2-weekse opleiding tot Snowboardleraar in Oostenrijk

Kick-start je seizoen met onze 2 weekse snowboardleraren opleiding!

Onze snelste weg tot snowboardleraar

Als je op zoek bent naar een korte, prijsvriendelijke en intensieve snowboardlerarenopleiding  die je seizoen als snowboardleraar in Oostenrijk kan kick-starten, dan is dit de opleiding voor jou! In de 2 weekse opleiding tot snowboardleraar krijg je eerst 3 dagen intensieve training, waarna je een tiendaagse snowboardlerarenopleiding zult volgen.

Met onze 2 weken durende opleiding in Oostenrijk geven we je een basisopleiding die ervoor zorgt dat je de meest fundamentele training krijgt om een seizoen als snowboardleraar aan de slag te kunnen. Onze top-gekwalificeerde Oostenrijkse trainers weten precies hoe ze je het beste kunnen opleiden, om ervoor te zorgen dat je de opleiding haalt en gemakkelijk een seizoen als snowboardleraar aan kan! Het is een hele populaire opleiding waar je gegarandeerd veel goede herinneringen aan over zult houden, gepaard met een directe ingang naar een baan als snowboardleraar in Oostenrijk.

Heb je de ambitie om je niveau naar een geheel nieuwe hoogte te brengen zowel op en buiten de piste, dan aanbevelen wij onze 3-weekse opleiding. Hier zal je meer voorbereidingsdagen hebben en nog beter voor de snowboardlerarenexamen klaargestoomd worden.

 

 

De opleiding

De 2 weekse opleiding tot snowboardleraar is een intensieve opleiding die begint met 3 dagen lang de meest noodzakelijke oefeningen herhalen. Hierna zal de 10 dagen durende opleiding beginnen waar je je deze oefeningen meester zult moeten maken.

Bijna al onze snowboardleraren komen er wanneer ze onze snowboardtrainers ontmoeten achter, dat je nog geen snowboardexpert bent als je je hele leven hebt gesnowboard. Onze snowboardleraren zijn op het hoogste internationale niveau opgeleid en behoren tot de beste snowboardleraren van Oostenrijk. Op deze manier ben je ervan verzekert dat je topkwaliteit snowboardonderwijs krijgt, wat je goed zal voorbereiden op de snowboardleraarsopleiding.

De opleiding wordt afgesloten met de grote finale, namelijk de dag van het examen van de Oostenrijkse snowboardleraarsopleiding. Als het examen is afgelegd, is het tijd voor een welverdiend afsluitingsfeest! De dag erna is het tijd om samen met al je nieuwe vrienden richting  je bestemming te gaan en een geweldig seizoen tegemoet te gaan.

 • De opleiding begint eind januari en eindigt begin februari

De volledige Snowminds ervaring met baangarantie

Welke opleiding je ook kiest, we garanderen je altijd “de volledige Snowminds ervaring” tijdens je winterseizoen als snowboardleraar. Het hele Snowminds team bestaat uit ervaren ski- en snowboardleraren die vanaf het begin van de opleiding en gedurende het hele seizoen voor je klaar staan. Door de baangarantie weet je zeker dat je na je opleiding bij een van de beste skischolen in Oostenrijk terecht komt. Onze focus ligt op veiligheid, community en het verzorgen van de best mogelijk ervaring.

Onze professionele Oostenrijkse opleiders streven ernaar de best mogelijke voorbereiding en opleiding te verzorgen. Een opleiding die ervoor gezorgd heeft dat sinds 2012 100% van onze leraren een baan heeft gekregen! 

Wanneer je er voor kiest om met Snowminds een seizoen te doen, regelen wij alle praktische zaken voor je. Je hoeft nadat je je hebt aangemeld dus alleen nog je tas in te pakken en je te verheugen op een seizoen in de sneeuw. Welke opleiding je ook kiest, je kunt altijd uitkijken naar de volgende voordelen:

 • Een winterseizoen als snowboardleraar met een baan bij een plaatselijke skischool
 • 2 weekse opleiding tot snowboardleraar niveau 1 (Anwärter)
 • Regelen van seizoensaccommodatie bij de skischool tijdens het seizoen (te betalen bij de skischool zelf)
 • Voorbereidende snowboardtraining ca. 5 dagen per week met professionele topsnowboardleraren
 • De internationaal erkende 10-daagse Oostenrijkse niveau 1 opleiding tot snowboardleraar “Anwärter”.
 • Vervoer naar de opleiding in Oostenrijk incl. 2 stuks bagage en naar de skischool na de opleiding
 • Uitnodiging voor kick-off evenement in Nederland en/of Denemarken voor vertrek
 • Fysiek voorbereidingsprogramma dat voor het vertrek kan worden gebruikt
 • Voorbereidingsmateriaal en tips voor verpakking, verzekering, visum enz.
 • Skipas voor 2 weken in het opleidingsgebied
 • Verblijf in hotel met halfpension gedurende de gehele opleiding
 • Snowminds teamleader tijdens de opleiding
 • Sociale team evenementen tijdens de opleiding en het seizoen
 • Uitnodiging voor de Snowminds reünie na het seizoen
 • Pro-aanbieding bij Snowminds Store
 • 24-uurs noodtelefoon gedurende het hele seizoen
 • Een unieke gemeenschap met vrienden voor het leven

 

 

Wat is niet inbegrepen?

 • Overige bagage naast de twee stuks van circa 23 kg
 • Een reisactiviteit en vervoer na je seizoen
 • Annuleringsverzekering en reisverzekering
 • Eventuele kosten voor accommodatie en liftpas tijdens je seizoen
 • Alle andere niet hierboven genoemde zaken

Moet ik vloeiend Duits kunnen?

Het antwoord is: Nee. Je moet om aan de opleiding te beginnen in ieder geval wel Duits kunnen verstaan. Maar niet voor niets wordt er tijdens de voorbereiding uitgebreid aandacht besteed aan het verbeteren van je Duits. Maar liefst 3 dagen per week oefen je tijdens het avondprogramma specifiek op snowboard gerelateerde onderwerpen. Tijdens het intakegesprek spreken we onder andere over je Duits niveau en kijken we samen of het voldoende is om aan het seizoen te beginnen. Het doen van een seizoen is juist een perfecte kans om een nieuwe taal te leren!

Als onderdeel van de opleiding, krijg je tijdens de opleiding verschillende taalsessies, waarin je met het Duits en de andere belangrijke talen aan de slag gaat. Op die manier wordt je in de basis alvast voorbereid op de opleiding en je seizoen. Voor degene die nog meer oefening nodig hebben, bieden we een optionele 10-weekse online Duits cursus aan. Deze cursus is 100% gericht op het lesgeven en het behalen van de opleiding. De cursus bestaat uit:

 • Online e-learning cursus met 12 modules
 • Oefeningen die je helpen bij het leren
 • Een boekje met alle relevante termen
 • Geluidsbestanden waarmee je uitspraak en luisteren kunt oefenen.
 • Duitse introductievideo’s per onderwerp
 • De perfecte voorbereiding op de praktijk lessen tijdens de opleiding.

Wie kan zich aanmelden?

We zijn er bij Snowminds trots op dat we er steevast in slagen de juiste mensen te selecteren voor onze skischool partners. Ons team staat bij onze partners bekend als een groep goed opgeleide, energieke en gemotiveerde ski- en snowboardleraren. Onze opleidingen zijn op maat gemaakt om je zo goed mogelijk voor te bereiden op jouw droombaan in de sneeuw. Natuurlijk is je snowboardniveau daarbij van belang, maar het meest belangrijke is dat je een positieve, avontuurlijke en optimistische instelling hebt en bereid bent om hard te werken om onderdeel van het Snowminds team te worden.

Daarom verwachten we van je dat je:

 • Beschikt over voldoende snowboardtechniek, waarmee je veilig op verschillende pistes kunt afdalen
 • Open, positief en vrolijk bent
 • Serieus, verantwoordelijk en zeer gemotiveerd bent
 • Goed met kinderen, jongeren en volwassenen bent
 • Het leuk vind om les te geven en een uitdaging aan te gaan
 • Vloeiend Engels spreekt en je basis gesprekken in het Duits kunt voeren
 • Je minimaal 17 jaar oud bent

Wanneer je via onze website solliciteert, zullen we telefonisch contact met je opnemen en je uitnodigen voor een intake gesprek. Daarin bespreken we je sollicitatie, motivatie en instelling. Tegelijkertijd kun je tijdens de intake al je vragen kwijt over de voorbereiding, opleiding en het leven als snowboardleraar. Na het intake gesprek krijg je (vaak telefonisch) bericht of je een plekje in ons team krijgt aangeboden.

Er is enorm veel interesse in onze opleidingen en de beschikbare plekken zitten snel vol. Hierom werken we met een “First come, first serve” principe waarbij we maandelijkse sollicitatierondes hebben. Op die manier weet je zeker dat wanneer je je eerder aanmeld, je een grotere kans hebt om een plekje in het team te bemachtigen en een seizoen bij jou droombestemming te doen.

Wanneer je je wilt aanmelden kun je dit via deze pagina doen, of kun je in het hoofdmenu van onze website op aanmelden klikken.

 

Een overzicht van een seizoen met Snowminds

Baangarantie als snowboardleraar, met geregelde lening, woning, liftkaart en snowboardleraarpak

Als het je droom is om elke dag in de sneeuw te staan, dan is een baan als snowboardleraar een unieke kans om deze droom waar te maken. Snowminds heeft jaren ervaring met het werken als zowel ski- als snowboardleraar en dankzij onze zorgvuldig samengestelde opleidingen en ons netwerk binnen de internationale skischolen, garanderen we je een baan bij een skischool wanneer je de opleiding tot snowboardleraar haalt.

Aan de baangarantie zit de voorwaarde vast dat je je opleiding haalt. In het verleden hebben circa 90% van onze deelnemers deze gehaald. Mocht het zo zijn dat je hem niet haalt, zullen wij er alles aan doen om ervoor te zorgen dat je toch een baan krijgt en een geweldig seizoen kunt gaan beleven. Ook zul je de kans krijgen om in maart een herexamen te doen. We zijn trots om te kunnen zeggen dat we nog nooit in een situatie zijn geweest waar we iemand niet aan een baan hebben kunnen helpen, nadat diegene zijn opleiding had afgerond.

We werken samen met zeer professionele partners over de hele wereld en met hen zorgen we ervoor dat er huisvesting en een uniform voor je klaar staan zodra je aankomt. Wees je ervan bewust dat de huisvesting, het salaris en de salaris structuur per bestemming verschillen. Je zult na het afronden van de opleiding in dienst zijn van de skischool en zult je salaris van de skischool ontvangen. Daarbij wordt je betaald afhankelijk van je prestaties en het aantal gewerkte uren.

Wanneer je je aanmeld,  beginnen we met een intakegesprek. Daarin kijken we naar jouw wensen, je werkervaring en je motivatie. Aan de hand daarvan, plaatsen we je bij een van onze partners. Je weet dus al ruim voor vertrek bij welke skischool en bestemming je aan de slag zult gaan. Zodra de opleiding voorbij is en de “Abschlussparty” is geweest, vertrek je direct naar de skischool zodat je aan je avontuur in de sneeuw kunt beginnen. Het vervoer naar de skischool wordt door Snowminds geregeld.

Al onze skischoolpartners zijn zorgvuldig uitgekozen en we hebben goed contact met ze allemaal. Dit betekent ook dat, mocht er een probleem zijn tijdens je seizoen, je ten alle tijden contact met ons kunt opnemen. We zijn er om je een ervaring voor het leven te geven en zullen er alles aan doen om je hierbij te helpen.

Duits cursus tijdens de voorbereiding

Lesgeven in Oostenrijk vergt een behoorlijke kennis van de Duitse taal. Gelukkig ligt het Duits dicht bij het Nederlands en weten we als geen ander dat het best spannend kan zijn om voor het eerst met een nieuwe taal aan de slag te gaan. Daarom helpen we je tijdens de opleiding goed op weg. Gedurende de gehele voorbereiding, krijg je 3 keer per week Duits training. Daarbij richt je je specifiek op de snowboard- en lesgeef-gerelateerde onderwerpen, zodat je goed voorbereid aan de slag gaat!

Daarnaast is het mogelijk om je nog extra voor te bereiden met onze 10 weekse online Duits cursus. Deze optionele online cursus bestaat uit 12 modules waarin je stap voor stap al de belangrijke snowboard- en skitermen leert kennen. Daarnaast richt de cursus zich op alle verschillende situaties die je tijdens het lesgeven tegen zult kunnen komen.

Community & evenementen

Kick-off event

Een maand voor vertrek vind het Kickoff evenement plaats. Het is een geweldige dag met verschillende activiteiten. Tijdens het kickoff event word je geïnformeerd over wat er precies komen gaat en kun je alvast kennis maken met alle andere aankomende Snowminds leraren. Er zullen Snowminds-leraren aanwezig zijn die zelf al seizoenen achter de rug hebben, zodat je vragen kunt stellen over de bestemming waar jij heen zult gaan. Er zal ook de mogelijkheid zijn om super voordelig topkwaliteit materiaal te kopen.

Hulp van ervaren Snowminds leraren

Er zijn tijdens de hele periode ervaren Snowminds leraren aanwezig die zelf het jaar ervoor de opleiding hebben doorlopen. Zij zijn er om je te helpen bij het leren van de stof, de taal en ze beantwoorden je vragen over snowboardtechniek en de examens. Je bent daardoor niet afhankelijk van de groep opleiders, maar hebt altijd iemand om vragen te stellen die zelf het jaar ervoor de opleiding heeft gedaan.

Teambuilding

Vanaf het intakegesprek zal je geholpen, gesteund en begeleid worden door ons ervaren team dat bestaat uit oud Snowminds ski- en snowboardleraren. Hierdoor zul je altijd hulp kunnen krijgen waar je die nodig hebt, variërend van hulp bij je koffer inpakken tot uitleg van hoe je je snowboardtechniek kunt verbeteren tijdens een van onze cursussen. Kort gezegd zullen we, ongeacht wat je nodig hebt voor je klaar staan!

Voor het vertrek zul je voor onze Facebookgroep uitgenodigd worden waar je kunt zien met welke andere leraren je de winter gaat doorbrengen. Tijdens de opleiding helpen we je met alle leerstof, variërend tussen het Duits onder de controle krijgen, de theoretische stof en het voorbereiden op het examen. Er zal altijd een teamleider van Snowminds aanwezig zijn om je vragen te beantwoorden.

We doen er tegelijkertijd alles aan om teams te vormen die bestaan uit blije, gemotiveerde en bovenal gezellige “ski-enthousiasten”. Daarbij zul je hoogstwaarschijnlijk een hechte band krijgen met je kamergenoten, de collega leraren in je groep tijdens de cursus en natuurlijk je collega’s bij de skischool. Al deze dingen worden vaak als een van de unieke belevenissen beschreven. Dit gevoel van gemeenschap is niet alleen belangrijk voor je sociale leven, maar kan ook goud waard zijn tijdens de opleiding en je examen, omdat het je net de extra boost kan geven die jou je snowboardleraarscertificaat kan brengen.

Bij ons ben je niet een getal, maar een mens, een snowboardleraar en ons enige doel is om jou een unieke ervaring te geven, waar je de rest van je leven met blijdschap op kunt terug kijken. Dit zijn natuurlijk grote woorden, maar ze komen direct vanuit het hart en dat is precies waar het bij Snowminds om draait. Passie voor wintersport. Passie voor mensen. Passie voor jou.

Team events
Tijdens de winter worden er in Salzburg team events georganiseerd waarvoor je je kunt aanmelden. Je gaat tijdens het event samen met het complete Snowminds team twee dagen op stap in Salzburg.

Reünie
Na de winter is er een reünie in Nederland. Je komt samen met alle andere Snowminds leraren zodat je na het seizoen met alle andere Snowminds leraren kun nagenieten van de winter.

 

Vervoer naar en in Oosternijk

Voordat we naar Oostenrijk vertrekken, verzamelen we op een gezamenlijk punt in Nederland. Daar stappen we samen in de bus om te beginnen aan jouw seizoen in de sneeuw. Met de busreis kun je 2 paar ski’s of snowboards en 45kg aan bagage meenemen. Met andere woorden kun je dus zeker alles dat je nodig hebt meenemen.

De terugreis zul je zelf moeten regelen, aangezien het heel verschillend is wanneer alle leraren teruggaan. Dit zal dan ook voor je eigen rekening zijn. Desalniettemin helpen wij graag bij het plannen van je terugreis.

Hoogwaardig hotel met halfpension

Tijdens de gehele voorbereidingsperiode en opleiding, slaapt en eet iedereen in hetzelfde hotel. Dat is wel zo handig, omdat er ‘s ochtends samen ontbeten en verzameld wordt en er ‘s avonds in het hotel clinics en lessen worden gegeven. Overdag staan we de hele dag op de ski’s, dus lunchen doe je op de berg.

 

2 weken liftkaart bij de snowboardcursus

Bij aankomst ontvang je een liftkaart, zodat je de volgende twee weken gas kunt geven op de pistes. Deze liftkaart kan natuurlijk ook gebruikt worden op een vrije dag, als je bijvoorbeeld aan je nieuwe vrienden wilt laten zien wat je allemaal al geleerd hebt.

Als je op je bestemming bent aangekomen zal je hier een liftkaart van de skischool krijgen, die je de rest van het seizoen kunt gebruiken.

De internationaal erkende Oostenrijkse Änwarterter level 1 snowboardleraarsopleiding

De opleiding is een van de meest erkende opleidingen ter wereld en zal behalve goed op je cv staan, ook gebruikt kunnen worden om op andere Snowminds bestemmingen te werken. Het snowboardleraarsexamen bestaat uit drie elementen. Een schriftelijk theoretisch gedeelte waar de onderwerpen variëren van eerste hulp geven tot het geven van snowboardles. In het tweede gedeelte moet je op een vlakke piste in 6 bochten laten zien wat je op het snowboard kunt. Het derde examen is een mondeling gedeelte waar je in 15 minuten moet laten zien wat je allemaal hebt geleerd. Om er zeker van te zijn dat al onze leraren een opleiding van hoge kwaliteit krijgen, werken wij samen met Salzburger Berufskilehrer & Snowboardlehrer Verband, een van s’ werelds meest erkende skileraarsverenigingen.

De laatste 10 dagen van het cursus zullen hun trainers je tijdens de Anwärteropleiding begeleiden. Dit is level 1 in hun opleidingssysteem. Hier zal je opgeleid worden om beginners en gevorderde op het snowboard te onderwijzen, zodat je na het examen klaar bent om als snowboardleraar aan de slag te gaan.

Korting op skimateriaal

Elke Snowmind krijgt tot 35% korting op al het skimateriaal in onze webshop.

Skiclub Snowminds

Sinds 2012 hebben we al meer dan 550 ski- en snowboardleraren opgeleid, die allemaal lid zijn van “Skiclub Snowminds”. Deze club hebben wij opgericht om unieke ervaringen te delen, een netwerk te stichten en om voordelen via Snowminds te krijgen. We organiseren jaarlijkse excursies, die kunnen bestaan uit: wintersportexcursies, surfexcursies, team activiteiten en reünies, waar Snowminds leraren van verschillende jaargangen met elkaar in contact komen. Hiermee kan je advies krijgen over alle soort vragen, zoals bijvoorbeeld vragen over je skivakantie, je studiekeuze, je carrière en nog vele andere dingen waar de meer geroutineerde leraren gegarandeerd bij kunnen helpen. Skiclub Snowminds is jouw toegang tot een van Nederlands’ grootste netwerken van jonge wintersport enthousiasten.

WAT ALS IK NIET SLAAG VOOR HET EXAMEN

Als je onverhoopt zakt voor je examen of bepaalde onderdelen ervan, hoef je je geen zorgen te maken. We hebben een oplossing voor je met een tweede kans als je je Anwärter-examens hebt afgerond in Salzburgerland (Altenmarkt, Kaprun of Obertauern) in november of december. Je krijgt de mogelijkheid om deel te nemen aan een 3-daags Wiederholungscamp van 18 tot 20 december. De derde dag is de “Prüfungs”-dag (examentdag).

Het kamp kost 275 euro en omvat alleen de training. Je bent zelf verantwoordelijk voor het regelen van transport, skipassen, hotelaccommodatie en andere kosten. Deze unieke kans stelt je echter in staat om kort na een eerdere mislukking opnieuw examen te doen, zodat je zo snel mogelijk aan het werk kunt gaan.

Prijs

Course Icon 2 weekse snowboardopleiding

Course Icon Vanaf €3.695

Course Icon

Course Icon Bad Hofgastein, Oostenrijk

Course Icon Vertrek: januari of maart

Course Icon €200 (Eerste aanbetaling)

Meld je aan

Lees over onze leraren

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN