skiseizoen in Fernie

Snowminds januari 22, 2024

Volg de reis van Nikolaj’s seizoen in Fernie – van leuke avonden in de stad tot epische dagen op de hellingen. Dit charmante skiresort werd zijn tweede thuis!

Meer dan een bestemming – Fernie werd mijn tweede thuis

Charmant, nuchter en vriendelijk – zo zou ik Fernie omschrijven. Het is voor mij een bijzondere plek, zowel de stad als de bergen. Er hangt een jonge sfeer, waardoor je je echt als een local voelt. De lokale skibus wordt bestuurd door de jongen waarmee je in je vrije tijd de berg op gaat. Toen ik in Fernie aankwam, kende ik maar twee mensen waarmee ik mijn vorige seizoen in Whistler had gedaan. Het duurde niet lang voor ik me thuis voelde in dit charmante kleine stadje in Canadese Rockies. Het is een plek waar je op vrijdagavond een geweldige tijd kan hebben in een lokale bar of gezellig bij het kampvuur zit met je vrienden en een gitaar.

Ik, met al mijn vrienden uit Fernie

Ik, met al mijn vrienden uit Fernie

Het sociale kloppende hart op en naast de berg

Toen ik over de kniediepe poeder zweefde en een pauze zocht op de heuvel, ging ik altijd naar Bear’s Den. Het is de perfecte kleine plek om een betaalbare lunch te pakken. In mijn geval was dit vaak een hotdog en warme chocolademelk om weer helemaal op te laden, voordat ik weer de helling op ging.

Het stadje Fernie heeft, naast de heerlijke poedersneeuw, nog veel meer te bieden. De goede tijden stoppen hier niet! Er zijn gezellige pubs om een paar biertjes te pakken met je vrienden en een persoonlijke favoriet van mij was de Kodiak Lounge bij het woeste Elk hostel. Deze huiselijke, leuk gedecoreerde en betaalbare bar leverde altijd uitstekende service, met de liefste bartenders. Naast de goedkope biertjes en fantastische sfeer, organiseert Kodiak ook enkele van beste evenementen in de stad. Of het nu maandag jam-avond, donderdag karaoke of Ladies’ Wine Night is of er poolwedstrijden zijn, de Kodiak zorgt voor geweldige nachten.

Een ander hoogtepunt tijdens mijn seizoen in Fernie was Hot Dog Day. Dit is misschien wel een van de meest epische dagen tijdens een seizoen in Fernie. Het is een enorme verkleedpartij waar iedereen zijn beste ski-outfit uit de jaren 70 en 80 aantrekt en daarmee de berg opgaat. Het creëert  een nostalgische sfeer die je terug in de tijd brengt. Alsof je een scène uit de film Hot Tub Time Machine binnenstapt. En het leukste is dat deze film ook in Fernie gefilmd is, dus het is absoluut een must-see voordat je gaat.

(Leuk feitje: als je de ELK Quad stoeltjeslift neemt, let dan op de Hot Tub, want dit voegt wat extra’s toe aan de ervaring)

 

De legende van de Griz

Je kunt niet zeggen dat je een seizoen in Fernie hebt gedaan, zonder een duik te nemen in de ongelooflijke champagnepoeder, voorzien door de Griz bij de Lizard Range. Fernie is geen resort waar je angstig hoeft te wacht op goede poederdagen, want de Griz heeft het allemaal voor je geregeld. De legende van Griz is half mens, half grizzlybeer en zwerft rond in Fernie Alpine Resort. Hij is gewapend met zijn poedergeweer en zorgt ervoor dat er een epische hoeveelheid sneeuw is voor alle skiërs en snowboarders in Fernie.

Poederskiën in Fernie

Poederskiën in Fernie

Verkennen van Fernie en omgeving

Fernie Alpine Resort biedt een grote hoeveelheid geweldige en ruige pistes, perfect voor skiërs en snowboarders die hongerig zijn naar uitdagingen en ruimte om vooruitgang te boeken. Dit is precies waarom Fernie een gouden kans voor mij was. In mijn tweede seizoen was ik gemotiveerd om enkele dubbelzwarte diamanten te overwinnen en mijn skivaardigheden echt naar een hoger niveau te tillen.

Fernie is een behoorlijk groot resort, maar het heeft niet de immense omvang van Whistler of St. Anton. En weet je wat? Dat is fantastisch! Het geeft je de kans om je favoriete plekjes te ontdekken en het meeste uit die magische dagen te halen wanneer de sneeuw gewoon blijft vallen. Maar als het verlangen om een groter gebied te verkennen kwam, laadden we de auto’s in en gingen naar Kicking Horse, Kimberley, Revelstoke, Panorama of Castle Mountain. Dit is de perfecte kans om andere Snowminders te bezoeken en je rond te laten leiden in hun eigen gebied.

Lunch met uitzicht bij Kicking Horse

Lunch met uitzicht op Kicking Horse

Voorbij de pistes

Op een rustdag in Fernie is er een grote hoeveelheid leuke activiteiten om je te vermaken. Mijn vrienden en ik genoten van potjes discgolf of het huren van fatbikes voor een heerlijke rit naar Montana Hut, wat een prachtig uitzicht biedt over de stad en de adembenemende bergen eromheen. Een gedenkwaardig moment was toen ik spontaan potje ijshockey op een bevroren meer speelde. Dat was ongetwijfeld de meest Canadese ervaring ooit. Ze nodigden me uit, denkende dat ik kon spelen, en we ontdekten al snel het grote verschil tussen de gemiddelde Deense en Canadese ijshockeyspeler. Maar uiteindelijk maakte dat niet uit. Iedereen was meer dan blij om me mee te laten doen en tot mijn verbazing slaagde ik er zelfs in om een doelpunt te scoren – een moment dat vaststaat al een van de grootste sportprestaties in mijn leven.

Echter, als je meer een ijshockey toeschouwer bent zoals ik, geen zorgen. Er is altijd een kans om een wedstrijd te bekijken en de lokale hockeyhelden, de Fernie Ghostriders, aan te moedigen.

Mijn algehele ervaring in Fernie was ongeloofelijk. Sinds ik een seizoen in Fernie heb doorgebracht, heeft het een speciaal plekje in mijn hart gekregen. Ik kwam aanvankelijk voor het skiën, maar het overtrof mijn verwachting volledig. Fernie bleek zoveel meer te zijn dan alleen een skibestemming. Als je er dus over nadenkt om skileraar in Canada te worden, zou ik je 100% Fernie als resort aanraden!

 

Krijg de kans om net als Nikolaj een skiseizoen in Fernie te verkennen. Word dan nu een level 1 ski- of snowboardleraar in Canada.

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN