10 dingen waaraan je merkt dat je net terug bent van een seizoen in de sneeuw

Snowminds juni 8, 2018

Het seizoen zit er nu voor bijna iedereen zo goed als op. We hebben een fantastische winter gehad en alle leraren komen weer thuis aan. En dat is élk jaar weer hetzelfde gevoel; De eerste paar dagen best leuk, maar al snel is het wel weer mooi geweest. Daarom hebben we 10 van de meest herkenbare dingen waaraan je merkt dat je net terug bent, op een rijtje gezet.

 1. Je zegt zonder er erg in te hebben “Servus” tegen zo goed als iedereen.
  Tijdens je seizoen raak je al heel snel gewend aan de “Oostenrijkse” manier om hoi te zeggen, namelijk “servus”. Voor je het weet zit het er zo ingebakken, dat je ook na het seizoen er vrolijk mee door gaat. Je maten, je familie en eigenlijk elk willekeurig persoon die je tegenkomt moet eraan geloven. “Servus” klinkt ook gewoon beter.
 2. Je goggletan is zo intens dat je maten vragen of je je gezicht wel hebt gewassen
  Je kunt een skileraar aan ontzettend veel dingen herkennen, maar aan het einde van het seizoen steekt er één ding met kop en schouders bovenuit: De goggletan. Bij sommige leraren is het zo erg dat je bijna de neiging krijgt er een washandje bij te pakken… Het zal je dus niet verrassen dat de meeste leraren in de eerste paar weken thuis gek nagekeken worden.
 3. Je begint zonder na te denken tegen iedereen in het Duits
  “Kannst du viel…. Ik bedoel: Kun je misschien”… Voor het seizoen maakte je je nog druk omdat je geen Duits kon, nu maak je je druk omdat je jezelf minstens 3x per dag voor schut zet door in het Duits tegen je vrienden en familie beginnen.
 4. Je hebt opeens afschuwelijk veel zin in Frankfurter mit Pommes
  Hoewel tijdens het seizoen het eten uit kinderland af en toe je neus uitkomt, betrap je jezelf er na het seizoen plotseling op dat je stiekem enorm veel zin hebt in een Frankfurter met pommes met nét even te veel majo en ketchup.
 5. Je mist plotseling echte Après-ski muziek tijdens het uitgaan
  Allemaal leuk en aardig, die club muziek, maar je kunt natuurlijk alleen maar echt los gaan op het Cowboy und Indianer, Fliegerlied en “Die Eisbären”… Eigenlijk weet je dat je je er een beetje om moet schamen, maar eens een skileraar, altijd een skileraar.
 6. Je realiseert je ineens hoe saai het thuis eigenlijk is
  Je komt thuis, hebt net 5 of 6 maanden in een achtbaan van nieuwe ervaringen gezeten en het lijkt thuis wel alsof de tijd heeft stilgestaan. Je moet jezelf haast inhouden wanneer je je verhalen begint te vertellen, en als je uit beleefdheid even stopt met een van de vele verhalen, dan valt het stil.
 7. Het delen van een skileraarhuis is zo slecht nog niet
  Ja, je deelt een kamer en ja de douche thuis is een stuk chiller dan in het lerarenhuis maar wat is het toch stil thuis… Zeker ‘s avonds, op doordeweekse dagen. De constante stroom aan onzinnigheden, grappen en gezelligheid is iets dat je snel begint te missen.
 8. Je bent de enige die op elk nummer tijdens het uitgaan een dansje probeert te verzinnen
  Oké dat er thuis geen Après-ski muziek gedraaid wordt heb je maar te accepteren, maar geen dansjes? Ik dacht het niet. Je hebt tijdens het seizoen niet voor niets een heel arsenaal aan dansjes erin gestampt. Dan maar het Fliegerlied dansje op Ed Sheeran, dat gaat prima.
 9. De spiegel in je slaapkamer laat je er plotseling molliger uitzien dan voordat je vertrok…
  En dat ligt aan de spiegel, echt waar.
 10. Je merkt dat je onbewust je volgende seizoen alvast aan het plannen bent
  “Als ik nou ga studeren en die eerste opdrachten een maand eerder in lever, dan kan ik nog een maand achter de kerstvakantie aanplakken… Maarja, dan mis ik die super chille eerste 2 weken van februari… Maar als ik dan die andere 2 opdrachten ook eerder… Nee dat gaat niet… Hmmm..” Soms is er gewoon geen andere optie dan nog een seizoen plannen… Let’s go!

Wil je ook een seizoen de sneeuw in? Neem dan eens een kijkje op onze opleidingspagina!

Ga met ons mee op een 1-, 2- of 3-weekse skikamp in maart⛷️

Dit is je laatste kans om jouw droom werkelijkheid te laten worden.

MELD JE AAN