Snowboardleraar niveau 2 in Oostenrijk

Breng uw prestaties in de sneeuw naar nieuwe hoogten

 

Word snowboardleraar level 2 in Oostenrijk

 

Onze level 2 – landeslehrer – opleiding in Oostenrijk tilt je snowboardvaardigheden gegarandeerd naar een hoger niveau. De snowboard landes opleiding is op maat gemaakt om je de ultieme snowboard ervaring te geven met 5 dagen training van top professionele coaches!

 

Tijdens de opleiding organiseren we teambuilding en activiteiten, evenals andere trainingen om je zo goed mogelijk voor te bereiden op een seizoen als level 2 snowboardleraar bij een Oostenrijkse skischool. Voor vertrek word je uitgenodigd voor ons Kick off event en krijg je een skischool toegewezen, waar je na de opleiding samen met een team van andere Snowminders naar toe wordt gebracht, waar je samen het seizoen en het leven als snowboardleraar in Oostenrijk kunt beginnen!

 

 

 

Leven als snowboardleraar in Oostenrijk

 

Wij ervaren keer op keer dat een seizoen als snowboardleraar veel meer is dan alleen skiën op zich. Naast de prachtige vers geprepareerde pistes en de mooie vers gevallen sneeuw, ervaar je ook een unieke gemeenschap met je collega’s die allemaal dezelfde passie delen als jij – snowboarden.

 

In Oostenrijk vind je ook de gezelligste bergdorpjes vol authentieke restaurants die de beste wienerschnitzel serveren die je ooit hebt geproefd! Naast het eten en de kameraadschap, vergeet Oostenrijk niet voor tradities als nagel, schnaps en après-ski, die ongetwijfeld de perfecte setting zijn om nieuwe vrienden uit de hele wereld te ontmoeten.

 

 

 

Wat is inbegrepen?

 

Welke opleiding je ook kiest, wij garanderen je de volledige Snowminds-ervaring voor je winterseizoen als snowboardleraar. Onze ervaren medewerkers, die allemaal oud-leraren zijn, staan je vanaf het begin bij en begeleiden je bij elke stap tijdens je opleiding tot snowboardleraar en tijdens het seizoen, wanneer we je een baan bij een Oostenrijkse skischool bezorgen. Tegelijkertijd zorgt ons zeer professionele Oostenrijkse snowboardlerarenteam ervoor dat je de best mogelijke opleiding krijgt voor het snowboardleraarsexamen. Een opleiding waardoor 100% van onze leraren een baan hebben gekregen na hun Snowminds opleiding sinds we begonnen in 2012!

 

Bij deze reiservaring is het volgende inbegrepen:

 • 3 weekse opleiding in Oostenrijk
 • Opleiding door een hooggekwalificeerde Oostenrijkse snowboardleraar
 • De internationaal erkende Oostenrijkse snowboard Landes opleiding (niveau 2) inclusief materiaal en kosten.
 • Voorbereidende skitraining ca. 5 dagen met top professionele snowboardcoaches
 • Verblijf in een hotel met halfpension voor de duur van de cursus
 • Snowminds teamleider tijdens de opleiding
 • Sociale team evenementen tijdens de opleiding en het seizoen
 • Uitnodiging voor de Snowminds Reünie Party na het seizoen
 • Pro-deals in de Snowminds Store
 • 24-uurs noodlijn gedurende het hele seizoen
 • Een unieke gemeenschap van vrienden voor het leven

 

Wat is niet inbegrepen?

 

*Voor deze snowboard landes opleiding kan Snowminds helpen met het vervoer naar Oostenrijk/van je bestemming in Oostenrijk naar de opleiding, evenals het vervoer terug naar Denemarken, om zo het seizoen af te sluiten met een knaller van een Landes Camp. Ook kun je na de opleiding terugkeren naar de skischool.

 

 

 

Wie kan zich aanmelden?

 

We verwachten van je dat je:

 • Beschikt over een Anwärter diploma.
 • 12 dagen ervaring in een Oostenrijkse skischool hebt.
 • Lidmaatschap van de SBSSV hebt (Wat wij voor je kunnen helpen organiseren indien nodig).
 • Een eigen snowboard hebt.

 

Iedereen die aan de bovenstaande eisen voldoet is welkom om zich aan te melden. Er wordt geen toelatingstest afgenomen door Snowminds of de SBSSV.

Tijdens de voorbereiding zet je de laatste puntjes op de “i”. We raden je aan om tijdens het seizoen zo veel mogelijk te trainen. Tijdens de seizoenen is er in veel skischolen regelmatig skileraar training waarin je naar het Landes examen toe kunt trainen.

Je kunt je aanmelden op onze aanmeldpagina, waar je tevens prijzen kunt vergelijken.

 

 

 

Details van de opleiding

Mogelijkheid tot vervoer in en naar Oostenrijk

Er is een mogelijkheid tot het boeken van een busreis naar de opleiding. Je kunt 2 paar ski’s of snowboards meenemen en 45 kilo aan bagage. In andere woorden: Je kunt alles wat je nodig hebt, gemakkelijk meenemen.

Je kunt na de opleiding weer terug naar huis reizen, of door gaan naar je bestemming.

Verblijf in hoogwaardig hotel met halfpension & liftpas

Hotel

Tijdens de gehele voorbereidingsperiode en opleiding, slaapt en eet iedereen in hetzelfde hotel. Dat is wel zo handig, omdat er ‘s ochtends samen wordt ontbeten en verzameld en er ‘s avonds in het hotel clinics en lessen worden gegeven. Overdag staan we de hele dag op de ski’s, dus lunchen doe je op de berg.

Liftpas 

Wanneer je nog geen liftpas hebt, dan heb je de mogelijkheid om een skipas direct via de opleiding aan te schaffen.

Wanneer je de opleiding in maart doet, dan heb je mogelijkerwijze al een Salzburger Super Skicard, waarmee je tijdens de gehele opleiding aan de slag kunt. In dat geval heb je geen nieuwe skipas meer nodig.

Internationaal erkende Oostenrijkse Landes opleiding

Om ervoor te zorgen dat onze leraren tot het allerhoogst mogelijke niveau opgeleid worden, werken we samen met het Salzburger Berufskilehrer & Snowboardlehrer Verband (SBSSV); Een van de meest gewaardeerde skileraren verbanden ter wereld.

Het Landesleraren diploma bestaat uit 2 delen: de Landes opleiding zelf, en de Alpinkurs. De Landes opleiding bouwt verder op de Anwärter opleiding en focust zich hoofdzakelijk op het meer sportieve boarden, off-piste technieken en freestyle.

Na het behalen van de Landes opleiding, kun je door met het behalen van de Alpin Kurs. Tijdens de Alpin Kurs leer je over lawineveiligheid en het gidsen van groepen buiten de gezekerde piste’s. Samen vormen deze twee onderdelen het volledige Landes diploma.

De Landes opleiding is wereldwijd een van de best erkende opleidingen. Het is niet alleen goed op je CV, het geeft je ook de mogelijkheid om overal ter wereld te werken.

Community & evenementen

Snowminds reunie in Nederland

Elk jaar organiseren we in Nederland een reunie. Normaal gesproken vind de reunie in Juni plaats, waarbij alle Snowminds leraren bij elkaar komen. Het is het ideale moment om bij te praten met iedereen die je van de opleiding kent.

Zekerheid, begeleiding en een top ervaring

Tijdens de gehele opleiding zijn we aanwezig om je te helpen en te begeleiden. We helpen je met het materiaal, de taal, de oefeningen en niet te vergeten het behalen van de opleiding zelf. Je bent daardoor niet alleen maar afhankelijk van je trainer of je groep, we zijn er altijd om je te helpen.

Je bent bij ons geen nummer. We begeleiden je persoonlijk en ons enige doel is om je een unieke ervaring als skileraar te geven. Een ervaring waar je je hele leven met genoegen op kan terug kijken. Grote woorden, maar ze komen van het hart, en het is precies waar Snowminds voor staat. Een passie voor sneeuw, een passie voor mensen en een passie voor de bergen.

Lidmaatschap van de Snowminds Ski Club

Snowminds heeft sinds 2012 meer dan 700 leraren opgeleid. Alle leraren zijn onderdeel van de Snowminds Ski Club, opgericht om je de mogelijkheid te geven om met elkaar op ski trips en reizen te gaan. We organiseren jaarlijkse trips, zoals ski trips, surf trips, team activiteiten, evenementen en reünie feesten. Het is een fijne manier om met alle andere Snowminds leraren in contact te blijven.

WAT ALS IK NIET SLAAG VOOR HET EXAMEN

Als je onverhoopt zakt voor je examen of bepaalde onderdelen ervan, hoef je je geen zorgen te maken. We hebben een oplossing voor je met een tweede kans als je je Anwärter-examens hebt afgerond in Salzburgerland (Altenmarkt, Kaprun of Obertauern) in november of december. Je krijgt de mogelijkheid om deel te nemen aan een 3-daags Wiederholungscamp van 18 tot 20 december 2023. De derde dag is de “Prüfungs”-dag (examentdag).

Het kamp kost 275 euro en omvat alleen de training. Je bent zelf verantwoordelijk voor het regelen van transport, skipassen, hotelaccommodatie en andere kosten. Deze unieke kans stelt je echter in staat om kort na een eerdere mislukking opnieuw examen te doen, zodat je zo snel mogelijk aan het werk kunt gaan.

Prijs

Course Icon Snowboard Landes opleiding

Course Icon Vanaf €3.795

Course Icon

Course Icon Kaprun, Oostenrijk

Course Icon November of Maart

Course Icon €200 (Eerste aanbetaling)

Meld je aan

Lees over onze leraren

Visums voor Canada zijn beperkt! 🇨🇦

Dit is je laatste kans om jouw droom werkelijkheid te laten worden.

MELD JE AAN