Algemene voorwaarden

1. Algemene voorwaarden bij Snowminds

1.1 Over Snowminds NL
Bij Snowminds NL (KVK-nr.: 63350637) koopt u reizen en diensten onder de volgende voorwaarden:

1.2 Algemene voorwaarden

De voorwaarden bij Snowminds NL zijn verdeeld in twee delen:

  1. Algemene voorwaarden, van toepassing op alle reizen
  2. Uitgebreide algemene voorwaarden om te worden gelezen in samenhang met de “Algemene Voorwaarden” en in werking tredend bij de reizen waarbij arbeidsplaatsing en/of educatie onderdeel is van het product. 

2.0. Algemene voorwaarden

2.1 Bestellen/Aanmelden
Bestellingen en aanmeldingen worden gedaan via de telefoon, e-mail of onze website. Bestellingen en aanmeldingen zijn bindend zodra je een geschreven bevestiging van het ontvangen van de opleiding hebt ontvangen. Je gaat op het moment van bestellen of aanmelden akkoord met de Algemene Voorwaarden.

Na bestelling ontvang je een reisbevestiging. De bevestiging dient grondig gelezen te worden om misverstanden en fouten te voorkomen. Wanneer er vragen zijn of fouten worden geconstateerd dien je direct contact op te nemen met Snowminds NL.

Je moet ten minste 17 jaar oud zijn om gebruik te maken van onze diensten. Door een bestelling te plaatsen bevestig je dat je 17 jaar of ouder bent. Daarmee accepteer je tegelijkertijd de algemene voorwaarden, inclusief de copyright voorwaarden en ons privacy beleid.

2.2 Prijzen
De prijs is inclusief alle diensten zoals aangegeven in geschrift en op de reisbevestiging. Alle andere kosten, zoals de kosten voor paspoorten, visa, inentingen, verzekeringen en dergelijke, zijn tenzij anders vermeld, niet inbegrepen in de prijs en de verantwoordelijkheid en de kosten van dergelijke zaken vallen op de deelnemer.

Snowminds beste prijs garantie – Als je jezelf aanmeld voor een ski- of snowboardleraren opleiding met de Snowminds beste prijs garantie, beloven wij precies dat: Ongeacht wat er gebeurd met de prijs van de opleiding in de toekomst, jij betaalt gegarandeerd de laagste prijs. Bijvoorbeeld, als de prijs van jouw gekozen opleiding later aangeboden wordt voor een lagere prijs dan op jouw factuur staat, zullen wij jou de verminderde prijs aanbieden zonder iets te vragen. Wij waarderen jullie zaken en willen die op een eerlijke, no-nonsense manier benaderen.

2.3 Betaling en aanbetaling

Wanneer je een reis boekt, moet binnen 7 dagen na boeking een aanbetaling van 800 euro worden voldaan. De aanbetaling wordt in twee delen gesplitst, waarbij de eerste aanbetaling van 200 euro wordt betaald bij reservering en de tweede aanbetaling van 600 euro 7 dagen later wordt betaald. Als je een verzekering of andere extra’s hebt gekocht, moet dit met de tweede aanbetaling worden betaald.

Uiterlijk 60 dagen voor vertrek dienen de totale kosten van de reis door Snowminds NL te zijn ontvangen, tenzij schriftelijk anders overeengekomen. Indien er niet aan de voorwaarden van betaling wordt voldaan, behoud Snowminds NL zich het recht om zonder voorafgaande kennisgeving de reis te annuleren.
Betaling geschiedt door overschrijving of iDeal betaling. Bij betaling per overschrijving dient het bedrag te worden overgemaakt naar de volgende rekening:

IBAN: NL27INGB 0006984892
T.n.v. SnowMinds NL

Vernoem bij betaling doormiddel van overschrijving altijd het factuurnummer, je initialen en je achternaam.

2.4 Veranderingen van bestellingen
Bestellingen zijn te wijzigen door contact op te nemen met Snowminds NL. Alle wijzigingen zijn pas geldig nadat er een schriftelijk worden bevestiging van Snowminds NL is ontvangen. Mocht een verandering worden doorgevoerd buiten een periode van 60 dagen voor vertrek voor producten binnen de EU of 90 dagen voor producten buiten de EU, dan zullen er wijzigingskosten in rekening worden gebracht van €115 per persoon + mogelijk bijkomende kosten. Mocht er een verandering worden doorgevoerd naar een goedkoper product, dan is het niet mogelijk om het verschil in bedrag te retourneren. Als je wijzigingen wilt aanbrengen later dan 60 dagen voor vertrek voor een reis binnen de EU, of 90 dagen voor een reis buiten de EU, wordt dit beschouwd als een annulering, waarna een nieuwe boeking kan worden gemaakt.

Aangaande veranderingen in vliegtickets

Bij annulering of wijziging van een reis waarbij sprake is van een vlucht, uitgevoerd door een luchtvaartmaatschappij, zal Snowminds NL bijbehorende boekingskosten in rekening brengen van €115 per persoon + bijkomende kosten vanuit de vliegmaatschappij en/of het boeken van het vliegticket.

2.5 Annulering
Voor reizen binnen de EU:

Bij annulering uiterlijk 60 dagen voor de overeengekomen reisdatum wordt het door de klant betaalde bedrag terugbetaald, exclusief het bedrag dat overeenkomt met de aanbetaling en, indien van toepassing, annuleringsverzekering en andere kosten.

Bij annulering later dan 60 dagen voor en uiterlijk 21 dagen voor de overeengekomen reisdatum heeft Snowminds ApS het recht om 80% van de prijs van de reis in rekening te brengen, inclusief aanbetaling en, indien van toepassing, annuleringsverzekering en overige kosten.

Bij annulering later dan 21 dagen voor de op het reisdocument vermelde vertrekdatum vervalt het recht van de koper op eventuele restitutie. Dit geldt ook bij bijvoorbeeld te laat komen of bij no-show zonder afmelding. Uitstel of te laat komen wordt beschouwd als een annulering van de gehele reis, waarmee het restant van de reis niet kan worden ingewisseld.

In het geval van annulering van lijnvluchten, waarbij Snowminds ApS het vliegticket niet geheel of gedeeltelijk kan terugbetalen, heeft Snowminds ApS het recht om te berekenen wat overeenkomt met de prijs van de vlucht, evenals de aanbetaling en eventueel betaalde toeslagen.

Voor reizen naar niet-EU-landen:

Bij annulering uiterlijk 90 dagen voor de overeengekomen reisdatum wordt het door de klant betaalde bedrag terugbetaald, exclusief het bedrag dat overeenkomt met de aanbetaling en, indien van toepassing, annuleringsverzekering en andere kosten.

Bij annulering later dan 90 dagen voor en uiterlijk 21 dagen voor de overeengekomen reisdatum heeft Snowminds ApS het recht om 80% van de prijs van de reis in rekening te brengen, inclusief aanbetaling en, indien van toepassing, annuleringsverzekering en overige kosten.

Bij annulering later dan 21 dagen voor de op het reisdocument vermelde vertrekdatum vervalt het recht van de koper op eventuele restitutie. Dit geldt ook bij bijvoorbeeld te laat komen of bij no-show zonder afmelding. Uitstel of te laat komen wordt beschouwd als een annulering van de gehele reis, waarmee het restant van de reis niet kan worden ingewisseld.

In geval van annulering van lijnvluchten, waarbij Snowminds ApS het vliegticket niet geheel of gedeeltelijk kan terugbetalen, heeft Snowminds ApS het recht om te berekenen wat overeenkomt met de prijs van de vlucht, evenals de aanbetaling en eventueel betaalde toeslagen.

2.6 Verzekering
Het is verplicht om een reisverzekering af te sluiten die voor de gehele duur van de reis met Snowminds NL dekt. Je bent als deelnemer van een reis van Snowminds NL zelf verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat je een dekkende reisverzekering hebt. Snowminds NL kan nooit verantwoordelijk worden gehouden voor blessure, verwondingen, schade, overlijden, schade aan derden of andere schade of verlies dat in verband met de reis gebracht kan worden.

Reisverzekering:

Wanneer je met Snowminds NL op reis gaat, is het verplicht om een reisverzekering af te sluiten die tijdens de gehele reis dekt.  Dit is om er zeker van te zijn dat je altijd goed gedekt bent!  Snowminds NL maakt je ervan bewust dat skiën en snowboarden gevaarlijke sporten zijn en skivakanties worden niet altijd door een normale reisverzekering gedekt. Neem daarom contact op met je reisverzekering om na te gaan of je volledig gedekt bent.

2.7 Transport en bagage
Alle reizen met Snowminds NL gaan per bus of vliegtuig. De exacte vertrektijden ontvang je je voor vertrek via e-mail.

In verband met planning en veiligheid gelden er bij transport een maximaal toegestane koffers. De limiet wordt aangegeven op de vertrekbevestiging. Extra bagage zal worden afgewezen. Bij reizen met de bus het je eigen verantwoordelijkheid dat alle bagage ingeladen wordt. Wanneer u met het vliegtuig reist, gelden de door de luchtvaartmaatschappij vaste richtlijnen.

Snowminds NL kan tijdens de reis niet verantwoordelijk worden gehouden voor verlies van, of schade aan bagage. Snowminds NL kan niet aansprakelijk worden gesteld voor vervoer dat niet door Snowminds NL is georganiseerd.

2.8 Overnachtingen en maaltijden
Afhankelijk van de bestemming zal bij aankomst het hotel/appartement beschikbaar zijn vanaf het middaguur. Bij pension met ontbijt zal het ontbijt beschikbaar zijn vanaf de ochtend na aankomst. Bij een halfpension of volpension zal het eerste diner plaatsvinden op de dag van aankomst. In alle gevallen is het laatste diner ’s ochtends op de dag van vertrek.

De kamers dienen ‘s ochtends op de dag van vertrek te worden verlaten. De exacte tijd van vertrek zal op tijd worden gecommuniceerd.

2.9 Eigen verantwoordelijkheid
Je bent verplicht te voldoen aan de richtlijnen van Snowminds NL en/of hun vertegenwoordigers. Je bent verplicht om ten alle tijden op tijd te zijn en alle regels en voorschriften van Snowminds NL en hun partners zoals de busmaatschappij, het hotel, de onderwijsinstelling ect. te respecteren.  Wanneer regels worden overtroffen behoudt Snowminds NL het recht om een deelnemer uit te sluiten van deelname, waarna de deelnemer verblijf en terugreis zelf zal moeten regelen. Snowminds NL behoud in geval van uitsluiting het recht om de totale reiskosten in rekening te brengen.

Het is wanneer je deelneemt aan de reizen van Snowminds NL verplicht dat je bekend bent met alle informatie omtrent de reis, inc. informatie over vertrek, reisplan, en praktische reisinformatie over het land van bestemming. Daarnaast wordt de deelnemer geacht op de hoogte te zijn van de actuele politieke, gezondheids- en milieusituatie in het land van bestemming.

De deelnemer is zelf verantwoordelijk voor het hebben van een geldig paspoort, visa en zo nodig vaccinaties voor het vertrek naar de bestemming. Voor extra informatie over de bestemming dient de deelnemer contact op te nemen met de relevante ambassade. De deelnemer is zelf verantwoordelijk eventuele bijkomende kosten van de hierboven beschreven zaken of het ontbreken daarvan tijdens de reis. Tevens is de deelnemer verantwoordelijk voor eventuele kosten als gevolg van ziekte, ongevallen en dergelijke tijdens de reis.

Het is de verantwoordelijkheid van de deelnemer om passende bagage mee te nemen voor zowel de bus als het vliegtuig. Deelname aan de reizen is op eigen risico.

De deelnemer is verplicht om voor vertrek om verduidelijking te vragen indien er vragen zijn. Wanneer de deelnemer vindt dat er onduidelijkheden zijn omtrent de reis, dient er onmiddellijk contact op te worden genomen met Snowminds NL. Snowminds NL garandeert een schriftelijke verklaring.

2.10 Aansprakelijkheid Snowminds NL
Snowminds NL is verplicht om de reis uit te voeren in overeenstemming met de reisbevestiging en de informatie op de website. Snowminds NL mag informatie wijzigen voordat de reisovereenkomst wordt gesloten, zolang Snowminds NL de koper daarover informeert.

Wanneer je met Snowminds NL een speciale afspraak maakt dan is de afspraak alleen geldig wanneer deze op de reisbevestiging vermeld staan, of wanneer deze in geschrift gedocumenteerd staan.

Snowminds NL kan niet verantwoordelijk worden gehouden wanneer de reis of delen van de reis niet uitgevoerd kunnen worden door externe factoren zoals overmacht, weersomstandigheden en andere omstandigheden  die Snowminds NL redelijkerwijs niet hadden kunnen voorzien, of kan controleren. Indien het draait om werk of opleiding en deze onderdeel zijn van de reis, dan gelden de onderstaande “Uitgebreide Algemene Voorwaarden”.

Wanneer de weersomstandigheden, sneeuw condities of temperaturen op de bestemming afwijken van de normale waarden, dan wordt dat niet als een tekortkoming gezien. Ook afwijkende omstandigheden als gevolg van nalatigheid van de koper, wordt niet als tekortkoming van Snowminds NL gezien. Snowminds NL kan niet verantwoordelijk gehouden worden wanneer een reis niet volledig uitgevoerd kan worden, of wanneer een reis niet aan de verwachtingen voldaan heeft als gevolg van afwijkende omstandigheden zoals een gesloten skigebied ten gevolge van te veel sneeuw, te weinig sneeuw, wind , lawinegevaar ect.

Skiën en snowboarden zijn gevaarlijke sporten. Alle activiteiten op de pisten worden op eigen risico ondernomen. Snowminds NL kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor schade die tijdens activiteiten op de pisten worden ondernomen.

2.11 Aansprakelijkheid van luchtvaartmaatschappijen
Alle het luchtverkeer is onderworpen aan regelgeving bepaald in het Verdrag van Warschau van 1929 en alle latere wijzigingen en aanvullingen daarvan.

Neem direct contact op met de vertegenwoordiger van de vervoerder indien er bagage verloren of beschadigt raakt. Klachten moeten schriftelijk en binnen 7 dagen worden ingediend. Bij verlies dient er 21 dagen worden gewacht.

2.12 Klachten
Indien er onverhoopt fouten worden gemaakt tijdens de reis dient Snowminds NL daarvan zo spoedig mogelijk schriftelijk op de hoogte te worden gesteld. De deelnemer dient in dat geval contact op te nemen met de vertegenwoordiger van de betreffende reis door te schrijven naar: [email protected] of te bellen naar 085 00 20 240. Snowminds NL moet de richtlijnen omtrent pakketreizen naleven. Wanneer deze richtlijn is nageleefd, komt de klacht te vervallen en vervalt het recht op vergoeding. Indien de richtlijn niet is nageleefd, dient de fout door Snowminds NL te worden hersteld en moet de deelnemer binnen 2 weken na terugkeer schriftelijk antwoord hebben ontvangen.

2.13 Drukfouten voorbehouden
Snowminds NL behoudt zich voor drukfouten in de catalogus, op de reisbevestiging, website en andere media waar de producten van Snowminds NL worden verkocht. Snowminds NL is niet verantwoordelijk voor de inhoud van andere websites die producten of diensten van Snowminds NL bespreken.

3.0 Bijkomende voorwaarden

Snowminds NL’s  “Bijkomende voorwaarden” dienen te worden gelezen en geaccepteerd als uitbereiding op de “Algemene voorwaarden”. De “Bijkomende voorwaarden” treedt in werking wanneer je deelneemt aan een reis waar er spraken is van arbeidsbemiddeling en/of opleiding.

3.1 Aanmeldingen en Bestellingen
Snowminds NL werkt met een baangarantie en behoudt daarom het recht om pas na het intakegesprek een definitieve bevestiging van bestelling te versturen. Mocht een deelnemer niet worden toegelaten, dan worden alle eventueel aan Snowminds NL betaalde kosten vergoed, tenzij anders overeengekomen.

3.2 Baangarantie
Snowminds NL zorgt met de baangarantie voor een werkplek bij een skischool in het buitenland. De baangarantie houd een baan  bij een skischool in het buitenland in, wanneer je de bijbehorende Snowminds NL opleiding succesvol afrondt. De skischool bepaald de werkomstandigheden en bepalen de hoeveelheid werk dat je bij de skischool uitvoert. Werkvoorwaarden, zoals het aantal werkuren, salaris, accommodatie, liftpassen en verzekeringen kunnen verschillen van skischool tot skischool en vallen onder de werkrelatie tussen de skischool en de leraar. Snowminds NL is in geen gevallen de werkgever en kan daardoor geen garantie bieden op het aantal gewerkte uren bij de skischool. Snowminds NL kan niet verantwoordelijk worden gehouden wanneer de verwachtingen omtrent het aantal gewerkte uren, het verdiende salaris of andere afspraken die tussen de skischool en de leraar gemaakt zijn, niet volbracht worden.

Wanneer je de opleiding tot leraar niet haalt, vervalt de baangarantie. In dat geval is Snowminds NL niet verplicht een baan bij een skischool aan te bieden. Je organiseert en betaalt in dat geval alle extra te ondernemen activiteiten die ten gevolge van het niet behalen van de opleiding voortkomen.

Indien je vragen hebt over de baangarantie, dan kun je altijd contact opnemen met: [email protected]

3.3 Vervoer
Al het vervoer voor, tijdens en na je werk in het buitenland zijn eigen verantwoordelijkheid en niet in de prijs inbegrepen tenzij nadrukkelijk vermeld op de website of reisbevestiging.

3.4 Skimateriaal en skikleding
Iedere deelnemer dient voor de opleiding eigen skikleding en skiuitrusting mee te nemen. Bij aankomst bij je werk ontvang je een skileraar uniform. De skiuitrusting zoals ski’s, snowboard, helm en rug beschermer dien je zelf mee te nemen.

3.5 Praktische zaken op de bestemming
Werkvoorwaarden en vragen daarover worden afgehandeld tussen de skischool en de leraar. Snowminds NL verstrekt zo goed mogelijk de door de skischool ontvangen informatie, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud daarvan.

Het salaris verschilt per skischool en de afspraken omtrent de salaris- en werkvoorwaarden gelden strikt tussen de leraar en de skischool. De skischool kan op je bestemming huisvesting beschikbaar stellen. Leefomstandigheden verschillen van skischool tot skischool. In sommige skischolen zijn zaken zoals huisvesting, skipassen en uniformen onderdeel van het salaris, terwijl dat in andere skischolen niet zo is. Wanneer je vragen hebt over de salaris- of woonvoorwaarden, neem dan contact op met je skischool/werkgever.

Wanneer Snowminds NL als onderdeel van de opleiding een seizoens liftkaart voor je koopt die ook op je bestemming geldig is, zoals de Salzburger Super Ski Card, gelden niet de standaard liftkaart voorwaarden van de skischool, omdat de liftkaart in samenwerkingsverband tussen de skischool en Snowminds NL aangeschaft word.

3.6 Verzekering
Het is je eigen verantwoordelijkheid om je reisverzekering te controleren en in die nodig aan te schaffen. Om volledig verzekerd te zijn, stellen we je ervan op de hoogte dat:

  1. Skiën en Snowboarden zijn gevaarlijke sporten en vallen daardoor vaak niet onder een normale reisverzekering.
  2. Een ski- en/of snowboardleraar wordt vaak niet door een gewone reisverzekering gedekt.
  3. Aangezien je tussen de 14 dagen en 6 maanden onderweg bent, kan het zijn dat je verzekering niet de volledige lengte van de reis dekt.

Je bent verplicht om een volledig dekkende reisverzekering te hebben tijdens de gehele reis met Snowminds NL.

3.7 Ski- en/of snowboardleraren opleiding
De lerarenopleidingen worden uitgevoerd in samenwerking met verschillende verbanden, zoals het Salzburger Berufsschilehrer und Snowboardlehrer Verband (SBSSV), Canadian Association of Snowboard Instructors (CASI) en de Canadian Ski Instructors’ Alliance (CSIA). Tijdens de opleidingen neem  je deel aan praktische en theoretische lessen in zowel het Duits als in het Engels. Je ontvangt indien je de opleiding succesvol afrondt, ongeacht het verband een officieel erkend diploma waarmee je les kunt geven aan beginners tot licht gevorderde ski en-/of snowboarders.

Snowminds NL kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor eventuele fouten, klachten en vergoedingen die in verband staan met de lerarenopleidingen. De verantwoordelijkheid daarvan ligt bij het uitvoerende leraren verband.

3.8 Eigen verantwoordelijkheid
Het is je eigen verantwoordelijkheid om goed voorbereid en met de benodigde taalvaardigheden en ski- en/of snowboardvaardigheden aan de opleiding te beginnen. Snowminds NL kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor het niet behalen van een opleiding en het daarmee vervallen van de baangarantie.

3.9 Snowminds NL’s verplichtingen
Snowminds NL helpt je bij het worden van ski- en/of snowboardleraar en bij het vinden van een werkgever in het buitenland. Dit betekend dat je niet in dienst van Snowminds NL zult treden, maar Snowminds NL bemiddeld tussen de deelnemer die ski- en/of snowboardleraar wilt worden, de skilerarenopleiding en de skischolen.

Snowminds NL heeft geen verantwoordelijkheid als werkgever. Dat betekend tevens dat alle verantwoordelijkheid over een door Snowminds NL opgeleide leraar na het einde van de opleiding komt te vervallen. Snowminds NL kan niet verantwoordelijk worden gehouden wanneer het werkaanbod of een deel van het werkaanbod niet nagekomen kan worden als gevolg van externe factoren zoals het gebrek aan sneeuw, faillissement van de skischool, tegenvallende verkoopaantallen bij de skischool of andere externe factoren die het functioneren van de skischool kunnen beïnvloeden indien Snowminds NL die factoren redelijkerwijs niet hadden kunnen voorzien of buiten de controle van Snowminds NL liggen.  

Onenigheid, onvervulde verwachtingen en / of geschillen tussen de deelnemer, de opleiding en de skischool zijn niet de verantwoordelijkheid van Snowminds NL en Snowminds NL kan niet voor eerder genoemde zaken verantwoordelijk worden gehouden. Snowminds NL is echter altijd beschikbaar voor vragen.

Laatste update: 21 december 2023

 

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN
×