Een dag als skileraar bij Skischule Bad Hofgastein

Avatar foto
Julia Wagner juni 12, 2023

Ben je aan het nadenken over een seizoen in Oostenrijk? Dit blog geeft je een beetje inzicht in wat je kunt verwachten en hoe een dag in een Oostenrijkse skischool eruit kan zien. Lees over het dagelijks leven van Julia en de ervaringen die ze heeft opgedaan in haar seizoenen bij Skischule Bad Hofgastein.

Allereerst, waar je ook als leraar werkt, er zal nooit een dag hetzelfde zijn. Maar dat is precies wat het seizoensleven zo opwindend maakt!
Ik werk nu al vijf seizoenen in Skischule Bad Hofgastein en kan je vertellen dat er elke dag verrassingen zijn! Het grootste deel van de meeste skischolen is de “Kinderskischule”, waar we (in Bad Hofgastein) doorgaans zo’n 350 kinderen in groepslessen hebben tijdens het hoogseizoen. Maar maak je geen zorgen, ze worden niet allemaal jouw verantwoordelijkheid – je hoeft maar voor 8-10 van hen te zorgen 😀

Hoe zou een dag met zo’n groepje eruit kunnen zien?

7.45 – 9.30

Meestal sta ik rond 7.45 uur op zodat ik ‘s ochtends rustig kan ontbijten met mijn huisgenoten. Nadat we ontbeten hebben, lopen we naar de skischool waar we om 8.45 uur samenkomen voor een korte ochtendvergadering. Aangezien we een app gebruiken waarin we de avond ervoor al kunnen zien wat onze lessen zullen zijn, is de vergadering vrij snel voorbij en is er tijd om een kopje koffie te drinken met mijn collega’s of even snel te gaan hardlopen op de vers geprepareerde pistes.

Julia and other happy instructors

9.30 – 12.00

Om 9.30 uur gaan we naar onze verzamelpunten waar de kinderen in het komende half uur worden afgezet door hun ouders en waar we beginnen met wat opwarmspelletjes. Om 10.00 uur neem ik mijn groep mee en beginnen we met de lessen! Afhankelijk van het niveau van mijn groep blijf ik in Kinderland of ga ik rechtstreeks de berg op met de gondel. Het zogenaamde “Gasti Land” dat we in Gastein hebben, is een van de grootste oefengebieden die je in Oostenrijk kunt vinden, wat het werken daar superleuk maakt omdat je zoveel verschillende opties hebt, zoals parcours, leuke pistes, carrousels en zelfs een sneeuwvoetbalveld! Zelfs de oudere en meer gevorderde kinderen genieten er echt van! En je zult merken dat het soms niet zo gemakkelijk is om indruk op ze te maken!
Ik begin mijn lessen meestal met een leuke oefening, een spelletje op ski’s of een snelle race over de funslope om de sfeer ‘s ochtends op te peppen. Aan het einde van de dag is het een succes als de kinderen iets hebben geleerd zonder dat ze beseffen dat ze de hele dag hebben geleerd. Logisch toch? Vergeet niet dat de kinderen nog steeds op vakantie zijn! Daarom probeer ik ook alle oefeningen die we de komende twee uur doen zo leuk en interessant mogelijk te maken.

happy_kids

12.00 – 13.00

Om 12.00 uur begint onze lunchpauze. Dat betekent niet per se dat het een pauze is voor ons als skileraren! Natuurlijk is er verschil als je oudere kinderen in je groep hebt in vergelijking met kinderen die erg jong zijn en hulp nodig hebben bij het uittrekken van hun jassen, het snijden van hun schnitzel of naar het toilet gaan. Maar over het algemeen proberen we als leraren elkaar zoveel mogelijk te helpen. Dat is zeker een van de beste aspecten van onze skischool, dat hoewel het een van de grotere skischolen is en we in het hoogseizoen tot wel 120 mensen kunnen zijn, we elkaar als één grote familie zien.

13.00 – 15.00

Na de lunch gaan we om 13.00 uur weer op pad voor onze volgende twee uur les, waarin we oefeningen doen en skiën op verschillende terreinen. Net voordat de lessen om 15.00 uur eindigen, bespreek ik samen met de kinderen wat we vandaag hebben gedaan, wat leuk was en wat we morgen gaan doen. Nog één keer “zicke zacke zicke zacke” en de kinderen zijn vrij om te gaan! 😀

Kids on the slope

15.00 – 16.00

Na een goede dag met mijn groep en een praatje met hun ouders wanneer ze worden opgehaald, is er waarschijnlijk nog wat tijd voor een laatste afdaling samen met mijn vrienden. Hoewel we op een gegeven moment de berg moeten verlaten omdat de liften rond 16.00 uur sluiten, is onze dag nog niet voorbij.
16.00 – open einde 😀

Après-ski is natuurlijk een onderdeel van het leven van een skileraar! Je zult altijd wel iemand vinden die wel zin heeft in een biertje of twee bij de bar vlakbij het skischoolkantoor. Maar afgezien daarvan vinden we het ook erg leuk om samen te dineren, spelletjesavonden te organiseren, filmavonden te houden of zelfs ‘s avonds te rodelen! Zoals je ziet, zul je je hier nooit vervelen!!

Ik hoop dat ik je een goed inzicht heb kunnen geven in hoe het zou kunnen zijn als je een seizoen gaat doen, en misschien wil je met me mee op mijn volgende avontuur?
Bekijk onze opleidingen en programma’s in Oostenrijk voor het komende seizoen!!”

Ga met ons mee op een 1-, 2- of 3-weekse skikamp in maart⛷️

Dit is je laatste kans om jouw droom werkelijkheid te laten worden.

MELD JE AAN