Werk als skileraar in Zuid-Afrika

Werk als skileraar in Afriski en reis door Zuid-Afrika

 

Lesotho als skibestemming

Werk als skileraar in Lesotho en ga op reis in Zuid Afrika. Een droombaan in een droombestemming hoog in de afgelegen Maluti bergen van Lesotho. Zet al je ski ervaringen die je hebt opgedaan, even aan de kant. Beeld je in dat je wél al kunt skiën, maar nog nooit naar een echt skigebied bent geweest. Alleen dan kun je je een klein beetje voorstellen hoe Afriski is. Want alles wat hier in Europa normaal is, gaat in Afriski niet op. Ontdek samen met Snowminds Zuid Afrika en werk vervolgens in het enige skigebied van Lesotho: Afriski!

 

 

 

Het leven als skileraar

Of je het nou over de unieke bergen hebt, de lokale bevolking, de grote hoogte waarop Afriski ligt, of de enorm afgelegen locatie. Alles aan Afriski is uniek. Afriski ligt namelijk op 3000 meter hoogte, 80km van het dichtstbijzijnde dorp. Dat is hoger en verder afgelegen dan welk dorp in Europa dan ook.

Niet alleen de ligging is uniek, maar ook het klimaat. Vanzelfsprekend is het op 3000 meter hoogte koud en valt tijdens de winter de neerslag in de vorm van sneeuw. Toch is het klimaat totaal anders. Doordat Afriski ver op het vaste land ligt, komen er soms seizoenen met weinig sneeuwval voor. Toch kan er dan gewoon geskied worden. Afriski beschikt namelijk over een moderne besneeuwingsinstallatie. Daarmee wordt er voor gezorgd dat er altijd gewoon geskied kan worden, met of zonder sneeuwval.

De ligging is nog tot daar aan toe, wat Afriski echt uniek maakt is de ervaring er omheen. Lesotho is een prachtig land. Écht Afrika. Op de wegen is het er een mix van vrachtwagens en ossenwagens en ook ezeltjes worden veel gebruikt door de lokale bevolking om goederen te vervoeren. Hoewel Afriski beschikt over alle moderne voorzieningen die een skigebied nodig heeft, blijft het “The African Experience” wat het zo bijzonder maakt.

Check voor je verder leest nog even de bovenstaande video, want beelden zeggen vaak meer dan woorden!

Snowminds geeft je de ervaring van je leven. Ik ben skileraar in Lesotho in Afrika geweest. Het was een geweldige ervaring, dus als je de kans krijgt, grijp hem!

- Lea, Snowminds skilerares

 

Reisperiodes

We besteden tijdens al onze reizen veel aandacht aan het creëren van een veilig en fijn reisgezelschap. Je reist daardoor met gelijkgestemden. We hebben daarom de volgende reisperiodes waarin je samen met andere skileraren richting Afrika zult reizen:

Reisperiode van 10 juni tot minimaal 18 augustus

Prijs: €2495,-

We hebben elk seizoen slechts 5 plekken dus zorg ervoor dat je je op tijd aanmeld!

Houd er rekening me dat de terugkeer data aangepast kunnen worden indien je na je verblijf in Afriski nog wenst de reizen. Neem contact met ons op indien we je bij de planning kunnen helpen. 

 

Wat is inbegrepen?

Je gaat met de reis naar Afriski voor een totale ervaring, waarbij je niet alleen werkt als skileraar in Zuid-Afrika, maar ook de kans krijgt om andere delen van het land te verkennen met een safari en een reis door het land. Daarnaast heb je na het verblijf in het skigebied nog de gelegenheid om op eigen gelegenheid verder te reizen met de andere skileraren, of mensen die je tijdens je verblijf in Afriski ontmoet. Het fijne is, dat vrijwel alles tijdens je verblijf is inbegrepen. Zo wordt het eten in het skigebied bijvoorbeeld voor je verzorgt, waardoor de overige kosten van de reis zeer overzichtelijk zijn.

Het volgende is inbegrepen als deel van de ervaring:

 • In totaal 10 weken in Lesotho en Zuid-Afrika
 • Verblijf gedurende 10 weken als ski-leraar bij Afriski inclusief salaris, skipas, dieet (3-gangen dagelijks) en overnachting – alles inclusief!
 • Retour vlucht van Nederland naar Zuid-Afrika*
 • Safari incl. vervoer naar het Nationaal Park Pilanesburg in Zuid-Afrika. 2 nachten in een eigen chalet met halfpension en 4 keer een 2,5 uur durende safari, inclusief nachtsafari verspreid over 3 dagen
 • Vervoer in Afrika: vervoer van de luchthaven naar Afriski
 • Mogelijkheid om gratis ski-uistrusting in Afriski te lenen
 • Uitgebreid voorbereidingsmateriaal
 • Help met visa in Lesotho en alle benodigde praktische informatie en contacten.
 • Optimale voorbereiding met ondersteuning, advies, tips en tricks van Snowminds leraren die zelf in Afriski hebben lesgegeven.

 

Het volgende zit niet inbegrepen in de reis:

 • Annuleringsverzekering en reisverzekering
 • Alle bijkomende kosten van extra (reis) activiteiten die zelfstandig ondernomen worden.
 • Alles dat niet boven beschreven staat

Voor alle bovenstaande activiteiten zorgen wij voor alle praktische zaken en zijn vrijwel alle kosten gedekt. We werken bij het uitvoeren van de bovenstaande activiteit zoals de safari samen met deskundige partners in Afrika. Deze zullen je begeleiden tijdens je verblijf waardoor je altijd met zekerheid en veilig onderweg bent.

* De prijs van de ticket kan variëren en dus kunnen er prijswijzigingen optreden. We zullen indien dit zich voor doet, je altijd op de hoogste stellen voor de bevestiging van de reis.

 

 

Wanneer ik aan mensen vertel dat ik een seizoen in Lesotho heb gedaan, wordt ik meestal in eerste instantie verbaasd aangekeken. Sommige mensen denken dat ik hen voor de gek hou. Vaak lach ik dan gewoon, en laat ik het antwoord in het midden.

- Jacob, Team leader

Wie kan zich aanmelden?

 

We zijn er als Snowminds enorm trots op dat we welk jaar erin slagen om de juiste leraren voor het team in Afriski te selecteren. Naast een skileraren diploma is het daarom belangrijk dat je positief, vrolijk en avontuurlijk bent ingesteld en bovendien bereidt bent om hard te werken.

Kortom, we verwachten van je dat:

 • Je beschikt over minimaal een erkent skileraren diploma ten minste gelijk aan de Anwärter opleiding.
 • Je veilig en gecontroleerd alle type piste’s kunt afdalen
 • Je open, positief en vrolijk bent
 • Je serieus, verantwoordelijk en gemotiveerd bent
 • Je goed om kunt gaan met kinderen, jongeren en volwassenen
 • Je graag les geeft
 • Je de Engelse taal op goed niveau beheerst
 • Je minimaal 18 jaar oud bent.

Nadat je je aanmeld voor de reis naar Afrika, zal er een intakegesprek plaatsvinden. In het gesprek zullen we je aanmelding beoordelen. Tegelijkertijd geeft dat je de mogelijkheid om alle vragen omtrent de reis naar Afrika te stellen.

Er is grote interesse in de reis naar Afrika en de plekken vullen zich snel. We werken daarom met een “first come, first serve” principe. Dat betekend dat wanneer je je eerder aanmeld, je een grotere kans hebt om mee te kunnen.Je kunt je aanmelden via ons standaard aanmeldformulier.

 

PRIJS

Course Icon Werk als skileraar in Afrika!

Course Icon Vanaf €2495,-

Course Icon De volgende aanmeldingsronde eindigt op 6 maart!

Course Icon Afriski Mountain Resort, Butha-Buthe, Lesotho

Course Icon 10 juni tot 18 augustus 2019

Meld je aan

Meld je aan voor onze infomeeting!

Meld je aan voor de infomeeting en krijg antwoord op al jouw vragen!

Meld je hier aan!