Wintersport in Canada

Kom en ervaar Canada's champagne poeder met ons

Canada laat je verbluffen!

Een wintersport vakantie in Canada, totaal anders dan de wel bekende Alpen en de bergen in Japan. In al deze gebieden vind je goeie skiërs, maar in Canada zijn er de meest hartstochtelijke en gepassioneerde ski/winterliefhebbers die we kennen.

Wat typisch is voor de Canadese gebieden zijn de veelvoorkomende ski in/ski out mogelijkheden. Dit betekend dat het gebied en omgeving zo is ingericht dat je tijdens de wintermaanden gemakkelijk even kan pauzeren onder het genot van een chocomel, om vervolgens daarna zo weer de skilift in te stappen.

Canada biedt zowel een paradijs voor gevorderden skiërs als voor beginners. Of je nu opzoek bent naar absurd lange verticale afdalingen in Revelstoke of een goede kinderopvang in Big White, Canada kan aan alle behoeften voldoen. Al kom je met een groep vrienden, of met het hele gezin en al kies je voor een off-piste of spa vakantie. De steilheid van de pistes is echter anders dan je misschien gewend bent van de Alpen. In Canada worden de pistes beoordeeld van groen naar zwart. Dat wil zeggen, groen voor beginners, blauw voor makkelijk-te-doen en zwart voor experts. Voor de echte waaghalzen zijn er ook de zwarte “double diamond” afdalingen. Er is dus geen rode afdaling! Canadese resorts hebben vaak dat alle hellingen weer in het dorp bijeen komen, dit maakt een skidag flexibel en dynamisch.

In Canada wordt in tegenstelling tot Europese resorts, alles binnen het gemarkeerde skigebied gepatrouilleerd door ski-patrouille. Zelfs tussen de steile afdalingen en bosrijke gebieden. Dit alles zorgt ervoor dat piste-skiën veel veiliger is. Dus als je een skivakantie wilt die je kan uitdagen, dan staat Canada klaar om je te verwelkomen.

"Ik heb naar de mogelijkheden gekeken, maar niks kon de vakantie met Snowminds evenaren! Deze evaring was beter dan dat ik me ooit voor had kunnen stellen."

- Mads

Vakantie pakketten

We weten dat al onze gasten uniek zijn en verschillende wensen hebben, en wij doen er alles aan om deze wensen in vervulling te brengen. Met onze jarenlange ervaring uit skigebieden in Canada, durven we te stellen dat onze kennis en netwerk van hoogste kwaliteit zijn. Dit laatste is mogelijk door onze uitgebreide ervaring met de dagelijkse activiteiten in de resorts, waar we het hele seizoen door, leraren, gasten en een tal van partners hebben. Deze activiteiten hebben ons geleerd wat een onvergetelijke skivakantie maakt. Wij zorgen voor alle praktische zaken, dus u hoeft zich alleen maar bezig te houden met het inpakken van uw ski-outfit en positieve vibes.

We hebben daarom drie pakketten samengesteld, afhankelijk van wat voor soort ervaring u zoekt. Hieronder hebben we een prijsvoorbeeld opgesteld voor de drie verschillende pakketten naar Whistler in de periode 4 januari – 16 januari 2020

 

Gold: Skiën is het enige dat telt

In de prijs is het volgende inbegrepen:

 • Retour vlucht Amsterdam – Vancouver
 • Luchthaven retour transfer van Vancouver Airport naar Whistler
 • 7 overnachtingen in een 3-sterren Mountainside Lodge
 • 6-daagse liftpas
 • Ski baggage inclusief
 • De optie om ski- en snowboard spullen te huren

 

Prijs: 3160 € p.p.

Go Big: Ski avontuur en het ontdekken van de grote stad

In de prijs is het volgende inbegrepen:

 • Retour vlucht Amsterdam – Vancouver
 • Luchthaven retour transfer van Vancouver Airport naar Whistler
 • 7 overnachtingen in het 4-sterren The Fairmont Chateau Whistler incl. ontbijt
 • 6-daagse liftpas
 • 2 overnachtingen in Vancouver in het 4-sterren Pinnacle Hotel Harbourfront incl. ontbijt
 • Ski baggage inclusief
 • De optie om ski- en snowboard spullen te huren

 

Prijs: 4037 € p.p.

Supreme Experience: Het beste dat Canada te bieden heeft

In de prijs is het volgende inbegrepen:

 • Retour vlucht Amsterdam – Vancouver
 • Luchthaven retour transfer van Vancouver Airport naar Whistler
 • 9 overnachtingen in het 4-sterren The Fairmont Chateau Whistler incl. ontbijt
 • 8-daagse liftpas
 • 3 overnachtingen in Vancouver in het 4-sterren Pinnacle Hotel Harbourfront incl. ontbijt
 • Ski baggage inclusief
 • De optie om ski- en snowboard spullen te huren
 • De optie om te gaan cat/heli skiën
 • De optie voor Valizo baggage en lounge service

 

Prijs: 5105 € p.p.

 

Als u niet het gevoel heeft dat onze pakketten aan uw wensen voldoen, neem dan gerust contact met ons op en wij helpen u graag bij het verwezenlijken van uw droom ski-vakantie. 

 

Wat is niet inbegrepen?

Kosten met betrekking tot het aanvragen van een visa

Annulerings en reis verzekering

Verhuur van ski- en snowboard spullen

 

Graag wijzen we u op het volgende:

* Boek uw skivakantie tijdig. Dit is om uw plek veilig te stellen aangezien onze resorts erg populair zijn

* Het bovenstaande is een prijsvoorbeeld in het hoogseizoen en kan aanzienlijk variëren, afhankelijk van de specifieke data van uw vakantie, de keuze van de kamercategorie, de vluchtcapaciteit op de datum van vertrek, speciale evenementen, feestdagen, etc. Neem contact met ons op voor de specifieke prijzen van uw ski vakantie.

Neem contact met ons op voor het boeken van uw ski avontuur.

 

De grote trekpleister en een deel van wat Canada echt uniek maakt, is de mogelijkheid tot heliskiën. Hier word je getransporteerd met een helikopter en naar een gebied gebracht waar je niet met de lift kan komen. Samen met een gids ga je op ski’s of snowboard bijna zwevend door het landschap vol poedersneeuw, om vervolgens beneden door de helikopter weer worden opgepikt voor nog een afdaling.

 

Voor de adrenaline junkies is er ook een sneeuwscooter verhuur in de meeste Canadese resorts. Deze brengen je naar gebieden die niet op ski’s te bereiken zijn. Als je op zoek bent naar een rustigere activiteit, kan je ook sneeuwschoenen of schaatsen huren. Ijshockey is tenslotte de nationale sport van Canada, en je kunt niet op skireis naar Canada gaan zonder een of twee wedstrijdjes te hebben gespeeld op de lokale ijsbaan.

 

In Canada gaat het bij apreski niet alleen om het dansen op tafels met zware skischoenen. Het is veel normaler om te genieten van een koud biertje in een bubbelbad in de openlucht of een drankje in de bar, waarna je naar een van de vele aangeboden avondactiviteiten gaat. Het is vrij populair voor Canadese gebieden om een Tube Park te hebben. De klassieke lange, steile en ijzige heuvel die een tube baan veel meer maken dan alleen een kleine afdaling. Ook voor de kinderen is er genoeg vermaak. Hierdoor kunnen de ouders zichzelf opwarmen met een kopje warme glühwein naast de warme haard.     

 

WIN EEN REISTEGOED TER WAARDE VAN €675

Vul onze bestemmingstest en doe mee met de competitie om een reistegoed ter waarde van €675 te winnen!

Doe hier onze bestemmingstest