Mathildes dagelijkse leven als skileraar in Japan: Onverwachte skibestemming werd een culturele match

Mathilde Hansen maart 15, 2024

Mathilde werd skileraar via Snowminds en ontdekte tot haar grote verrassing Japan als skibestemming – beroemd om de diepe sneeuw, maar ook om een cultuur van rust en orde, wat perfect bij Mathildes perfectionisme paste. Lees meer over Mathildes reis in Japan, van haar skileraaropleiding tot de vriendschappen die ze sloot met mensen van over de hele wereld en hoe haar dagelijks leven eruitziet als skileraar in Japan.

Het begin van mijn Japanse skilerarenavontuur

Ik werd aangetrokken door de mogelijkheden die Snowminds biedt om te werken als skileraar in Japan, een plek die ik me nooit had voorgesteld als skibestemming. Het was een enorme verrassing voor mij om te ontdekken dat Japan zo’n sneeuwrijk land is. Sommige seizoenen kan er meer dan 18 meter sneeuw vallen, wat ongelooflijk is. Ik was gefascineerd door wat ze daar “poedersneeuw” noemen, bekend om zijn lichte, luchtige karakter. Naast de sneeuw ben ik erg geïnspireerd door de Japanse cultuur, bekend om zijn rust en orde in alle aspecten – iets dat perfect past bij mijn eigen georganiseerde en perfectionistische aard.

Til venstre- vulkanen Mount Yōtei. Til højre- Mig på en “hård” arbejdes dag som skiinstruktør i Japan

Links – de vulkaan Mount Yōtei. Rechts – Ik op een “zware” werkdag als skileraar in Japan

Mijn interesse in het verkennen van de Japanse cultuur groeide met de dag. Van de culinaire tradities tot hun religieuze gebruiken en gemeenschap. Daarom stuurde ik een sollicitatie naar Snowminds. Ik legde uit waarom zij mij moesten kiezen als skileraar in Japan. Het duurde niet lang voordat Snowminds mijn aanvraag accepteerde. Het was een enorme erkenning en ik was blij dat ik nu de kans had om mijn passie na te jagen. Ze hielpen me in contact te komen met een skischool in Japan, waar ik mijn skileraaropleiding begon. Hier leerde ik niet alleen anderen skiën, maar ook om mijn eigen vaardigheden op de ski’s te verbeteren. Dit was een fijne kans voor professionele groei. Mijn avontuur in Japan was daardoor volop aan de gang, een ervaring die het begin zou zijn van zowel persoonlijke ontwikkeling als vele nieuwe vriendschappen.

Nyuddanede skiinstruktører

Hier vieren we dat we onze skilerarenopleiding in Japan hebben gehaald

Vriendschappen op en naast de pistes als skileraar in Japan

Na de opleiding ging ik naar mijn toegewezen skischool, waar ik het genoegen had om vlak naast de pistes te wonen. Deze locatie van de accommodatie dichtbij het werk maakte het dagelijks leven zowel gemakkelijk als comfortabel. Ik woonde samen met de andere leraren in een soort studentenhuis. We deelden kamers met 2-3 personen en hadden gemeenschappelijke faciliteiten zoals keuken, bad en woonkamer. Zo dicht bij je collega’s wonen versterkte onze banden. Ik heb hier levenslange vriendschappen gemaakt op de skischool en heb talloze onvergetelijke momenten gehad. Hoewel we op de skischool van vele verschillende leeftijden en achtergronden waren, hebben we een superleuke groep hieraan overgehouden. Hetgeen wat ons uiteindelijk heeft samengebracht: onze gedeelde passie voor skiën. Het was super en samen met persoonlijke ontwikkeling en culturele uitwisseling is dit echt een onvergetelijke ervaring.

Rusutsu, Japan, Mathilde, shred crew

Hier ben ik uit om te genieten van een vrije dag met onze skilerarengroep

Ik maakte vrienden die tot 10 jaar ouder zijn dan ik en kwamen uit verschillende delen van de wereld, zoals Australië, Canada en Noorwegen. In onze vriendengroep is iedereen gelijk ondanks alle verschillen, zowel als huisgenoten als skileraren. In onze vrije tijd genoten we vaak samen, of het nu in de lokale bar was met een paar biertjes of door de hele dag te skiën. Er was altijd plaats voor iedereen, en iedereen had het samen leuk. Ik ben zo dankbaar voor alle vriendschappen die ik heb gemaakt en houd nog steeds contact met velen van hen.

Het dagelijks leven als skileraar in Japan

Het dagelijks leven als skileraar in Japan was erg spannend maar ook leerzaam. Mijn ochtendroutine begon rond 08:20 uur, waar ik deelnam aan de ochtendvergadering op de skischool, die recht onder mijn woning was gelegen. Na de vergadering bereidde ik me voor op de lessen van de dag. Gekleed in het uniform en met skischoenen en ski’s was ik snel klaar voor de dag.

Her holder vi en lille pause under ski lektionen

Hier nemen we even pauze van het skiën, en bezoeken we het paard op het skiresort

In mijn werk als skileraar ontmoette ik een breed scala aan gasten. Het varieerde hoe lang en hoeveel mensen ik elke dag lesgaf. Sommige dagen waren het slechts halve dagen met één enkele gast, terwijl ik op andere dagen hele gezinnen meerdere dagen les heb gegeven. Ik stond voor verschillende uitdagingen, aangezien ik zowel kinderen als volwassenen trainde. Sommigen wilden de basis skivaardigheden leren, terwijl anderen droomden van het veroveren van de steilste zwarte pistes. Dit vereiste het vermogen om me aan te passen aan verschillende voorkeuren en persoonlijkheden.

Mathilde og hendes elever

Hier had ik een groep van 5 lieve gasten

Op het werk kon ik alles hebben van een vijfjarig jongetje dat moeite had om in balans te blijven op de ski’s maar toch op de zwarte pistes wilde staan, tot een 76-jarige die zich onzeker voelde op zelfs de mildste groene piste. Elke gast had zo zijn eigen uitdagingen, wat geduld vereiste en het vermogen om elke individuele student zijn unieke capaciteiten en niveaus in te schatten en aan te passen. Het was een goede persoonlijke en professionele ontwikkeling die me echt onwijs goede beroepservaringen heeft gegeven.

Jeg er meget taknemmelig for min sæson i Japan som skiinstruktør

Ik ben erg dankbaar voor mijn seizoen in Japan als skileraar

Ga als skileraar naar Japan, je zult er geen spijt van krijgen!

Mijn tijd als skileraar in Japan is ongelooflijk waardevol geweest. Ik heb veel over mezelf geleerd en over het omgaan met verschillende culturen. Het zien van de vreugde van de gasten was ongelooflijk fijn. Ik ben dankbaar voor elke ervaring, de herinneringen en gevoelens die ik op deze reis heb verzameld. Het verkennen van het onbekende is van enorm belang om echt te leren en te groeien.

Vind Mathilde op Instagram en TikTok voor inspirerende ervaringen uit Japan.

@mathildejuulhansen

Droom je ervan een dagelijks leven te hebben als skileraar in Japan? Ontdek onze ski- en snowboardleraren opleidingen in Japan, zodat je net als Mathilde een ervaring voor het leven kunt hebben. Het is belangrijk om op tijd te solliciteren, want er is sterke concurrentie voor de plekken op onze opleidingen en er is een beperkt aantal werkvisa voor Japan beschikbaar. Snowminds begeleidt je de hele weg met het visumproces.

Visums voor Canada zijn beperkt! 🇨🇦

Dit is je laatste kans om jouw droom werkelijkheid te laten worden.

MELD JE AAN