Een winterseizoen als ervaren leraar in Oostenrijk

Het land van de grote skigebieden en de meest gezellige Après-ski

Ga op seizoen als skileraar in Oostenrijk

Oostenrijk is het land waar het allemaal begon. Het land, dat de eerste skischool opende – het land, met ‘s werelds beste après-ski – en niet te vergeten het land met de meeste skigebieden! Waar je dan ook het seizoen in Oostenrijk doorbrengt, er is garantie voor herinneringen die je niet snel zal vergeten!

Voor Snowminds was het in Oostenrijk waar het allemaal begon, terug in 2012. Onze oprichters Christoffer en Ottar hebben allebei in Oostenrijk gewerkt en komen er al voor meer dan 15 jaar! We kennen het land, de skibestemmingen en de mensen van binnen en buiten, en we weten wat er bij komt kijken om de verwachtingen van het skiseizoen in Oostenrijk 100% uit te laten komen. Als je al een gecertificeerde ski- of snowboardleraar bent, dan helpen we je graag met het regelen van jouw seizoen in Oostenrijk!

Op skiseizoen in Oostenrijk

Oostenrijk is voor veel skiërs en snowboarders het meest iconische wintersportland en als men kijkt buiten Europa, bij bijvoorbeeld onze partners in Canada, dan dromen ze er allemaal van om hier de ski-cultuur te komen ervaren! Wij begrijpen dat goed, met de goede sneeuw, hoge bergen, wienerschnitzel en après-ski is het een garantie voor een speciale ervaring.

Wanneer je in Oostenrijk werkt als ski- of snowboardleraar, dan kom je er al snel achter dat het hoogseizoen normaal gesproken tijdens Kerst, Nieuwjaar, februari en Pasen is. Daarom hebben wij de mogelijkheid om jouw seizoen aan te passen aan jouw wensen, of het nou een heel seizoen is of een kortere periode. Je kan er ook voor kiezen om tijdens het seizoen je verder te ontwikkelen door bijvoorbeeld deel te nemen in onze Landes ski opleiding (Level 2 in Oostenrijk) in november of april. Er zijn veel mogelijkheden en onze ervaren personeel helpt je natuurlijk om jouw reis te plannen, zodat je absoluut het beste uit je winterseizoen in Oostenrijk kan halen samen met Snowminds!

Wat is inbegrepen?

Deze beleving is voor jou die al een gecertificeerde ski- of snowboardleraar is en ideaal gezien ook al ervaring heeft met lesgeven. Wat je opleiding ook is geweest, regelen wij jouw winterseizoen en helpen we je onder andere met het vinden van een baan bij een Oostenrijkse skischool, accommodatie, liftpas, uniform en alle andere dingen die je nodig hebt. We kunnen ook helpen met het bestellen van vervoer naar Oostenrijk, zorgen voor je vervolgopleiding in de loop van de winter, of je raad geven voor de mogelijkheden om na het seizoen rond te reizen.

 

Het volgende is inbegrepen:

 • Een winterseizoen als skileraar met BAANGARANTIE bij een lokale Oostenrijkse skischool
 • Accommodatie, liftpas en uniform tijdens het seizoen wordt geregeld*
 • Salaris tussen ongeveer 10-12 Euro per uur + diverse bonus volgens kwalificaties*
 • Hulp met het regelen van verzekering en alle andere praktische formaliteiten
 • Werkverzekering en minimaal één vrije dag per week*
 • Mogelijkheid voor het kopen van uitrusting met veel korting van de beste ski merken
 • Kick-off event in Nederland voor vertrek
 • Eén jaar gratis lidmaatschap van de Snowminds Social Club
 • Een unieke gemeenschap met vrienden voor het leven
 • Een totale beleving waar alles voor je is geregeld
 • Een team met passie die je de hele weg steunen!

 

Daarnaast kunnen we helpen met:

 • Vervoer van en naar Oostenrijk
 • Deelnemen op onze cursussen in Oostenrijk bijvoorbeeld onze Landes opleiding
 • 10 weekse online cursus Duits

 

Wat is niet inbegrepen?:

 • Vervoer van en naar Oostenrijk
 • Annuleringsverzekering en reisverzekering
 • Eventuele uitgaven aan huisvesting, liftpas en uniform tijdens het seizoen
 • Anders dat hier niet is benoemd

 

*De definitieve arbeidsvoorwaarden worden verstrekt door de skischool. Het kan voorkomen dat er een persoonlijke betaling is voor accommodatie, skipas etc. als onderdeel van het salaris. 

Wie kan zich aanmelden?

Bij Snowminds streven we ernaar, dat de gekozen mensen de juiste zijn  om deel te worden van ons team bestaande uit al opgeleide ski- en snowboardleraren, dit omdat we bij onze skischoolpartners bekend staan om het inhuren van goede, energieke en zeer gemotiveerde leraren.

 

We verwachten dat je:

 • Een level 1 lerarenopleiding hebt (bijv. CSIA, Anwärter, etc)
 • Je minimaal een seizoen lesgeef ervaring*
 • Minimaal 18 jaar bent
 • Serieus, verantwoord en positief bent ingesteld
 • Engels beheerst (en liefst ook Duits) op gespreksniveau
 • Het leuk vind om te werken met mensen van alle leeftijden

 

Wanneer je je aanmelding hebt opgestuurd nodigen we je uit voor een intakegesprek over Skype, waar we je kunnen adviseren met betrekking tot jouw mogelijkheden en inschatten waar wij eventueel werk voor je kunnen vinden. Als we je een baan kunnen aanbieden, is de volgende stap dat je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek met onze partner skischool.

Er is veel interesse voor onze reizen en de beschikbare plekken vullen snel op. Daarom gebruiken wij het ‘First Come – First Serve’ principe, waar we ongeveer elke maand een aanmelddeadline hebben. Dat betekent, dat des te vroeger je je aanmeld, des te groter je kans is om een deel te worden van het team EN een baan te krijgen op jouw droom locatie.

Je kan het aanmeldingsformulier gebruiken, waar je ook de prijs en datum kan zien, op deze pagina of je kan het aanmeldingsformulier vinden in het menu bovenaan de pagina.

 

NB. Als je wilt worden opgeleid op een van onze ski- of snowboardlerarenopleiding, zodat je in Oostenrijk kan werken, bekijk dan op de pagina Skileraar worden in Oostenrijk.

*Als je geen lesgeef ervaring als ski- of snowboardleraar hebt, neem dan contact met ons op en we zullen ons best doen om je te helpen.

Prijs

Course Icon Een seizoen in Oostenrijk voor ervaren leraren

Course Icon Vanaf €995

Course Icon

Course Icon Oostenrijk

Course Icon Volledig of hoog seizoen

Course Icon €200 (Eerste aanbetaling)

Meld je aan

Visums voor Canada zijn beperkt! 🇨🇦

Dit is je laatste kans om jouw droom werkelijkheid te laten worden.

MELD JE AAN