Freeride opleiding in Canada

De ervaring van je leven in de Canadese poeder sneeuw

Ontwaak jouw freeride mentaliteit tijdens je seizoen in Canada

Als je eraan dacht om een seizoen in Canada te doen dan heb je ook zeker gedroomd over de wonderbaarlijke off-piste afdalingen in de diepe Canadese poeder sneeuw. Nu heb je de kans om deze droom in vervulling te brengen doormiddel van onze freeride opleiding in Canada.

In samenwerking met het Apex Mountain Resort en hun skischool-manager Aaron Galvin, die deelnam aan de Freeride World Tour, bieden wij jou een unieke kans om de kunst van het freeriden van de allerbeste te leren.

De training duurt in totaal 10 dagen en is een uitbreiding van de 3-weekse ski- of snowboardlerarenopleiding in Canada in November/december. Je werkt tijdens het seizoen voor de skischool, maar in de minder drukke periodes krijg je training over alles wat met off-piste te maken heeft. De juiste lijnen keizen, cliff drops (whoop whoop!) en freeride competitie training. Je hoeft geen off-piste expert te zijn om deel te kunnen nemen. We gaan er wel vanuit dat je graag zou willen leren en altijd klaar staat om ons te vergezellen in de verse Canadese poeder!

Ga je mee?

Leer freeriden van de beste

We kunnen niet ontkennen dat de opleiding voornamelijk zal plaatsvinden buiten de pistes om. Onze ervaren coaches zullen je helpen ontwikkelen tot master van de off-piste. De freeride opleiding in Canada start in januari. Hier zal je eerst je Canadian Avalanche Safety Training level 1 (AST1) afronden. Dit is een 2-daagse introductie voor off-piste veiligheid.

Vervolgens ontvang je 8 trainingsdagen met Aaron Galvin en zijn team. Naast het feit dat Aaron een geweldige kerel is, is hij ook een zeer ervaren freeride-coach en voormalig Freeride World Tour Rider – een titel die niet veel mensen op hun cv kunnen zetten!

Tijdens Aaron’s lessen maak je kennis met freeriden en wie weet kun je misschien na de cursus, zelf ook deelnemen aan freeride-wedstrijden.

Wat is inbegrepen?

De opleiding vindt plaats van januari tot maart tijdens je seizoen in Canada. In samenwerking met de skischool organiseren we de training zodat deze perfect aansluit op je dagelijkse planning. Tijdens de opleiding zorgen we voor:

  • 2 daagse Avalanche Safety Training (AST) Level 1 diploma
  • 8 daagse freeride training van het hoogste niveau
  • Accommodatie en skipas tijdens de opleiding
  • Een hele leuke community
  • Een opleiding waar alles goed georganiseerd is

Wat is niet inbegrepen?

  • Het eten tijdens de opleiding
  • Zakgeld en alles dat niet boven staat vermeld

* De cursus vindt plaats op de bestemming waar je als docent gaat werken. Je kunt dus gewoon op je skischool of appartement blijven en tijdens de training de skipas van de skischool gebruiken. De kosten voor de skipas en het verblijf zijn daarom niet bij de prijs inbegrepen.

Wie kan deelnemen?

De cursus is een aanvulling op de 3-weekse Level 1 ski- of snowboardinstructeurs training in Canada en vindt tijdens je seizoen plaats als skileraar naast je baan als docent. Je hoeft nog geen expert te zijn in off-piste skiën. Het belangrijkste is dat je wilt leren en niet bang bent om uitgedaagd te worden. Als je al een ski of snowboardleraar bent, bijvoorbeeld, je hebt al een Anwärter of NZSIA en je wilt een seizoen in Canada doen, dan ben je ook van harte welkom om met ons mee te gaan.

Er is veel interesse in de cursus en de plaatsen vullen elkaar snel op. We hebben maar 6 plaatsen beschikbaar op deze cursus! Daarom gebruiken we een “wie het eerst komt, het eerst maalt” -regeling. Dit betekent dat hoe eerder je contact met ons opneemt, hoe groter de kans dat er nog een plaats beschikbaar is op de opleiding.

Je kan je aanmelden via de link hier op de pagina naast de prijs en startdatum of via de knop in de bovenhoek.

Prijs

Course Icon Freeride opleiding

Course Icon €1295,-

Course Icon

Course Icon Apex Mountain Resort, Canada

Meld je aan

Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op!

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN