Josephine’s tussenjaar in Zell am Ziller

Avatar foto
Josephine de Keijzer april 8, 2019

Hoi hoi!

Ik ben Josephine, 18 jaar en kom uit Amstelveen. Ik heb afgelopen voorjaar mijn VWO-diploma gehaald en heb toen besloten om deze winter als tussenjaar een seizoen skiles te geven via Snowminds! Ik heb de 3-weekse skileraren opleiding gevolgd waarbij ik goed mijn skitechnieken heb kunnen verbeteren!

Ik heb in mijn seizoen les gegeven in het skigebied Zell am Ziller.

Zell am Ziller is de perfect locatie om een seizoen als skileraar skiles te geven omdat het een groot en gevarieerd skigebied in het Zillertal is. Tijdens het seizoen kregen de leraren daarom ook allemaal een liftpas voor dit hele dal! Dit houdt in dat je ook naar andere skigebieden in Zillertal kan, zoals Gerlos, Mayrhofen en de Hintertuxer Gletsjer. 

 

Wat verder nog heel leuk is aan lesgeven in Zell am Ziller is de Apresski! Je krijgt korting op bier als skileraar en ze maken gebruik van ‘happyhour’ waarbij het 1+1 gratis is op alle shots. De apresski in Zell am Ziller is niet super groot, maar dat maakt het juist onwijs gezellig! Je krijgt in de meeste gevallen echt een band met de mensen die er op vakantie zijn doordat je met ze op de pistes aan het werk bent en de Oostenrijkse cultuur in het dal zorgt voor een unieke sfeer in het dorp. Het mooie van het persoonlijk contact met de vakantie gangers is dat je zo nu en dan ook een avondje kan profiteren van een lekker koud biertje die je van de vakantiegangers krijgt voorgeschoteld. Zo hebben we met verschillende groepen heel wat wilde avondjes tot in de late uurtjes meegemaakt.

Bij skiles geven kan echt van alles gebeuren, bij mij zijn bijvoorbeeld binnen één dag mijn skistokken gestolen en is één van mijn ski’s uit de gondel gevallen (tijdens het lesgeven!!). Verder ben ik bijvoorbeeld in twee dagen 2 kinderen kwijt geraakt die natuurlijk wel terug zijn gevonden na goed rond te kijken maar… niet heel handig… Dit zijn wat minder leuke dingen tijdens mijn seizoen geweest, maar natuurlijk brengt het lesgeven vooral leuke dingen met zich mee en ben je die off-days zo vergeten :). Om natuurlijk even een van de allerleukste dingen te benoemen zijn we met alle leraren gaan rodelen en hebben een aantal collega’s zelfs een paragliding door het Zillertal gemaakt. 

Ik ben nu helaas alweer thuis in Nederland en mis het daar al enorm. Een seizoen doen met Snowminds is een grote aanrader. Tijdens de opleiding zelf is het allemaal namelijk super goed geregeld en het is zo’n toffe ervaring. Je leert zowel tijdens de opleiding als het ski seizoen zoveel leuke mensen kennen en houdt er zulke leuke herinneren aan over. Een seizoen doen helpt ook enorm met je zelfstandigheid en verantwoordelijkheid aangezien je zelf moet koken, wassen, etc. en de verantwoordelijkheid draagt over een groep kinderen of volwassenen die bij jou een skiles volgen.

Als ik de kans had zou ik het nu meteen weer overdoen!

liebe grüße an alle!

Visums voor Canada zijn beperkt! 🇨🇦

Dit is je laatste kans om jouw droom werkelijkheid te laten worden.

MELD JE AAN