5 weekse skilerarenopleiding in St Anton

5 weekse skilerarenopleiding en seizoen als skileraar in Sankt Anton

Word skileraar in Sankt Anton tijdens onze populaire 5-weekse skilerarenopleiding.

Onze skilerarenopleiding in Sankt Anton am Arlberg. Woonplaats van Hannes Schneider, ‘s werelds eerste skileraar en een van de meest legendarische skigebieden ter wereld. Uniek freeriden. Après-ski van wereldklasse in Mooserwirt. Een echte, authentieke Oostenrijkse ervaring!

Weinig krijgen het voorrecht om door het oog van de naald te kruipen bij Skischule Arlberg en een winterseizoen aan de slag te gaan als skileraar, maar nu heb je de kans met Snowminds. Word skileraar in Sankt Anton tijdens onze populaire 5-weekse skilerarenopleiding gevolgd door een winterseizoen in het blauwe uniform. Je krijgt de perfecte voorbereiding door de beste skileraren van Oostenrijk, de internationaal erkende Oostenrijkse Anwärter skilerarenopleiding en een baan bij de plaatselijke skischool, mits je slaagt voor je opleiding. Onze bekwame en ervaren teamleaders zullen jou en de ongeveer 40 andere Snowminders van begin tot eind ondersteunen, zodat je een levenslange ervaring kunt hebben in Sankt Anton, Oostenrijk.

Er is veel vraag naar de opleiding, dus we raden aan om je zo snel mogelijk aan te melden om kans te maken op een plek.

“Los geht’s” zeggen we dan!

"Als iedereen zou skiën, zouden er geen oorlogen meer zijn."

- Hannes Schneider, de "vader" van het moderne skiën

De opleiding

Onze populaire skilerarenopleiding van 5 weken gevolgd door een seizoen in Sankt Anton vindt zowel plaats op de Kitzsteinhorn-gletsjer bij Kaprun als in Sankt Anton. We starten half november met ongeveer 3 weken in een hotel met halfpension in Kaprun. Hier krijg je les van bekwame, lokale skileraren ter voorbereiding op de 10-daagse Oostenrijkse Anwärter lerarenopleiding in Sankt Anton.

Na de eerste ca. 3 weken regelen we vervoer naar Sankt Anton, waar je samen met de andere Snowmindsleraren in de seizoensaccommodatie van de skischool gaat wonen. Tijdens dit deel van de opleiding ben je zelf verantwoordelijk voor je ontbijt, maar het diner, in een lokaal restaurant, is inbegrepen. Na ongeveer 2 weken krijg je nog 3 voorbereidende trainingsdagen van lokale skileraren uit Sankt Anton voordat de Anwärter opleiding begint. Als je slaagt voor de opleiding en het sollicitatieproces van de skischool, start je het seizoen als Oostenrijk opgeleide skileraar in Sankt Anton.

De skilerarenopleiding is veeleisend, maar we kunnen met trots zeggen dat we sinds onze start in 2012 100% van onze “Snowminders” na het voltooien van hun skilerarenopleiding aan een baan hebben kunnen helpen.

Aanbeveling: Bekijk onze 5-sterren Trustpilot-recensies en leer meer over Snowminds van onze ski- en snowboardleraren!

Wat zit er bij inbegrepen?

Wanneer je met Snowminds reist, zorgen wij voor alle praktische zaken. Op die manier kun je je koffers en goede vibes inpakken en je concentreren op de voorbereiding op je volgende avontuur.

 

Met de 5-weekse St Anton opleidingspakket van Snowminds  kun je je verheugen op de volgende voordelen:

 • Een winterseizoen als skileraar met een baan in St. Anton na het slagen voor de opleiding
 • 5 weken niveau 1 (Anwärter) skileraar cursus in Kaprun en St Anton
 • Geregeld seizoensaccommodatie en seizoensskipas bij de skischool gedurende het seizoen (betaling uit eigen zak kan voorkomen)
 • Ca. 3 weken hotel met half pension in Kaprun en 2 weken in Skischule Arlberg skileraren accommodatie met diner in het restaurant.
 • Ca. 15 dagen skitraining door professionele, lokale skileraren voorafgaand aan de Anwärter opleiding
 • 10 dagen op de internationaal erkende Oostenrijkse skilerarenopleiding “Anwärter” level 1 via het Tiroler Skilehrerverband
 • Skipas voor de gehele skilerarenopleiding
 • Groepsreis naar Tauern Spa in Kaprun tijdens de opleiding
 • Vervoer naar de cursus in Oostenrijk incl. 2 stuks bagage en van Kaprun naar Sankt Anton tijdens de cursus.
 • Teambuilding activiteiten tijdens de opleiding en het seizoen
 • Uitnodiging voor het Kick-off event in Nederland en Denemarken voor vertrek
 • Fitnessprogramma voor de aanvang van het seizoen
 • Voorbereidingsmateriaal en tips voor inpakken, verzekering, visum
 • Snowminds Teamleader tijdens de opleiding en het seizoen
 • Sociale teamevenementen gedurende de cursus en het seizoen
 • Uitnodiging voor het reüniefeest na het seizoen met al je Snowminds vrienden
 • Pro-deals bij de Snowminds Store
 • Vertrouwen in een gevestigde Deense reisorganisatie
 • Een totaalbeleving waarbij alle praktische zaken voor je geregeld zijn
 • Reisbescherming met de geld-terug-garantie van Snowminds
 • 24-uurs noodtelefoon gedurende het hele seizoen
 • Een sterke community met mede Snowminders

 

Wat is niet inbegrepen?

 • Annulerings- en reisverzekering
 • Eventuele kosten voor verblijf, skipas en uniform gedurende het seizoen
 • Uitrusting voor het seizoen, zoals lawine-uitrusting, tourski, etc.
 • Zakgeld en al het andere dat hierboven niet is genoemd

Wie kan zich aanmelden?

We zijn er bij Snowminds trots op dat we er steevast in slagen de juiste mensen te selecteren voor onze skischool partners. Ons team staat bij onze partners bekend als een groep goed opgeleide, energieke en gemotiveerde ski- en snowboardleraren. Dat is precies waarom onze opleidingen op maat gemaakt zijn om je zo goed mogelijk voor te bereiden op jou droombaan in de sneeuw. Natuurlijk is je skiniveau daarbij van belang, maar het meest belangrijke is dat je een positieve, avontuurlijke en optimistische instelling hebt en bereid bent om hard te werken om onderdeel van het Snowminds team te worden.

Daarom verwachten we van je dat je:

 • Je hebt minimaal 3-4 weken geskied
 • Beschikt over voldoende ski techniek, waarmee je veilig op verschillende pistes kunt afdalen
 • Open, positief en vrolijk bent
 • Serieus, verantwoordelijk en zeer gemotiveerd bent
 • Goed met kinderen, jongeren en volwassenen bent
 • Het leuk vind om les te geven en een uitdaging aan te gaan
 • Vloeiend Engels spreekt en je basis gesprekken in het Duits kunt voeren. Of je bent bereid om je te ontwikkelen met bijvoorbeeld onze Duits cursus
 • Je minimaal 18 jaar oud bent

Wanneer je je aanmeld via onze website, zullen we telefonisch contact met je opnemen en je uitnodigen voor een intake gesprek. Daarin bespreken we je aanmelding, motivatie en instelling. Tegelijkertijd kun je tijdens de intake al je vragen kwijt over de voorbereiding, opleiding en het leven als skileraar. Na het intake gesprek ontvang je bericht of je een plekje in ons team krijgt aangeboden.

Er is enorm veel interesse in onze opleidingen en de beschikbare plekken vullen snel. Daarom werken we met een “First come, first serve” principe waarbij we maandelijkse sollicitatierondes hebben. Op die manier weet je zeker dat wanneer je je eerder aanmeld, je een grotere kans hebt om een plekje in het team te bemachtigen en een seizoen te doen bij jou droombestemming.

Wanneer je je wilt aanmelden kun je dat via deze pagina doen, of klikken op aanmelden in het hoofdmenu van onze website.

BAAN

Het is geen geheim dat St. Anton onze populairste bestemming is. De skischool stelt hoge eisen aan de skileraren en daarom is het belangrijk om een goede indruk te maken.

Benadrukt moet worden dat Skischule Arlberg alleen nieuwe Snowminds skileraren in dienst neemt die de nieuwe skileraren opleiding hebben afgerond en geslaagd zijn voor de gehele Oostenrijkse skileraren opleiding inclusief het Duitse gedeelte. Na afronding van de opleiding beslist de skischool of ze je een contract en een baan aanbiedt.

Het is daarom belangrijk dat je begrijpt dat deze opleiding geen baangarantie inhoudt, maar dat de skischool je aan het einde van de opleiding een mogelijke baan in Sankt Anton kan aanbieden.

 

Als je niet slaagt, helpen we je desgewenst om in januari een herexamen te doen, waarna je misschien wel een baan bij de skischool kunt krijgen.

Daarom is het belangrijk dat je begrijpt dat deze opleiding geen baangarantie inhoudt, maar dat de skischool je na de opleiding een mogelijke baan in Sankt Anton kan aanbieden. We kunnen je vertellen dat al onze deelnemers op één na geslaagd zijn en werk hebben gevonden in het seizoen 22/23.

We hopen dat je uitkijkt naar deze kans om onze opleiding tot skileraar in St. Anton te volgen met de mogelijkheid om voor Skischule Arlberg te werken.

VERBLIJF

Seizoensaccommodatie

Waar je ook heengaat, Snowminds garandeert je accommodatie bij een lokale skischool voor een heel seizoen. De precieze details van je accommodatie verschillen nogal van skischool tot skischool en van land tot land. Dat komt omdat iedereen de dingen anders aanpakt. Hoe dan ook, je kunt rekenen op huisvesting bij de skischool of betaalbare huisvesting geregeld door Snowminds, die gemakkelijk bereikbaar is vanaf een nabijgelegen lift.

In Sankt Anton bezit de skischool accommodaties in verschillende delen van de stad, waar je samen met andere skileraren wordt ondergebracht. Je woont meestal in kamers voor 2-4 personen met anderen Snowminders. Houd er rekening mee dat je de skischool moet betalen voor de kosten van je accommodatie tijdens het seizoen.

LOON

Salaris

Een gemiddeld salaris voor een beginnende instructeur in Oostenrijk ligt rond de €800-€1.000 per maand. Daarnaast zijn er vaak mogelijkheden voor bonussen, bijvoorbeeld als een gast zijn les met jou als skileraar wilt verlengen. Je wordt niet rijk van een baan als skileraar, maar wel rijk aan ervaringen. We raden je aan om zakgeld mee te nemen, zodat je de vrijheid hebt om volledig van je seizoen te genieten. Het salaris hangt ook af van je eigen motivatie, je werkhouding en je eerdere werkervaring.

OPLEIDING & TRAINING

Skilerarenopleiding

Onze 5-weekse skilerarenopleiding bestaat uit ongeveer 3 weken voorbereiding in Kaprun met ongeveer 5 dagen per week training en 2 vrije dagen. Tijdens de voorbereidende training leer je de belangrijkste vaardigheden die je nodig hebt om de 10-daagse Oostenrijkse “Anwärter” skilerarenopleiding onder de knie te krijgen en vervolgens met goed gevolg af te ronden.

Na de eerste ca. 3 weken regelen we vervoer voor jou en de andere deelnemers naar Sankt Anton, waar de volgende 2 weken eerst 3 dagen voorbereidende training zijn voordat de Anwärter opleiding begint.

Elk jaar zien we dat de techniek van onze skileraren snel verbetert en door de voortdurende persoonlijke feedback, tijdens de opleiding tot skileraar is dit zeer waardevol voor de kans op slagen voor de Anwärter-opleiding. Tegelijkertijd houden we Duitse lessen en relevante presentaties, die moeten helpen om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de opleiding.

Natuurlijk organiseren we ook veel sociale activiteiten tijdens de opleiding.

ANDERE BELANGRIJKE INFORMATIE

Ga met ons mee op een 1-, 2- of 3-weekse skikamp in maart⛷️

Dit is je laatste kans om jouw droom werkelijkheid te laten worden.

MELD JE AAN