3 weekse Snowboard Opleiding in Canada

Beleef de Canadese winter!

De droom in Canada

Canada, het spreekt tot de verbeelding. Een van ‘s werelds meest populaire ski en snowboard bestemmingen. En dat is niet voor niets. Gigantische sneeuwval, moderne voorzieningen, vriendelijke mensen en fantastische landschappen. En tijdens een seizoen als snowboardleraar in Canada krijg je alle tijd om daar met volle teugen van te genieten.

Voor snowboardleraren is Canada al helemaal aantrekkelijk omdat het één van s’ werelds beste off-piste mogelijkheden heeft. Tegelijkertijd word je meegenomen in de Noord Amerikaanse cultuur, met ice hockey, de grootste hamburgers en ben je omringd met de eindeloze natuur.

Voor beginners, je hoeft zeker geen pro te zijn in het snowboarden wanneer je je aanmeldt voor de opleiding. Alles gaat om motivatie en toewijding. Daarom biedt Snowminds jou een 3 weekse snowboardleraren opleiding, zodat je met persoonlijke instructies van onze ervaren trainers zo snel mogelijk aan het werk kan als snowboardleraar in Canada met baangarantie voor het hele seizoen.

''Welke plek is nou beter om te freeriden en te snowboarden? Als je dat kan vinden, geef me een belletje."

- Nicolaj, Snowminds Leraar

De opleiding

Door onze unieke samenwerking met de Canadese skilerarenverband en de beste skischolen in Canada, is het nu mogelijk om te worden opgeleid tot ski- en snowboardleraar in Canada om vervolgens een heel seizoen in de Canadese poedersneeuw te doen! Gedurende 3 weken van intensieve training met de focus op ontwikkeling en het opdoen van ervaring, board je zowel op als buiten de de piste. Je wordt opgeleid tot level 1 CSIA skileraar gevolgd door een unieke baangarantie bij een van onze partner skischolen.

Je zult in Canada aan de slag gaan bij een van onze partner skischolen in bijvoorbeeld Big White, Sun Peaks, Lake Louise en Kicking Horse. Je leert niet alleen fantastisch snowboarden, maar ervaart hoe het is om in het buitenland te werken, internationale vrienden te maken en elke dag in de sneeuw te staan. Je wordt daarbij geholpen door onze ervaren Snowminds leraren, waardoor je altijd samen reist!

Het leven van een snowboardleraar

In Canada geef je voornamelijk les aan Canadese en Noord Amerikaanse skiërs en boarders. Je krijgt daardoor een uniek inzicht in de Noord-Amerikaanse cultuur. Niet alleen leer je naar alle waarschijnlijkheid het houden van de pure Canadese gastvrije cultuur, maar je ervaart ook hoe het is om in dit prachtige land te werken.

Na het seizoen, dat doorgaans loopt tot en met april, krijg je de mogelijkheid om in Canada of de Verenigde Staten te reizen, samen met andere Snowminds leraren. Er zijn eindeloze mogelijkheden en ons Snowminds team helpt je uiteraard graag bij het organiseren van jouw droomreis naar Canada!

Wat is inbegrepen?

Welke opleiding je ook kiest, wij garanderen “de volledige Snowminds ervaring” tijdens je winterseizoen als snowboardleraar. Ons hele team bestaat uit voormalig ski- en snowboardleraren en we zorgen er vanaf het begin af aan voor dat je volledig begeleid wordt bij het doorlopen van de opleiding en het seizoen dat daar op volgt.

We zorgen voor alle praktische zaken, dus je hoeft zelf haast niets meer te regelen. Je zult tijdens de gehele reis door ons worden begeleid, zodat je je met een veilig gevoel volledig kunt richten op de opleiding. Daarom zitten alle basiskosten bij de opleiding inbegrepen, zodat je niet voor onverwachte verassingen komt te staan. Hieronder vindt je een overzicht van de inbegrepen zaken:

 

 • 3 weken accommodatie tijdens de opleiding met halfpension (inclusief ontbijt en avondeten)
 • 3 weken snowboard opleiding in Canada (inclusief CSIA examen, opleiding materiaal en certificaten)
 • Afscheidsparty na de opleiding klaar is.
 • Vluchten en vervoer van en naar Canada
 • Toegang tot de Snowminds Reunion Party wanneer je weer terug bent.
 • Baangarantie bij een Canadese skischool, accommodatie en skipassen
 • Liftpas (Voor tijdens de opleiding en het hele seizoen bij de skischool) en  uniform
 • Kick-off event om je nieuwe Snowminds collega’s te ontmoeten
 • Hulp met de visumaanvraag en alle andere praktische zaken er omheen.
 • De kans om Noord-Amerika te bezoeken na je seizoen klaar is.
 • Reisorganisatie die lid is van de garantiefonds.
 • Een totale ervaring waar alle praktische zaken al geregeld zijn.
 • Een winterseizoen als snowboardleraar met baangarantie
 • Accommodatie, skipassen en uniform tijdens het seizoen
 • Een unieke gemeenschap met vrienden voor het leven
 • Een gedreven team dat je overal bij ondersteund
 • Een hele winter als snowboardleraar in Canada

 

Wat is niet inbegrepen?

 • Extra bagage
 • Kosten voor de visumaanvraag
 • Extra reisactiviteiten tijdens je seizoen
 • Annulering- en reisverzekering
 • Eventuele bijkomende kosten voor huisvesting en skipassen
 • Zakgeld en andere extra kosten anders dan hierboven vermeld

 

 

 

 

 

Wie kan zich aanmelden?

 

We zijn er als Snowminds enorm trots op dat we welk jaar erin slagen om de juiste leraren voor het team in Canada te selecteren. Naast een snowboardleraren diploma is het daarom belangrijk dat je positief, vrolijk en avontuurlijk bent ingesteld en bovendien bereidt bent om hard te werken.

 

Kortom, we verwachten dat je: 

 

 • Veilig en gecontroleerd alle type pistes kunt afdalen
 • Open, positief en vrolijk bent
 • Serieus, verantwoordelijk en gemotiveerd bent
 • Goed om kunt gaan met kinderen, jongeren en volwassenen
 • Graag les geeft
 • De Engelse taal op goed niveau beheerst
 • Minimaal 18 jaar oud bent.

Nadat je je aanmeldt voor de reis naar Canada, zal er een intakegesprek plaatsvinden. In het gesprek zullen we je aanmelding beoordelen. Tegelijkertijd geeft dat je de mogelijkheid om alle vragen omtrent de reis naar Canada te stellen.

Er is grote interesse in de reis naar Canada en de plekken vullen zich snel. We werken daarom met een “first come, first serve” principe. Dat betekend dat wanneer je je eerder aanmeldt, je een grotere kans hebt om mee te kunnen.

veelgestelde vragen

Baangarantie

Een baan als skileraar is een unieke kans om je droom waar te maken. Elke dag in de sneeuw staan is een unieke ervaring. Snowminds heeft jaren ervaring met het werk als skileraar en dankzij onze zorgvuldig samengestelde opleidingen en ons netwerk binnen de internationale skischolen, garanderen we je een baan bij een skischool wanneer je de opleiding tot skileraar haalt.

We werken samen met zeer professionele partners over de hele wereld, en met hen zorgen we ervoor dat er huisvesting en een uniform voor je klaar staat zodra je aankomt. Wees je ervan bewust dat de huisvesting, het salaris en de salaris structuur verschilt per bestemming. Je zult na het afronden van de opleiding in dienst zijn van de skischool en je zult salaris van de skischool ontvangen. Daarbij wordt je betaald afhankelijk van je prestaties.

Het verblijf in canada

Verblijf tijdens de opleiding

Tijdens je opleiding wordt het verblijf door Snowminds geregeld. Je zult gedurende de hele opleiding met zijn allen in een hotel verblijven met halfpension. Zo kun jij jezelf helemaal focussen op de opleiding.

 

Verblijf in het seizoen

Het verblijf tijdens je seizoen is in samenwerking met de skischool geregeld. Dit betekent dat je in een huis zit met alle andere Snowmindsleraren. In veel van de gebieden zit de huur van je accommodatie niet inbegrepen in het loon. Dit komt omdat de meeste leraren vaste bewoners zijn.

Alle informatie over de accommodatie zul je kort voor vertrek of tijdens de cursus in Canada krijgen. De accommodaties in Canada zijn vaak oudere woningen, hostels of kleine appartementen, waar je met meerdere op een kamer slaapt. Het maakt niet uit waar je terecht komt, het wordt al snel je nieuwe thuis en aan het einde van het seizoen zul je misschien toch een traantje wegpinken als je weer vertrekt.

salaris van een skileraar

In Canada wordt je loon bepaald aan de hand van je kwalificaties, je krijgt ongeveer 10-12 CAD per uur, met vaak nog een aantal bonusregelingen die erbij komen. Bijvoorbeeld als jouw gasten ervoor kiezen om nog een extra les te boeken bij jou, etc. Rijk wordt je niet van het leven als skileraar, behalve dan in ervaringen en kennis! We raden je dan ook aan om wat zakgeld mee te nemen, zodat je het optimale uit je seizoen kunt halen. Wat je betaalt krijgt of te besteden hebt in het seizoen heb je helemaal zelf in de hand, dat ligt voornamelijk aan jouw eigen motivatie, instelling en eerdere (werk)ervaring.

Prijs

Course Icon 3 weekse snowboard opleiding in Canada

Course Icon Vanaf €6.295

Course Icon

Course Icon Canada

Course Icon Begin november

Meld je aan

MELD JE AAN VOOR ONZE INFORMATIE DAGEN!

MELD JE HIER AAN!