8 weekse snowboardlerarenopleiding + baangarantie - Spanje

Snowboardlerarenopleiding in het Spaanse paradijs

DE DROOM IN SPANJE

Je zult genieten van tapas, de zon en sangria in Spanje, maar het belangrijkste is dat je van december tot begin mei gaat snowboarden! Naast de geweldige eetcultuur, mag je de Spaanse tradities zoals flamenco, voetbal en prachtige stranden niet vergeten. Deze combinatie zal de perfecte omgeving creëren voor het maken van vrienden van over de hele wereld en een volledig winterseizoen die je nooit zult vergeten. Droom je van een volledig seizoen in Spanje? Het beroemde skigebied, de Sierra Nevada, staat bekend als het zonnigste skigebied in Europa en voor hun lange winters met sneeuwgarantie tijdens het seizoen. Met meer dan 1 miljoen verkochte liftkaarten ben je verzekerd van veel werkuren in deze mooie Spaanse cultuur. Voor het eerst biedt Snowminds jou de unieke mogelijkheid om de Spaanse cultuur te combineren met een onvergetelijk skiseizoen in de Spaanse bergen.

We hebben een fantastische opleiding voor snowboardleraren ontworpen in samenwerking met “Instituto Superior de Enseñanzas en Deportes de Invierno y Montaña”, een van ’s werelds meest erkende ski- en snowboardleraren organisaties. We hebben dit gedaan om je de beste snowboardtraining- en voorbereiding te garanderen, voordat jouw seizoen als snowboardleraar begint in het zonnige Spanje.

SPECIAAL VOOR JOU ONTWORPEN SNOWBOARDOPLEIDING

Om je optimaal voor te bereiden, is ons theoretische deel via ons online platform vanaf September al beschikbaar. “Wat als mijn Spaanse vaardigheden niet goed genoeg zijn?” Maak je geen zorgen. Er is tijd om je Spaanse taalvaardigheden te verbeteren door een online taalcursus Spaans te volgen, die is gemaakt in samenwerking met “Instituto Superior de Enseñanzas en Deportes de Invierno y Montaña”. Deze online taalcursus is speciaal voor toekomstige ski- en snowboardleraren ontworpen.

In november ontmoet je jouw nieuwe collega’s op de gletsjer in Cervinia, Italië, waar onze 3 weekse snowboardopleiding zal plaatsvinden. In de eerste week zal je worden getraind en voorbereid. Hierna start je de snowboardlerarencursus om het Spaanse snowboardleraar niveau 1 te behalen. De opleiding wordt in het Engels gegeven door onze Spaanse opleidingsleraren van Instituto Superior de Enseñanzas en Deportes de Inviernoy Montaña. De professionele opleidingsleraren leren je snowboardlessen te geven aan beginners, licht ervaren en gevorderde skiërs. Bij het behalen van deze opleiding ontvang je het hoogste certificaat dat te behalen is met onze opleidingen. Met dit certificaat is het dus vrij makkelijk om werk te vinden op andere plekken in de wereld als een ervaren snowboardleraar.

Na de 3 weken in Cervinia reis je met al je nieuwe collega’s naar Madrid, waar het theoretisch examen zal plaatsvindt. Tijdens de 10 dagen in Madrid verblijf je in een hotel met halvpension, op slechts 30 minuten van het centrum van Madrid en op loopafstand van de school waar de theorielessen en examen plaatsvinden. Madrid heeft veel te bieden en je hebt ook tijd om te genieten van de culinaire ervaringen en de geest van Madrid te voelen. Tijdens de theoriecursus verbreed je jouw kennis over teambouwvaardigheden, snowboardmateriaal en uitrusting, bergomgevingen, lesmethoden, snowboardstrategieën en -vaardigheden en sportveiligheid.

Aanbeveling: Bekijk onze 5-sterren Facebook-beoordelingen en leer meer over Snowminds van onze ski- en snowboardleraren!

HET SNOWBOARDLERAREN LEVEN

Jaar na jaar ervaren we dat een winterseizoen als snowboardleraar veel meer is dan alleen snowboarden. Naast het genieten van de pistes en het werken als snowboardleraar ervaar je ook een unieke gemeenschap onder je collega’s die allemaal dezelfde passie delen als jij – snowboarden en de Spaanse cultuur!

In Spanje werk je als snowboardleraar in een van onze goede ski- en snowboardscholen in de Sierra Nevada en krijg je de kans om een ​​gevarieerde mix van lokale en internationale gasten te leren snowboarden. Deze internationale-werkervaring zal je meer inzicht geven over de Spaanse cultuur, de manier waarop mensen leven en hoe zij hun vakantie doorbrengen. Voor de meeste snowboardleraren is de gemiddelde lesdag: lessen in de ochtend en de vroege namiddag, gevolgd door vrije snowboardtijd met je vrienden en collega’s in de middagen en avonden. Granada ligt op slechts 32 kilometer van de Sierra Nevada en biedt een geweldig nachtleven, zoals flamencomuziek, dans en tal van andere activiteiten. Er zijn ook zeker veel mogelijkheden aan de kust die wachten om door jou ontdekt te worden. Het is een levensstijl waar de meeste mensen alleen maar van kunnen dromen. 

Als snowboardleraar in Sierra Nevada, zul je verschillende mensen lesgeven. Jonge kinderen, tieners, volwassenen, Spanjaarden en andere nationaliteiten; het is allemaal mogelijk. Je zult over het algemeen 3-4 dagen per week werken, wat neerkomt tussen de 25-30 uur per week.

DE SNOWMINDS ERVARING?

Wanneer je met Snowminds reist, zorgen wij voor alle praktische zaken. Op die manier hoef jij alleen je koffers en goede vibes te pakken en je concentreren op de voorbereiding van je avontuur. Onze gemotiveerde en professionele opleidingsleraren van de ISEDI zullen je voorbereiden en trainen voor je volledige seizoen in de sneeuw. Doordat de kwaliteit van de opleidingen hoog zijn kunnen wij met trots zeggen dat 100% van onze leraren, sinds we in 2012 zijn gestart, na de opleiding bij Snowminds in dienst zijn gekomen bij een skischool!

Met deze opleiding kun je uitkijken naar het volgende reisplan en voordelen:

Reisplan, (voorlopig vanwege mogelijke wijzigingen):

 • 1 november: aankomst in Cervinia, Italië. De eerste 3 weken accommodatie in een 3-sterren hotel met halfpension (ontbijt en diner)
 • 2 – 8 november: Voorbereiding & snowboardtraining voor het Spaanse niveau 1.  incl. liftpas
 • 9 november: presentatie over de opleiding
 • 10 – 19 november: Spaanse niveau 1 cursus voor snowboardleraren in het Engels door Spaanse trainers van ISEDI
 • 20 november: vliegtransport van Cervinia, Italië naar Madrid, Spanje
 • 21 – 30 november: Theorie en het theoretische examen. Mogelijkheden om van Madrid te genieten. Accommodatie in een hotel met halfpension (ontbijt en diner), op loopafstand van de school en 30 minuten van Madrid.
 • 1 december: Bustransport van Madrid naar Sierra Nevada, Granada.
 • 2 – 25 december: Accommodatie tijdens het meelopen met een gevorderde snowboardleraar, liftpas en uniform incl. (Mogelijke wijziging in datums als gevolg van het einde het volgen van de gevorderde snowboardleraar.)
 • 26 december – 1 mei: werken in de skischool.

 

Wat is inbegrepen?

 • BAANGARANTIE en een volledig winterseizoen in Spanje
 • Hulp bij de visumaanvraag en alle andere praktische zaken
 • Welkomstbijeenkomst in het resort
 • Opleidingsfeest na het voltooien van je cursus
 • Toegang tot Snowminds Reunion Party na je seizoen
 • Vertrouwen in een reisbedrijf dat lid is van het reisgarantiefonds
 • Een totale ervaring waarbij alle praktische zaken voor u zijn geregeld
 • Een sterke community met mede-Snowminders

Wat is niet inbegrepen?

 • Extra bagage buiten de twee tassen die bij jouw vluchten zijn inbegrepen
 • Visumaanvraag kosten
 • Reisactiviteit na het einde van jouw seizoen (inclusief vervoer van uw bestemming naar de luchthaven)
 • Annulering en reisverzekering
 • Mogelijke uitgaven voor accommodatie, skipas en uniform tijdens het seizoen (dit varieert van skischool tot skischool)
 • Heenreis naar Cervina*
 • Terugreis vanuit Sierra Nevada**
 • Zakgeld en al het andere dat hierboven niet is genoemd

*Je bent zelf verantwoordelijk voor je reis naar Cervina. Als je hulp nodig hebt bij het boeken en regelen hiervan, dan helpen we je daar graag bij.

**Omdat veel van onze leraren ervoor kiezen om na hun seizoen verder te reizen, is thuisvervoer niet inbegrepen. Maar we helpen je graag met het boeken van je terugreis als je wilt!

WIE KAN ZICH AANMELDEN?

We zijn er bij Snowminds trots op dat we er elk seizoen weer in slagen de juiste mensen te selecteren voor onze skischolen. Ons team staat bij de skischolen bekend als een groep goed opgeleide, energieke en gemotiveerde ski- en snowboardleraren. Dat is precies waarom onze opleidingen op maat gemaakt zijn om je zo goed mogelijk voor te bereiden op jou droombaan in de sneeuw. We zullen ervoor zorgen dat je de nodige training krijgt voor je examen, zodat je jouw winterdroom als snowboardleraar in Spanje kunt waarmaken. Natuurlijk is je snowboardniveau daarbij van belang, maar het meest belangrijke is dat je een positive, avontuurlijke en optimistische instelling hebt en bereid bent om hard te werken om onderdeel van het Snowminds team te worden.

Daarom verwachten we van je dat je:

 • Je hebt minimaal 3-4 weken geskied of gesnowboard
 • Je bent positief, extravert en avontuurlijk
 • Je bent serieus, verantwoordelijk en gemotiveerd
 • Je bent goed met kinderen, tieners en volwassenen
 • Je houdt van lesgeven en houdt ervan om uitgedaagd te worden
 • Vloeiend Engels spreekt en je basis gesprekken in het Spaans kunt voeren
 • Je bent min. 18 jaar oud en hebben een middelbare school examen of vergelijkbaar

Wanneer je solliciteert via onze website, zullen we telefonisch contact met je opnemen en je uitnodigen voor een intake gesprek. Daarin bespreken we je sollicitatie, motivatie en instelling. Tegelijkertijd kun je tijdens de intake al je vragen kwijt over de voorbereiding, opleiding en het leven als snowboardleraar in Spanje. Na het intake gesprek ontvang je bericht of je een plekje in ons team krijgt aangeboden.

Er is enorm veel interesse in onze opleidingen en de beschikbare plekken vullen snel. Daarom werken we met een “First come, first served” principe waarbij we maandelijkse aanmeldrondes hebben. Op die manier weet je zeker dat wanneer je je eerder aanmeld, je een grotere kans hebt om een plekje in het team te bemachtigen en een seizoen te doen bij jou droombestemming.

Wanneer je je wilt aanmelden kun je dat via deze pagina doen, of klikken op aanmelden in het hoofdmenu van onze website.

Veel gestelde vragen

Deze opleiding voor snowboardleraren wordt door Snowminds op jou afgestemd. Met de training en voorbereiding, de lerarencursus, het examen en een volledig seizoen krijg je een keer in je leven. We hebben ervoor gezorgd dat je het beste van het snowboarden zult ervaren en ook kunt genieten van de Spaanse cultuur in Madrid, terwijl je de cursus in Madrid volgt. We zijn er trots op de eerste in Europa te zijn die leraren helpt om naar Spanje te reizen. Als je vragen hebt, aarzel dan niet om ons te bellen.

WAT ALS MIJN SPAANS NIET GOED GENOEG IS?

MAAK JE GEEN ZORGEN! Als je het gevoel hebt dat je Spaanse vaardigheden nog niet goed genoeg zijn, dan zijn er veel mogelijkheden om je Spaans tijdens de zomer te verbeteren op zomerscholen, etc. Verder is er ook de mogelijkheid om je Spaans online te oefenen via onze online cursus. Als je vastbesloten bent en taalkundig instinct hebt, dan zou het geen probleem moeten zijn om tegen december op het gespreksniveau Spaans te spreken, waar je oefenuren met de gevorderde skileraar beginnen.

HET SPAANSE LEVEL 1

DE INTERNATIONALE ERKENT SPAANS NIVEAU 1 OPLEIDING TO SNOWBOARDLERAAR

We werken samen met Instituto Superior de Enseñanzas en Deportes de Invierno y Montaña, een van ’s werelds meest gerespecteerde skiorganisaties. We hebben deze samenwerking gemaakt om jou te verzekeren van de beste trainingen en voorbereiding. De snowboardopleiding vindt plaats op de gletsjer in Cervinia, Italië, omdat hier in november sneeuwgarantie is.

De opleiders nemen je mee door de 10-daagse lerarenopleiding in het Engels. De TD1-baan is niveau 1 in het Spaanse snowboardleraren-systeem. Je wordt getraind om snowboardlessen te geven aan beginners, licht ervaren en gevorderde snowboards. Na je examen en je hebt meegelopen met een gevorderde snowboardleraar ben je klaar om aan de slag te gaan bij de skischool.

Het Spaanse niveau 1 wordt erkend in Spanje, Argentinië, Chili en Andorra. Dit betekent dat de opleiding ook toegang geeft tot werk in alle 4 deze landen. Na je volledige seizoen in Spanje heb je de mogelijkheid om snowboardleraar te worden in Latijns-Amerika, wanneer je maar wilt.

Je krijgt ook een ISIA-stempel die is gecertificeerd door de International Ski Instructor Association. De ISIA-postzegel omvat ook een ongevallen- en schadeverzekering.

MEELOOPDAGEN MET EEN GEVORDERDE SNOWBOARDLERAAR

Meeloopdagen

Wanneer je op je bestemming aankomt, krijg je een liftkaart voor de periode dat je meeloopdagen hebt, hierna ontvang je een seizoensliftkaart. Voordat je als snowboardleraar aan de slag kunt, moet je ervaring opdoen door lessen mee te volgen met een ervaren snowboardleraar die je alle tips en tricks zal leren om goed verzorgde lessen te kunnen geven. Deze periode is een van de redenen waarom het Spaanse niveau 1 overal in de wereld wordt erkend. Het is ook de reden waarom je in Andorra, Chili en Argentinië kunt werken. De meeloopdagen zijn wettelijk voorgeschreven in Spanje. De periode kan enigszins variëren vanwege de sneeuwcondities en het aantal gasten in december. Deze periode is dus de beste manier om je voor te bereiden om een snowboardleraar te worden en zelf de snowboardlessen te geven.

WAT ZIT ER BIJ DE MEELOOPDAGEN INBEGREPEN?

DE MEELOOPDAGEN ZIJN VERDEELD IN 3 DELEN:

Deel 1: je zult moeten schaduwen / een snowboardles volgen, observeren en helpen indien nodig.
Deel 2: bestaat uit teambuilding en teamwork.
Deel 3: Je geeft les in een skischool, waar je wordt geobserveerd door een ervaren snowboardleraar. Dit is de best mogelijke manier om je voor te bereiden op het werk als snowboardleraar. Nu ben je goed om te gaan!

BAANGARANTIE

De baangarantie houdt in dat we ervoor zorgen dat je een baan bij de skischool hebt, nadat je met succes de snowboardopleiding hebt gevolgd. Vóór vertrek weet je al op welke bestemming je jouw seizoen zult doorbrengen. De baangarantie is natuurlijk afhankelijk van je ski- en snowboardlerarenopleiding, die meer dan 90% van onze kandidaten met succes doorloopt. Zelfs als je de certificering niet haalt/ontvangt, doen we er nog steeds alles aan om je een baan als snowboardleraar te bezorgen. Op die manier geniet je als leraar optimaal van je seizoen als ieder ander. Met zes jaar ervaring tot nu toe zijn we er trots op dat we altijd een baan hebben gevonden voor 100% van onze leraren na het behalen van onze opleiding.

VERVOER

VERVOER

We organiseren en regelen het transport van de opleiding in Cervinia, Italië naar Madrid, Spanje. Wanneer je de theoretische lessen en het examen in Madrid hebt afgerond, regelen we de reis naar jouw skischoolbestemming, waar je in december accommodatie zult hebben en de mogelijkheid hebt om je nieuwe baas te ontmoeten.

Wanneer het seizoen voorbij is, moet je wel zelf het transport naar huis regelen, want er is een enorm verschil tussen of onze leraren die blijven reizen nadat het seizoen is afgelopen. Dit is voor eigen kosten, maar we zijn uiteraard meer dan bereidt om je te helpen en je te begeleiden met de beste oplossingen.

ACCOMMODATIE

3 weken in een 3-sterren hotel met halfpension in Cervinavië, Italië

“Wij zorgen voor elkaar” en tijdens een intensieve opleiding voor snowboardleraren heb je heerlijk en gezond voedsel en een goede accommodatie nodig. Je hebt waarschijnlijk slechte verhalen gehoord over jeugdherbergen met 8 mensen in een kamer en slecht eten, dat gebeurt ook op veel plaatsen, maar zeker niet bij Snowminds.

We zijn er trots op dat we tijdens de hele ervaring kwaliteit kunnen garanderen en dit is ook de reden waarom we samenwerken met mooie hotels, die een gezond en voedzaam ontbijt serveren. Je woont met 2-5 personen in een 3-sterrenhotel met WiFi.

ACCOMMODATIE IN MADRID

Na 3 weken in Cervinia reis je met de rest van het team naar Madrid. Je verblijft gedurende 10 dagen in een hotel met halfpension. Het hotel ligt dicht bij de school en op slechts 30 minuten van Madrid. Dit is ook bij de prijs inbegrepen. In Madrid zul je de mogelijkheid hebben om van de stad te genieten en je zult ook je kennis over teambouwvaardigheden, skimateriaal en uitrusting, bergomgevingen, lesmethoden, skitrategieën en vaardigheden en sportveiligheid uitbreiden.

ACCOMMODATIE IN SIERRA NEVEDA

We hebben een samenwerking met de internationale skischool in Sierra Nevada, waar ze een samenwerking hebben met een hotel. Snowminds zorgt voor de accommodatie in december vanwege de meeloopdagen. Vanaf januari moet je je verblijfskosten betalen, maar deze worden vaak van je loon afgehouden in een overzichtelijk contract van de skischool.

Prijs

Course Icon 8 weekse snowboardopleiding + baangarantie

Course Icon €6.559,-

Course Icon De volgende aanmeldingsronde eindigt op 20 juni

Course Icon Sierra Nevada, Spanje

Course Icon November - April/Mei

Meld je aan

Meld je aan voor onze infomeeting!

Meld je aan voor de infomeeting en krijg antwoord op al jouw vragen!

Meld je hier aan!