season Finish Trip naar Hawaii
 • Hulp bij visumaanvraag (indien nodig) en andere praktische formaliteiten voor vertrek
 • Pro-deals bij Snowminds Store
 • Voorbereidingsmateriaal en fitnessprogramma voorafgaand aan de reis
 • Online kick-off evenement voor vertrek met teambuilding en meer
 • Uitnodiging voor Snowminds Reunion Party na afloop van je opleiding
 • Begeleiding bij het vinden van een baan bij een Canadese skischool voor het volgende winterseizoen, indien gewenst***
 • Een sterke gemeenschap met collega Snowminds leraren
 • Vertrouwen in een gevestigde reisorganisatie die lid is van een relevant Reisgarantiefonds
 • Reisbescherming met Snowminds Geld Terug Garantie

 

Wat is niet inbegrepen?

 • Extra bagage bovenop de 2 stuks bagage 
 • Annulering- en reisverzekering en visumkosten
 • Materiaal voor het seizoen zoals skimateriaal, etc.
 • Zakgeld, maaltijden en andere extra kosten anders dan hierboven vermeld

 

*Retourvluchten vanaf een grote internationale luchthaven zoals Londen, Frankfurt, Parijs, Amsterdam of Kopenhagen zijn inbegrepen. We regelen graag vluchten vanuit andere gebieden, zoals Edinburgh of Sydney, op verzoek en waarschijnlijk tegen extra kosten. In alle gevallen geldt dat er extra kosten kunnen zijn, afhankelijk van de luchthaven van vertrek, beschikbaarheid van vluchten en prijsstijgingen! Wij zullen je in dergelijke gevallen informeren voordat de definitieve vlucht wordt geboekt. Je bent ook welkom om je eigen vluchten te boeken, in dat geval geven we een korting van 700 euro op je reis. Als je vragen hebt, neem dan contact met ons op.

** Onze gedeelde accommodaties zijn privé-units van verschillende grootte in de bovengenoemde hotels. Alle eenheden hebben basis kookfaciliteiten, die variëren van accommodatie tot accommodatie. Sommige accommodaties hebben en/of een stapelbed, twee aparte bedden, slaapbanken of tweepersoonsbedden, in welk geval het bed gedeeld wordt met een andere deelnemer.

*** Indien gewenst, helpen wij je om je aan te melden bij Canadese partnerskischolen en begeleiden we je bij de aanmeldings- en sollicitatieprocedure voor het volgende seizoen.

 

Wie kan zich aanmelden?

We zijn er als Snowminds enorm trots op dat we welk jaar erin slagen om de juiste leraren voor het team in Canada te selecteren. Het is belangrijk dat je positief, vrolijk en avontuurlijk bent ingesteld en bovendien bereidt bent om hard te werken.

 

Kortom, we verwachten dat je:

 • Je hebt minimaal 3-4 weken geskiet of gesnowboard
 • Een onophoudelijke motivatie hebt om te leren in een serieuze omgeving
 • De Engelse taal op goed niveau beheerst
 • Open, positief en vrolijk bent
 • Minimaal 18 jaar oud bent.
 • Je bent in de mogelijkheid om Canada binnen te gaan en daar te verblijven voor de duur van de opleiding (toeristen visum)

 

Er is grote interesse in de reis naar Canada en de plekken vullen zich snel. We werken daarom met een ”first come, first serve” principe. Dat betekend dat wanneer je je eerder aanmeldt, je een grotere kans hebt om mee te gaan.

Prijs

Course Icon 12 weekse snowboardopleiding in Canada

Course Icon Vanaf €10.895

Course Icon

Course Icon Sun Peaks, Canada

Course Icon Mid januari

Course Icon €200 (Eerste aanbetaling)

Meld je aan

Visums voor Canada zijn beperkt! 🇨🇦

Dit is je laatste kans om jouw droom werkelijkheid te laten worden.

MELD JE AAN