Verzekeringen voor ski en snowboardleraren

Snowminds augustus 10, 2021

De verzekeringen

Je wilt graag een seizoen de sneeuw in en hebt eigenlijk aan alles al gedacht: De opleidingskeuze, het skigebied, de vakanties waarin de familie langs komt en je materiaal. Dan rest er eigenlijk alleen nog maar één ding en dat is vertrekken. En dat doe je natuurlijk het liefste met een veilig gevoel. Daarom is het belangrijk om goed verzekerd op pad te gaan. Wanneer je een seizoen met Snowminds gaat doen, is het zelfs verplicht om een reisverzekering te hebben. Wil je weten hoe dat werkt? Lees dan vooral verder!

Hoewel dagelijks skiën en snowboarden fantastisch is, brengt het ook wat extra risico met zich mee. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Helaas ervaren we elk jaar dat er een aantal leraren tijdens het seizoen geblesseerd raken en professionele hulp nodig hebben. Een gebroken sleutelbeen of een gescheurde kruisband komen helaas wat vaker voor bij skiërs en snowboarders en daarom is een goede verzekering belangrijk. Skiën en snowboarden dekt je normale verzekering niet, het is namelijk in de verzekeringswereld een sport met verhoogd risico. Het is daarom belangrijk dat je met de verzekeringsmaatschappij praat en ervoor zorgt dat je een verzekering afsluit die skiën en snowboarden op én buiten de piste dekt. Daarnaast is piste redding belangrijk. We kennen allemaal de welbekende “banaan” en in sommige gevallen wordt er zelfs een helicopter ingezet. De kosten van zo’n reis lopen snel op, in sommige gevallen zelfs tot boven de €6500,-, dat betaal je liever niet uit eigen zak.

Bij het bevestigen van de verzekering is het een goed idee om te controleren of de polis alle wintersporten dekt, inclusief rodelen, klimmen of heli-skiën? Er zijn tal van leuke activiteiten die je misschien tijdens je seizoen wilt gaan doen.

We weten dat je waarschijnlijk al vaak op skivakantie bent geweest en dat de verzekering meestal in orde is – maar nu ga je niet zomaar een week op vakantie – je gaat een heel seizoen doen waarin je woont en werkt voor meerdere maanden. Meestal biedt een particuliere verzekering niet voldoende dekking voor de gehele reisperiode, wat in de afgelopen jaren voor sommige reizigers tot hoge kosten heeft geleid. Ook kan er een verschil zijn in welk type verzekering je moet hebben als je in een ander land woont en werkt en niet alleen op (ski)vakantie bent. De wetgeving met betrekking tot ziektekosten- en reisverzekeringen verschilt ook van land tot land. Zorg er daarom voor dat je een verzekering afsluit die voor het hele seizoen dekt. Denk er daarbij aan dat de meeste leraren na het seizoen ervoor kiezen om door te reizen. Ook dan is het fijn om goed gedekt te zijn.

Je staat tijdens het seizoen elke dag op de piste! Dat is natuurlijk de ultieme droom, maar dat betekend ook dat je je materiaal meer belast. Logischerwijs betekend dat ook dat je een wat grotere kans hebt op materiaalschade, dus het is verstandig om dat mee te verzekeren. Denk daarbij ook aan een diefstalverzekering, zodat je met een gerust hart je materaal weg kunt zetten als je onder aan de piste wat gaat lunchen.

Voor vertrek: Annuleringsverzekering

Ook bij een goed geplande reis kan er onverwachts al voor vertrek iets mis gaan. Een opleiding tot ski of snowboardleraar bestaat uit veel verschillende onderdelen, dus je moet top fit zijn om te kunnen vertrekken. Daarom raden we wij aan om een annuleringsverzekering af te sluiten, zodat je verzekerd bent bij een ongeval of als je door een blessure niet meer kunt gaan.

Het is een goed idee om eerst te controleren of je wellicht via familie een doorlopende annuleringsverzekering hebt. Indien dat zo is, raden we je aan om twee dingen te checken: dekt jouw verzekering voor dit reisdoel(het doen van een opleiding) en dekt hij de volledige opleidingskosten. Het is doorgaans goedkoper als je een doorlopende annuleringsverzekering hebt dan wanneer je een zogenaamde ”enkele annuleringsverzekering” moet kopen. Heb je geen doorlopende reisverzekering, of dekt hij niet? Dan bieden we een op maat gemaakte annuleringsverzekering.

In samenwerking met de Europæiske ERV-reisverzekering bieden we een passende annuleringsverzekering aan. Deze verzekering kost 6% van de reissom, wat betekent dat bij een reis naar Canada op onze 3-weekse cursus voor de prijs van 7,495 euro een annuleringsverzekering 450 euro kost. Je kunt hier iets meer lezen over wat het inhoudt.

Als je nog geen annuleringsverzekering hebt, is het een goed idee om deze te overwegen. Helaas zien wel elk jaar dat aankomende leraren kort voor vertrek geblesseerd raken en niet in staat zijn om deel te nemen.

Tijdens de reis: Waar moet je op letten bij het boeken van een reisverzekering?

Dekking:
Zelfs binnen de Europese Unie verschillen de regels met betrekking tot ziekenhuis- en doktersbezoek. Het is daarom verstandig om je vooraf in te lezen. Hoe werkt het precies wanneer je medische hulp nodig hebt en wie dekken precies de kosten? Op basis daarvan kies je een reisverzekering zodat je in  het geval van een ongeval zeker weet dat je goed gedekt bent.

Daarnaast is het belangrijk om na te gaan of de verzekering ook dekt wanneer je in het buitenland gaat werken. Wanneer je binnen Europa in een ander land gaat werken, en je vanuit Nederland geen inkomsten hebt, vervalt normaal gesproken je recht op zorgverzekering in Nederland. Het maakt daarbij niet uit of je wel of niet staat ingeschreven in Nederland. Dat klinkt misschien wat spannend, maar is heel gemakkelijk op te lossen. Daar helpen we je voordat het seizoen van start gaat bij, zodat je je daar geen zorgen over hoeft te maken. Gelukkig hebben we in ons team veel ervaring met reisverzekeringen, dus als je twijfelt, stuur dan een e-mail of bel ons.

Hulp van skipatrouille:
Mocht je zo ongelukkig zijn dat je een ongeval op de berg krijgt en er moet contact worden opgenomen met de skipatrouille, dan is het belangrijk dat je daarvoor goed gedekt bent. We raden het daarom aan om dat mee te verzekeren. Vooral als je van plan bent om off-piste te gaan, zoals veel van onze leraren tijdens het seizoen doen. De kosten kunnen hoog oplopen als je reddingshelikopters of andere speciale reddingen nodig hebt.

De lengte van je reisverzekering:
Wanneer je ervoor kiest om op een seizoen te gaan, eindigt dit vaak in een verblijf van meer dan 5 maanden. Uiteraard is het belangrijk dat je tijdens je verblijf gedekt bent. De meest normale reisverzekeringen dekken geen langere verblijven, vooral niet wanneer je tijdens je verblijf werkt. Daarom is het belangrijk dat je een verzekering vindt die voor de gehele reisperiode dekt.

Materiaal:
Het is belangrijk dat je de uitrusting die je meeneemt tijdens je seizoen gedekt hebt. Je kan het risico lopen dat iemand je ski’s meeneemt tijdens bijvoorbeeld een lunch. Dat zal natuurlijk altijd jammer zijn, maar het kan wel een beetje helpen als je ski’s verzekerd zijn. Daarnaast is het altijd een goed idee om een ski slot te hebben. Als je niet weet waar je er een kunt krijgen, kunnen we je gemakkelijk helpen in onze Snowminds Store.

Andere activiteiten:
Veel van onze instructeurs raken zo enthousiast over het bergleven gedurende een seizoen en ontdekken dat er zoveel andere coole activiteiten zijn die je in de bergen kunt doen. Het kan van alles zijn, van het beklimmen van bergen, toeren, rodelen of sleeën. Denk je dat er een kans bestaat dat je dat wilt gaan doen, verzeker dat dan mee!

Laten we het even samenvatten:
Bij het afsluiten van een reisverzekering moet je het volgende onderzoeken:

1) Dat het je hele seizoen dekt en je reisperiode daarna (als je van plan bent de reizen na je seizoen).
2) Dat het extreme sporten dekt, zoals skiën, off-piste en andere extreme sporten
3) Dat het extra behoeften dekt die je wilt dekken, zoals bagage, sportuitrusting en reisongevallen.

Bij het lezen van het bovenstaande denk je wellicht: ”Ben ik niet verzekerd via mijn werkgever/skischool?” Het antwoord daarop is ja, maar slechts tot op zekere hoogte. Er zijn ontelbare situaties te bedenken waarbij het zou kunnen zijn dat je op dat moment niet gedekt bent.

Als je bij de skischool werkt, sluit je skischool normaal gesproken een zorgverzekering af, zodat je gedekt bent voor aansprakelijkheid en ongevallen tijdens het werk. Deze verzekering dekt meestal doktersbezoeken en verwondingen, maar geen vervoer terug naar het land van herkomst, bagage, etc. Doorgaans dekt een verzekering van de skischool daarnaast alleen tijdens je contract periode. Tijdens de opleiding sta je bijvoorbeeld nog niet onder contract. Daarnaast zijn er veel leraren die ervoor kiezen om na het seizoen langer te blijven. Het is ontzettend makkelijk om dan te vergeten dat je opeens niet meer vanuit de skischool verzekerd bent. Dat zijn twee van de vele voorbeelden waarom het belangrijk is om je reisverzekering goed op orde te hebben.

Je hoeft niet bang te zijn om een gesprek aan te gaan met de verzekeringsmaatschappij om alles onder controle te krijgen!
Snowminds werkt samen met JoHo Verzekeringen om te zorgen dat je met een uitgebreide en passende verzekering naar het buitenland vertrekt. Samen hebben we een aantal richtlijnen opgesteld waar je verzekering aan moet voldoen als je ski- of snowboardleraar gaat worden in het buitenland. Lees hier voor meer informatie.

GELD TERUG GARANTIE – JE ZEKERHEID MET SNOWMINDS

Sinds Snowminds in 2012 is gestart, is het onze topprioriteit dat je je 100% veilig voelt terwijl je met ons reist – en dat is het nog steeds!

Daarom ben je als reiziger automatisch gedekt door de Snowminds Geld Terug Garantie. Dit betekent dat als je skivakantie of instructeurscursus voor vertrek door Snowminds wordt geannuleerd, om wat voor reden dan ook, je vrij kunt kiezen voor een van de volgende opties:

  • Verplaats je skivakantie of instructeursopleiding kosteloos naar een latere datum
  • Volg een andere skivakantie of instructeursopleiding
  • Ontvang een volledige terugbetaling van de reis

Onze garantie geldt voor alle reizigers, of je nu je ski reis of instructeursopleiding al hebt geboekt, of overweegt een ski reis of instructeursopleiding te boeken. Zo boek je veilig je ervaring bij Snowminds en verheug je je op een geweldige tijd in de sneeuw.

Hieronder lees je meer over de Geld Terug Garantie en jouw veiligheid bij Snowminds.

 

Wat als mijn reis wordt geannuleerd vanwege Covid-19?

Als Snowminds je reist annuleert vanwege Covid-19 (Coronavirus), is ook onze Geld Terug Garantie van toepassing, dat wil zeggen dat je vrij kan kiezen uit:

  • Verplaats je skivakantie of instructeursopleiding kosteloos naar een latere datum
  • Volg een andere skivakantie of instructeursopleiding
  • Ontvang een volledige terugbetaling van de reis

 

Zijn er kosten die niet onder de garantie vallen?

Met onze Geld Terug Garantie krijg je een volledige terugbetaling inclusief de eerste aanbetaling voor niet-gestarte reizen. Als je producten hebt besteld zoals een annuleringsverzekering, ski uitrusting of taalcursussen die zijn ontvangen of al in gebruik zijn genomen, dan vallen deze niet onder de terugbetaling.

Voor alle verdere vragen verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden.

Als je vragen hebt over onze reisverzekering, garantie, een ski vakantie of een instructeursopleiding wilt boeken, kun je altijd contact met ons opnemen.

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN