Daag jezelf uit en wordt een nog betere snowboarder!

Investeer in jezelf en behaal de tweede stap van de Oostenrijkse leerweg

De volgende stap in de Oostenrijkse leerweg

Als je maar niet genoeg kan krijgen van snowboarden en je jezelf nog meer wil uitdagen als snowboardleraar, hebben wij de oplossing voor je! Snowminds is blij om te vertellen dat we een 3 weekse (in maart) en 3,5 weekse (in november) gevorderde trainingsopleiding bieden, waar onze vertrouwde en ervaren leraren je zullen voorbereiden voor het slagen van je Landes snowboard examen. De Landes opleiding is de volgende stap in het Oostenrijkse ski- en snowboardleraren systeem. Je leert niet alleen veel beter de techniek beheersen, maar leert de technieken ook veel beter begrijpen. Daarmee worden ook je lesgeef-vaardigheden naar een nog hoger niveau getild. Je werkt dagelijks aan verschillende thema’s en werkt zowel op als naast de pistes aan verschillende technieken.

De opleiding

Wanneer je met Snowminds een opleiding doet, dan zorgen wij voor alle praktische zaken. Op die manier kun jij jezelf volledig op de opleiding richten.

De Landes opleidingen zullen in november en maart plaatsvinden. De aankomst dag verloopt met een rustig programma, waarna je de dag erna begint met de Landes voorbereiding op dezelfde pistes als waar je de opleiding doet. Je werkt tijdens de voorbereiding intensief aan je eigen techniek, waardoor je goed voorbereid aan de opleiding zelf begint. Na de voorbereiding neem je deel aan de Landes opleiding zelf. We sluiten de opleiding vanzelfsprekend af met een groot afsluitfeest waarna je door reist naar je bestemming, of terugreist naar Nederland.

Wanneer je al een seizoen achter de rug hebt, dan is de Landes opleiding de perfecte start van je seizoen. Je kunt na het afronden van de opleiding op een hoger niveau les geven en in sommige skischolen verdien je iets meer met het Landes diploma. Wanneer het je eerste seizoen is, dan is de Landes opleiding een mooie manier om het seizoen af te sluiten.

De Landes opleiding is daarnaast onderdeel van onze 7 weekse opleiding.

 

In seizoen 2021/2022 staan de opleidingen nu gepland op:

 

 

 • 6 november 2021 – 2 december 2021*
 • 12 maart 2022 – 2 april 2022**

 

*Nadat de opleiding is afgesloten kun je ervoor kiezen om rechtstreeks naar een Oostenrijkse skischool te gaan en daar worden aangenomen om de rest van het seizoen daar te werken, of je kunt terug naar Nederland gaan.

**De opleiding is op 2 april afgelopen, maar accommodatie is inbegrepen t/m 3 april

Wie kan zich aanmelden?

We verwachten van je dat je:

 • Beschikt over een Anwärter diploma.
 • 12 dagen ervaring in een Oostenrijkse skischool hebt.
 • Lidmaatschap van de SBSSV hebt (Wat wij voor je kunnen helpen organiseren indien nodig).
 • Een snowboard hebt.

Iedereen die aan de bovenstaande eisen voldoet is welkom om zich aan te melden. Er wordt geen toelatingstest afgenomen door Snowminds of de SBSSV.

Tijdens de voorbereiding zet je de laatste puntjes op de “i”. We raden je aan om tijdens het seizoen zo veel mogelijk te trainen. Tijdens de seizoenen is er in veel skischolen regelmatig skileraar training waarin je naar het Landes examen toe kunt trainen.

Je kunt je aanmelden op onze aanmeldpagina, waar je tevens prijzen kunt vergelijken.

 

Wat is er inbegrepen?

 • 3 weekse (maart) of 3,5 weekse (november) Snowminds opleiding in Kaprun, Oostenrijk
 • Elke dag professionele training van goed opgeleide Oostenrijkse skileraren
 • Een internationaal erkend snowboard diploma (Landes)
 • Verblijf met halfpension gedurende de hele opleiding
 • Team evenementen
 • Mogelijkheid tot kopen van liftkaart en vervoer naar Nederland
 • Een totaal beleving waarbij alle praktische zaken worden geregeld

 

 

Wat is er niet inbegrepen?

 • Vervoer naar opleidingsbestemming vanuit jou bestemming
 • Liftkaart voor tijdens de opleiding
 • Annuleringsverzekering en reisverzekering
 • Alle andere niet hierboven genoemde zaken

Een overzicht van een seizoen met Snowminds

Mogelijkheid tot vervoer in en naar Oostenrijk

Er is een mogelijkheid tot het boeken van een busreis naar de opleiding. Je kunt 2 paar ski’s of snowboards meenemen en 45 kilo aan bagage. In andere woorden: Je kunt alles wat je nodig hebt, gemakkelijk meenemen.

Je kunt na de opleiding weer terug naar huis reizen, of door gaan naar je bestemming.

Verblijf in hoogwaardig hotel met halfpension & liftpas

Hotel

Tijdens de gehele voorbereidingsperiode en opleiding, slaapt en eet iedereen in hetzelfde hotel. Dat is wel zo handig, omdat er ’s ochtends samen wordt ontbeten en verzameld en er ’s avonds in het hotel clinics en lessen worden gegeven. Overdag staan we de hele dag op de ski’s, dus lunchen doe je op de berg.

Liftpas 

Wanneer je nog geen liftpas hebt, dan heb je de mogelijkheid om een skipas direct via de opleiding aan te schaffen.

Wanneer je de opleiding in maart doet, dan heb je mogelijkerwijze al een Salzburger Super Skicard, waarmee je tijdens de gehele opleiding aan de slag kunt. In dat geval heb je geen nieuwe skipas meer nodig.

Internationaal erkende Oostenrijkse Landes opleiding

Om ervoor te zorgen dat onze leraren tot het allerhoogst mogelijke niveau opgeleid worden, werken we samen met het Salzburger Berufskilehrer & Snowboardlehrer Verband (SBSSV); Een van de meest gewaardeerde skileraren verbanden ter wereld.

Het Landesleraren diploma bestaat uit 2 delen: de Landes opleiding zelf, en de Alpinkurs. De Landes opleiding bouwt verder op de Anwärter opleiding en focust zich hoofdzakelijk op het meer sportieve boarden, off-piste technieken en freestyle.

Na het behalen van de Landes opleiding, kun je door met het behalen van de Alpin Kurs. Tijdens de Alpin Kurs leer je over lawineveiligheid en het gidsen van groepen buiten de gezekerde piste’s. Samen vormen deze twee onderdelen het volledige Landes diploma.

De Landes opleiding is wereldwijd een van de best erkende opleidingen. Het is niet alleen goed op je CV, het geeft je ook de mogelijkheid om overal ter wereld te werken.

Community & evenementen

Snowminds reunie in Nederland

Elk jaar organiseren we in Nederland een reunie. Normaal gesproken vind de reunie in Juni plaats, waarbij alle Snowminds leraren bij elkaar komen. Het is het ideale moment om bij te praten met iedereen die je van de opleiding kent.

Zekerheid, begeleiding en een top ervaring

Tijdens de gehele opleiding zijn we aanwezig om je te helpen en te begeleiden. We helpen je met het materiaal, de taal, de oefeningen en niet te vergeten het behalen van de opleiding zelf. Je bent daardoor niet alleen maar afhankelijk van je trainer of je groep, we zijn er altijd om je te helpen.

Je bent bij ons geen nummer. We begeleiden je persoonlijk en ons enige doel is om je een unieke ervaring als skileraar te geven. Een ervaring waar je je hele leven met genoegen op kan terug kijken. Grote woorden, maar ze komen van het hart, en het is precies waar Snowminds voor staat. Een passie voor sneeuw, een passie voor mensen en een passie voor de bergen.

Lidmaatschap van de Snowminds Ski Club

Snowminds heeft sinds 2012 meer dan 700 leraren opgeleid. Alle leraren zijn onderdeel van de Snowminds Ski Club, opgericht om je de mogelijkheid te geven om met elkaar op ski trips en reizen te gaan. We organiseren jaarlijkse trips, zoals ski trips, surf trips, team activiteiten, evenementen en reünie feesten. Het is een fijne manier om met alle andere Snowminds leraren in contact te blijven.

Prijs

Course Icon Snowboard Landes opleiding

Course Icon Vanaf €3.495

Course Icon

Course Icon Kaprun, Oostenrijk

Course Icon Startdatum: november 2021 of maart 2022

Meld je aan

Lees over onze leraren

MELD JE AAN VOOR ONZE INFORMATIE DAGEN!

MELD JE HIER AAN!