5-weekse cursus voor beginners in Oostenrijk

Ga van ZERO naar SKI HERO

 

Onze basis beginner opleiding

 

Stel je voor: Elke ochtend word je wakker, kijk je naar het sneeuwbericht en vraag je jezelf af: Met hoeveel nieuwe mensen ga ik vandaag mijn passie voor skiën delen? Moeilijk leven, toch? Nou, iemand moet het doen!

 

Om te beginnen hoef je beslist geen ski-expert te zijn om skileraar in Oostenrijk te worden. Zoals veel dingen in het leven draait het om motivatie en toewijding. Daarom biedt Snowminds je deze speciale beginnerscursus van 5 weken, zodat je met zorgvuldige persoonlijke begeleiding van onze ervaren coaches snel je droom kunt verwezenlijken om betaald skileraar in Oostenrijk te worden met baangarantie voor je winterseizoen.

 

 

 

De opleiding

 

Op naar Oostenrijk begin november! Met uw 5-weekse training die begin november begint, beginnen onze zeer getalenteerde en ervaren coaches vanaf nul met de basis van het skiën, zodat u een solide basis van de juiste skitechniek opbouwt. Vanaf daar train je gestaag elke dag, van de basis naar meer verfijnde en uitdagende bewegingen.

 

Met goede vibraties en de juiste toewijding zul je je skivaardigheden zien stijgen en veel leren over hoe je deze technieken aan anderen kunt leren. Zodra je 5 weken durende cursus is afgelopen, ben je klaar om je Level 1 examen te verpletteren en vervolgens direct aan de slag te gaan als betaald skileraar in Oostenrijk bij de door jou aangewezen skischool voor het winterseizoen. Sinds 2012 zijn we er trots op dat 100% van onze instructeurs een baan hebben gekregen na het afronden van hun 5-weekse beginnerscursus bij Snowminds.

 

Aanbeveling: Bekijk onze 5 sterren Facebook reviews en leer meer over Snowminds van onze ski- en snowboardinstructeurs!

 

 

 

Wat zit er bij inbegrepen?

 

Wanneer je reist met Snowminds zorgen wij voor alle praktische zaken. Zo kun jij je koffers en goede vibes pakken en je richten op de voorbereiding van je volgende avontuur.

Met dit cursuspakket kun je je verheugen op de volgende voordelen:

Wanneer je er voor kiest om met Snowminds een seizoen te doen, regelen wij alle praktische zaken voor je. Je hoeft nadat je je hebt aangemeld dus alleen nog je tas in te pakken en uit te kijken naar een seizoen in de sneeuw.

 

Welke opleiding je ook kiest, je kunt altijd uitkijken naar de volgende voordelen:

 • Een winterseizoen als skileraar met een baan bij een plaatselijke skischool
 • 5-weekse cursus voor skileraar niveau 1 (Anwärter)
 • Verblijf in de skischool tijdens het seizoen (zelf betalen bij de skischool)
 • Voorbereidende skitraining ca. 5 dagen per week met professionele topskileraren
 • De internationaal erkende 10-daagse Oostenrijkse niveau 1 skileraar certificering (Anwärter)
 • Uitnodiging voor een kick-off evenement in Denemarken voor vertrek
 • Een fysiek voorbereidingsprogramma dat voor het vertrek kan worden gebruikt
 • Voorbereiding van materiaal en tips voor verpakking, verzekering, visum, enz.
 • Salzburger Super Skicard seizoenkaart voor ongeveer 2.750 km aan pistes (afhankelijk van waar je werkt)*
 • Verblijf in hotel met 1/2 pension gedurende de gehele cursus
 • Vervoer naar de cursus in Oostenrijk incl. 2 stuks bagage en naar de skischool na de cursus
 • Snowminds teamleider tijdens de cursus
 • Sociale team evenementen tijdens de cursus en het seizoen
 • Uitnodiging voor Snowminds reüniefeest na het seizoen
 • Pro-deals bij Snowminds Store
 • 24-uurs noodtelefoon gedurende het hele seizoen
 • Een unieke gemeenschap met vrienden voor het leven

 

Wat is niet inbegrepen?

 • Reisactiviteit en repatriëring na het skiseizoen
 • Annuleringsverzekering, reisverzekering en eventuele visumkosten
 • Kosten van seizoensaccommodatie na de skilerarencursus
 • Zakgeld en skimateriaal
 • Alles wat hierboven niet is genoemd

 

 

*Wij kopen een Salzburger Super Ski seizoen liftkaart in samenwerking met je skischool, als service als je werkt binnen het gebied dat het bestrijkt naast het Ski Alpin gebied. Als je buiten het Salzburger Super Ski gebied werkt, of in het Ski Alpin gebied, kopen wij in plaats daarvan een liftpas voor het Ski Alpin gebied, dat Kaprun, Zell am See en Saalbach/Leogang omvat. Als je in 1996 of eerder geboren bent, geldt een toeslag van 130 euro in 22/23 voor de Salzburger Super Ski liftpas en 81 euro voor de Ski Alpin liftpas. Als u bij een skischool werkt die niet onder de Salzburger Super Ski of Ski Alpin liftpas valt, kan er een toeslag voor een seizoensliftpas naar uw bestemming worden berekend, die rechtstreeks met de skischool wordt verrekend.

 

 

 

Wie kan zich aanmelden?

 

We zijn er bij Snowminds trots op dat we er steevast in slagen de juiste mensen te selecteren voor onze skischool partners. Ons team staat bij onze partners bekend als een groep goed opgeleide, energieke en gemotiveerde ski- en snowboardleraren. Dat is precies waarom onze opleidingen op maat gemaakt zijn om je zo goed mogelijk voor te bereiden op jou droombaan in de sneeuw. Natuurlijk is je skiniveau daarbij van belang, maar het meest belangrijke is dat je een positieve, avontuurlijke en optimistische instelling hebt en bereid bent om hard te werken om onderdeel van het Snowminds team te worden.

Daarom verwachten we van je dat je:

 • 0 tot 2 weken ski ervaring of meer
 • Dat je bereidt bent om jezelf uit te dagen tijdens de trainingen
 • Open, positief en vrolijk bent
 • Serieus, verantwoordelijk en zeer gemotiveerd bent
 • Goed met kinderen, jongeren en volwassenen bent
 • Het leuk vind om les te geven en een uitdaging aan te gaan
 • Vloeiend Engels spreekt en je basis gesprekken in het Duits kunt voeren. Of je bent bereid dit te verbeteren voor de opleiding met bijvoorbeeld onze Duits cursus.
 • Je minimaal 17 jaar oud bent

 

Wanneer je solliciteert via onze website, zullen we telefonisch contact met je opnemen en je uitnodigen voor een intake gesprek. Daarin bespreken we je sollicitatie, motivatie en instelling. Tegelijkertijd kun je tijdens de intake al je vragen kwijt over de voorbereiding, opleiding en het leven als skileraar. Na het intake gesprek ontvang je bericht of je een plekje in ons team krijgt aangeboden.

Er is enorm veel interesse in onze opleidingen en de beschikbare plekken vullen snel. Daarom werken we met een “First come, first serve” principe waarbij we maandelijkse sollicitatierondes hebben. Op die manier weet je zeker dat wanneer je je eerder aanmeld, je een grotere kans hebt om een plekje in het team te bemachtigen en een seizoen te doen bij jou droombestemming.

Wanneer je je wilt aanmelden kun je dat via deze pagina doen, of klikken op aanmelden in het hoofdmenu van onze website.

 

 

 

Belangrijkste details over de cursus

Seizoen in Oostenrijk met baangarantie

Een baan als skileraar is een unieke kans om je droom waar te maken. Elke dag in de sneeuw staan is een unieke ervaring. Snowminds heeft jaren ervaring met het werk als skileraar en dankzij onze zorgvuldig samengestelde opleidingen en ons netwerk binnen de internationale skischolen, garanderen we je een baan bij een skischool wanneer je de opleiding to skileraar haalt.

We werken samen met zeer professionele partners over de hele wereld, en met hen zorgen we ervoor dat er huisvesting en een uniform voor je klaar staat zodra je aankomt. Wees je ervan bewust dat de huisvesting, het salaris en de salaris structuur verschilt per bestemming. Je zult na het afronden van de opleiding in dienst zijn van de skischool en je zult salaris van de skischool ontvangen. Daarbij wordt je betaald afhankelijk van je prestaties. Rijk wordt je niet van het leven als skileraar; je verdient ongeveer 800 euro per maand.

Wanneer je je aanmeld,  beginnen we met een intakegesprek. Daarin kijken we naar jou wensen, je werkervaring en je motivatie. Aan de hand daarvan, plaatsen we je bij een van onze partners. Je weet dus al ruim voor vertrek bij welke skischool en bestemming je aan de slag zult gaan. Zodra de opleiding voorbij is en de “Abschlussparty” is geweest, vertrek je direct naar de skischool zodat je direct aan je avontuur in de sneeuw kunt beginnen. Het vervoer naar de skischool wordt door Snowminds geregeld.

3 weekse Duitscursus tijdens de voorbereiding

Lesgeven in Oostenrijk vergt een behoorlijke kennis van de Duitse taal. Gelukkig ligt het Duits dicht bij het Nederlands en weten we als geen ander dat het best spannend kan zijn om voor het eerst met een nieuwe taal aan de slag te gaan. Daarom helpen we je tijdens de opleiding goed op weg. Gedurende de gehele voorbereiding, krijg je 3 keer per week Duits training. Daarbij richt je je specifiek op de ski- en lesgeef-gerelateerde onderwerpen, zodat je goed voorbereid aan de slag gaat!

Erkende Oostenrijkse opleiding

Je doorloopt na de voorbereiding de Anwärter opleiding. Je word tijdens door de hoogst opgeleide Oostenrijkse trainers opgeleid tot skileraar. De opleiding word opgedeeld in een praktijk en theorie deel. Overdag sta je de hele dag op de piste en ’s avonds doorloop je theorie lessen. Dat maakt de Anwärter opleiding enorm intensief.

Praktijk
Je staat tijdens de opleiding elke dag op ski’s. Je doorloopt overdag de totale basis van het skiën. Van glijden op ski’s tot parallel skiën. Je leert daarbij de stappen die je moet doorlopen met je klanten en welke oefeningen je kunt gebruiken om een bepaalde techniek te verbeteren.

Theorie
Na de praktijk les heb je ’s avonds theorie lessen. Daarin doorloop je de didactiek, leermethodes en talen. De lessen worden aan de hand van een boek gegeven en er is na de theorie les tijd om te leren en te oefenen.

Examens
Aan het einde van de opleiding doorloop je een aantal examens. Naast het theorie examen, leg je twee type praktijk examen af. Tijdens de eerste examens moet je bepaalde technieken juist kunnen uitvoeren. Zo laat je bijvoorbeeld bochten in een pizzapunt en parallel gestuurde bochten zien. Tijdens het tweede deel van het examen, geef je les aan je eigen groep en behandel je een bepaalde techniek. daarbij kijkt de examinator of je het juiste terrein uitkiest en je de juiste stappen doorloopt.

Vervoer in en naar Oostenrijk

Voordat we naar Oostenrijk vertrekken, verzamelen we op een gezamenlijk punt in Nederland. Daar stappen we samen in de bus om te beginnen aan jouw seizoen in de sneeuw. Met de busreis kun je 3 paar ski’s of snowboards en 45kg aan bagage meenemen, zodat je zeker weet dat je alles dat je nodig hebt kunt meenemen. Ook na het afronden van je opleiding word het vervoer naar de skischool voor je geregeld.

Hoogwaardig hotel met halfpension

Tijdens de gehele voorbereidingsperiode en opleiding, slaapt en eet iedereen in hetzelfde hotel. Dat is wel zo handig, omdat er ’s ochtends samen wordt ontbeten en verzameld en er ’s avonds in het hotel clinics en lessen worden gegeven. Overdag staan we de hele dag op de ski’s, dus lunchen doe je op de berg.

Salzburger Super Skicard seizoenspas

Je ontvangt bij de opleiding wanneer je in Salzburg werkt, de Salzburger Super Skicard seizoenspas. Deze skipas geeft je toegang tot maar liefst 21 skigebieden en 2200km piste in Salzburgerland. Dat betekend dat je op een vrijde dag  ervoor kunt kiezen een keer in een ander skigebied te gaan skiën.

Let op: Wanneer je in Zell am See, Kaprun of Tirol werkt, dan is de Salzburger Super Skicard niet in de prijs inbegrepen.

Community & evenementen

Hulp van ervaren Snowminds leraren

Er zijn tijdens de hele periode ervaren Snowminds leraren aanwezig die zelf het jaar ervoor de opleiding hebben doorlopen. Zij zijn er om je te helpen bij het leren van de stof, de taal en beantwoorden je vragen over ski techniek en de examens. Je bent daardoor niet afhankelijk van de groep opleiders maar hebt altijd iemand om vragen te stellen die zelf het jaar ervoor de opleiding heeft gedaan.

Kick-off event in Nederland

Een maand voor vertrek vind het Kickoff evenement plaats. Het is een geweldige dag met verschillende activiteiten. Tijdens het kickoff event word je geïnformeerd over wat er precies komen gaat en kun je alvast kennis maken met alle andere aankomende Snowminds leraren. Er zullen Snowminds- leraren aanwezig zijn die zelf al seizoenen achter de rug hebben, zodat je vragen kunt stellen over de bestemming waar jij heen zult gaan.

Team events
Tijdens de winter worden er in Salzburg team events georganiseerd waarvoor je je kunt aanmelden. Je gaat tijdens het event samen met het complete Snowminds team twee dagen op stap in Salzburg.

Reünie
Na de winter is er een reünie in Nederland waarvoor je je kunt aanmelden. Je komt samen met alle andere Snowminds leraren zodat je na het seizoen met alle andere Snowminds leraren kun nagenieten van de winter.

Prijs

Course Icon 5 weekse basis beginneropleiding

Course Icon vanaf €5595

Course Icon

Course Icon Kaprun, Oostenrijk

Course Icon Vertrek: begin november

Meld je aan

Lees over onze leraren

WIN EEN REISTEGOED TER WAARDE VAN €675

Vul onze bestemmingstest en doe mee met de competitie om een reistegoed ter waarde van €675 te winnen!

Doe hier onze bestemmingstest