Word skileraar in Spanje

Skilerarenopleiding in het Spaanse paradijs en combineer een seizoen met tapas en zon!

Skilerarenopleiding in Spanje

Droom je van een skilerarenopleiding in Spanje met een seizoen lesgeven? Met Snowminds kun je je droom waarmaken, waarbij je met ons naar Sierra Nevada gaat, met maar liefst 110km piste! Het is het meest zonnige skigebied van Europa en het gebied kent een van de langste seizoenen dat loopt van maar liefst november tot en met mei! In dit gebied geniet je van zowel skiën, sangria en de Spaanse zon, terwijl je maar op een uur van de middellandse zee op de piste staat! Met onze skilerarenopleiding in Spanje heb je de kans om opgeleid te worden tot skileraar, terwijl je geniet van de unieke Spaanse cultuur!

SPECIAAL ONTWORPEN SKILERARENOPLEIDING

We hebben de skilerarenopleiding in Spanje ontworpen in samenwerking met het Instituto Superior de Enseñanzas en Deportes de Invierno y Montaña (ISEDI). Het doel van de opleiding is simpel: Om je te helpen met de best mogelijke training en je klaar te stomen voor het leraren examen, terwijl we je gelijktijdig klaarstomen voor een seizoen in zonnig Spanje.

De Spaanse TD1 opleiding staat wereldwijd zeer goed aangeschreven. Al in oktober heb je de mogelijkheid om te beginnen met het theoretische deel via het online platform van de ISEDI te beginnen. Tijdens de online training krijg je ondersteuning van het Snowminds team en de andere leraren die ook naar Spanje gaan.

Het avontuur begint echt wanneer we in Grenada aankomen in November. Daar beginnen we met een korte week waarbij je de groep leert kennen, theorie examens af legt en je tijd hebt om de stad te verkennen. Na een aantal opleidingsdagen in Grenada, ga je vervolgens door naar Sierra Nevada waar de ski training begint. Na een week intensieve training met onze professionele trainers, neem je deel aan het toelatingsexamen voor de Spaanse level 1 opleiding (TD1). Direct daarop volgend gaat de TD1 opleiding van start, waarin je verschillende skischool gerelateerde onderwerpen doorloopt. Zo ga je bijvoorbeeld mee met ervaren leraren, ga je in op de techniek en werk je aan verschillende lesgeef technieken.

Tijdens de TD1 opleiding krijg je les van de ISEDI in zowel het Engels als Spaans, dus des te meer je je Spaans kunnen voorbereid voor de opleiding, des te beter. Tijdens de skilerarenopleiding in Spanje leer je lesgeven aan beginners tot en met gevorderde skiërs. Je leert ook meer over team building, ski materiaal, de bergen en veiligheid, lesgeef methoden, ski techniek en ski veiligheid.

Wanneer de TD1 opleiding succesvol afsluit, heb je een korte siësta.  Daarna gaat het praktische deel van de training, het “internship” van start. De internship periode duurt normaal gesproken een maand. Tijdens deze weken loop je mee met ervaren leraren waarbij je langzaam maar zeker steeds meer zelf les gaat geven. Het internship is een uitgelezen kans om de skischool en je collega’s beter te leren kennen. Daarnaast is het het perfecte moment om aan je Spaans te werken en om je voor te bereiden op het zelfstandig lesgeven. Nadat je het internship hebt afgerond, kun je je zelf een volledig TD1 gecertificeerd ski leraar noemen, waarna je begint met werken bij de skischool. De opleiding bereid je tot de puntjes voor op de periode die daarop volgt, waarbij je zelfstandig les geeft.

Wat is er inbegrepen?

Onze opleiding tot skileraar in Spanje is op maat gemaakt om je het TD1 examen te helpen halen. Vervolgens ga je aan de slag bij de skischool. We zijn ontzettend trots om te kunnen zeggen dat al sinds 2012 100% van alle leraren een baan hebben gekregen na het succesvol afsluiten van een Snowminds opleiding.

 

Het volgende is bij de reis inbegrepen:

 • Een volledig winterseizoen met een baan bij de skischool na het succesvol afronden van het TD1 examen
 • Ongeveer 4 weken accommodatie in een hostel in Granada en Sierra Nevada tijdens de cursus (ongeveer 25 november – 21 december)
 • Ontbijt en avondeten tijdens het verblijf in Sierra Nevada (niet in Granada)
 • Vervoer van Granada naar Sierra Nevada
 • Liftpas voor Sierra Nevada tijdens de opleiding en de internship periode met aansluitend een liftpas voor tijdens het werk als skileraar
 • 5 dagen voorbereidende skitraining voor de TD1-cursus
 • De TD1-skileraarsopleiding inclusief 11 dagen skitraining, materialen en toelatingsexamen
 • 90 uur georganiseerde internship bij de skischool ter voorbereiding van de werkperiode
 • Welkom evenement en teambuildingsactiviteiten
 • Begeleiding van een Snowminds teamleader tijdens de gehele opleiding
 • Team event tijdens het seizoen
 • Georganiseerde huisvesting tijdens het seizoen (wordt apart aan de verhuurder betaald)
 • Hulp bij het aanvragen van de benodigde documenten om deel te mogen nemen aan een opleiding in Spanje
 • Sterke community met andere Snowminds leraren
 • Pro-deals bij Snowminds Store
 • 24-uurs noodtelefoon gedurende het hele seizoen

 

Het volgende is NIET bij de reis inbegrepen:

 • Vervoer naar en van Granada, Spanje *
 • Huisvestingskosten nadat de opleiding afgerond is en eventuele kosten in verband met de skischool (Uniform, deposit, etc.)
 • Annulerings- en reisverzekering
 • Kosten voor het aanvragen van de toelatingsdocumenten die je nodig hebt** om deel te nemen aan de TD1 opleiding
 • Zakgeld en andere zaken die niet bij “inbegrepen” vermeld staan

 

*We helpen graag bij het organiseren van vliegtickets en transfers vanaf het vliegveld naar Granada. Neem contact met ons op indien je daar hulp voor nodig hebt.

** De Spaanse TD1 opleiding wordt geaccrediteerd en uitgegeven door de Spaanse overheid. Het is daarom belangrijk en je eigen verantwoordelijkheid om de juiste papieren aan te vragen zoals een vertaling van je middelbare school diploma. We hebben daarvoor een uitgebreide guide opgesteld.

WIE KAN ZICH AANMELDEN?

We zijn er bij Snowminds trots op dat we er elk jaar weer in slagen de juiste mensen te selecteren voor onze skischolen. Ons team staat bij onze skischolen bekend als een groep goed opgeleide, energieke en gemotiveerde ski- en snowboardleraren. Dat is precies waarom onze opleidingen op maat gemaakt zijn om je zo goed mogelijk voor te bereiden op jou droombaan in de sneeuw. We zullen ervoor zorgen dat je de nodige training krijgt voor je examen, zodat je jouw winterdroom als skileraar in Spanje kunt waarmaken. Natuurlijk is je skiniveau daarbij van belang, maar het meest belangrijke is dat je een positieve, avontuurlijke en optimistische instelling hebt en bereid bent om hard te werken om onderdeel van het Snowminds team te worden.

 

Daarom verwachten we van je dat je:

 • Je hebt minimaal 3-4 weken geskied of gesnowboard
 • Je bent positief, extravert en avontuurlijk
 • Je bent serieus, verantwoordelijk en gemotiveerd
 • Je bent goed met kinderen, tieners en volwassenen
 • Je houdt van lesgeven en houdt ervan om uitgedaagd te worden
 • Vloeiend Engels spreekt en je basis gesprekken in het Spaans kunt voeren
 • Je bent min. 18 jaar oud en hebben een middelbare school examen of vergelijkbaar

Wanneer je solliciteert via onze website, zullen we telefonisch contact met je opnemen en je uitnodigen voor een intake gesprek. Daarin bespreken we je sollicitatie, motivatie en instelling. Tegelijkertijd kun je tijdens de intake al je vragen kwijt over de voorbereiding, opleiding en het leven als skileraar in Spanje. Na het intake gesprek ontvang je bericht of je een plekje in ons team krijgt aangeboden.

Er is enorm veel interesse in onze opleidingen en de beschikbare plekken vullen snel. Daarom werken we met een “First come, first serve” principe waarbij we maandelijkse sollicitatierondes hebben. Op die manier weet je zeker dat wanneer je je eerder aanmeld, je een grotere kans hebt om een plekje in het team te bemachtigen en een seizoen te doen bij jou droombestemming.

Wanneer je je wilt aanmelden kun je dat via deze pagina doen, of klikken op aanmelden in het hoofdmenu van onze website.

Veel gestelde vragen

Deze opleiding voor skileraren wordt door Snowminds op jou afgestemd. Met de training en voorbereiding, de lerarencursus, het examen en een volledig seizoen krijg je een keer in je leven. We hebben ervoor gezorgd dat je het beste van het skiën zult ervaren en ook kunt genieten van de Spaanse cultuur in Madrid, terwijl je de cursus in Madrid volgt. We zijn er trots op de eerste in Europa te zijn die leraren helpt om naar Spanje te reizen. Als u vragen heeft, aarzel dan niet om ons te bellen.

WAT ALS MIJN SPAANS NIET GOED GENOEG IS?

MAAK JE GEEN ZORGEN! Als je het gevoel hebt dat je Spaanse vaardigheden nog niet goed genoeg zijn, dan zijn er veel mogelijkheden om je Spaans tijdens de zomer te verbeteren op zomerscholen, etc. Verder is er ook de mogelijkheid om je Spaans online te oefenen via onze online cursus. Als je vastbesloten bent en taalkundig instinct hebt, dan zou het geen probleem moeten zijn om tegen december op het gespreksniveau Spaans te spreken, waar je oefenuren met de gevorderde skileraar beginnen.

HET SPAANSE LEVEL 1

DE INTERNATIONALE ERKENT SPAANS NIVEAU 1 OPLEIDING TO SKILERAAR

We werken samen met Instituto Superior de Enseñanzas en Deportes de Invierno y Montaña, een van ‘s werelds meest gerespecteerde skiorganisaties. We hebben deze samenwerking gemaakt om jou te verzekeren van de beste trainingen en voorbereiding. De skilerarenopleiding vindt plaats op de gletsjer in Cervinia, Italië, omdat hier in november sneeuwgarantie is.

De opleiders nemen je mee door de 10-daagse lerarenopleiding in het Engels. De TD1-baan is niveau 1 in het Spaanse skileraren-systeem. Je wordt getraind om skilessen te geven aan beginners, licht ervaren en gevorderde skiërs. Na je examen en je hebt meegelopen met een gevorderde skileraar ben je klaar om aan de slag te gaan bij de skischool.

Het Spaanse niveau 1 wordt erkend in Spanje, Argentinië, Chili en Andorra. Dit betekent dat de opleiding ook toegang geeft tot werk in alle 4 deze landen. Na je volledige seizoen in Spanje heb je de mogelijkheid om skileraar te worden in Latijns-Amerika, wanneer je maar wilt.

Je krijgt ook een ISIA-stempel die is gecertificeerd door de International Ski Instructor Association. De ISIA-postzegel omvat ook een ongevallen- en schadeverzekering.

MEELOOPDAGEN MET EEN GEVORDERDE SKILERAAR

Meeloopdagen

Wanneer je op je bestemming aankomt, krijg je een liftkaart voor de periode dat je meeloopdagen hebt, hierna ontvang je een seizoens liftkaart. Voordat je als skileraar aan de slag kunt, moet je ervaring opdoen door lessen mee te volgen met een ervaren skileraar die je alle tips en tricks zal geven om goed verzorgde lessen te kunnen geven. Deze periode is een van de redenen waarom het Spaanse niveau 1 overal in de wereld wordt erkend. Het is ook de reden waarom je in Andorra, Chili en Argentinië kunt werken. De meeloopdagen zijn wettelijk voorgeschreven in Spanje. De periode kan enigszins variëren vanwege de sneeuwcondities en het aantal gasten in december. Deze periode is dus de beste manier om je voor te bereiden om een skileraar te worden en zelf de skilessen te geven.

WAT ZIT ER BIJ DE MEELOOPDAGEN INBEGREPEN?

DE MEELOOPDAGEN ZIJN VERDEELD IN 3 DELEN:

Deel 1: je zult moeten schaduwen / een skischoolles volgen, observeren en helpen indien nodig.
Deel 2: bestaat uit teambuilding en teamwork.
Deel 3: Je geeft les in een skischool, waar je wordt geobserveerd door een ervaren skileraar. Dit is de best mogelijke manier om je voor te bereiden op het werk als skileraar. Nu ben je goed om te gaan!

BAANGARANTIE

De baangarantie houdt in dat we ervoor zorgen dat je een baan bij de skischool hebt, nadat je met succes de skilerarenopleiding hebt gevolgd. Vóór vertrek weet je al op welke bestemming je jouw seizoen zult doorbrengen. De baangarantie is natuurlijk afhankelijk van je ski- en snowboardlerarenopleiding, die meer dan 90% van onze studenten met succes slaagt. Zelfs als je de certificering niet haalt/ontvangt, doen we er nog steeds alles aan om je een baan als skileraar te bezorgen. Op die manier geniet je als leraar optimaal van je seizoen als ieder ander. Met zes jaar ervaring tot nu toe zijn we er trots op dat we altijd een baan hebben gevonden voor 100% van onze instructeurs na het behalen van onze opleiding.

VERVOER

Vervoer naar Spanje is op eigen gelegenheid. We helpen graag bij het organiseren van de reis.

ACCOMMODATIE

Wanneer je in Granada aan komt verblijf je in een hostel waar je samen met de andere Snowminds leraren verblijft. In Sierra Nevada hebben we een samenwerking met een hostel waar je tijdens de opleiding verblijft. Indien je wilt, heb je de mogelijkheid om voor de rest van het seizoen in het hostel te verblijven. Na de opleiding betaal je in dat geval maandelijkse huur, inclusief ontbijt, avondeten, schoonmaak en ski depot.

Indien je in het hostel wilt verblijven voor het hele seizoen, dan betaal je daarmee tevens voor het hele seizoen, met uitzondering van de opleidingsperiode.

Prijs

Course Icon Volledig winterseizoen met Spaanse TD1 opleiding

Course Icon Vanaf €7.195

Course Icon

Course Icon Sierra Nevada, Spanje

Course Icon Reisperiode: eind november - midden april

Course Icon €200 (Eerste aanbetaling)

Meld je aan

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN
×