Werk als skileraar in Zuid-Afrika

Werk als skileraar in Afriski en reis door Zuid-Afrika

Lesotho als skibestemming

Hoe zie jij Afrika voor je? Waarschijnlijk zie je een rijke en historische cultuur voor, wilde dieren en verbazingwekkende kleurrijke zonsondergangen. En ja, dat is allemaal waar. Beeld jezelf nu eens een grote brede helling in bedekt met sneeuw in the middle of nowhere. Lastig voor te stellen? Eerlijk gezegd zouden we verrast zijn als dit gemakkelijk ging. Het is 3 uur rijden naar het dichtstbijzijnde dorp en slechts 8 uur rijden naar de wilde natuur waar je vroeg in de morgen een leeuw zijn prooi kan zien eten.  Welkom bij Afriski!

Op 545km van Johannesberg ligt het bergkoninkrijk Lesotho, een klein land in Zuid-Afrika met van 2,2 miljoen inwoners. Veel reizigers combineren een safari met het stadsleven. Slechts een handje vol reizigers denkt aan skiën. Het is een zeer reële mogelijkheid om safari te combineren met wintersport. Door een nauwe samenwerking biedt Snowminds je een unieke kans om als betaalde skileraar in Lesotho te werken en een deel van Afrika te ervaren op verbazingwekkende manier.

 

Het leven als skileraar

Afriski is een skigebied in Lesotho, waar sneeuw ligt en geskied kan worden! Op 3000 meter hoogte is er een grote, brede skipiste met een kindergedeelte, funpark, après-skibar en hutten die plaats bieden aan maximaal 300 Afrikaanse toeristen die komen ervaren wat maar enkele afrikanen ooit hebben ervaren: sneeuw en skiën. Je draagt een rood instructeurspak en werkt bij een supergezellige skischool. Je zult niet alleen kinderen en volwassenen leren skiën, maar ook mensen die voor het eerste in hun leven kennismaken met sneeuw. Het is iets speciaals voor alle betrokkenen en een zeer unieke lerarenervaring.

 

We hebben een reis op maat gemaakt die volgens ons bijdraagt aan de unieke ervaring als skileraar in Afrika. We reizen in kleine groepen skileraren naar Afriski in Lesotho, het armste, maar misschien wel mooiste en vriendelijkste land van Afrika. Je zult hier wonen en werken van begin juni tot half augustus en deel jij je passie voor skiën met veel Afrikaanse toeristen. Daarna kun je ervoor kiezen om samen met andere leraren door Zuid-Afrika te reizen of naar huis te vliegen met herinneringen die je voor het leven bijblijven. Een driedaagse safari is inbegrepen en Zuid-Afrika, waar je samen op safari gaat en misschien een reis naar Johannesburg maakt. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Snowminds geeft je de ervaring van je leven. Ik ben skileraar in Lesotho in Afrika geweest. Het was een geweldige ervaring, dus als je de kans krijgt, grijp hem!

- Lea, Snowminds skilerares

Reisperiodes

Tijdens onze reizen besteden we veel aandacht aan het creëren van een veiligheid, gemeenschap en ervaringen die een leven lang meegaan. Als je het ons vraagt, is de beste manier om dit te doen door met gelijkgestemde mensen te gaan. Daarom hebben we de volgende reisperiode gepland, waarbij je met alle andere Snowminders reist.

 

Reisperiode

 • 1 juni tot minimaal 31 augustus als je 2 weken wilt reizen met Snowminds leraren
 • 15 juni tot minimaal 30 augustus als je rechtstreeks naar Lesotho wilt

 

We hebben elk seizoen slechts 5 plekken dus zorg ervoor dat je je op tijd aanmeld!

Houd er rekening me dat de terugkeer data aangepast kunnen worden indien je na je verblijf in Afriski nog wenst de reizen. Neem contact met ons op indien we je bij de planning kunnen helpen. 

Wat is inbegrepen?

Je gaat met de reis naar Afriski voor een totale ervaring, waarbij je niet alleen werkt als skileraar in Zuid-Afrika, maar ook de kans krijgt om andere delen van het land te verkennen met een safari en een reis door het land. Daarnaast heb je na het verblijf in het skigebied nog de kans om op eigen gelegenheid verder te reizen met de andere skileraren, of met mensen die je tijdens je verblijf in Afriski hebt ontmoet. Het fijne is, dat vrijwel alles tijdens je verblijf is inbegrepen. Zo wordt het eten in het skigebied bijvoorbeeld voor je verzorgt, waardoor de overige kosten van de reis zeer overzichtelijk zijn.

 

Het volgende is inbegrepen als deel van de ervaring:

 • In totaal 13 weken in Lesotho en Zuid-Afrika
 • Verblijf gedurende 12 weken als skileraar bij Afriski inclusief salaris, skipas, dieet (3-gangen dagelijks) en overnachting – alles inclusief!
 • Retour vlucht van Nederland naar Zuid-Afrika*
 • Alle transport in Afrika van het vliegveld naar de safari en vervolgens naar het resort
 • Ondersteuning bij een optimale voorbereiding, advies, tips en trucs bijv. Inpakken, verzekeren ect. voor, tijdens en na de reis van de voormalige Afrikaanse leraar van Snowminds
 • Mogelijkheid om gratis skiuitrusting in Afriski te lenen
 • Hulp met visum aanvraag in Lesotho en praktische informatie als vaccinaties en contacten voor een veilige en verzekerde reis
 • Drie daagse safari in Zuid-Afrika National Park met halfpension en vier keer 2,5 uur Safari waarvan een avond safari
 • Uitgebreid voorbereidingsmateriaal

 

Het volgende zit niet inbegrepen in de reis:

 • Annuleringsverzekering en reisverzekering
 • Extra bagage in het vliegtuig buiten handbagage en 1x ruimbagage om
 • Alle bijkomende kosten van extra (reis) activiteiten die zelfstandig ondernomen worden.
 • Alles dat niet boven beschreven staat

Voor alle bovenstaande activiteiten zorgen wij voor alle praktische zaken en zijn vrijwel alle kosten gedekt. We werken bij het uitvoeren van de bovenstaande activiteiten zoals de safari samen met deskundige partners in Afrika. Deze zullen je begeleiden tijdens je verblijf waardoor je altijd met zekerheid en veilig onderweg bent.

*De prijs is inclusief een retourvlucht je vertrekbestemming naar Zuid-Afrika. De prijs van de ticket van variëren en dus kunnen er prijswijzigingen optreden. We zullen indien dit zicht voor doet, je altijd op de hoogste stellen voor de bevestiging van de reis.

Wanneer ik aan mensen vertel dat ik een seizoen in Lesotho heb gedaan, word ik meestal in eerste instantie verbaasd aangekeken. Sommige mensen denken dat ik hen voor de gek hou. Vaak lach ik dan gewoon, en laat ik het antwoord in het midden.

- Jacob, Team leader

Wie kan zich aanmelden?

Wij zijn er als Snowminds enorm trots op dat we elk jaar erin slagen om de juiste leraren voor het team in Afriski te selecteren. Naast een skileraren diploma is het daarom belangrijk dat je positief, vrolijk en avontuurlijk bent ingesteld en bovendien bereid bent om hard te werken.

Kortom, we verwachten van je dat:

 • Je hebt een Snowminds opleiding positief afgerond of minimaal een Level 1 certificaat (Zoals CSIA, NZSIA, Anwärter, ect.)
 • Goed om kunt gaan met kinderen, jongeren en volwassenen
 • Minimaal een seizoen lesgeef ervaring hebt*
 • Bent open, positief en vrolijk
 • Het lesgeven leuk vindt en graag uitgedaagd wilt worden
 • Serieus, verantwoordelijk en gemotiveerd bent
 • Engelse taal op goed niveau beheerst
 • Minimaal 18 jaar oud bent.

Nadat je je aanmeld voor de reis naar Afrika, zal er eerst een intakegesprek plaatsvinden. In het gesprek zullen we je aanmelding beoordelen. Tegelijkertijd geeft dat je de mogelijkheid om alle vragen omtrent de reis naar Afrika te stellen.

Er is grote interesse in de reis naar Afrika en de plekken vullen zich snel. We werken daarom met een “first come, first serve” principe. Dat betekend dat wanneer je je eerder aanmeld, je een grotere kans hebt om mee te kunnen. Je kunt je aanmelden via ons standaard aanmeldformulier.

*Als je geen lesgeef ervaring als ski- of snowboardleraar hebt, neem dan contact met ons op en we zullen ons best doen om je te helpen.

PRIJS

Course Icon Werk als skileraar in Afrika!

Course Icon Vanaf €995

Course Icon

Course Icon Afriski Mountain Resort, Butha-Buthe, Lesotho

Course Icon Juni t/m augustus

Course Icon €200 (Eerste aanbetaling)

Meld je aan

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN
× Hoe kan ik je helpen?