Word snowboardleraar in Verbier

Werk en leer tijdens onze level 1 en 2 snowboardleraren opleiding in de Zwitserse Alpen

Word snowboardleraar in Verbier

Ook wel het Mekka van het freeriden genoemd. De absolute ‘place to be’ als het aankomt op gigantische bergen. Verbier organiseert niets voor niets al tien jaar de finale van de Freeride World Tour. Het gebied combineert een geweldige ski en snowboard ervaring met een levendig dorp en een bruisend nachtleven. Er hangt een internationale sfeer in Verbier en het is niet ongewoon om een aantal professionele skiërs of snowboarders tegen te komen. Het feit dat meerdere professionele skiërs en snowboarders Verbier als thuisbasis kiezen, spreekt voor zich!

We zijn trots om een uniek winter seizoen te kunnen aanbieden waar je werk kan combineren met gave opleidingsmogelijkheden zoals de Engelstalige level 1 en 2 lerarenopleiding in Verbier. Je hebt direct toegang tot het hart van het wereldberoemde 4 Vallées resort, een van Zwitserlands grootste skigebieden met een geweldige variatie van pistes.

Een winter in Les 4 Vallées

Vanaf begin December zal je deelnemen aan de Engelstalige Level 1 en 2 snowboardopleiding. De opleiding is volledig in het Engels en is speciaal ontworpen om je voor te bereiden op een seizoen als leraar in Zwitserland.

Als onderdeel van de opleiding ontvang je een seizoenspas, accommodatie voor de hele winter, internationaal erkend level 1 en 2 diploma, rond de 170 uur aan training van professionele instructeurs en werk-/schaduwmogelijkheden bij een lokale skischool. Dit alles in een van de meest beroemde skigebieden in Zwitserland, zo niet van de wereld!

Je training is gericht op het behalen van je level 1 examen vóór de kerst zodat je vervolgens tijdens de kerstvakantie periode aan de slag kan bij een lokale skischool. Daarna zul je in januari de trainingen weer oppakken ter voorbereiding van het level 2 examen, dat in februari zal plaatsvinden. Na het level 2 examen begint het hoogseizoen dat duurt van mid-februari tot maart en vervolgens weer begint met Pasen. Met het vele aantal uren training doe je waardevolle ervaringen op voor werk-/schaduwmogelijkheden in het hoogseizoen.

Kortom, we hebben het seizoen al helemaal voor je uitgestippeld, met veel training, een seizoens liftpas, werk- en schaduwles mogelijkheden en georganiseerde accommodatie, zodat jij je alleen nog meer zorgen hoeft te maken of je genoeg kilometers maakt!

Een seizoen als leraar in Verbier

Zwitserland is een van de meest populaire bestemmingen onder zowel nieuwe als ervaren snowboardleraren en dat is met een goede reden. De Zwitserse Alpen bieden een ongelofelijk goede snowboard ervaringen zowel op de piste als off-piste. Dat wordt extra duidelijk wanneer je in Les 4 Vallées snowboard, gezien het diverse terrein dat dit gebied biedt. Van prachtig wijde pistes tot buckelpistes en off-piste terrein.

Aangezien Zwitserland bekent staat om haar hoge kwaliteitsstandaard trekt het een variatie van toeristen aan. Dat maakt dat Zwitserland een perfecte bestemming is om te leren van een ervaren team van leraren. Je verdient als nieuw opgeleide leraar in Zwitserland tussen de 20 en 27 CHF per uur, wat significant meer is dan in andere landen. Wil je een carrière maken van het snowboardleraar leven? Dan is Zwitserland de uitgekozen plek!

Je zult tijdens het seizoen samenwonen met de andere Snowminds leraren in een gedeeld appartement met keuken in Verbier of Le Châble. Het appartement in Verbier ligt slechts 1 km van de lift en in het centrum. Le Châble ligt maar 1 gondelritje van Verbier vandaan. Verbier is een levendig dorp met een levendige ski- en snowboardleraren gemeenschap. Leraren komen normaal gezien vaak samen op de bekende lokale plekken in het dorp en tijdens vrije dagen verkennen de leraren vaak samen het gebied.

Wat is er bij de opleiding inbegrepen?

We hebben een geweldige winter ervaring gecreëerd vanaf het einde van November tot April, waarbij je een gecertificeerd snowboardleraar zal worden met de kans om te werken in een lokale skischool in Verbier.

 

Wat is inbegrepen:

 • Een volledig seizoen in Verbier
 • Gedeelde seizoen accommodatie met één maand betaald *
 • Snowminds teamleader tijdens het hele seizoen
 • Seizoens skipas voor Verbier, een deel van de 4 valleien**
 • 170 uur level 1 en 2 trainings programma inclusief video analyse en avond sessies
 • Level 1 en 2 BASI examen inclusief alle kosten, materialen en lidmaatschap
 • Schaduw- en werk mogelijkheden met mogelijke baan bij een lokale skischool tijdens het seizoen***
 • Skischool oriëntatie, voorbereiding voor je leven als een gecertificeerd snowboardleraar
 • Lawine veiligheid training
 • Team events gedurende het seizoen
 • Pro-deals bij Snowminds Store
 • Fitness programma ter voorbereiding van het seizoen
 • Online kick-off event voordat het seizoen begint met team building en meer
 • Begeleiding en tips met betrekking tot inpakken, verzekeringen, Visa, etc., gedurende de voorbereiding, tijdens en na het seizoen
 • Reiszekerheid met Snowminds’s geld-terug-garantie

 

Wat is niet inbegrepen?

 • Vervoer naar en van Verbier, Zwitserland ***
 • Annuleringsverzekering, reisverzekering, Zwitserse zorgverzekering en eventuele Visa kosten*****
 • EHBO cursus
 • Materiaal, maaltijden en alles wat niet onder ”inbegrepen” vermeld staat.

We zorgen met Snowminds altijd voor alle praktische zaken en in samenwerking met onze partners in Zwitserland creëren we een unieke ervaring!

 

* Snowminds biedt geregeld accommodatie voor het hele seizoen, zodat je de moeite van het zelf zoeken kunt vermijden en de kans krijgt om samen te wonen met andere Snowminders. De eerste maand is inbegrepen in het cursuspakket, en in de meeste gevallen wordt van je gevraagd om de huur voor de rest van het seizoen te betalen voor vertrek. De prijs voor accommodatie ligt meestal tussen 800-1200 CHF per maand. Als je geïnteresseerd bent in het boeken van je eigen accommodatie voor het hele winterseizoen, neem dan contact met ons op voor een gereduceerde cursusprijs.

**Er geldt een toeslag van 300 CHF op het liftpas voor mensen van 24 jaar of ouder (voor mensen geboren in 1999 en ouder) en/of een toeslag van 300 CHF voor mensen die zich na 20 november 2023 aanmelden.

***Werk hangt af van het succesvol behalen van je examens, prestaties tijdens de training, taalvaardigheid en is gebaseerd op zakelijke niveaus en eisen van de skischool

****We helpen graag met aanbevelingen voor het boeken van vliegtickets en luchthaventransfers naar je eindbestemming. Twijfel niet om op elk moment contact met ons op te nemen indien we bij de planning kunnen helpen

*****Voor de meeste werkvergunningen in Zwitserland moet je ook betalen voor de verplichte Zwitserse zorgverzekering. Deze moet naast het inschrijvingsgeld betaald worden om in aanmerking te komen voor werk. Dit varieert afhankelijk van het kanton, maar bedraagt doorgaans ongeveer 250 CHF per maand voor een volledige werkvergunning. Soms zijn er mogelijkheden om in plaats daarvan een dagtarief te betalen voor gewerkte dagen. Als je geen werkvergunning hebt en niet werkt, dan vereist Zwitserland dat je in plaats daarvan een dagelijkse toeristenbelasting betaalt. Dit is doorgaans ongeveer 2,50 CHF per dag, afhankelijk van de indeling van jouw accommodatie. Als je meer wilt lezen over werken in Zwitserland als buitenlander, verwijzen we je door naar de officiële website van de Zwitserse overheid.

Wie kan zich aanmelden?

We zijn er bij Snowminds trots op dat we er steevast in slagen de juiste mensen te selecteren voor onze skischool partners. Ons team staat bij onze partners bekend als een groep goed opgeleide, energieke en gemotiveerde ski- en snowboardleraren. Dat is precies waarom onze opleidingen op maat gemaakt zijn om je zo goed mogelijk voor te bereiden op jouw droombaan in de sneeuw. Natuurlijk is je snowboardniveau daarbij van belang, maar het meest belangrijke is dat je een positieve, avontuurlijke en optimistische instelling hebt en bereid bent om hard te werken om onderdeel van het Snowminds team te worden.

Daarom verwachten we van je dat je:

 • Comfortabel snowboard op rode pistes
 • Open, positief en avontuurlijk bent
 • Serieus, verantwoordelijk en zeer gemotiveerd bent
 • Goed met kinderen, jongeren en volwassenen bent
 • Het leuk vind om les te geven en een uitdaging aan te gaan
 • Dat je Engels spreekt op conversatie niveau
 • Je minimaal 18 jaar oud bent
 • Je toegang kan verkrijgen tot Zwitserland en er kan blijven gedurende de het seizoen

 

Wanneer je je via onze website aanmeldt, zullen we telefonisch contact met je opnemen om je opleidingskeuze te bespreken. Vervolgens zullen we je uitnodigen voor een intakegesprek waarin we onder andere je sollicitatie en motivatie bespreken. Tegelijkertijd kun je tijdens de intake al je vragen kwijt over de voorbereiding, opleiding en het leven als snowboardleraar. Na het intakegesprek ontvang je bericht van ons over of we je een plekje in ons team kunnen aangeboden.

Er is enorm veel interesse in onze opleidingen en de beschikbare plekken vullen snel. Daarom werken we met een “wie het eerste komt, die het eerste maalt “- principe met maandelijkse aanmeldrondes. Dit betekent dat hoe eerder je je aanmeld, hoe groter je kansen zijn om een plekje in het team te bemachtigen en een seizoen te doen bij je droombestemming.

Meer informatie over de opleidingsdata en prijzen vind je hieronder of klik op reserveer je plek  in het hoofdmenu van onze website om je aan te melden.

 

 

"Na mijn eerste week in Nendaz was ik verkocht en nu, 5 seizoen later, noem ik Nendaz mijn ''home away from home''. Als je op zoek bent naar geweldig skiën en persoonlijke ontwikkeling in en buiten de sneeuw, zoek dan niet verder en GA!"

- Thijs Kennis, Snowminds Course Manager

Prijs

Course Icon Seizoen in Verbier Level 1 + 2 snowboardleraren opleiding

Course Icon Vanaf €7.495

Course Icon

Course Icon Verbier, Zwitserland

Course Icon December tot April

Course Icon €200 (Eerste aanbetaling)

Meld je aan

Heb je vragen? Bel of mail ons!

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN
× Hoe kan ik je helpen?