Hoe is het om alleen op skiseizoen te gaan?

Avatar foto
Julie Asmussen december 11, 2023

Mijn Ski Avontuur in Whistler: Het Onbekende Omarmen en Alleen Reizen

“Het vereiste een zekere dosis moed en een open-minded benadering van het onbekende toen ik besloot door te gaan met mijn skiseizoen.”

Toen ik voor mijn tweede tussenjaar stond, voelde ik de drang om uit mijn comfortzone te stappen. Maar ik wilde all-in gaan en niets minder dan Whistler in Canada als mijn bestemming kiezen, iets waar ik altijd van gedroomd had. Er was echter een klein probleem; ik zou het alleen moeten doen. Het was een beslissing die een zekere dosis moed en een open-minded benadering van het onbekende vereiste. Kon ik het volhouden om zo lang weg te zijn van huis? Hoe zou het zijn met mensen die ik niet kende? Zou ik goed genoeg zijn om skileraar te worden? Hoe zou het zijn om elke dag Engels te spreken? Na veel overwegingen besloot ik de sprong te wagen om alleen op skiseizoen te gaan en me aan te melden om skileraar te worden via Snowminds. Deze beslissing bleek cruciaal te zijn voor mijn ervaring. Snowminds regelde alle praktische zaken, van een baan en accommodatie tot vliegtickets, waardoor ik me geen zorgen hoefde te maken en me volledig kon richten op mijn komende avontuur.

Alleen op skiseizoen

Ontmoeting met Mijn Nieuwe Reisgenoten

Een van de meest geruststellende factoren was de kans om deel te nemen aan het Kick-off evenement van Snowminds. Dit evenement gaf me de kans om de mensen te ontmoeten met wie ik zou reizen voordat we ons op de luchthaven klaarmaakten om te vertrekken. Het evenement hielp me ook om mijn uitrusting op orde te krijgen en mijn verwachtingen voor het seizoen te bepalen. Het stelde me in staat om te communiceren met mijn nieuwe kennissen en contact op te nemen met sommigen van hen voor ons vertrek om advies te vragen. Ik boekte zelfs vliegtuigstoelen met een van de mensen met wie ik zou reizen, wat het begin van de reis veel comfortabeler maakte en de angst voor eenzaamheid, die vaak gepaard gaat met solo-avonturen, verminderde.

Een van de eerste dingen die mijn zorgen kalmeerden, was de ongelooflijke vriendelijkheid van iedereen om me heen. Iedereen met wie ik zou reizen, ongeacht hun achtergrond of ervaring, bevond zich in hetzelfde schuitje. We gingen namelijk allemaal alleen op skiseizoen. Het was een geruststellende herinnering dat we allemaal even opgewonden en nerveus waren. Je kunt aanvankelijk het gevoel hebben dat je alleen bent in de wilde wereld van het “alleen” reizen, maar dat gevoel veranderde snel toen we ons realiseerden dat we ons allemaal hetzelfde voelden. De gedeelde ervaring zorgde snel voor een band tussen ons, en we begonnen zelfs op de luchthaven relaties op te bouwen.

ski instructors in apartment

Het Nieuwe Dagelijkse Leven

Het leven met 14 andere avontuurlijke skiërs in een gezellige lodge heeft mijn reis alleen maar beter gemaakt. De sociale band die al is ontstaan door gedeelde ervaringen zorgt ervoor dat ik me nooit eenzaam voel. We koken samen, skiën samen, kijken samen films en brengen veel tijd door met elkaar. Het delen van momenten, uitdagingen en vreugde met mijn nieuwe vrienden is een essentieel onderdeel geworden van mijn skiseizoen. Dit had ik nooit kunnen doen zonder de andere Snowminders aan mijn zijde.

Een van de meest lonende aspecten is ook dat je je bij training groepen voegt met mensen uit verschillende achtergronden. Dit biedt de mogelijkheid om je horizon te verbreden en van verschillende culturen en ervaringen te leren . We hebben een goede trainingsgroep en de liefste coach, met een zeer hoog niveau in de skisport. Ik was nerveus over het beginnen van een dagelijkse routine waarin Engels mijn primaire taal zou zijn. Maar het leven met mensen uit Australië, Ierland, Engeland en andere delen van de wereld heeft een internationale gemeenschap gecreëerd die echt opwindend is. Het maakt het spreken van Engels veel gemakkelijker, omdat je veel van hen leert.

Teamleiders van Snowminds, ervaren leraren, spelen ook een cruciale rol bij het creëren van de beste ervaring voor ons allemaal. Hun kennis en toewijding zorgden ervoor dat we ons allemaal veilig en goed geïnformeerd voelden gedurende de hele reis. Iemand met ervaring aan je zijde hebben is onbetaalbaar, vooral wanneer je voor nieuwe uitdagingen staat. Dit omvat hulp bij het visumproces, advies over skitraining en je eigen verbeteringen in het skiën, hoe examens werken, budgettering voor het seizoen en hun rol bij het samenbrengen van ons allen en het creëren van gedeelde ervaringen tijdens het seizoen. Onder andere quizavonden, ijshockeywedstrijden, bungeejumpen en nog veel meer leuke dingen.

Dit alles kan ik zeggen na slechts 1,5 week in Canada te zijn geweest van de 5 maanden. Als je overweegt om alleen op skiseizoen te gaan, maar nog aarzelt, is mijn advies: kies een bedrijf waar je je veilig voelt en doe het gewoon!! Ik omarmde het onbekende en het heeft zich al bewezen als een enorm avontuur. Alleen reizen hoeft niet eenzaam te zijn – het kan het meest verrijkende avontuur zijn dat je ooit bent begonnen.

 

Bekijk alle verschillende programma’s in Canada eens, misschien zou je wel een avontuur moeten aangaan, net zoals ik?

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN
×