Silver Star

Ski-in & ski-out bestemming

Een grote berg, maar niet druk!

Een skivakantie naar Silver Star biedt uitdagingen voor alle niveaus. Silver Star is een voor de hand liggend keus voor diegenen die graag net buiten het hotel de ski’s aanklikken en zo de hellingen trotseren! Het heeft alles wat je nodig hebt voor een gezellige skivakantie in het prachtige Canadese landschap.

Silver Star Mountain Resort ligt op vijf uur rijden van Vancouver, in de prachtige Okanagan-vallei en is gebouwd rondom een oude zilvermijn. Het skiresort valt onder een van de grootste skigebieden van Canada.

Maximale hoogte in m

Minimale hoogte: 1155 m

Totale piste gebied

Groene pistes 20 km
Blauwe pistes 50 km
Diamond pistes 45 km
Afdalingen 132
Parks 1
Nacht skiën - Ja

Aantal skiliften

Sleepliften 1
Stoeltjesliften 5
Gondels 1
Treinen 0

Mix it up!

Silver Star staat bekend om hun gevarieerde skipistes en geweldige mogelijkheden om het beroemde Canadese champagnepoeder te ervaren. Met een jaarlijkse sneeuwval van 7 meter is het goed om met sneeuw te ravotten op de 132 hellingen waar de 10 verschillende liften je naar toe brengen. In totaal zijn er 13 km2 skipistes te verkennen, verspreid over de vier bergen. Als je een ervaren skiër bent, kun je zoeken naar The Vance Creek, die veel blauwe en rode hellingen biedt. Als dit niet uitdagend genoeg is, kun je de Putnam Creek verkennen, waar zich vooral steile zwarte hellingen bevinden. Als je off-piste aan het skiën bent in Canada, is Putnam Creek ook de plek om te gaan jagen op ongerepte champagnepoeder afdalingen.

Als je jouw skivakantie liever combineert met freestyle skiën, dan is er een snowpark dat je grote uitdagingen op alle niveaus garandeert. Heb je ooit willen proberen de berg in de avond af te dalen? Dan kun je dat ook doen op vrijdag en zaterdag.

Ski school Silver Star

Silver Star heeft een van de meest innovatieve ski- en snowboardscholen in Canada. Vanwege het gevarieerde terrein van het resort  voor alle niveaus genoeg uitdaging biedt, bestaat uit een zeer gespecialiseerd en goed opgeleide leraren, die een goed humeur meegeven aan alle studenten, ongeacht hun niveau en leeftijd.

Ski-in & ski-out

Silver Star is een mooie, gezellige stad, met ski-in & ski-out mogelijkheden. Er is voldoende gelegenheid voor activiteiten buiten het skiën om, in de vorm van een Tube-park, indoor klimmen en de mogelijkheid om het terrein in sneeuwschoenen te verkennen. Als u charmante cafés en restaurants wilt tijdens uw vakantie, dan is een skireis naar Silver Star een goede keuze. Probeer The Den Bar and Bistro Restaurant, gelegen op de benedenverdieping van het stadhuis. De ruimtelijke Bistro is een perfecte plek voor u en uw gezin om plaats te nemen op een van de gezellige banken bij de open haard, met een koud biertje of frisdrank voordat u uzelf laat verleiden aan een van hun heerlijke maaltijden. Heb je zin in toch net even wat chiquer? Probeer dan het restaurant 1609 en neem een van de welbekende spareribs. Vergeet ook niet om in Silver Star een van hun lokale Okavangan-wijnen te proberen, ze stellen zelden iemand teleur. Als je de Canadese après-ski wilt ervaren, dan zijn The Den en The Red Antler een perfecte keuze, inclusief dansvloer met live-band.

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN