8 Weekse 2-in-1 Duaalopleiding

Onze meest uitgebreide voorbereiding. 3 diploma's in, 1 seizoen!

Behaal 3 diploma’s in 1 seizoen!

Wanneer je het uiterste uit je seizoen wilt halen en je in één seizoen de best mogelijke boarder en skiër wilt worden dan is dit pakket wat voor jou. Het pakket van 8 weken combineert onze meest uitgebreide training met het behalen van het Landes 1 diploma. Je haalt niet alleen het uiterste uit je eigen techniek, maar bekroond dat met het behalen van twee opleidingen in één  seizoen.

Het pakket van 8 weken is de ultieme manier om het uiterste uit je seizoen te halen. Je bereid perfect voor op je seizoen in de sneeuw tijdens de piste, buckelpiste, off-piste en park training. Daarin werk je ruim twee weken elke dag aan je eigen techniek. Onze top gekwalificeerde Oostenrijkse leraren maken daarbij gebruik van onder andere videoanalyse, waardoor je gericht werkt aan jou eigen verbeterpunten. Na het afronden van de opleiding, kun je direct gaan genieten van de winter. Je doet de nodige ervaring op in het lesgeven, om vervolgens in maart de ski of Snowboard Landes opleiding te doorlopen. Dit is de volgende stap in het Oostenrijkse leersysteem en de eerste stap naar de Landes kwalificatie. Deze opleiding drijft je tot het uiterste van je kunnen en vergt veel van haar deelnemers.

 

De opleiding

5 weken All-mountain training

Onze 5 weekse All-mountain opleiding is de perfecte manier om je seizoen als skileraar te beginnen.

In 5 intensieve weken ontwikkel je je ski- en snowboard niveau meer dan je je kunt voorstellen. Je leert over alle verschillende aspecten van beide disciplines. Zo leer je over de techniek, materiaal en “Mountain safety”.

Daarbij staan leerzaamheid en plezier centraal. Ski- en snowboardleraar worden draait immers om meer dan alleen op de sneeuw staan. Tijdens verschillende team activiteiten wordt een unieke sfeer gecreëerd die je alleen bij Snowminds zult vinden. Een seizoen doe je namelijk samen en dat begint al bij de opleiding!

Je traint 5 dagen per week intensief. Je trainer leert je op de piste, buckelpiste, off-piste en in het park je techniek te verbeteren. Door constante feedback en aanwijzingen, verbeter je razend snel. Dit alles in aanloop van het Oostenrijkse Anwärter diploma, waarvan je de examens aan het einde van de 5 weekse opleiding zult doorlopen.

Voordat je na het voltooien van de opleiding naar je bestemming reist, word er eerst nog een grote “Abschlussparty” georganiseerd waar je samen met je nieuw gemaakte vrienden het behalen van je duaal diploma viert.

 

Landes 1 ski of snowboard opleiding in maart

Het Landes 1 opleiding is de volgende stap na de Anwärter. Veel leraren  beschrijven deze opleiding als de meest uitdagende en leuke opleiding in de Oostenrijkse leerweg. Je doorloopt alle technieken tot in detail. Van buckelpiste tot korte bochten, van racetraining tot off-piste. Alles komt bij de Landes 1 opleiding aan bod.

De Landes 1 opleiding vind plaats in Maart. Op die manier kun je wanneer je klaar bent met de opleiding in december, eerst aan de slag bij de skischool. Tijdens het seizoen heb je veel tijd om te trainen waardoor je jezelf klaar kunt stomen voor de Landes 1 opleiding.

 • 3 dagen voorbereiding
  Voordat je aan de Landes opleiding begint doorloop je 3 dagen voorbereiding waarin je onder begeleiding van een Oostenrijkse training je voorbereid op de opleiding. Dit is het moment om je eigen techniek nog wat te verbeteren voordat je aan de opleiding begint.
 • 4 sterrenhotel met halfpension
 • Landes opleiding en examens
  De opleiding duurt drie weken inclusief de examens. Daarin werk je elke dag en avond aan je techniek en de theorie. Tot in detail leer je de verschillende skitechnieken begrijpen en de eerste stappen in het lesgeven op hoog niveau worden gezet.

 

 

 

 

De volledige Snowminds ervaring met baangarantie

 

Welke opleiding je ook kiest, we garanderen je altijd “de volledige Snowminds ervaring” tijdens je winterseizoen als skileraar. Het hele Snowminds team bestaat uit ervaren skileraren die vanaf het begin van de opleiding en gedurende het hele seizoen voor je klaar staan. Door de baangarantie weet je zeker dat je na je opleiding bij een van de beste skischolen in Oostenrijk terecht komt. Onze focus ligt op veiligheid, community en het verzorgen van de best mogelijk ervaring.

Onze professionele Oostenrijkse opleiders streven ernaar de best mogelijke voorbereiding en opleiding te verzorgen. Niet voor niets is 100% van al onze leraren direct na de opleiding aan de slag gegaan. Elk jaar weer, sinds 2012!

Wanneer je er voor kiest om met Snowminds een seizoen te doen, regelen wij alle praktische zaken voor je. Je hoeft nadat je je hebt aangemeld dus alleen nog je tas in te pakken en uit te kijken naar een seizoen in de sneeuw. Welke opleiding je ook kiest.

 

 

Met dit opleidingspakket kun je uitkijken naar de volgende voordelen:

 • Een winterseizoen als skileraar met baangarantie
 • In totaal 8 weken professionele ski of snowboard training
 • Kick-off evenement in Nederland met team buildings activiteiten
 • Vervoer naar Oostenrijk en naar jou bestemming
 • Anwärter en Lands 1 opleiding
 • 8 weken accommodatie in een 3 sterren hotel met halfpension
 • ”reunion camp” in April
 • Een uniform van je skischool, skipas en hulp bij het organiseren van huisvesting tijdens je seizoen
 • Salzburger Super Ski Card (2750 km aan piste!)*
 • Pro-deals bij Snowminds Store
 • Team events met Snowminds tijdens en na je seizoen
 • Een totaal beleving waarbij alles voor je is geregeld
 • 24-uurs noodtelefoon gedurende het hele seizoen
 • Een gepassioneerd team die je vanaf het begin ondersteund!

 

 

Wat is niet inbegrepen?

 • Overige bagage naast de twee stuks bagage van circa. 23 kg
 • Reisactiviteit en vervoer na het skiseizoen
 • Annuleringsverzekering en reisverzekering
 • Mogelijke kosten voor huisvesting en liftpas tijdens het seizoen
 • Uitrusting voor het seizoen, zoals skiuitrusting, lawine-uitrusting, enz.
 • Alle andere niet hierboven benoemde zaken

 

* De Salzburger Super Ski seizoenkaart wordt als service gekocht in samenwerking met jouw skischool. Als je buiten het Salzburger Super Ski gebied werkt, of in het Ski Alpin gebied, kopen we in plaats daarvan een liftpas voor Kaprun. Ben je geboren in 1996 of eerder, dan geldt een toeslag van 130 euro in 22/23 op de Salzburger Super Ski liftpas en 81 euro op de Ski Alpin liftpas.

 

Moet ik vloeiend Duits kunnen?

Het antwoord is: Nee. Je moet om aan de opleiding te beginnen in ieder geval wel Duits kunnen verstaan. Maar niet voor niets wordt er tijdens de voorbereiding uitgebreid aandacht besteed aan het verbeteren van je Duits. Maar liefst 3 dagen per week oefen je tijdens het avondprogramma specifiek op ski gerelateerde onderwerpen. Tijdens het intakegesprek spreken we onder andere over je Duits niveau kijken we samen of het voldoende is om aan het seizoen te beginnen. Het doen van een seizoen is juist een perfecte kans om een nieuwe taal te leren!

Als onderdeel van de opleiding, krijg je tijdens de opleiding verschillende taalsessies, waarin je met het Duits en de andere belangrijke talen aan de slag gaat. Op die manier wordt je in de basis alvast voorbereid op de opleiding en je seizoen. Voor degene die nog meer oefening nodig hebben, bieden we een optionele 10-weekse online Duits cursus aan. Deze cursus is 100% gericht op het lesgeven en het behalen van de opleiding. De cursus bestaat uit:

 • Online e-learning cursus met 12 modules
 • Oefeningen die je helpen bij het leren
 • Een boekje met alle relevante termen
 • Geluidsbestanden waarmee je uitspraak en luisteren kunt oefenen.
 • Duitse introductievideo’s per onderwerp
 • De perfecte voorbereiding op de praktijk lessen tijdens de opleiding.

Neem contact met ons op wanneer je je wilt aanmelden, of voor meer informatie over de online Duits cursus.

 

 

Wie kan zich aanmelden?

We zijn er bij Snowminds trots op dat we er steevast in slagen de juiste mensen te selecteren voor onze skischool partners. Ons team staat bij onze partners bekend als een groep goed opgeleide, energieke en gemotiveerde ski- en snowboardleraren. Dat is precies waarom onze opleidingen op maat gemaakt zijn om je zo goed mogelijk voor te bereiden op jou droombaan in de sneeuw. Natuurlijk is je skiniveau daarbij van belang, maar het meest belangrijke is dat je een positieve, avontuurlijke en optimistische instelling hebt en bereid bent om hard te werken om onderdeel van het Snowminds team te worden.

Daarom verwachten we van je dat je:

 • Beschikt over voldoende ski en snowboard techniek, waarmee je veilig op verschillende piste’s kunt afdalen
 • Open, positief en vrolijk bent
 • Serieus, verantwoordelijk en zeer gemotiveerd bent
 • Goed met kinderen, jongeren en volwassenen bent
 • Het leuk vind om les te geven en een uitdaging aan te gaan
 • Vloeiend Engels spreekt en je basis gesprekken in het Duits kunt voeren
 • Je minimaal 17 jaar oud bent

Wanneer je solliciteert via onze website, zullen we telefonisch contact met je opnemen en je uitnodigen voor een intake gesprek. Daarin bespreken we je sollicitatie, motivatie en instelling. Tegelijkertijd kun je tijdens de intake al je vragen kwijt over de voorbereiding, opleiding en het leven als skileraar. Na het intake gesprek ontvang je bericht of je een plekje in ons team krijgt aangeboden.

Er is enorm veel interesse in onze opleidingen en de beschikbare plekken vullen snel. Daarom werken we met een “First come, first served” principe waarbij we maandelijkse sollicitatierondes hebben. Op die manier weet je zeker dat wanneer je je eerder aanmeld, je een grotere kans hebt om een plekje in het team te bemachtigen en een seizoen te doen bij jou droombestemming.

Wanneer je je wilt aanmelden kun je dat via deze pagina doen, of klikken op aanmelden in het hoofdmenu van onze website.

 

Een overzicht van een seizoen met Snowminds

Duits cursus gericht op het lesgeven

Een maand voor vertrek vind het Kickoff evenement plaats. Het is een geweldige dag met verschillende activiteiten. Tijdens het kickoff event word je geïnformeerd over wat er precies komen gaat en kun je alvast kennis maken met alle andere aankomende Snowminds leraren. Er zullen Snowminds- leraren aanwezig zijn die zelf al seizoenen achter de rug hebben, zodat je vragen kunt stellen over de bestemming waar jij heen zult gaan.

Daarnaast is het mogelijk om je nog extra voor te bereiden met onze 10 weekse online Duits cursus. Deze optionele extra online cursus bestaat uit 12 modules waarin je stap voor stap al de belangrijke ski termen leer kennen. Daarnaast richt de cursus op alle verschillende situaties die je tijdens het lesgeven tegen zult kunnen komen.

Seizoen in Oostenrijk met baangarantie

Een baan als skileraar is een unieke kans om je droom waar te maken. Elke dag in de sneeuw staan is een unieke ervaring. Snowminds heeft jaren ervaring met het werk als skileraar en dankzij onze zorgvuldig samengestelde opleidingen en ons netwerk binnen de internationale skischolen, garanderen we je een baan bij een skischool wanneer je de opleiding to skileraar haalt.

We werken samen met zeer professionele partners over de hele wereld, en met hen zorgen we ervoor dat er huisvesting en een uniform voor je klaar staat zodra je aankomt. Wees je ervan bewust dat de huisvesting, het salaris en de salaris structuur verschilt per bestemming. Je zult na het afronden van de opleiding in dienst zijn van de skischool en je zult salaris van de skischool ontvangen. Daarbij wordt je betaald afhankelijk van je prestaties en het aantal gewerkte uren.

Wanneer je je aanmeld,  beginnen we met een intakegesprek. Daarin kijken we naar jou wensen, je werkervaring en je motivatie. Aan de hand daarvan, plaatsen we je bij een van onze partners. Je weet dus al ruim voor vertrek bij welke skischool en bestemming je aan de slag zult gaan. Zodra de opleiding voorbij is en de “Abschlussparty” is geweest, vertrek je direct naar de skischool zodat je direct aan je avontuur in de sneeuw kunt beginnen. Het vervoer naar de skischool wordt door Snowminds geregeld.

Erkende Anwärter opleiding

Je doorloopt na de voorbereiding de Anwärter opleiding. Je word tijdens door de hoogst opgeleide Oostenrijkse trainers opgeleid tot skileraar. De opleiding word opgedeeld in een praktijk en theorie deel. Overdag sta je de hele dag op de piste en ‘s avonds doorloop je theorie lessen. Dat maakt de Anwärter opleiding enorm intensief.

Praktijk
Je staat tijdens de opleiding elke dag op ski’s. Je doorloopt overdag de totale basis van het skiën. Van glijden op ski’s tot parallel skiën. Je leert daarbij de stappen die je moet doorlopen met je klanten en welke oefeningen je kunt gebruiken om een bepaalde techniek te verbeteren.

Theorie
Na de praktijk les heb je ‘s avonds theorie lessen. Daarin doorloop je de didactiek, leermethodes en talen. De lessen worden aan de hand van een boek gegeven en er is na de theorie les tijd om te leren en te oefenen.

Examens
Aan het einde van de opleiding doorloop je een aantal examens. Naast het theorie examen, leg je twee type praktijk examen af. Tijdens de eerste examens moet je bepaalde technieken juist kunnen uitvoeren. Zo laat je bijvoorbeeld bochten in een pizzapunt en parallel gestuurde bochten zien. Tijdens het tweede deel van het examen, geef je les aan je eigen groep en behandel je een bepaalde techniek. daarbij kijkt de examinator of je het juiste terrein uitkiest en je de juiste stappen doorloopt.

Salzburger Super Ski Card seizoenspas

Je ontvangt aan het begin van de opleiding de Salzburger Super Ski Card. Met deze seizoenspas kun je terecht in maar liefst 21 skigebieden met in totaal 2200km piste. Dat betekend dat je op vrije dagen tijdens het seizoen gemakkelijk een uitstapje kunt doen naar een ander skigebied!

Vervoer naar en in Oostenrijk

Voordat we naar Oostenrijk vertrekken, verzamelen we op een gezamenlijk punt in Nederland. Daar stappen we samen in de bus om te beginnen aan jouw seizoen in de sneeuw. Met de busreis kun je 3 paar ski’s of snowboards en 45kg aan bagage meenemen, zodat je zeker weet dat je alles dat je nodig hebt kunt meenemen.

Hoogwaardig hotel met halfpension

Tijdens de gehele voorbereidingsperiode en opleiding, slaapt en eet iedereen in hetzelfde hotel. Dat is wel zo handig, omdat er ‘s ochtends samen wordt ontbeten en verzameld en er ‘s avonds in het hotel clinics en lessen worden gegeven. Overdag staan we de hele dag op de ski’s, dus lunchen doe je op de berg.

Community & evenementen

Hulp van ervaren Snowminds leraren

Er zijn tijdens de hele periode ervaren Snowminds leraren aanwezig die zelf het jaar ervoor de opleiding hebben doorlopen. Zij zijn er om je te helpen bij het leren van de stof, de taal en beantwoorden je vragen over ski techniek en de examens. Je bent daardoor niet afhankelijk van de groep opleiders maar hebt altijd iemand om vragen te stellen die zelf het jaar ervoor de opleiding heeft gedaan.

Teambuilding
Je doet de opleiding niet alleen maar samen met alle andere in het team. Daarom worden er tijdens het avondprogramma van de voorbereiding verschillende teambuildings activiteiten georganiseerd. Je leert daarin iedereen van de opleiding kennen, niet alleen de leraren waarmee je in een groep ziet.

Afterparty na de opleiding
De opleiding doe je niet alleen, dus slagen ook niet! Na het afronden van de opleiding word er eerst goed gefeest voordat je de volgende dag naar je bestemming door gaat.

Kick-off event

Een maand voor vertrek vind het Kickoff evenement plaats. Het is een geweldige dag met verschillende activiteiten. Tijdens het kickoff event word je geïnformeerd over wat er precies komen gaat en kun je alvast kennis maken met alle andere aankomende Snowminds leraren. Er zullen Snowminds- leraren aanwezig zijn die zelf al seizoenen achter de rug hebben, zodat je vragen kunt stellen over de bestemming waar jij heen zult gaan.

Korting op skimateriaal

Elke Snowminder krijgt tot 35% korting op al het skimateriaal in onze webshop.

Referentiebrief en jobbank toegang

Na het afronden van het seizoen kun je bij Snowminds een referentiebrief aanvragen welke je kunt gebruiken bij verdere sollicitaties. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om bij elk van de skischolen waarmee we samenwerken te solliciteren indien je een tweede seizoen wilt doen.

 

 

Prijs

Course Icon De 8 weekse duaalopleiding met Landes

Course Icon Vanaf €8.495

Course Icon

Course Icon Kaprun, Oostenrijk

Course Icon Anwärter: november 2022 - Landes: maart 2023

Meld je aan

Lees over onze leraren

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN
×