Japan

Word snowboardleraar in Japan en geniet van poeder zó diep dat je een snorkel nodig hebt

De bestemming

Word snowboardleraar in Japan en reis door een van de meest bijzondere landen ter wereld. Met Snowminds is dat mogelijk! De meeste mensen denken bij Japan aan drukke steden, beleefde mensen, gadgets en elektronica. Wij skiërs en snowboarders, denken direct aan meters diepe poeder, de Fuji vulkaan, nacht skiën en snorkels. En dat is niet voor niets, want Japan is een van de meest populaire ski bestemmingen voor iedereen die van poeder houdt. Samen met Snowminds is het nu mogelijk om snowboardleraar te worden in Niseko, het meest populaire skigebied van Japan!

We geloven bij Snowminds dat het om meer dan alleen de snowboard ervaring gaat. Natuurlijk draait het in de eerste plaats om de sneeuw, maar het zijn juist de dingen eromheen die elke andere bestemming weer speciaal maken. Bij de ene bestemming merk je dat duidelijker dan de andere, maar toen wij voor het eerst in Japan gingen skiën wisten we haast niet waar we moesten kijken. Bekijk de bovenstaande video en je begrijpt wat we bedoelen.

Alleen de hoeveelheid sneeuw is al imponerend. De rit van het vliegveld naar Niseko is ronduit indrukwekkend met muren van sneeuw hoger dan de auto zelf. Een beetje sneeuwen is er in Japan niet bij. De kraan staat óf wagenwijd open, óf uit. Dat maakt Niseko een van de meest sneeuwrijke plaatsen ter wereld. En een droom wereld om in te werken. Met Snowminds, is dat nu mogelijk!

De opleiding

In 3 weken tijd word je in Japan opgeleid door onze professionele en ervaren leraren, waarbij je snel een ontwikkeling zal maken.

Gedurende een 3-weekse training in Japan met onze meest getalenteerde en ervaren coaches, ontwikkel je snel je snowboard techniek en vaardigheden om een ​​zeer vaardige snowboardleraar te worden. Nadat je geslaagd bent voor je examen NZSIA niveau 1, wordt de reis nog spannender. Je zal direct aan de slag gaan als een snowboardleraar bij de voor jou gevonden skischool in Japan.

Je dagelijkse leven als snowboardleraar is misschien niet glamoureus, maar het is zeker heel vet. Elke ochtend word je wakker met ’s werelds meest verse poeder met een gemiddelde van 16 meter sneeuw per seizoen. Je krijgt ook de kans om jezelf onder te dompelen in een oude en verfijnde cultuur, waar alles van het eten tot de sauna in Japan van de hoogste kwaliteit is. Verspreid over het landschap van Hokkaido liggen verschillende actieve vulkanen met de mogelijkheid om op een unieke manier naar beneden te komen. Gedurende je hele seizoen als ski -en snowboardleraar, is het jouw taak om die heilige missie te vervullen en poeder te skiën en snowboarden zoals je nog nooit hebt gedaan.

 

Het ski/snowboard leraren leven

Als snowboardleraar in Japan, heb je de mogelijkheid om jezelf onder te dompelen in een rijke en verfijnde cultuur. In de bergen is het bijvoorbeeld onwaarschijnlijk dat je ergens anders meer gezond en zorgvuldig bereid voedsel vindt. We hebben het hier over verse sushi, teriyaki-kommen en met de hand gemasseerde Kobe steak. Ramen of miso-soep zal je hart helemaal opwarmen om je klaar te maken voor een hele dag poeder skiën of snowboarden.

Tijdens je seizoen in Japan zul je ook worden blootgesteld aan veel unieke culturele ervaringen. Je vliegt naar het vasteland om Tokyo te bezoeken en te verkennen, een van ‘s werelds modernste en meest uitgebreide steden. In je dagelijkse leven als ski of snowboard leraar heb je de mogelijkheid om de Onsen-hotsprings of een karaokebar te bezoeken na een hele dag op de piste. Uit ervaring zien we dat iedereen versteld staat door de tijd in Japan.

Wat is inbegrepen?

We zorgen voor alle praktische zaken en je hoeft praktisch alleen maar je koffer, je snowboard en goede humeur mee te nemen.

De gehele reis word door ons geregeld zodat je je volledig op de voorbereiding kunt richten. Daarom zijn vrijwel alle kosten voor de reis inbegrepen zodat je niet tegen onverwachte verrassingen aanloopt. Wees ervan bewust dat je huisvesting in Japan word gezien als een deel van je loon en de rondreis door Japan vrijwillig is en deze dus niet in de prijs is inbegrepen. Hieronder vind je een overzicht van wat precies bij het pakket is inbegrepen.

 • Een heel winterseizoen als snowboardleraar in Japan
 • 3 weekse Level 1 opleiding met NZSIA in Japan
 • Accommodatie tijdens de opleiding met ontbijt en diner
 • Baangarantie bij een Japanse skischool inc. huisvesting, liftkaart en uniform
 • Mogelijkheid tot rondreis door Japan na het winterseizoen.
 • Retourvlucht van Nederland naar Japan en van Japan naar Nederland
 • Transport van luchthaven naar het skiresort in Japan
 • Huisvesting in Japan
 • Arbeidscontract bij een top skischool in Japan
 • Mogelijkheid voor rondreis in Japan met andere Snowminds instructeurs na het seizoen.

Nadat je je aanmeldt en de sollicitatie  procedure bent doorgekomen, regelen wij alles voor je.

Wie kan zich aanmelden?

Zowel onervaren als ervaren leraren kunnen zich voor de reis naar Japan aanmelden. Heb je je opleiding al afgerond? Neem dan contact met ons op voor details en de prijs van het pakket zonder opleiding.

We verwachten van je dat:

 • Je veilig en gecontroleerd alle type pistes kunt afdalen
 • Je open, positief en vrolijk bent
 • Je serieus, verantwoordelijk en gemotiveerd bent
 • Je goed om kunt gaan met kinderen, jongeren en volwassenen
 • Je graag les geeft
 • Je de Engelse taal op goed niveau beheerst
 • Je minimaal 18 jaar oud bent.

Nadat je je aanmeldt voor de reis naar Japan, zal er een intakegesprek plaatsvinden. In het gesprek zullen we je aanmelding beoordelen. Tegelijkertijd geeft dat je de mogelijkheid om alle vragen omtrent de reis naar Japan te stellen.

Er is grote interesse in de reis naar Japan en de plekken vullen zich snel. We werken daarom met een ” first come, first serve” principe. Dat betekend dat wanneer je je eerder aanmeldt., je een grotere kans hebt om mee te gaan.

Let op! De mogelijkheid tot het aanvragen van een visum is afhankelijk van nationaliteit en werkervaring. Daarnaast zijn er slechts een zeer beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor Japan. Daardoor is de sollicitatieprocedure streng. Wanneer je je aanmeld voor Japan doorloop je eerst twee sollicitatie ronden. Zet dus je beste beentje voor wanneer je je voor Japan aanmeld!

Veelgestelde vragen

Baangarantie

Een baan als skileraar is een unieke kans om je droom waar te maken. Elke dag in de sneeuw staan is een unieke ervaring. Snowminds heeft jaren ervaring met het werk als skileraar en dankzij onze zorgvuldig samengestelde opleidingen en ons netwerk binnen de internationale skischolen, garanderen we je een baan bij een skischool wanneer je de opleiding tot skileraar haalt.

We werken samen met zeer professionele partners over de hele wereld, en met hen zorgen we ervoor dat er huisvesting en een uniform voor je klaar staat zodra je aankomt. Wees je ervan bewust dat de huisvesting, het salaris en de salaris structuur verschilt per bestemming. Je zult na het afronden van de opleiding in dienst zijn van de skischool en je zult salaris van de skischool ontvangen. Daarbij wordt je betaald afhankelijk van je prestaties.

het verblijf in Japan

Verblijf tijdens de opleiding

Tijdens je opleiding zul je verblijven in een accommodatie samen met alle andere Snowminders in Japan. Wij zorgen voor het ontbijt en diner, zodat jij je overdag kunt concentreren op de opleiding.

 

Verblijf in het seizoen

Het verblijf tijdens je seizoen is in samenwerking met de skischool geregeld. Dit betekent dat je in een huis zit met alle andere Snowmindsleraren en vaak ook een aantal andere leraren die dat seizoen lesgeven. In Japan wordt de huisvesting gezien als een deel van je loon en zit er dus al bij inbegrepen. Je hoeft echter geen 5-sterren hotel te verwachten, al verschillen de accommodaties per skigebied. Het maakt uiteindelijk niet uit waar je terecht komt, wij weten zeker dat je toch traantje weg moet vegen als je klaarstaat om weer te vertrekken aan het einde van het seizoen.

het salaris van een skileraar

Als beginnend leraar in Japan wordt je ongeveer 1700-2000 JPY per uur betaald. Daarnaast heb je vaak nog kans om een bonus te ontvangen, bijvoorbeeld als een gast besluit bij te boeken met jou als leraar. Rijk wordt je niet van het leven als skileraar, behalve dan in ervaringen en kennis! We raden je dan ook aan om wat zakgeld mee te nemen, zodat je het optimale uit je seizoen kunt halen. Wat je betaalt krijgt of te besteden hebt in het seizoen heb je helemaal zelf in de hand, dat ligt voornamelijk aan jouw eigen motivatie, instelling en eerdere (werk)ervaring.

vervoer naar de bestemming

Vervoer van/naar Japan

De vliegtickets voor de heen- en terugreis naar Nederland zitten inbegrepen bij de prijs. Het vervoer naar het vliegveld op het einde van het seizoen zit er niet bij inbegrepen, omdat het seizoen niet op één datum eindigt en zodat je de kans hebt om rond te reizen en Japan te verkennen. Veel van onze oud-leraren zijn na het seizoen nog blijven rondreizen om Japans natuur en Tokyo te ontdekken, of zijn op langere reizen gegaan door Azië. Als dat iets is dat je interesseert, kun je het altijd vragen tijdens je intakegesprek.

 

Vervoer naar de skischool

Nadat de opleiding is afgerond en het afsluitende feestje gevierd is, zorgen wij voor het vervoer naar de skischool, samen met alle andere Snowminders die in jouw gebied gaan lesgeven. Een spannende dag, want bij aankomst op de skischool zul je de skischoolbaas voor het eerst ontmoeten te zien krijgen waar je gaat wonen het komende seizoen!

Wij doen de opleidingen in veel verschillende gebieden, dus met een beetje geluk kan het zijn dat de opleiding wordt gegeven op jouw bestemming zodat je geen extra reis meer hoeft te maken.

Prijs

Course Icon 3 weekse snowboard opleiding in Japan

Course Icon Vanaf €7.495

Course Icon

Course Icon Japan

Course Icon Mid januari

Meld je aan

MELD JE AAN VOOR ONZE INFORMATIE DAGEN!

MELD JE HIER AAN!