Freeride opleiding in Apex, Canada

De ervaring van je leven in de Canadese poedersneeuw

Ontketen de ware freerider in je tijdens een seizoen in Canada

Als je er over nadenkt om een seizoen in Canada te doen, heb je zeker ook nagedacht over de heerlijke afdalingen in de diepe Canadese poedersneeuw. Nu heb je de kans om die droom te verwezenlijken met de Snowminds Freeride opleiding.

In samenwerking met het Apex Mountain Resort bieden we jou een unieke kans om de kunst van het freeriden te leren van de allerbeste.

De opleiding duurt in totaal 10 dagen en is een uitbreiding van de 3-weekse ski- of snowboardleraren opleiding in Canada in November/December. Je werkt voor de skischool gedurende het seizoen, maar in de minder drukke periodes krijg je training over alles van off-piste. Het kiezen van de juiste lijnen, cliff drops (yep!) en freeride wedstrijdtraining. Je hoeft echt nog geen off-piste expert te zijn om mee te doen, maar we gaan er wel van uit dat je graag wil leren en altijd klaar staat om met ons mee de verse Canadese poeder in te gaan!

Ga je mee?

Leer freeriden van de allerbeste

Freeride betekent letterlijk vrij rijden en dat is precies waar we op focussen tijdens de Freeride opleiding in Canada. Je kunt er bijna niet omheen dat de opleiding grotendeels buiten de piste plaats vind, waar onze ervaren coaches je helpen jezelf te ontwikkelen in de poedersneeuw. De opleiding start in januari, waar je als eerst de Canadian Avalanche Safety Training Level 1 opleiding voltooid (AST1). Dit is een 2-daagse introductie in off-piste veiligheid.

Daarna zul je tijdens je seizoen 8 dagen training krijgen.

Tijdens Aarons lessen wordt je geïntroduceerd in het freeriden en wie weet, misschien kun je na de training ook ooit mee gaan doen aan freeride wedstrijden.

Wat is inbegrepen?

De opleiding vind plaats van januari tot maart tijdens je seizoen in Canada. In samenwerking met de skischool organiseren wij de opleiding zodat deze perfect past in je dagelijkse schema. Tijdens de opleiding zorgen wij voor:

  • 2 daagse Avalanche Safety Training (AST) Level 1 diploma
  • 8 dagen freeride training op topniveau
  • Accommodatie en skipas tijdens de opleiding*
  • Een superleuke community
  • Een ervaring waarbij alles georganiseerd is

Wat is niet inbegrepen?

  • Eten tijdens de opleiding
  • Zakgeld en al het andere dat niet genoemd is hierboven

*De opleiding vind plaats op de bestemming waar je aan de slag gaat als leraar. Je kunt dus gewoon verblijven in het personeelsverblijf en de liftpas van de skischool gebruiken tijdens de opleiding. De kosten voor de skipas en het verblijf zijn dus niet meegenomen in de prijs.

Wie kan zich aanmelden?

De freeride opleiding in Apex is een aanvulling op de 3-weekse Level 1 ski- of snowboardleraren opleiding in Canada en zal plaatsvinden tijdens je seizoen al skileraar naast je baan als leraar. Je hoeft nog geen expert te zijn in Poeder rijden. Het belangrijkste is dat je graag wil leren en niet bang bent om uitgedaagd te worden. Als je al een ski- of snowboardleraar bent, je hebt bijvoorbeeld al een Anwärter of NZSIA en je wil graag een seizoen in Canada doen dan ben je bij ons ook van harte welkom.

Er is veel interesse in de opleiding en de plekken vullen zich snel. Op deze opleiding hebben we maar 6 plaatsen beschikbaar! Daarom hanteren wij een “first come, first serve” regeling. Dit betekent dat hoe eerder je ons kunt bereiken, hoe groter de kans is dat er nog een plek op de opleiding vrij is.

Je kunt jezelf aanmelden via de link hier op de pagina naast de prijs en startdatum of via de knop boven in de hoek.

Prijs

Course Icon Freeride opleiding in Canada

Course Icon €1295,-

Course Icon

Course Icon Apex Mountain Resort, Canada

Course Icon januari tot maart

Meld je aan

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN
× Hoe kan ik je helpen?