Een winter als skileraar in Whistler

Avatar foto
ida april 25, 2019

Ida heeft haar seizoen als skileraar doorgebracht in Whistler, Canada’s grootste skigebied, waar ze in december begon met haar 3-weekse opleiding in Canada. We hebben haar in de afgelopen maand te pakken gekregen voor 4 korte vragen over het seizoen!

Wie ben je en hoe ben je bij Snowminds terecht gekomen?

Mijn naam is Ida en ik ben 21 jaar oud. Voordat ik aan mijn Canada avontuur begon, werkte ik als onderwijsassistente. Ik belande bij Snowminds na een ontmoeting met een vorige deelnemer en dacht: ik moet het gewoon proberen! En weinig klikken later werd ik aangemeld.

 

Waarom heb je voor Canada gekozen?

De reden dat het uiteindelijk Canada is geworden is omdat ik eigenlijk iets nieuws wilde proberen. Europa zou geweldig kunnen zijn, maar ik wilde iets anders beleven. Je hoort vaak verhalen over de extreme poeder en de vriendelijke mensen,  dus dat trok mijn interesse. Dit jaar hebben we een aantal rare weersomstandigheden gehad, maar dit heeft het seizoen er zeker niet minder op gemaakt! Het was educatief en uitdagend, beide op een heel ander niveau dan verwacht. Dit is een ervaring waar je erg van groeit. Een mooie combi tussen serieus bezig zijn en ontspanning.

 

Hoe heb je de snowminds-curses en het Canadese examen ervaren?

Allereerst, Snowminds heeft mij het gevoel gegeven dat ik in veilige handen was. Voor mij is Snowminds een grote toevoeging geweest. Aangezien ik wist dat ze er altijd bereikbaar waren op het moment dat ik ze nodig had. Je bent ver van huis. Gelukkig is alles geregeld, zelfs de gezamenlijke activiteiten met de andere leraren in opleiding. We werden met open armen ontvangen door de coaches en waren klaar om te leren. We hadden drie weken lang ski technieken doorgenomen en samen erg veel gelachen. Er is ruimte om met elkaar te dollen, van elkaar te leren en uiteraard elkaar te helpen. Je bouwt een hechte relatie op met je leraar en je groep gedurende de cursus. Dit is een unieke ervaring. De drie weken vlogen voorbij. Je bent niet bezig met het feit dat je wordt getoetst. Maar vooral met het verbeteren van je eigen techniek. Het schema was al klaar voor de drie weken. Hierdoor had je maar een keuze en dat was genieten van de ervaring. En actief zijn in een uitdagende en leerzame omgeving. Aan het eind van de opleiding hebben we allemaal ons papiertje gekregen. Snowminds stond uiteraard klaar om dit met ons te vieren.

 

Wat was het leukste aan jouw seizoen als een ski instructeur in Wistler?

Ik ben een betere skiër geworden en heb heel veel over mezelf geleerd. Ik heb zoveel fantastische mensen van over de hele wereld ontmoet en heb er nog veel nieuwe vrienden aan overgehouden. Het is een community die voortbouwt op de passie voor sport. Skileraar zijn is iets heel bijzonders. Je slaapt bijna met je skischoenen en trotseert een prachtige omgeving in de frisse lucht. Wat wil je nog meer?

//Ida

Whistler

Met twee samengevoegde resorts is Whistler Blackcomb het grootse skigebied in Canada en het lijdt geen twijfel dat met 32 vierkante kilometer erg toegankelijk is voor alle ski -en snowboard avonturen. Hier staat ook de “Peak 2 Peak” -lift, een van de langste liften ter wereld. Daarnaast heeft Wistler ook verschillende snowparks van wereldklasse, evenals een toegankelijk off-piste gebied dat zelfs de meest hardcore skiliefhebbers kan uitdagen. Kortom, een seizoen in Whistler is nooit saai!

Wil jij een seizoen in Canada? Nederland heeft zeer beperkte werkvisa ’s beschikbaar, dus we raden iedereen ten stelligste aan een zitplaats te reserveren, zodat je verzekerd bent van een winter in het heerlijke Canadese chamagnepoeder!

 

 

 

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN
×